Sari la conținut

bobocel007

Membru
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bobocel007

  1. Salut, ma confrunt cu urmatoarea "problema/dilema".

    Cum sta moto, ea, asa pe alea doua roti ale ei, daca rog pe cineva sa ridice de spate, se ridica aproximativ 15 cm, dupa care se lasa. daca apas pe sa, se lasa si revine la loc.

    Reglajul e pe hard si jos la amortizor pe H. pretensionarea arcului functioneaza. Dupa ce l-am dat jos se observa pe cilindru (cel cromat) zgarieturi etc. inca nu am apucat sa dau arcul jos sa vad exact ce cursa mai are pistonul.

    primul gand e ca s-a dus si gata. si apropo mai si sparge rola aia superioara de ghidaj lant (cel putin am schimbat doua pana acum), ea a avut si oase mai lungi pe care le-am schimbat cu unele second de clasic.( ma gandeam ca de aia se manca rola)

    Deci daca cineva a mai schimbat sau a reconditionat asa ceva... vreun sfat ceva... macar cu ce a schimbat.

    Am gasit Hagon si YSS cu reglaje manuale

    Multam

  2. Si a mea are filtru de Dacie si nu am avut probleme pana acum. Doar o singura data mi-a facut figuri, dar asta cam pe la inceputul sezonului. Adica la semafor se oprea motoru, dupa cateva intersectii nu a mai facut. Oricum afecteaza si el un pic curgerea benzinii, eu am observat ca in timp ce merg la drum lung acel filtru se goleste si se reumple dupa ce stationez sau reduc din viteza, io stiu, sa zic prin comune. Totusi poate la tine filtrul e pus invers, Nu stiu zic si eu. S-ar putea sa ai si ceva pe interiorul furtunului, poti incerca cu un furtun de alimentare de la dacie.

  3. Cum imi pot da seama daca trebuie inlocuit lantul de distributie (a mai schimbat cineva). Se aude un clantanit in partea stanga a mobrei. Se aude un pic la relanti cand e rece, dupa ce mai trag socu' un pic dispare si mai apare doar daca e subturata pana in 3500rpm. Daca accelerez dispare.

    Un alt simptom ce l-am remarcat: pe cricul central cuplat in treapta 1, smuceste roata, adica se roteste dupa care balbaie f putin. Pe cine am mai intrebat, au spus ca ar putea fi de la o za din lant care sa se fi blocat, dar totusi cat de blocata sa fie . In mers nu se remarca . :scratch: :scratch: :scratch:

  4. Se dau urmatoarele date: :kick:

    Alimentare ochi pentru mobra (Funduro) facut ~286km pana sa intru pe rezerva. Dupa ce am cuplat rezerva am mai mers ~26 km pana ce a inceput sa intrerupa (fix in fata OMV. II fac plinul in ideea de a face si un consum, plus eram curios sa vad cati litri intra in rezervorul gol golut. Surpriza...(pt mine cel putin, era prima oara cand faceam asta) in rezervor intra exact 15.14 litri. Pe unde am mai cautat apare capacitatea rezervorului 17.5 litri. Ca o aproximatie intotdeauna intram pe rezerva la aprox 280 km efectuati. Consumul obtinut in situatia de fata este obtinut la o plimbare de exemplu Buc - Vulcanii noroiosi - Valenii de munte - Ploiesti - Buc cu alimentare in dimineata plecarii.

    Deci unde este diferenta de 2 litri? Pe rezerva intru pentru ca se opreste mobra (nu mai vine benzin), cuplez rezerva - am benzin.

     

    Optiunea de fata ar fi sa dau jos partea cu comutatorul REZ ON OFF sau PEACOCK cum apare pe FAQ si sa investighez mai departe.

    Voi ati intalnit vreo problema cu piesa aceea?

     

    Multam si salutari

  5. Salut,

    In legatura cu siguranta aia, am gasit la un magazin de piese pentru basculante etc. (la iesire din Slobozia. La momentul respectiv nu stiam (nici acum, parca 23 ceva) dimensiunea corecta asa ca am luat 3-4 marimi. Binenteles ca acasa am comparat si am pus siguranta corecta. O mica observatie, difera in constructie forma sigurantei.(parca pentu arbore am cerut)

     

    Unde gasesc in Bucuresti semnalizator spate pt Funduro? Forma aia dreptunghiulara nu am gasit-o, si parca alea mici cu led nu se incadreaza in peisaj. :))

    Sau la vreun magazin de scutere? prin piata pe la Obor sau Vitan?

    Mersi anticipat.

  6.  

    stie cineva cum se numesc chestiile alea de cauciuc, rotunde pe care sta lantul (in partea de jos) si una in partea de sus care are rol presupun sa protejeze lantul. are cineva second? aia de jos. se nimer si de la pegaso?

     

    http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/DiagramsMid/B0000570.png?v=04052012

     

    http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/DiagramsMain.aspx?vid=51726&rnd=04052012

     

    Daca vorbim de acelasi lucru, piesa de care intrebi este numarul 11. Eu am schimbat-o doar pe cea de sus. Le-am comandatat de la mymoto. (~20-30 lei nu mai retin)

