Sari la conținut

tassadar

Membru
  • Număr conținut

    132
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de tassadar

  1. Am vazut si eu stirea la ProTv dar cu imagini luate din partea stanga a mobrei si parea ok per total. Umila mea parere spune ca guma spate cel putin era imbatranita, probabil peste 4-5 ani si asta poate sa faca diferenta la drum lung pe cu temperaturi crescute unde stim bine ca se dilata.

    Sanatate celor doi si sper ca nu au existat "binevoitori" care au oprit la accident cu intentia de a-i deposeda de portofele, telefoane, etc. cum s-a intimplat saptamana trecuta in romanika cu turisti straini biciclisti lasati fara bicicleta din dotare a unuia dintre ei.

  2. Eu am vaga banuiala ca acest topic a fost deschis de un motociclist cu experienta si vechi pe forum care a vrut sa se distreze putin, sa mai anime aria... :rolleyes:

    Prea sunt majoritatea cliseelor incluse intr-un singur post care inevitabil genereaza flame-uri. :burnout:

     

    Daca totusi e adevarat atunci sper sa se incadreze in categoria celor care au rezistat in timp fara incidente majore conducand in miar inca de la inceputul vietii de motociclist. Acea categorie nu este deloc numeroasa :cheers:

  3. Salutare,

    urmaresc sectiunea diaspora de cateva luni din curiozitate sa vad daca deschide cineva vre-un topic legat de Australia si nimica... :unsure: Asa ca m-am hotarat sa sparg ghiata(de si nu prea e multa pe aicea ca-s 40 de grade afara!) si sa incep eu...

    Ma numesc Romi so locuiesc in Melbourne de vre-o 2 ani . Sunt pe 2 roti de ceva vreme si ar fi frumos sa ne strangem cativa romani de prin zona sa facem o iesire la ocean sau la o berica (cald al dreaq monsher! :cheers: ).

     

    Salut, ma intereseaza sa stiu care sunt conditiile legale de obtinere a permisului pentru moto in Australia. :cheers:

    Cu ce difera de ex. fata de romania sau daca difera de la regiune la regiune. :friends:

    Pot raspunde la aceste intrebari si alti romani de prin partea locului.. :banana:

     

    Multumesc anticipat.

  4. Cine vrea busa ieftina? Nu inteleg atatea plangeri, voi pe ploaie nu mergeti? In mazare-city seara, dimineata, in orice anotimp exista condensul de pe asfalt, toamna prin octombrie tarziu mai si ingheata. Nu stii sa mergi? Stai acasa... Nu mai zic ca asta pare incepator, avand in vedere ca mergea cu nevasta-sa si copilul alaturi. "hai sa-l vedem pe tati cum se da cu noul motor".

     

    De ce crezi ca a vrut sa-i impresioneze?

  5. Salut,

     

    Sunt propietarul motoretei B-84-UJO insa nu am fost eu cel care conduceam moto, ci un prieten.( nu am putut raspunde pana acum pentru ca am stat prin spitale ) si anume :

     

    Fata : este bine , au externat-o ( o doare un pic spatele si maxilarul) nu are decat 2-3 zgarieturi minore.

     

    Baiatul : I-a fost scoasa splina , are 2 coaste rupte si probleme la vertebrele C6 si C7 ( asteptam sa se intruneasca maine o comisie la spital sa-si dea cu parerea daca il opereaza sau ii pun doar corset). El este bine isi misca mainile si picioarele ( a fost foarte norocos avand in vedere ca nu avea echipament de protectie)

     

    PROBLEMA CEA MAI MARE a fost in primul spital in care a fost internat SF PANTELIMON unde in 24 de ore cat a stat acolo nu i-au facut investigatii sa vada daca are hemoragie internasau nu; si cand l-am mutat dupa multe insistente la Floreasca sa descopere doctorii ca avea splina rupta si vreo 2L de sange acumulati in zona stomacului( daca o mai lalaiam mult la Pantelimon putea sa moara).

