Sari la conținut

srp.ro

INACTIV
  • Număr conținut

    33
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de srp.ro

  1. 2-3 poze si de la mine. Felicitari pentru organizare. Cel mai mult mi-a placut ca nu a fost cu muzica dar sa nu uit si locatia buna, mancarea si bautura ieftina si buna, pamantul unde am pus cortul drept :D Soarele m-a cam zapacit dimineata cand inca eram cheaun de cap de noaptea dinainte dar asta e, nimic nu-i perfect :D

    https://plus.google.com/u/0/photos/114525591444647439012/albums/5755433046155453329

  2. MZ gât de lup. Clasică,cine avea era văzut ca mare boier,nu ca jerpeliții cu "iepuraÂşi".

    Acum am ajuns sa facem nazuri la BMW.

    ...era gat de mistret nu gat de lup, prima mea motocicleta, inca o am :D

    Suspensia aia pe fata la vremea aia si la ora actuala era geniala...

    Apropo, cred ca aici se termina comparatiile bmw vs honda, nu vreau sa fiu rau :D

  3. Transalpul e lung, lat, cu un motor de capacitate destul de mica in raport cu dimensiunile, cu consum mic, cu fiabilitate mare, cu piese cate vrei daca e nevoie, cu un pret de achizitie foarte bun, cel mai bun pentru ceea ce stie sa faca, nu exceleaza la nici un capitol dar isi baga nasul peste tot. Or fi alte motoare cu putere mai mare, sau mai durabile in timp, dar io cred ca nici unu nu puncteaza asa sus la toate capitolele. Ca AT e putin mai bun la offroad sau la drum decat transalpa, e o chestie foarte relativa care tine de motorist. Nu stiu dar camd vad "AT e mai bun la off decat trensalpa" ma gandesc ca vreti sa trageti busteni din padure :rolleyes:

    Si totusi, parca ma mananca si pe mine de o AT :rolleyes:) parca, nu stiu, poate....

  4. Cred ca deja v ati obisnuit...am multe inrtebari asta este, inginer automatist si cu pasiune penstru surubarit - mereu gaseste cate o buba si unde nu e! :Nigar:

    Am schimbat ieri uleiul la cisterna pentru ca la bagatul in 1a caraia violent parca s ar fii opus intrarii in viteza dupa care intra cu un clanc urat. Intelesesem de la vechiul proprietar ca ar fii avut 5w40 in ea.

     

    Am luat un 15w50 repsol si mann filtru. Facut schimbul, am vazut ca inca mai face cutia urat...nu ca inainte dar totusi face...In celelalte viteze merge bine schimba frumos (exceptie daca ii dau din 3 in 2 apasand f usor pe leviere imi intra intr un punct mort fals...dar aici cred ca e problema mea ca nu il apas suficient :Dejtu: ...sper) .

    Am pus cu schimbare de filtru 2.4L, dupa ce am lasat motorul sa se scurga cam 40min - 60min.

     

    Ei bine azi am verificat nivelul pe joja....afurisitul abea e pe la 60% intre min si maxim. Sa mai pun ulei pana ce il duc la maxim (cred ca ar mai trebui sa bag min 200ml) Nu prea inteleg asta....uleiul era la bidoane de 1L am pus fix 2.4...sa fii scurs motorul prea bine....Ce ma sfatuiti il las asa sau mai bag pana ajunge la maxim? Eu as vera sa il am pana la semnul de max ca sa pot urmarii consumul de ulei in timp.

     

    Bagatul ala in viteza e enervant...nu se poate ca din relantiu...de undeva nu stiu...sa fac ceva sa nu mai troncaie?

    Si de asemenea intre 4000 si 5000 rpm motorul are tendinta sa tremure putin (o vibratie, un bazait ...sesizabil dar nu violent) e comportament firesc la motoarele astea. Filtru de aer cred ca e curat pt ca la drum am scos consum de 4.5 cu motorul cu mers cam 110.

     

    Nu cred ca motorul ar avea in general ceva....dar vreau sa primesc confirmari ca tot ce se intampla e firesc ca sa pot dormii linistit :betivanu:

     

    PS: intrebare pt adminii dp transalp.ro :cheers: daca postez acolo cam in cat timp se aproba si imi intra online postul? Chestia asta mi se pare ca incetineste procesul de comunicare.