  7. Mda, Ivane, m-am gandit si eu ca ar schimba centrul de greutate, dar nu cred ca in mod radical si tinuta de drum, avand in vedere ca eu merg cu ea cu robinetul de ajustare la maximum, inca de cand am luat-o. Asta pentru ca am 1,85 cm si picioarele lungi. M-am obisnuit cu ea mai inalta. Problema e ca atunci cand e incarcata, adica pasagera de 50 kg, top plus coburi pline, numarul coboara peste aparatoarea de noroi. De aia ziceam de inaltare si nu de duritatea arcului si amortizorului care se comporta excelent. Intr-adevar, am gasit oasele respective la Dan Cata, cu 290 de lei. Omul spune ca se ridica 5 cm. Nu e rau, dupa umila mea parere. Am mai auzit pe undeva ca merge si cu amortizor de Dakar. Aici ar fi o problema: vreau sa stiu daca si-a pus cineva si daca se potriveste pentru ca pretul lui e de peste 400 de euro si nu vreau sa arunc cu banii-n vant. Si daca tot ne daduram in vorba, ca sa ma exprim ca la olteni, vazui la tine, candva, niste laterale mari. Eu le am p-ale mici, de la BMW. Daca mai stii pe cineva cu niste cutii mai incapatoare, eu mi-s amator. In rest, numa' bine si asfalt uscat... sau gume noi :)

     

    La mine coboara numarul peste aparatoare cand sunt singur pe ea si fara bagaje.

    post-51411-0-82504200-1309777248_thumb.jpg

  8. nu te juca cu siguranta aia! eu am luat una noua, cat am fost singur pe motocicleta n-am avut probleme. cand s-o suit si soata cu bagaje dupa 100km am fost imprastiati pe jos! multe pagini in urma am povestit patania si mi s-a spus ce siguranta sa folosesc. am primit si de la nea Ivan-pedala o siguranta zdravana(multumesc inca o data) dar nu am mai avut incredere in tipul ala si am mers pe alta. sunt poze, doar s acauti

     

    Cu siguranta o schimb ca doar nu am luat-o degeaba si in fond e vorba de o siguranta nu cine stie ce inginerie (treaba de 5 min).

    Am citit despre importanta siguratei, multumesc pentru informatii.

    Am sa inlocuiesc si rola sau mai bine zis ce a mai ramas din ea, sa caut la un magazin de piese o bucsa de Dacia sa vad cum se potriveste, daca nu alte idei mai aveti? :)

     

    Ieri am vazut un F in trafic si am observat ca aparatoarea de noroi din spate, in timpul mersului nu "se ascunde" de codita cu nr. de inmatriculare pe cand la mine da.(din cate stiu eu am cam 95 de kile). Deci cam asta sa fie diferenta intre unul clasic si unu coborat.

     

    Multam inca o data pt info.

  9. Sa inteleg ca n-ai prea rasfoit pe-aici, fiindca altfel vedeai cit poate cara o astfel de camila! Insa mare atentie la siguranta de la pinionul mic daca ai model 1993-1996, fiindca se uzeaza prematur si sare... iar de-aici incep dansurile! In rest lantul rezista, daca nu-i prea uzat, la multe chinuri! :bigstar:

     

    Siguranta pentru pinionul de atac am luat, am verificat-o si pe cea veche si pare in regula, oricum am s-o inlocuiesc.

    Deci de la un hop, sa zicem, nu sunt sanse ca lantul sa se intinda si sa cedeze. (acest lucru depinzand de uzura lantului).

  10. Nu-i mare baiu'... si la mine s-a tocat una si am gasit alta second hand, acceptabila, dar care nu cred ca mai rezista mult nici asta la cit ii pun in spinare camilei! O sa-mi fac una din teflon sau eventual din cauciuc de la cuplaje de motoare de 6KV, fiindca astea de cauciuc originale is moi si se taie repede.

     

    Sa inteleg ca nu conteaza cat o incarc (in limita bunului simt), de la hopuri nu poate sa suprasolicite lantul?

  11. Salutare,

     

    Tocmai ce am constat ca s-a ros rola de ghidare a lantului, rola de deasupra. Constatarea am facut-o dupa ce am facut un drum lung cu pasager si bagaj in spate.

    De fapt nu a mai ramas din rola decat partile exterioare si dupa cum arata pare a fi fost rupta (acum poate o fi imbatranit materialul, nu stiu). Modelul meu e varianta "lowered", am testat cum sta oprit cu doua persoane fara bagaj si mai ramane cam 1,5 cm de la lant la rola. e posibil sa fi fost de la hopuri sau denivelari si sa fi ros?

    Ce-mi ramane de facut, alternative de inlocuire a acelei role, comand de la AB sau gasesc ceva in comert, alte verificari pe care sa le pot face?

    Mai e mobra sigura de mers la drum? (mentionez ca rola nu era blocata ci libera de miscare)

     

    Mersi.

     

    Incerc sa descarc pozele din telefon si sa le incarc aici.

     

    Salutare,

     

    Tocmai ce am constat ca s-a ros rola de ghidare a lantului, rola de deasupra. Constatarea am facut-o dupa ce am facut un drum lung cu pasager si bagaj in spate.

    De fapt nu a mai ramas din rola decat partile exterioare si dupa cum arata pare a fi fost rupta (acum poate o fi imbatranit materialul, nu stiu). Modelul meu e varianta "lowered", am testat cum sta oprit cu doua persoane fara bagaj si mai ramane cam 1,5 cm de la lant la rola. e posibil sa fi fost de la hopuri sau denivelari si sa fi ros?

    Ce-mi ramane de facut, alternative de inlocuire a acelei role, comand de la AB sau gasesc ceva in comert, alte verificari pe care sa le pot face?

    Mai e mobra sigura de mers la drum? (mentionez ca rola nu era blocata ci libera de miscare)

     

    Mersi.

     

    Incerc sa descarc pozele din telefon si sa le incarc aici.

     

    Dpdv al sigurantei ma refer la incarcare cu pasager si bagaje pt ca am si genti laterale pe care nu le-am montat deocamdata.

×
×
  • Creează nouă...