     

     

    Va multumim pentru bunele intentii !!!

    Am sa revin cu detalii despre starea de sanatate a lui Gabi ( baiatul). Doamne ajuta sa fie bine !

     

     

     

     

    Multa sanatate si recuperare rapida.

  6. Motocicleta nu se mai afla in fata fastfood-ului cum stiam eu cand am plecat de la fata locului in seara accidentului. Angajatii de la fastfood schimbasera turele si habar nu aveau de existenta vre unei mobre accidentate la ei pe trotuar ( e fastfood non-stop)

  7. ma aflu langa moto R6 b 84 ujo implicat intr-un accodent , cine poate sa de detalii sa sune familia . aman2 sunt la spital pantelimon moto e vis a vis de fastfood marius.

     

    ma aflu langa moto R6 b 84 ujo implicat intr-un accodent , cine poate sa de detalii sa sune familia . aman2 sunt la spital pantelimon moto e vis a vis de fastfood marius.

     

     

    Am plecat de langa mobra, politia nu a vrut sa-mi dea cheile deorece nu il cunosc pe rider personal si nici nu sunt ruda cu acesta. Mobra sta parcata in fata la fastfood Marius situat pe sos pantelimon, bucuresti.Cine doreste detalii despre locatia exacta sa ceara telefonul meu pe PM si vorbim.

     

    Din cate am inteles pe motocicleta era rider-ul impreuna cu pasagera si ambii au ajuns la spitalul pantelimon din acceasi zona. Detalii despre dinamica acccidentului nu stiu.

     

    Mobra pare sa fie transportabila pe roti, impreuna cu un prieten am vrut sa o ducem la un garaj dar nu s-a putut din cauza vigilentei politiei.

  8. Inevitabil, am devenit o statistica. Ieri am avut primul meu accident moto.

    Eu faceam stanga la Dristor, asteptam sa se opreasca masinile ce veneau din dreapta si un domn neatent si grabit s-a infipt cu incredere in toba dreapta si roata mea spate, impingandu-ne pe mine si motorul catre soferii ce veneau din dreapta. Evident am cazut pe stanga, picior prins sub motor, scarita facuta praf, capac stanga zgariat sanatos, semighidon strambat, schimbator strambat, carene zgariate, motor oprit, cicat pe mine. De patit n-am patit nimic cu exceptia a catorva zgarieturi pe genunchiul stang (cu care am atins prima data asfaltul probabil), si asta din cauza ca am fost destul de talamb sa-mi las genunchiere acasa.

    Vinovatul a fost foarte de treaba, m-a ajutat sa trag motorul pe margine, a asteptat pana a venit delu (schiopatand intr-un picior) sa ma ajute sa pornesc motorul, a fost cu mine la Accidente Usoare, a dat declaratii, a asteptat sa faca politia constatarile si pozele de rigoare.

     

    All in all, yesterday was a good day. N-am crapat.

     

     

    Sanatate maxima si remedierea tuturor defectiunilor pe cheltuiala celor de la asigurari ca si asa le dam o gramada de bani...

  9. eu stau pe dristor, am ajuns acolo cam la un sfert de ora dupa producerea accidentului.

     

    motociclistul era in smurd, lumea zicea ca e constient, ca misca si ca are o fractura la mana/umarul dizlocat. B 777 NDY, un zx6r cu carenele scoase. soferita conducea un opel astra cu semnul de taxi acoperit. tipa a iesit de pe str. eufrosina popescu si a facut stanga pe dristorului. masina avea tabla rupta de ghidon si urma rotii motocicletei in portiera stanga spate. motocicleta cu diverse parti indoite: furca roata, disc, ghidon.

