Sari la conținut

joebrown

Membru
  • Număr conținut

    45
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de joebrown

  1. Revin la ungatoarele de lant:

     

    Am varianta ieftina, care unge foaia pe ambele parti. Cat de eficienta este defapt (nu prea inteleg cum ajunge uleiul in zonele de imbinare ale lantului)?

     

    Scottoiler-ul merita? Vad ca unge lantul unde trebuie, dar doar pe o parte.

     

    Varianta slovaca mi se pare ca picura in zona ideala, insa prefer sa nu montez inca ceva electronic. Punand in balanta vacumatic / electronic pt mine e mai bun vacum. Oricum, nice gadget ;)

     

    Toate sistemele de ungere pun uleiul pe lant, cu acelasi metoda. E o mare gresala, de a crede, ca uleiul ramane doar pe partea respectiva a lantului, pe care parte ajunge pe foaie. Smecheria este in dozarea corecta.

     

    Autoiler e slovena si nu slovaca. Are controler cu microprocesor, la care poti regla atat lungimea perioadei activa (cat sa picure) cat si cea pasiva, adica pauza intre cele doua dozari. Plus mai are o facilitate, ce NU prea au ceilalti: ai reglaj de viscozitate a uleiului, pe care poti adapta la orice tip de ulei, pe care vrei sa folosesti. Oare cele vacumatice poate sa faca asta?

     

    Cu acestea doua modalitati de reglaj, total diferite, acest sistem iti da un rezultat foarte bun. Raportul calitate pret, excelent!

     

    Detalii, impreuna cu poze gasesti aici: www.autoiler.eu

  2. Salutare!

     

    La sfarsit de sezon mobra mea de 1000, din 2007, necesita revopsire si schimbare niste piese. Din anul 2008 Vstromul 1000 iese din fabrica cu teava de esapament, de pe cilindrul din fata, care cu timpul nu se face mat la textura si maro deschis, ci ramane lucios, cu totul ca se decoloreaza, devine asa albastru-roz, ca cele cromate. Pe mine (din pacate) ma deranjeaza faptul, cum arata al meu prapadit si daca nu e o groaza de bani, sunt un stare, ca sa-mi schimb.

     

    Intrebarea mea este, dac pot cumpara folosit din asta mai lucioasa, unde si la ce bani?

    Daca nu, de unde se cumpara piese originale noi, la pret accesibil? Mai am nevoie si de un semnalizator dreapta fata, alb.

     

    Orice idee este binevenita.

     

    Mersi frumos,

    Joe

  3. Salutare!

     

    Crezi ca, daca este vorba de fenomenul ce zici tu, zgomotul acesta, descrisa de mine, apare doar in treapta a 6.?

     

    Ambreiajul are acelasi functie si in celelalte trepte si lucreaza/se compoirta la fel, corect? Atunci eu de ce aud asta doar in a 6.?

     

    Mersi.

     

    in primul rand mororul de 1000 e ceva diferit de cel de 650 deci nu putem vorbi de aceleasi zgomote.

    eu cred ca de fapt tu auzi oala de ambreiaj :) ia vezi cum suna in intervalul 2000-3000 de ture. de la 3500 la 4000 e iar un sunet diferit ar asta intardevar este cauzat de motor din cauza lipsei de cuplu din cauza unei mapari gresite din fabrica. asta e cel mai putin sesizant dar se simte o scadere a cuplului.

    cu oala de ambreiaj e poveste veche. pe scurt e o problema de proiectare pe care se pare ca nu au corectat-o nici la modelul nou. dupa 30k km toate o o vibratie ciudata pe la 2500 de ture. nu se strica dar se aude aiurea. zici ca se rupe ceva in el :D. daca esti slab de inima nu o sa dormi prea bine cateva luni pana te obisnuiesti cu ideea ca asa fac toate :D

  4. Dragi VstrOAMENI buni!

     

    Vstromul meu de 1000, din 2007, recent cumparat, avea 35.000 km, am bagat in ea si eu cam 5.000, iar dupa ce m-am obisnuit cu zgomotul sculei, mi-am dat seama, ca cutia de viteze intreapta a 6., scoate un sunet interesant. Parca canta sau plange cutia. Doar, cand trage. Cand e in frana de motor, nu. Deja pot sa-mi dau seama dupa sunet, fara a ma uita la bord, daca sunt in a 6., doar dau putin gaz.

