Sari la conținut

aLiAss

Membru
  • Număr conținut

    41
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de aLiAss

  1. Domnul radioamateur de la Constanta ti-a trimis o schema foarte concludenta. Dupa cum se vede circuitele primare ale celor doua bobine sunt alimentate prin firul comun 18 si prin doua fire separate care duc la CDI (spark unit). Unul dintre ele are insa o ramificatie ce pleaca prin firul 8 la turometru (ziceai ca nici turometrul nu functioneaza).

     

    Atunci, banuiesc ca problema este fie din CDI (asa cum a spus si yo4hgx) fie din senzorul generator de impulsuri corespunzator bobinei care nu da scanteie. Senzorii se pot verifica cu un ohmmetru. Mai sunt si alte metode dar destul de complicate.

     

    Teoretic si turometrul poate sa fie de vina. Nu intru in amanunte pentru ca probabilitatea este f f... redusa.

     

    Bafta.

     

    Se pare ca acea probabilitate foarte redusa a fost cauza, mai exact firul de la turometru.Aveam un surub de la far care atingea in spatele bordului exact pe firul de la turometru si facea scurt, mi se descarca si bateria destul de repede.Problema s-a rezolvat.Da scanteie la ambele bobine.Va multumesc pentru ajutor.

    Asfalt uscat.

  2. Am schimbat bobinele intre ele, sunt bune ambele, cea care era considerata defecta am pus-o pe partea dreapta si merge perfect ( da scanteie ), iar cealalta am pus-o in partea stanga si nu da nicio scanteie.Se incalzeste foarte tare, tind sa cred ca problema e la circuitul spre bobina din partea stanga ca nu vad alta logica.Va rog sa ma ajutati.

  3. Salut am o honda cbr 600 f1 '90.De câteva zile merge în două pistoane.Am dat jos Âşi curățat bujiile (crezând că de acolo este problema ca am lăsat-o în fața blocului Âşi poate a tras cineva de accelerație Âşi a înecat-o că de atunci nu a mai pornit) dar bujiile erau perfect uscate, Âşi îmi vine in minte să verific bobinele de inducție.Pun mâna pe una Âşi era fierbinte, am spus că am gasit problema, o dau jos o verific pe direct Âşi merge, însă mie pe motocicletă nu îmi dă scânteie la 2 bujii( pe fiÂşele ce ies din bobina respectivă ) respectiv 1 si 4, practic motocicleta merge in 2 pistoane.Precizez că de când merge in 2 pistoane nu se mai misca nici turometrul.Vă rog să mă ajutați, poate a mai avut cineva problema asta sau cunoaÂşte careva acest aspect.

    Mulțumesc mult Âşi o zi bună.

  4. Salut.Am un cbr 600f1.Problema consta in bujia a 2-a care se inneaca mereu.Fisele sunt bune, le-am probat,bujiile sunt noi ( 2 luni de zile ).Dau bujia jos, e fleasca, o usuc, o sterg o bag inapoi si merge brici.2 ore nu mai am probleme.dupa 2 ore iar merge in 3 pistoane.Care sa fie problema ? Sugestii, pareri...eu m-am gandit sa desfac carburatoarele si sa le curat.compresia e buna, porneste la sfert.Va multumesc.

  5. Salut.Am o problema in momentul in care accelerez,motocicleta e honda cbr 600f "hurricane"( bunicuta ) in treapta intai trage bine, dar dupa foarte prost, trage in suturi pana la 8 mii de turatii si dupa isi da drumul,cand schimb alta treapta la fel...Nu imi pot da seama ce are.Cand o turez pe loc nu are nicio problema.Help me pls.

  6. Salut.Am o Rieju RS Evolution de 80 cmc,si nu imi pot da seama de ce nu porneste la demaror,daca o imping 1 m porneste fara nicio problema.Bateria invarte foarte bine,am incercat si cu alta baterie + redresor in priza si tot nimic. Daca ma puteti ajuta v-as ramana recunoscator.

×
×
  • Creează nouă...