     

    lumea de la locul accidentului zicea ca tipul mergea tare, dar numai "auzisera". o tanti insista ca ea avea 45km/h si ca el a trecut pe langa ea cu peste 100. eu zic ca nu avea viteza, politistii au masurat cam 5-6 m de la locul impactului pana unde era cazut motorul. soferita arata locul accidentului chiar undeva in dreptul motocicletei, chipurile sa para ca ea facuse demult stanga, si ca motociclistul a intrat in ea. cam imposibil, avand in vedere unde era lovita masina.

     

    la vreo 15 minute dupa ce am ajuns eu au venit si prietenii baiatului accidentat, au sunat ei sa ii transporte mobra.

     

     

    "Martorii" astia fac analize elaborate de dinamica a mishcarii in functie de sunetul scos de mobra in cauza. Dupa mintea lor gaunoasa daca mobra se aude tare, e MUSAI sa aiba super viteza si NICIODATA mai putin de 100/h.

  10. motorul e in regula, e putin zgariat pe stanga, frana picior indoita, semnal stanga spart, maneta frana indoita. Era bine echipata, cu casca geaca si manusi.

     

    Am vb cu soferul si zice ca vroia sa intre de pe o straduta laterala pe alexandru serbanescu, fata era singura care venea, si s-a speriat crezand ca nu va opri si a bruscat frana. Asteptam fata sa clarifice situatia. La fata locului a venit si prietenul fetei, probabil se ocupa el de motor.

    Mesaj completat

    da, mobra o ia prietenul, o lasa aici defapt, i-am adus lantul meu de motor s-o legam de ceva pana va avea cu ce s-o ia. Dupa ce rezolvam mobra se duce prietenul la spital si revine el probabil cu informatii...

     

    Fata pe langa echipamentul mentionat de tine mai purta si nishte cizme Xpd. Acuza durezi in zona soldului si spate, speram ca este OK. In salvarea SMURD nu s-a urcat singura, a fost urcata pe targa ( nu te lasa sa te urci singur daca acuzi dureri de spate), asa este procedura. soferul Fabiei a virat stanga dupa ce s-a asigurat temeinic ca nu venea nicio "masina" (din spusele lui). Problema cu dauna suferita la mobra e cam nasoala daca nu se constata impact dintre cele doua vehicule. Ashtia de la asigurari abia asteapta sa nu despagubeasca pe RCA.

  11. unde pot gasii magazin in bucuresti sa probez modelele x-lite?

     

    Cei de la olivers.ro aduc Nolan ,X-lite, parca si Grex sau cum se numeste. Au magazin cum te duci spre pipera pe soseaua petricani.....te descurci tu.

  12. Dobitocul nu stia ca in timpul efectuarii unei menevre pierde orice fel de prioritate, mai ales la mersul cu spatele. Insa bunul simt iti cere sa-l lasi sa termine manevra odaca ce-a inceput-o. In realitate iti iei numai flegme. Sanatate ...

     

    ;)

  13. In 16.05.2009, am avut un accident. Eu + pasager, mergeam cu 45km/h in localitate (cu cateva fractiuni de secunda inainte de accident m-am uitat la kilometraj), pe drumul cu prioritate, ajung la o intersectie in cruce cu un drum FARA prioritate, iar o Dacia, avand indicator STOP, nu opreste, continuandu-si deplasarea pe directia inainte, cu intentia de a traversa drumul cu prioritate. Drumul destul de ingust, intersectia mascata de copaci, am observat aprox. de la 5 metri Dacia intrand in fata mea. Impact, am zburat amandoi, SMURD, spital...

     

    Urmari:

    Eu: foarte sifonat (pasagerul m-a tinut strans tot timpul, pana in momentul aterizarii pe asfalt, deci eu am fost ca o "perna" pentru pasager), casca foarte julita, geaca cu protectii julita, incheietura mainii stangi distrusa.

    Pasager: fara fracturi, dar cu lovitura puternica la genunchi, si azi (dupa mai mult de 1 an) simte durere la genunchi.