     

    Intrebare: acest sunet al cutiei este normal? Fac si celelalte exemplare, sau doar al meu? Oare este ceva pe moarte in ea?

  5. Mulţumesc tuturor pentru urările voastre.

     

    Este L4. Intenţionez să-i mai montez scut sub motor, engine guard, manete încălzite şi proiectoare de ceaţă (acestea din urmă nu neapărat de la ei; momentan merg cu fază lungă aprinsă pe timpul zilei, pentru a mă face cât mai vizibil. Sunt înjurături pe care mi le asum, până la găsirea proiectoarelor).

     

    Cu respect,

    Cristi L.

    Salutare!

     

    In legatura cu manerele incalzite, vreau sa recomand cu "multa caldura" acest echipament universal, de la Oxford -

     

    Heaterz Premium Adventure - Heated Grips

    :

    http://oxford-products.com/us/products/Heaterz-Premium-Adventure-%252d-Heated-Grips.html

     

    Este extraordinar de bun! Trebuie legat direct la baterie, are absolut tote cablajele/accesoriile necesare in kit, nu mai trebuie sa pui nici un cui. Usor de instalat! Are modul de "battery saver", ce inseamna ca in data ce ai oprit motorul, dupa un scurt tip clipeste ledul verde de pe bordul lui de comanda, ce inseamna suspendarea alimentarii manerelor. Indata cei ai dat drumul la motor, reia activitatea. Eu am folsit doar treapta 1 din cele 5 si este suficient. Se simte intr-un minut, dupa ce l-ai pornit. Profilul si materialul manerelor este de calitate.Recomand!

     

    Eu am cumparat de aici, cu 200 de lei, merita pretul:

     

    http://consumabile.bepagroup.ro/accesorii-moto/manere-incalzite

  6. Am zis ca este inutila discutia pt ca nu duce nici unde. Unii au niste pareri, altii au alte pareri.

    Am auzit prin anglia de oameni curentati pe motor acum cativa ani de zile, si am spus clar ca tre sa se intruneasca cativa factori simultan. Nu inseamna ca la prima ploaie te trazneste, ci inseamna ca daca esti destul de ghinionist poate sa te trazneasca, adica te supui unui risc care fabricantu nu la incorporat atunci cand ti-a vandut motoreta. Din nou discutia e prea lunga si plictisitoare si tine pur si simplu de fizica.

     

    Am avut ani de zile Osram coolblue, si sunt net superioare becurilor standard si niste mizerii fata de night breaker. Am ajuns sa imi pun coolblue prin 2004 cand un vanzator de piese auto nu avea becuri 90/100W, cum erau prin piata si cum aveam montate pe fostele masini, pe toate distrugand instalatia electrica pt ca nu era proiectat pt un asa consum. Tot acel vanzator mi-a spus ca daca le cumpar, coolblueurile, si nu sunt multumit de ele imi da banii inapoi pe ele si le pot pastra. Am zis ca vb prostii asa ca le-am cumparat si am renuntat la ele acum vreo 3/4 ani pe rand cum se ardeau o data pe an si am trecut pe night breaker+ care acum se numesc night breaker unlimited. Am un sharan batran ca istoria, adica primu an de fabricatie '95, si oricine vine cu mine in masina noaptea remarca lumina foarte buna si toti sunt mirati cum e posibil, si am sticla nu plastic in fata farului. Cel mai important aspect, am reglat farurile asa cum trebuie reglate si cum nu stie nici un service in timisoara sa regleze. Am incercat la vreo 3 servicuri, pe bani, apoi am studiat problema si am pus-o in practica la mine si apoi in timp la toti prietenii mei. Pt a imi demonstra mie ca am lucrat bine m-am dus la o statie ITP unde pe bani am cerut sa ma lase sa ma joc cu aparatu lor de reglat farurile, unde am constat limitarile acelui aparat si tot o data ca trebuie facute zeci de mici reglaje pe el ca sa poate sa iti arate corect, si am mai descoperit ca oamenii care lucra cu astfel de aparate sunt total neinstruiti. Ca sa punctez intrebarea, nu am folosit Philips nici o data dar exista pe piata si trebuie amintit. Cand faci o comparatie obiectiva nu poti fi subiectiv cu preferintele tale personale. Alti producatori din ce am studiat nu ofera becuri cu lumina mai buna.

