Sari la conținut

vortexo

Membru
  • Număr conținut

    4
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de vortexo

  1. Complicat rau.Daca nu folosesti consumatori mari[far] atunci regulatorul pune la masa infasurarile generatorului si se incalzesc tiristorii.Daca ai consumatori atunci se incalzeste puntea de diode mai tare. Tot ansamblu fiind in aceeasi capsula rezultatul e acelasi = incalzire excesiva care mai devreme sau mai tarziu tot va distruge ceva.Interesanta o schita de la o Suzuki mai veche la care una din infasurarile generatorului ramane in aer pana la aprinderea farului.In concluzie pana la gasirea unei scheme bazata pe alt principiu cred ca solutia ar fi o cat mai buna ventilatie, montarea releului pe un radiator mai mare eventual un cooler de calculator si folosirea continua a farului pentru a proteja generatorul in defavoarea releului care oricum este mai ieftin.
  2. Cu cat ai mai putini consumatori cu atat curentul pe care tiristoarele trebuie sa-l puna la masa e mai mare.Recomand rularea cu farul aprins pentru a proteja cat mai mult releul.Astfel curentul in surplus ce trebuie scurcircuitat e mai mic si nu se va incalzi nici releul prea tare.De regula nulul sau de fapt minusul se leaga direct la masa cu un surub prin carcasa care este minusul releului si daca este strans corespunzator nu are cum sa se incalzeasca.
  3. Am uitat sa va spun ca firul de + pentru monitor fiind legat in montaj duce la un consum de peste 100 ma ceea ce nu este acceptabil asa ca am tras un fir din far pe care am + numai dupa punerea contactului.
  4. Buna.Sunt nou pe acest forum si incerc sa ajut un pic aceasta comunitate.Zilele trecute am cofectionat un releu de incarcare unui amic pentru o motocicleta Suzuki GSX 400.Am facut ambele scheme si pot sa spun ca releul din schita turceasca desii mi s-a parut mai fiabila n-a vrut sa functioneze nici in ruptul capului.Asa ca am ramas la varianta primara care nu credeam ca va functiona prea grozav.Totusi dupa mici modificari ea FUNCTIONEAZA.Este vorba despre rezistenta de 100 de ohmi din emitorul celor doi tranzistori aceasta trebuind sa fie de 3 wati pentru ca se cam incalzeste.Mai trebuie modificata si valoarea de la 100 la 150 ohmi ca altfel plaja de reglare pe maxim ajungea numai la 13 volti iar acum merge pana la 16 V.Tiristoare am pus BT151 si punte clasica de alternator de Dacia.Am observat ca se cam incalzeste puntea din cauza ca am bagat-o in aceeasi cutie cu montajul.Oricum inca e provizorie treaba dar deocamdata ramane asa si daca va functiona corect in timp voi aduce modificari in sensul ca voi modifica carcasa si dispunerea componentelor pentru o mai buna racire.De mentionat ca in afara de acea rezistenta si punte nu se incalzeste nimic [ma asteptam la tiristori].Atasez pozele cu montajul mai jos si sper sa foloseasca cuiva.Bafta.
×
×
  • Creează nouă...