    Motor: telescoape fata indoite, roata fata si discurile indoite, furca fata varza, bagata in radiatoare, radiatoare praf, cadrul fisurat si deplasat pe ambele parti, carene + far + bord praf, rezervor indoit.

     

    Aprox. 4 luni de spitale, incheietura "reparata" de 3 ori in Romania, fara rezultat. Am plecat in Ungaria, am platit mult, dar dupa 2 operatii in Ungaria (placa + 6 suruburi), mana mea este 99% functionala.

     

    Dupa accident, politia a scos-o vinovata pe fata aia cu Dacia. Ea, nefiind de acord cu raportul politiei, cere expertiza la Satu Mare (tot timpul a fost cineva "mare" in umbra ei, spunandu-i ce sa faca si cum sa faca). Vedeti mai jos raportul de expertiza de la Satu Mare: Deci, EU MERG PE PRIORITATE, EA NU OPRESTE LA STOP, si... cititi raportul si va cruciti! Deci in raport, tot 2 fraze cu ce am fost eu de vina, si tot o fraza cu ce a fost fata aia de vina! Concluzia raportului: mai mult eu vinovat!

    ULTERIOR AM AFLAT CA FATA ARE UN UNCHI SAU STIU EU CE RUDENIE IN POLITIE, SI ACEA CUNOSTINTA A FOST COLEG CU ALA CARE A FACUT RAPORTUL DE EXPERTIZA! DECI ESTE CLAR!

     

    Normal ca nu am acceptat, am mai platit 8 milioane lei vechi, si am trimis dosarul la Timisoara la contraexpertiza. De la politie, mi s-a spus ca, contraexpertiza dureaza de la 3 luni la... 2 ani! Nu am altceva de facut decat sa astept, sa astept... Nu stiu ce ma fac daca si de la Timisoara vine raspuns nefavorabil pentru mine...

     

    Cineva mi-a sugerat (si chiar m-am gandit serios la acest lucru) sa-l dau in judecata pe ala care a facut expertiza. Apoi m-am mai gandit, ala este "mare", are cunostinte, bani... pe cand eu, un om de rand, fara cunostinte, bani si altele. Trebuie bani pentru asa ceva, pile, rabdare, sigur ar dura cativa ani.

     

    Stie cineva cam care-i treaba cu Timisoara? Care-i procedura, cat dureaza?

     

    Asta-i Romania..... :P

     

     

    Este incredibil dar totusi adevarat!!

  14. Politia+RAR-ul :D ar trebui sa opreasca si sa controleze la "sange"tot ce nu e inmatriculat in Ro,asa incat sa descurajeze mersul in Ro cu masini inmatriculate in BG,IT,GB...majoritatea isi fac de cap cand vin in Ro ca aci e ieftin sa calci legea,in afara muncesti 2 luni degeaba daca te-a luat radarul !

     

    :baldy: ;) cu conditia ca Politia si RAR sa nu fie de pa la noi, sa fie imprumutati de la "Hans" macar temporar.

  15. pana una alta trecand peste detallile fizico-matematice un lucru e clar: ca in majoritatea accidentelor cu implicare moto viteza motoreanului a fost prea mare diminuandu-i sansele de a evita sau minimiza consecintele accidentului. zilnic merg prin trafic urban si aproape zilnic intoarce cate un taxist peste dubla continua sau schimba unu banda brusc fara preludiu, dar fiindca eo merg cu 40-50 nu prea au cum sa ma "impresioneze". daca mergi pe motor ca un nea-puleon bazandu-te exclusiv pe horoscop si pe faptu ca ai prioritate evident ca intr-o zi cu soare si cu doo dimineti o musti. in momentu cand sari peste o conserva e clar ca nu te incadrai in "peisaj" in ceea ce priveste viteza.

     

    Tot cu viteza redusa si maxima prudenta mergea acum cateva zile pe pod la otopeni si Tiberiu Tudose, Dumnezeu sa il ierte cand a venit moartea si l-a luat. Moartea nu tine cont de viteza neaparat....

