Sari la conținut

gogu tractoristu

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de gogu tractoristu

  1. da, dar motorul de sova difera la anumite elemente, aripioarele de cilindru, capacele motorului si inca altele! :cheers:

    De ce insisti atat cu motor de sova? Nu ai mai vazut Voshod intr-o singura evacuare ? Este Voshod 3 m 01 si are in plus muzicuta. :friends:

    post-46488-0-44539000-1345666309_thumb.jpg

    post-46488-0-87267700-1345666372_thumb.jpg

    post-46488-0-46638500-1345666424_thumb.jpg

  2. A fost doar o parere. Eu nu vreau sa intru in polemici si nici colegul sa-si taie socoteala. Oricum curentul se descarca undeva altfel nu ai putea tine fisa in mana. Nickname-ul l-am ales pe vremea cand era Vacanta Mare, dar nu suntem chiar tractoristi :cheers:

  3. "Exista o explicatie", vorba amantei mele Leana: bobina fiind in carcasa, fisa e nevoita sa iese printr-un orificiu. Aici distanta fiind mica cred ca descarcarea se face acolo inchizandu-se astfel circuitul. Daca bobina ar fi afara ar fi posibil sa nu mearga cu o fisa scoasa, sa nu mai zicem de socurie aparute la scoaterea fisei (cum este la conserve) :friends:

  4. am mai gasit cate ceva ...

    boltul si semiluna nu .mai am ..doar ce se vede prin poze

    Ma intereseaza maneta de ambreiaj din poza de la postul 494. Lasa-mi un nr de tel pe pm sa stabilim te rog. :(

  5. mda, asta asa e, i-am pus piston de 1 si segmenti de 2, am compresie dar nu se mai alimenteaza, si nici vacuum la admisia de aer nu se mai simte cum se simtea cu setul celalalt, bujia e uscata

    am avut dreptate cu cilindrul, este usor ovalizat ca se cunoasc zone moarte pe el unde nu au atins segmentii, plus ca are o zgaritura urata de la un capat la altul pe toata lungimea cilindrului, trebuie alezat, oricum il am pe cel de cota 2 care este f bun, imi trebe doar un piston la cota 2 acum.

    astept de la dany cand o aduce.

    si am gasit si aprox 150 ml de benzina neagra in carter, aia de unde naiba mai este, avea un soi de mazga neagra in ea si nu se dizolva, cand am intors motorul intr-o parte s-a varsat din el. in uleiul din cutie nu am mai gasit benzina cum gasisem data trecuta cand era garnitura de la jumatate dusa si semeringul de la ambielaj de pe partea cu pinionu de tractiune primara.

    ciudata treaba

    Salut! Sa nu ai incredere intr-o napolitana care da scanteie fara sa o probezi pe un motor care merge! Eu am patit-o cu una noua da scanteie dar nu pornea cu ea decat rareori si atunci nu se accelera! Si mai verifica sa nu aiba rotorul bataie. :cheers:

  6. Salutare! Cine are idee cum se calculeaza raportul pinion de atac - pinion roata, ca eu am pus roti de 17' si mi-ar trebui un pinion mai mare acum dar nu stiu cu cat trebuie sa fie mai mare pe spate si sa raman cu ala normal la motor. Pentru voshod nu am gasit pinion mai mare dar merge pus de la jawa da n-am idee cati dinti tre' sa aibe in plus :ph34r: ma lamureste si pe mine cineva pls?

    Sal. Fa si tu niste ture si spune cum se comporta cu roata pe 17. Din pacate cu calculul nu stiu sa te ajut. :lol: :P

  7. vine cu iepurele la pachet ? :D

     

    tare

    Mesaj completat

    salutare ... donez rumatoarele :

     

    post-42545-1247903900_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903883_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903874_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903855_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903843_thumb.jpg

     

    ... insa problema e urmatoarea - ele sunt in Constanta toate ... eu peste doua saptamani ajung in Constanta si ABIA ATUNCI pot sa le pun la curier si etc. ...

     

    ... cine le revendica primu le si ia ...