     

    Revenind la discutia cu vstroamele. Cand l-am cumparat pe al meu a venit cu becurile originale adica osram standard. Pana l-am adus acasa am facut cateva sute de km cu el pe noapte. Am remarcat paternul foarte in regula pe care il dezvolta oglinzile stroamului. Unul din becuri era dereglat asa ca in prima parcare l-am ajustat. Din punct de vedere al contructiei la oglinzi le dau nota 9 pe faza scurta si un amarat de 7 pe lunga, deoarece este o zona in fata motorului care este chioara, unde cum ziceau si altii cel mai bun upgrade sunt proiectoarele de ceata pe LEDuri, evident. Cat despre becuri, am observat clar lipsa fluxului luminos si temperatura de culoare destul de scazuta, in alti termenti pt gusturile mele erau prea chioare si prea galbene. Dupa ce am ajuns in romania cu stroama am spus ca nu mai vreau sa dau bani pe becuri ca vede bine si doar e motor si vreau sa il conduc ziua pe lumina si nu noaptea. In primu wend m-a prin iara noaptea. Luni dimineat la prima ora am fost in magazinu de piese unde am dat comanda la Osram Nightbreaker, vroiam neaparat varianta + dar am aflat ca de anu acesta se face numai unlimited. Rezultatul la urmatoarul wend cand m-a prins din nou noaptea am fost mai mult decat multumit de cum vede stroama, si ii dau o nota generala de 9 datorita lipsei de lumina la cativa metri in fata pe faza lunga.

     

    Iar acum urmeaza partea de teorie plictisitoare pe tema HID urilor (xenoanelor). Am sa le numesc hid uri de la High-intensity discharge lamp. Faptul ca becurile au in ele ca si gaz de umplere Xenon, iar lumea la generalizat xenoane, este o greseala cum este cu xeroxul si copiatorul.

    Sa incepem cu prima teorie.

    - Un far hid din fabrica are cateva caracteristici. Producatorul a conceput sistemul optic, adica ansablu bec, oglinda, lupa; in jurul hidului. Deasemenea a dotat acest sistem optic cu motorase si senzori de inclinatie pe puntea fata, spate a masinii astfel incat oricat de incarcata sau goala ar fi masina, sau oricat de in panta ar fi drumul, raza de lumina respectiv paternul becului v-a fi proiectat optim pe asfalt. In alte cuvinte nu orbeste ceilalti participanti la trafic.

    - Un far cu halogen din fabrica are cateva caracteristi si el. Din nou sistemul optic a fost construit in jurul becului cu halogen. Fiind mai ieftin la masini sistemu optic a fost dotat cu un motoras de reglare pe verticala, manual, in functie de incarcarea masinii. Adica soferul trebuie sa isi ajusteze singur farurile fara sa le scoata ochii la altii daca are mai multa greutate in masina, pasageri, bagaje, cartofi, etc : )

    - concluzia un far cu xenon din fabrica vede mai bine decat unu cu halogen.

     

    Si de la aceasta mica teorie apar problemele cand noi incercam sa introducem un bec hid intr-un sistem opric gandit pt halogen.

    - incepem cu construcita in cazul nostru a becului H4. Se stie ca H4 are 2 filamente, unul pt faza lunga si unul pt faza scurta. de asemenea unul din filamente are o oglinda de o anumita forma pe el. Fiecare filament are o anumita lungime iar la fiecare bec H4 filamentul este in acelasi loc. Daca vb de becuri H4 produse de fabrici de becuri, osram/philips/hella etc atunci toate filamentele sunt de aceasi dimensiune si sunt pozitionate in acelasi loc. Daca vb de becuri H4 chinezisme acolo apar diferite abateri masurabile de multe ori si cu ochiul liber.

