Sari la conținut

borko ilin

Membru
  • Număr conținut

    6
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de borko ilin

  1. Toate legendele costa.

    Ca este vorba de un Whiskey, de o masina sau de o destinatie turistica, toate, absolut toate costa.

    Cateodata, se plateste doar "legenda"

     

    Africa Twin, nu este doar o legenda. Este reala. Este mai mult decat reala. Este o legenda reala.

     

    Anul trecut, aveam o Cagiva Canyon. Nu era o "legenda", dar era o motocicleta satisfacatoare la categoria si la pretul ei.

    Mi s-a casunat sa imi cumpar Honda Transalp.

    Am deschis un topic, in care am anuntat ca vreau sa cumpar un TA, si am rugat colegii de pe forum sa imi spuna ce parere au.

    "Galen" (nu-l cunosc personal, dar sper sa am ocazia sa-l cunosc - respect pentru explicatiile amanuntite) a facut cateva precizari foarte clare si la obiect despre AT

    "cstelia" a spus ceva, ce nu o sa uit niciodata: "why not go for the real one?"

    Si se referea la Africa Twin.

     

    Si am cumparat AFRICA TWIN

    .

     

    Si de atunci, la fiecare drum facut cu AT, imi resuna in ureche vorbele lui "cstelia", si ma felicit pentru ca am ales "the real one"

     

    Scuze daca am fost prea subiectiv...

     

     

    Exact asa a fost si cazul meu: aveam un CX 500 pe cardan care ma cam obosea cand ieseam de pe asfalt si la ncepyul lui 2007 am vbit cu un prieten furnizor moto din Arad, sa mi iau un transapl. Si mi a zis la fel:

    mai bine ti dau un africa twin. La am luat la 49.000 km cu 2.600 euro la pretz de prieten. Acuma am 82.000 km si in afara de consumabile n am avut nici o treaba. A, scuze, mi se duse releul. Am cumparat unul de la Bucuresti, cu 50 euro , bun. De la un anume tip Adi, f f f cinstit, care are piese si accesorii de Africana. Pt cei interesati, nr lui e : 0723215418

  2. Mie noul Tenere nu imi inspira incredere din punct de vedere al propulsorului. E adevarat ca nu a dat in primire nici unul inca dar deocamdata-s tinere. De tinut 20 de ani ca batranele astealalte clar ca nu or sa tina dar mie mi-ar placea sa stiu ca am sub mine un propulsor care sa imi inspire siguranta.

     

    Topicul asta l-am pornit pentru ca ma framanta tare rau treaba asta cu pret de cost / ce ofera si de ce. Si asta pentru ca cel tarziu la anul vreau sa-mi trag o a doua motocicleta "de drum lung".

    M-am gandit sa-mi iau alt gen (sport-touring, street mare, chiar si ciopler ceva) dar stiu ca nu o sa ma pot abtine sa nu ii dau in gushe pe un drum prost, sa nu intru pe un forestier, pe un "drum de caruta" ceva plus ca... thanx but no thanx - kktul asta, aaa pardon tzarisoara noastra frumoasa are drumuri pe care iti rupi de la khur pana la jenti si cauciucuri.

    La mine in suflet se da o batalie intre vechi si consacrat [cu posibilitatea de a-l imbunatati personal cu munca si ceva bani] si nou (scump) dar nu prea testat [si costisitor de imbunatatit oricum, asa ca preferi ceva cat mai bine facut de fabrica]. Bugetul estimativ in care vreau sa ma incadrez ar fi intre 2500 si 3500 eur asa, preliminar. Ulterior s-ar putea sa mai creasca dar nu peste 4000 oricum [desigur daca treburile nu merg mult mai prost ca acu'].

    Un topic dedicat poate am sa fac mai aproape de momentul respectiv.

     

    Ce-as vrea eu de la aceasta viitoare motocicleta? Ce vrea cam toata lumea. Sa pot sa merg daca vreau croaziera 140 km/h lejer cu pasager si ceva bagaje si sa se duca pe la 200 km/h la top speed sa pot sa fac si ceva depasiri cum trebe', sa fie confortabila, motorul sa fie "reliable", sa fie cat se poate de usoara pentru o motocicleta care sa intruneasca conditiile astea. N-o sa vada, ca probe de dificultate, mai mult decat: viteza mai mare pe drumuri proaste, forestiere si camp (drumuri "de caruta" cu apica / noroias sau nu - dupa noroc / vreme). Si deci nu vreau vaci, nu vreau sa fie grea, deja un AT / ST sunt relativ grele dar la limita, orice e mai greu n-are ce cauta in ceea ce vreau eu. Ah si n-am nevoie sa o las la nepoti deci nu tin deloc la "legende" si "mituri" si deci asta nu prea as vrea sa dau banii pe ele. Povestile, legendele si miturile sunt bune si interesante in filme, in carti, la preturi derizorii. Nu vreau sa cumpar "nume/marci".

     

    Monocilindre ca monocilindre. Nu ma feresc de ele ba chiar imi plac mult dar, hmm pe-aici s-ar invarti KTM LC4 Adv si BMW F650 Dakar - astea-s demne de alta discutie si nu stiu cum s-ar impaca cu vitezele alea cerute de mine.

    Ideal ar fi un LC8 dar... hmm... nu se incadreaza la buget, cel putin in viziunea actuala.

    V-Strom 650 pare o motocicleta excelenta din specificatii / review-uri / teste / etc. In schimb cand vad rotile alea turnate ma iau caldurile. Cat de tzapene or fi oare? :(

    Salut, Lupule, hai sa ti zic si eu cate ceva, in limitele obiectivitatii, desi asta pare a fii mai greu, din moment ce pasiunea pt motoare, ca orice pasiune dealtfel, are incarcatura subiectiva:

     

    1. M-am dat cu ST, pe sosea si pe offroad. Am dat la skimb africana mea unui ST-ist. Vorbele lui conteaza, nu ale mele- adica a zis ca e alta poveste AT, adica in termeni pozitivi.

    2. Nu inteleg de ce o multime de ST-isti tot vrea sa skimbe motorul si sa l incorporeze pe cel de TDM. Pai un ST e ST, nu e TDM. Noi la africane nu vrem sa i punem alt motor, nu i asa?

    3. capitolul performante. Nimeni na zis ca AT este pentru curse. Insa eu iam pus dynojets, filtru KN, toba Leo Vince si iam mai si facut 2 gauri de 4 cm diametru in cutia pt filtru de aer, sincronizat carburile si pus kit lantz nou Regina. Si vreau sa ti zic ca la capititolul "tras" kiar trage si atinge viteza maxima mai mare decat in cartea tehnica. I am pus si pinion mai mic spate, de 40 dinti, sa ating viteza finala mai mare. nam reusit, pt ca motorul nu ave resurse de putere, abia apoi iam instalat intregul kit pt power, kare mi a dat inca vreo 7 - 8 cp. Insa niciodata nam vrut sa i pun motor de Varadero sau sa o fac ceva ce ea nu este.

    4. St-istul mi a zis dupa ce a dat o tura cu a mea ca "pe africana stai incalecat, pe ST stai cumva "cocotzat".

    5. la capitolul off road e vorba de priceperea si obisnuinta ficaruia cu scula i proprie. In rest, nu mai pomenesc de trante fara numar, scufundari in Mures i si Timis si apsolut, fara sa invoc vreo legenda - simpla indestructibilitate a AT.

    Cu bine si sper ca nu mam inecat in subiectivisme.

×
×
  • Creează nouă...