    Mesaj completat

    -

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

     

    salutare ... donez rumatoarele :

     

    post-42545-1247903900_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903883_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903874_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903855_thumb.jpg

     

    post-42545-1247903843_thumb.jpg

     

    ... insa problema e urmatoarea - ele sunt in Constanta toate ... eu peste doua saptamani ajung in Constanta si ABIA ATUNCI pot sa le pun la curier si etc. ...

     

    ... cine le revendica primu le si ia ...

    Vreau eu roata din ultima poza :) :lol:

  8. bueyyy a-ti amutit?

     

    @EvilStray ce ai mai facut la proiectul tau?

     

    @Fanes si-a luat GPZ si nush daca am auzit bine dar cred ca a dat si voshodul...

     

    in alta ordine de idei caut si eu stator de Voshod original de 90W ptr un amic...

     

    Voshodina mea merge brici; mi-am aranjat si pinionul de roata sa nu mai joace;acum trebuie sa fac rost de aparatoare de pinion si burdufuri de lant sa le montez;aparatoare sper sa o mai aiba Fanes;iar burdufuri trebuie sa gasesc eu ceva sa se potriveasca;

     

    hai toate bune si daca mai are nevoie cineva de manual sa tipe:P;))...

     

    numai bine!!! :lol:

    Burdufuri gasesti la dany tunky 20 lei perechea :) :D :P ;)

    post-46488-1247944550.gif

    post-46488-1247945019_thumb.jpg

  9. Motorul in doi timpi este un sistem ce transforma energia produsa de arderea unui amestec carburant in lucru mecanic, pe durata unei singure rotatii a arborelui motor. Pe langa simplitatea constructiva, este de retinut faptul ca MAS 2T (motorul cu aprindere prin scanteie, in 2 timpi) are o putere mai mare decat MAS 4T (motorul cu aprindere prin scanteie, in 4 timpi) (raportat la aceeasi capacitate cilindrica).

     

    Pistonul se deplaseaza catre PMS (punctul mort superior) si coprima amestecul carburant de desupra sa, in acelasi timp cresterea de volum datorata ridicarii acestuia, creeaza o depresiune in carter. In momentul in care marginea de jos a pistonului elibereaza fanta ce comunica cu galeria de admisie, amestecul de aer, combustibil si ulei, este absorbit in carter.Cu foarte putin inaintea ajungerii pistonului in PMS, se produce aprinderea amestecului carburant (avansul la aprindere). Are loc detenta, pistonul deplasandu-se catre PMI (punctul mort inferior).Dupa inchiderea fantei de admisie, datorita coborarii pistonului in cilindru si miscarii volumului total, are loc o usoara comprimare a amestecului din carter. Inaintea ajungerii pistonului in PMI, partea superioara a acestuia deschide fanta de evacuare, eliberand gazele arse. Deplasarea in continuare a pistonului determina deschiderea fantei camerei de transfer, iar diferenta de presiune dintre carter si cilindru provoaca trecerea amestecului din carter, in cilindru. In timpul circulatiei prin carter a amestecului de benzina, aer si ulei, se asigura ungerea atat a pistonului si boltului acestuia, cat si a intregului sistem biela-manivela. Motoarele cu acest tip de alimentare si ungere, se numesc motoare cu baleiaj prin carter.

     

    De retinut ca pentru a folosi ulei de amestec pentru motoarele in doi timpi nu poate fi folosit orice tip de ulei, ci numai cele dedicate acestor tipuri de motoare; o utilizare a unui alt tip de ulei poate duce la uzura prematura a motorului sau chiar la blocarea si distrugerea acestuia.

     

    Un aspect deosebit de important pentru viata motoarelor cu aprindere prin scanteie in 2 timpi racit cu aer este si inertia termica a acestuia (ca dealtfel a oricarui alt motor), la finalul unei suprasolicitari a motorului nefiind indicata o oprire brusca, ci un scurt rulaj in sarcina maxima, la 40-50 km/h, pentru evitarea ambalarii termice in momentul opririi.

     

    Restul sunt vorbe... voi faceti ce vreti, in fond, sunt banii vostrii!

    AVETI PERFECTA DREPTATE CU FOLOSIREA ULEIULUI IMPROPRIU PT 2 T. Eu am testat pe pielea mea folosirea uleiului 15w40 pt motoare in 4t ,chiar de puneam 40 ml la litru tot m-am ales cu o uzura la voshod de trebuie sa bag direct cota a doua de alezare la cilindru...