    - becurile hid nu au filmanete. Au 2 electrozi care produc un arc electric. Lumina este data de acel arc electric si nu de un filament. Arcul acela electric nu este deloc de aceasi dimensiune cu filamentul halogenului. Deasemenea pt a putea face faza scurta faza lunga, chinezii au inventat un sistem de culisare al becului astfel incat arcul acela sa fie ba in locul fazei lungi ba in locul fazei scurte. Avand in vedere ca este o o pozitionare mecanica, aceasta pozitionare nu este lipsita de erori. Adica nu de fiecare data arcul electric este in acelasi loc cu filamentul becului. Nu exista in realitate bec H4 cu descarcare in gaz (HID/xenon. Standardul H4 prevede clar 2 filamente pozitionate unde trebuie ca sa zic asa. Chinezii astia au adaptat becul cu xenon sa se potriveasca in soclu H4. Nici un producator nu face becuri cu HIDuri H4.

    - din cele de mai sus concluzia; oglinda din jurul unui bec H4 a fost contruita avand punctele punctul focal/focal point cele doua filamente care oricat becuri ai schimba sunt in acelasi loc. Nu stiu daca e corect tradus "punct focal" pt ca nu am studiat optica la faculta ci am studiat-o din pasiune. In momentul in care venim cu acest hid care arcul sau nu este pozitionat tot acolo unde sunt pozitionate filamentele, avem o problema. Cea mai deranjanta problema este ca exista lumina si dupa paternul standard al farului. De va e greu sau nu sa acceptati, exista niste reglementari, niste legi, cum trebuie sa fie aceste paternuri. Pt a intelege un pic cum e cu peternurile acestea http://www.retrofitlab.com/blog/wp-content/uploads/2012/06/DOT-ECE-cutoff.jpg . Deci in momentu cand pui Xenon pe oglinda halogen vor disparea acele linii de cutoff drept urmare ii vei orbii pe ceilalti participanti la trafic, adica produci o ilegalitate. Faptul ca la noi in tara inca se mai tolereaza xenoane aftermarket e o alta poveste. Studiind cele 2 paternuri veti observa ca pt HID acestea sunt usor diferite tot din motivul de a nu orbii.

     

    ar trebui sa ma opresc aici cu argumentele de ce sa nu pui xenon, dar daca argumentul "nu este legal" nu ajunge, mai continui un pic :) sumar si nu am sa intru in detalii ; )

    - intensitatea pt H4 este reglemantata si ea la un anumit flux luminos, undeva la 1050 +- 10% pe faza scurta la un 1600 +- 10 % lumeni pe faza lunga. Toate becurile cu halogen respecta acest standard pe cand un xenon care are vreo 2000-2500 cand e nou depaseste acest standard, deci e ilegal.

    - CRI ul unui bec cu halogen este undeva la 90-97, pe cand un HID este undeva la 65-72. CRI ul pe intelesul tuturor este un indice cu care se masoara cate culori este in stare sa produca o sursa luminoasa. 100 cri ne da soarele, de aia vedem toate culorile bine cand e soare afara, iar un bec cu descarcare in vapori de sodiu (becurile portocalii de lumineaza strazile noaptea) are undeva la 20, motiv pt care sub un bec de ala portocaliu cam toate culorile sunt la fel. Deci daca ai o sursa de lumina cu un CRI mai mare, vei avea nevoie de mai putini lumeni ca sa percepi la nivelul ochiului aceleasi detalii care le poti percepe cu mai multi lumeni pe un cri mai prost. Sa nu uitam un singur lucru foarte important, xenoanele de china sunt mult inferioare celor de fabrica, drept urmare multe dintre ele dupa cateva zeci de ore de functionare au un CRI de doar 50 sau mai mic. In alte cuvinte dupa cateva zeci de ore de functionare la un xenon prost de china cu siguranta vei vedea mai prost decat cu un halogen de buna calitate, DAR pt ca rahatu ala de xenon da cu raze de lumina si face o aura in jurul farului, iar tu(sau oricine altcineva) vezi in afara acelui patern ai doar impresia ca e mai luminos. In realitate este o perceptie falsa. Tot in realitate mai bine montezi niste proiectoare si sigur vei avea impresia generala ca Vstroama vede mai mult decat bine.

    - mai aduc aminte de temperatura de culoare, 3-4000 K la halogen, si un 5-8000 la HID in functie de cat de bine sunt fabricate. Din nou fizica spune ca ca fiecare lungime de unda are un alt unghi de reflexie si refractie. Adica daca oglinda halogenului a fost construita sa imprastie lumina galbuie, nu va reusi sa imprastie la fel lumina albastra al xenonului.