    Deci...-surprinzator pe langa relantiul prea mare si un lant neintins corespunzator poate face sa-ti caraie motorul cand bagi in viteza

    -nivelul de ulei, daca e sub minim nu e bine ca nu are ungere, daca e peste maxim nu e bine ca face presiune prea mare pe semeringuri, sa fie undeva intre masurat cu joja neinfiletata

    -schimbatul de viteze, i-o dai ferm dar nu sa o rupi (ca la femeie) tzac, tzac! asta-i sunetul, altfel o strici si te lasa

    -vibratii, trepidatii, poate is desincronizate carburatoarele

    -filtrul de aer crezi ca e curat?! cand iei un mtor cau o masina primul lucru care-l faci e sa schimbi consumabilele in cazul de fata, ulei, filtru de ulei, filtru de aer, bujii (vezi ca are 4)

    numa bine

  5. Cu furtunul e cum a zis Switch, nu ai motive de ingrijorare.. e normal sa fie putin ulei acolo, pe furtun se aduna si se colecteaza vapori de ulei..

    Legat de clanc clanc este de la etrierul spate.. care face asa cand franezi puternic cu frana spate.

     

    Etrieul spate nu e fixat permanent de bascula, are o sina pe care culiseaza inainte-inapoi - pe directia basculei pentru a permite pozitionarea etrierului in functie de cum pozitionezi roata cand strangi/slabesti lantul - mai inainte sau mai inapoi.

    Daca desfaci roata spate o sa vezi ca etrierul iese cu totul din sina aia.. ramai cu el in mana daca il tragi spre inapoi.

     

    Ei .. cand fanezi brusc etrieul face clanc in sina de pe bascula.. jocul acolo e destul de mare, sunt cativa mm buni.

     

    Iarasi - nu e motiv de ingrijorare. :baldy:

     

    (tu incet incet descoperi secretele transalpului)

    Uleiul refuleaza prin orificiul ala in cazul in care este prea mult in carter (daca are prea mult ulei presiunea creste si risca sa distruga semeringurile si alte cele) banuiesc ca e un sistem de prtejare al motorului anticipat de japonei in caz ca ajunge motoru pe nush ce maini ;) , clanc clanc, e posibil ca la etrierul din spate sa ai un joc prea mare sau sa-ti fie desfacut ceva surub pe acolo, incearca sa-l misti cu mana, ar trebui sa aiba un anumit joc, da' nu foarte mare, cativa mm cum zice Belbody, verifica si lantul (o ciudatenie care daca nu-i uns si intins ca lumea iti da tot felul de belele gen schimbat greu vitezele sau alte pocnituri si partzaieli :D )

  6. :love: :love: Salutare,salutare,prieteni transalpisti

    Deci nu ma pot abtine sa nu zambesc de ce e scris mai sus

    In fine,am luat una din 94,si merge foarte bine(deci nu mai modific nimic :) :D )

    Ce sa mai zic,n-am bani de benzina cat vreau sa merg cu ea,sa vedem daca merg pozele

    Da, e faina, sa o folosesti sanatos si cu grija da totusi cu doua discuri pe fata parca e mai beton .

    Vezi ca la intalnire o sa fie doua grupuri, aia cu un disc pe fata si aia cu doua discuri

    ... am glumit, numa bine :love:

  7. Diferenta la franare intre aia cu un disc si aia cu doua discuri e ca ambele te pun in cap daca tragi de maneta ceva mai sanatos (in cazul in care frana functioneaza corect), numai ca de aia cu un disc trebuie sa tragi o idee ceva mai nesemnificativ mai tare :laugh: , dar daca in mers ajungi sa tragi de frana sa blochezi roata pe fata e foarte foarte grav..... parerea mea.

  8. Oare nu se potriveste la TA-u asta de 700 o furca si roata din fata de la modelele precedente? Io zic ca daca s-ar potrivi ar fi super tare, ca asa cu roata aia mica si parasita nu prea arata nici cum si dupa aia de ce sa-i mai zica "transalp" daca au facut-o motoreta de strada? Oricum, adevaratele motoare enduro-touring (dual sporturile) s-au cam facut pana acuma si ceea ce se produce acuma este pentru a face sa mearga vanzarile "ceva mai nou, ceva mai cool", nu pentru ca era absolut necesar. Peste toate motoru ala de 700 in V mi-ar cam face cu ochiu :kiss:

    Mesaj completat

×
×
  • Creează nouă...