  10. in alta ordine de idei..iar am probleme cu voshodul....

    a mers foarte bine pana acum...am schimbat garnitura de chiuloasa...si mergea superb...

    am mers la un paulesti aici la mine si cand m-am intors...problema a revenit...se tureaza dar nu trage...

    cobor azi la el sa identific problema...sper sa o rezolv sa ajung cu el la mare la sf lunii...

    numai bine si astept ceva sfaturi si posibile defectiuni!!! :unsure:

    Vezi sa nu patineze ambreiajul

  11. Va multumesc pt promtitudine! Am cam dat cei drept cu ciocanul pana a iesit un pic axul in stanga, apoi am strans cu piulita adaugand intai o saiba, pinionul, dupa aia un rulment mai mare si am tot strans pana a esit tot axul in stanga. Arata asa de rau pt ca l-am lasat in paragina din 2003 cand am plecat din tara acum in foto era doar un pic scuturat de praf. Rotorul nu stiu daca freaca ca este din ala de tip nou ce nu iese in afara statorului. Inca ceva .cu uzura cam mare intre piston si cilindru, chiar si cu segmenti mai mari ce inchid bine (intra o lama de ras intre capete) nu prea avea deloc compresie, asa ca o sa bag deja cota 1. :D

    post-46488-1242752783_thumb.jpg

  12. Salut! Am si eu un Voshod 3m 01. Am schimbat de curand ambielajul cu unul nou, si am constatat ca partea din dreapta cea cu magnetoul are o mica bataie. E posibil sa se fi descentrat la montaj, sau pe drum ca mi-a fost trimis prin posta. Am montat deja motorul pe cadru si astept dupa piston de cot 1 sa dau cilindrul la alezat. Acum nu mai sunt sigur daca am facut bine ca l-am montat asa oricum deocamdata nu mai am alti bani sa-l schimb. Are sanse sa mearga cu acea mica bataie?

    post-46488-1242714482_thumb.jpg

    post-46488-1242714587_thumb.jpg

  13. Eu inteleg ca e necesar sa reparam ambielaj de MZ, de Simson si de alte vechituri pt care nu se mai prea gasesc ambielaje noi. Dar de Voshod? Nu e mult mai simplu ce cumparat unul nou?

    Mi-as dori din tot sufletul sa gasesc de cumparat in Craiova un set nou, dar eu am fost plecat din tara din 2003 si acum "rusii" nu mai aduc piese de moto la piatza. Sper sa conving pe unul din ei sa-mi aduca ceva piese la comanda(ambielaj, piston si segmentzi la cota la care o sa alezez cilindrul)

  14. Tot in Craiova am reparat si eu ambielajul la Voshod (cred ca e vorba de atelierul de pe Alexandru cel bun).La mine a iesit naspa rau mi-a mers foarte putzin biela freca inrt-o parte si se incingea f repede motorul.Omul a folosit drept rulment o pastila de la o cruce cardanica de RABA. Motorul nu e pornit din 2003, iar acum cand l-am desfacut am constatat, ca ambielajul era aproape gripat, se invarte greu biela, rolele au fost montate fara colivie si acom par sa nu fie paralele cu boltzul, par un pic inclinate.

     

    Tot in Craiova am reparat si eu ambielajul la Voshod (cred ca e vorba de atelierul de pe Alexandru cel bun).La mine a iesit naspa rau mi-a mers foarte putzin biela freca inrt-o parte si se incingea f repede motorul.Omul a folosit drept rulment o pastila de la o cruce cardanica de RABA. Motorul nu e pornit din 2003, iar acum cand l-am desfacut am constatat, ca ambielajul era aproape gripat, se invarte greu biela, rolele au fost montate fara colivie si acom par sa nu fie paralele cu boltzul, par un pic inclinate.

    Scuze e prima data cand postez si am incurcat pozele

    post-46488-1239398322_thumb.jpg

    post-46488-1239398360_thumb.jpg

    post-46488-1239398470_thumb.jpg

    post-46488-1239398492_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...