    - si inca un mic aspect legat de biofizca ochiului uman. Daca ai o portiune mai tare luminata pe sosea, in portiunea neiluminata tzi se pare ca e mai intuneric. Ce vreau sa zic ca daca ai o lumina foarte puternica intrun patern al farului, nu mai distingi alte detalii in afara acestui patern. Teoria se transforma in practica prin faptul ca e posibil sa nu vezi un obstacol gen pieton pe marginea drumului din timp daca ai o lumina prea intensa care nu a luminat acel obstacol, pe cand daca era mai putina lumina vedeai mai din timp omul pe marginea dumului.

     

    deci sa tragem niste concluzii finale

    - un bec halogen premium, nu conteaza ce model ce firma, este mult mai ingrijit construit cu tolerante mult mai mici, are un CRI mai mare si se apropie filamentul pe cat de mult posibil in punctul focal al oglindei pt care a fost conceput. Din pacate reglementarile in vigoare nu permit fabricarea unor becuri mai puternice in principal datorita paternului pe care trebuie sa il respecte si pt ca altfel ar orbii participantii la trafic.

    - un bec cu descarcare in gaz de tip xenon nu are ce cauta intr-o oglina conceputa pt halogen, lasand teoria la o parte practic este ilegal. Teoretic si din pacate practic politia romana inca permite aceste becuri pe strazi.

    - un bec nu conteaza de care cu 1800 lumeni si cri de 50 va fi perceput de catre ochiul uman ca fiind mai slab decat un bec cu CRI peste 95 si doar 1000 de lumeni. Va propun un experiment, luati un vec de ala economic de 1400-1600 lumeni si o gramda de watii si faceti lumina cu el in casa. Apoi luati un halogen de 12V alimentati-l cu 14V, Acest bec va avea probabil 900-1000 de lumeni si veti observa imediat ca vedeti mult mai bine halogenul. Repetati experimentu afara in padure si pe camp.

     

    dar cum spuneam toata discutia este inutila pt ca fiecare face cum vrea si trebuia sa ne oprim la argumentul este ilegal :) Omul a vrut sa stie ce sa faca sa i se aprinda xenonul si a aflat ideea/solutia "de criza" : )

    Si sa ducem discutia la un alt nivel si anume in prezent/viitor. HIDurile sunt invechite. LEDul este viitorul. Masinile premium din ziua de azi au iluminat pe arrayuri/matrici de leduri. Si inca o idee : ) Cea mai buna lumina o au motocicletele "premium" la care luminile sunt adaptive, adica te inclini cu motorul si totusi vezi ceva pe asfalt.

     

    iar acum pe tema farurilor de vstroame o ultima observatie. Farurile trebuie ajustate pe verticala in functie de incarcarea motorului. Adica, daca mergi singur, farurile tre sa fie mai sus, iar daca ai si bagaje si pasager ele tre sa bata mai in jos. DAR e de preferat noi, motociclisti, sa nu circulam noaptea : )

     

    Eu am in mobra (si in masina) Ksenoane (HIDuri) de 55W, de 5000 de lumeni, cumparate de la www.rdxenon.ro (firma serioase, cu jucarii de calitate, cu totul ca sunt chinezesti!). Dupa descrierea de mai sus, intr-adevar regret, ca nu am luat nuanta de 3000 K sau 4300 K (mai galbuie) in loc de 6000 K (alb diamant).

     

    Daaaaaar, ami reusit, ca sa remediez problema relatata mai sus, ca faza scurta bate bine iar faza lunga bate aiurea si in fata motorului ramane o portie neiluminata. Solutia este foarte simpla: dat fiind faptul, ca cele 5000 de lumeni dezvoltata de sistemul de 55 W este cu mult mai mult, decat suficient si cum a fost explicat mai sus, la "bixenonul" H4 este miscat arcul la schimbarea fazelor, am inventat urmatoarea solutie:

     

    -la una din cele doua becuri, am decuplat electromagnetul, care schimba fazele (pe cel din stanga) si asa rezultatul este super: la faza scurta, amandaoua faruri bat in fata motorului,. iar cand schimb la faza lunga, doar cel din dreapta este comutata la faza lunga si bate departe, cela din stanga ramane pe faza scurta. Deci eu la faza lunga am stanga scurta, dreapta lunga.

     

    Soseaua este iluminat mai mult ca perfect!