  16. Dc, Min. Transporturilor/Min.de Interne, constientizau pericolul, probabil ar fi fost acolo un parapet de protectie inalt, iar accidentul nu ar mai fi avut loc sau nu in forma asta. In schimb, e o bordura de 10 cm, probabil platita cu bani multi si atat. Baiatul asta si alti multi au murit si vor muri degeaba, pentru ca in RO, avem un ministru al transporturilor plangacios, care se vaita de cand e, ca "n-avem bani". Dar, dupa cum zice Base : "nu mai asteptati de la stat", dar de la cine, de la mama ?

     

     

    De unde stii tu ca nu a fost platit din banu' public un parapet inalt si a iesit doar o bordura amarata de 10 cm cum se intampla de obicei pe la noi?!

    In zona aia nu se tine cont de nimic, toti vor sa ajunga cat mai repede acasa, se trage tare la intrarea in bucuresti.....

  17. O inconstienta cu masina, venind dinspre Sincai spre Palatul Copiilor, a vrut sa intre in locul de parcare de pe dreapta, insa a facut o bucla pentru asta, intrand pe banda a II-a, unde se afla Mihai, 27-33 ani, pe VFR gri cu nr. B-800-VFR. Motociclistul tarat cativa metri (nu cred ca avea viteza mare), julituri la picioare (avea blugi), la geaca textila, manusi si casca integrala. Inconstient cateva minute bune, si-a revenit apoi si a mers la ambulanta, care a sosit dupa 10 minute, pe picioarele lui. Moto facuta cam praf. Soferita a zis ca ea s-a asigurat in oglinda, dar nu a vazut nici o masina (sic).

    Asadar, ochii in patru!

     

    Normal ca nu a vazut masina, in consecinta e safe.....sa treaca....normal ca nu l-a vazut pentru ca vroia sa vada o masina si nu o mobra.....

  18. Salut,

     

     

    In primul rand sper sa isi revina motociclistul si sa nu mai aiba parte de un asemenea eveniment niciodata. In al doilea rand sper sa invete ceva din ceea ce a patit...altceva decat prostii gen conservarii sunt idioti, nu se asigura etc etc..

    Legal conteaza mai putin a cui e vina fiindca asta nu repara daune si nu vindeca oase. Sa ne certam cine avea dreptate iar nu are relevanta fiindca poti muri lejer cu dreptatea in mana...nu te ajuta.

    In al treilea rand ma intristeaza inconstienta unora dintre noi si lipsa de instinct de autoconservare si de conduita preventiva. Suna poate ciudat insa:

    1. O masina nu face pur si simplu stanga. Inainte de asta franeaza cateva secunde timp in care ai timp sa observi stopurile ei si sa iti pui intrebari...

    2. Semnal sau nu...in momentul in care mergi mai tare nici nu mai conteaza asa tare fiindca oricum nu ai timp sa franezi...

    Eu sunt mult mai obosit dupa un drum cu motorul decat dupa unul cu masina numai pentru simplul motiv ca in fiecare moment sunt mult mai atent si incerc sa ghicesc ce se poate intampla in trafic. Sa mergi pe principiul...am prioritate deci trebuie sa mi se acorde...e riscant la cata prostie e prezenta in general pe drumuri...sigur..poti face asta in momentul in care in momentul in care nu se intampla asa nu patesti mare lucru. Sa pariezi viata ta pe asta...nu stiu.

     

    Nu doresc nimanui asta insa sunt convins ca ceva mai multa atentie din partea ambilor ar fi dus la evitarea accidentului. Pe de alta parte lipsa de atentie pe sofer nu l-a dus in spital ca pe motociclist.

     

     

    Insanatosire grabnica si asfalt uscat!

     

    Conduita preventiva cu RR este o "pasare rara" pe la noi.

×
×
  • Creează nouă...