     

    Sper ca am dat o idee buna ksenonistilor! :mexicanwave:

  7. Eu caut o solutie, ca dupa contact sa nu aprinda farurile de loc. Doar dupa pornirea motorului. Ma deranjeaza faptul, ca la fiecare cheie (setare ceas, verificare kilometraj la alimentare, resetare kilometraj zilnic) mi se aprind xenoanele. Trebuie sa existe un releu de 12 V, care cupleaza doar in cazul in care tensiunea in sistem este peste 13 V, ce inseamna, ca motorul deja este pornit.

     

    Aveti vreo idee?

  8. Salutare!

     

    Inainte sa-mi cumpar recent Vstrom 1000, aveam BMW R1200 GS, care avea un sistem foarte istet si anume: cand dadeam contact de la cheie nu aprindea farurile de loc, doar dupa pornirea motorului. Am bagat xenon-uri la Vstrom si din cauza pornirii motorului, uneori imi ramane un (sau amandoua) far neaprins.

     

    Stie cineva de un releu, care se poate integra in sitsem, ca farurile sa fie aprinse NUMAI dupa pornirea motorului si nu IMEDIAT dupa ce ai invartit cheia?


    » Post actualizat in 27 Jul 2014 18:48

    Salutare!

    Inainte sa-mi cumpar recent Vstrom 1000, aveam BMW R1200 GS, care avea un sistem foarte istet si anume: cand dadeam contact de la cheie nu aprindea farurile de loc, doar dupa pornirea motorului. Am bagat xenon-uri la Vstrom si din cauza pornirii motorului, uneori imi ramane un (sau amandoua) far neaprins.

    Stie cineva de un releu, care se poate integra in sitsem, ca farurile sa fie aprinse NUMAI dupa pornirea motorului si nu IMEDIAT dupa ce ai invartit cheia?

    pt cei care cauta solutii cu relee de temporizare, am in lucru urmatorul proiect.

    0. butonul de lumini pe faza scurta nu modifica cu nimic functionalitatea asa cum e din fabrica.

    1 cu butonul de lumini pus pe faza lunga pui contactu se aprind numai pozitiile

    2. pornesti motoru, merg numai pozitiile, iar cand voltajul in ciurcuit creste la peste 13 V se aprinde usor faza lunga la 7V. Adica seamana cu o faza scurta dar e dispersata mai bine, crescand vizibilitatea pe timp de zi.

    3. vine noaptea si trebuie sa folosesti faza scurta.

    4. cand totusi vrei faza lunga datorita unui senzor de lumina cand comuti pe faza lunga ea va functiona ca si o faza lunga nu cu functia de 7V

     

    costuri 90 de lei sau cat e un DRL de la tutorialelogan, care il am montat pe masina si functioneaza impecabil, mia multe detalii pe http://www.tutorialelogan.ro/2011/02/tutorial-montaj-daytime-running-lights.html si mai am nevoie de un releu/circuit care sa imi dea un +12V atunci cand e intuneric. Momentan caut solutia pt partea cu releul/cirucit cu senzor. Restul e foarte simplu.

     

    Mai aduc aminte pe scurt avantajele

    - faza scurta este neatinsa, functioneaza exact asa cum a fost proiectata, orice s-ar intampla cu drl ul cu sigurantele cu orice problema, faza scurta va functiona cum a venit din fabrica

    - mergand cu drl ul ziua, faza scurta este nefolosita, conservand astfel durata becului, cand pui becuri scumpe dupa al 2 lea an investia in drl devine rentabila

    - creste semnificativ vizibilitatea in trafic, si totusi nu deranjeaza

    - la pornire, bateria numai e stresata cu cei 10 A ai fazei scurte, consumul va fi undeva la 5A si asta numai dupa ce a crescut voltajul in baterie, din teste pe masina poate dura si aproape 1 minut daca e mai descarcata bateria pana se porneste faza lunga la 7V

     

    evident ca nici o solutie nu e perfecta si are si dezavantaje

    - daca nu intorduc in plus in circuit un releu, nu va functia butonul de pass, cum e descris in tutorial functia de blitz :)

    - costul usor mai ridicat, si o perioada mai mare de amortizare a investitie fata de o varainta plug&play pe o masina cu H4 :)

     

    detalii de montaj dupa ce va fi functional :)

×
×
  • Creează nouă...