Sari la conținut

flavius.corhei

Membru
  • Număr conținut

    417
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de flavius.corhei

  1. La 13.09.2023 la 22:37, Lucian_M a spus:

    Am schimbat o remorcă de rulmenți, nu am reușit să stric nicio jantă. Cum ai făcut de ai bulit janta?!

    Mda, la presa... am zis ca ii scot mai repede si poc.

    La 13.09.2023 la 22:44, ivan pedala a spus:

    Daca te coafeaza, am un set de roti de BMW F650.

    Mersi, incerc sa gasesc doar roata fata, sau butuc, fara discuri si cauciuc....

    Cea de fata e de 19 sau 21?

  2. Salutare,

    am o rugaminte la voi, nu are cineva de vanzare vreo roata de 21, pentru un Dakar?

    Am crapat-o pe a mea in timp ce ii schimbam rulmentii, si nu o mai pot folosi. E dusa de tot...

    Mersi.

    PS: ma puteti si suna la 0770 617 542.

    Multumesc.

    La 31.01.2022 la 16:06, Obed a spus:

    salut,

     

    Cum se preteaza un f650 gs din 2004 pentru cineva de 1.86 si 87 de kg? este comod la drum lung? pretabil pentru curse de 3-4 zile, 3-400 sute de km/zi? Am si ceva probleme lombare si nu stiu daca se preteaza pe nevoile mele. am mai avut un honda CB500 inainte si nu era extrem de confortabil (dureri de fund si maini preponderent). Multumesc 

    E perfect.

    Am 1.88 si 82 kg.

    Cursa lunga la amortizoare, comfortabil.

    Consum mic !!!

  3. 15w50 am si eu, nu e gros.

    Mie mi se pare a fi sunet metalic, nu pare a fi sunetul care il fac supapele.

    Nu pare nici de la lant totusi, bate prea rapid.

    Sa nu fie ceva la ansamblu biela / piston.

     

    Daca tot suntem la ulei, spune-mi te rog ce lungime are joja de la ultima spira a filetului? Eu am gemulet de vizitare fara joja si

    vreau sa imi fac la strung un buson DIY de aluminiu cu un termometru analogic infipt pe post de joja. Asa pot verifica si nivelul, si temperatura in mers.

    Nu dau 145 de lei pe unul original https://motorai.ro/t-t-oil-temperature-gauge--product--10035370

    Singura frica e ca ce gasesc in comert sa nu fie prea lungi. Am unul de 13cm si e mult prea lung

    Mersi.

  4. Ezitarile au fost crunte azi dimineata. La iesirea din oras mi s-a oprit in mers. De fiecare data cand pornea (destul de greu) in momentul in care acceleram turatia nu urca, dadea rateuri si se oprea in 5 secunde.

    Am fost nevoit sa stau pe dreapta, dar si-a revenit dupa vreo 10 minute de start/stop. O sa ma uit la senzorul de volanta. Intr-adevar, a cazut odata acul de turatie, poate a fost doar coincidenta.

     

    Vad doar un post pentru diagnoza , dar fara tutorial. Ai un link? Am deja un elm327 pe usb pentru diagnoza auto, si softul ista/d/p. Mai trebuie doar adaptorul de 10 pini probabil, sau ...?

    Se pare ca totusi o sa am nevoie de TPS sau ICV nou: http://f650.com/forum/showthread.php?30273-gs-650-2006-two-spark-misfire-and-flames-in-throttle-body-help-please&p=312573&viewfull=1#post312573

    Avand in vedere pretul, nu stiu pe care sa-l comand, sa il nimeresc din prima.

     

     

     

  5. Salutare zidu', mersi.

    Mersi si smar2.

    Asa sper si eu, am indoit-o bine.

    Eu am patit asa la TDM, dar intr-adevar, nu aveam saiba si s-a dus piulita la plimbare. Am pus o piulita de gaz, ca pe cea originla am pierdut-o in mers.

     

    Dupa proba cu pinionul de 17 ma declar multumit. La 100 kmph am 4000 rpm iar la 130 am 5000.

    Merg cu cu 100 constant. Vedem cum stam in timp cu consumul.

    Am curatat si eu ICVul si clapeta de acceleratie pentru ca facea figuri tot mai des. Dadea sa se opreasca in depasiri, urat de tot.

    Dupa curatarea ICVului si clapetei de acceleratie nu s-a rezolvat problema cu ezitarile si rateurile din esapament. 

    Bateria e noua, exide cu electrolitii ok, filtru cu regulatorul de benzina nou, filtru de aer nou, senzorul de aer curatat, contacte curatate cu spray de contact, tps testat si functional, a mai ramas injectorul, senzorul de pozitie crankcase, pompa de benzina si sonda lambda. Recomandari?

    BMCul se reseteaza doar pe tester.

  6. Salutare colegi,

    tocmai am schimbat pinionul fata din original 16T in JT cu 17T.

    Am dat cu putina vaselina SKF de rulmenti intre ax si pinion, sa nu se intepeneasca in timp.

    Problema, daca pot sa spun asa este ca nu am dat cu loctite pe filet inainte de a strange piulita la cuplu (145 Nm). Nu cred ca e de fapt o problema fara loctite, pentru ca nici pana acum nu am pus...

     

    Al doilea subiect la care vreau sa va cer parerea este toba de esapament. Vreau sa inlocuiesc esapamentul original cu unul aftermarket.

    Dominatorul e prea scump (140 euro). Cei din Romania nu au vrut sa faca nici un discount. Cei din Polonia au acelasi pret, dar cu dbkiller medium si transport inclus. Am spus pas si am comandat un akrapovic fake.

    https://www.olx.ro/oferta/oferta-tobe-moto-enduro-atv-sport-akrapovic-universale-carbon-titan-ID72cWq.html#ba390947c9;promoted

    Am posibilitatea sa fac cotul de legatura ca la Dominator, la costuri f mici. Ma gandesc daca incape si a doua toba in partea dreapta, ca la esapamentul din fabrica.

    Din ce am masurat nu da bine, ar trebui ca tobele sa iasa mai in spate. Vedem ce iese.

  7. In ce conditii mai exact scoateti voi consumul asta de 3,x l/100km ? Cu ce viteze mergeti? Cu ce bagaj (kg)? Cu sau fara pasager (kg)? Cutii laterale? etc...

     

    La 90 la ora naveta AR-TM scot 3.2%, fara bagaj si pasager. Fara cutii. Eu am 80 kg.

    Cu regulator de 4 bar, deci schimbul regulatorului cu unul de 4 bar NU are cum sa creasca consumul daca il am ca si inainte ...

     

    » Post actualizat in 04 Jun 2018 20:14

    @flavius.corhei - daca ai crapaturi in zona in care se prind furtunele e posibil sa nu iti pastreze presiune in instalatia de injectie - intre pompa si njector. Vezi ca era un spate de gs la vanzare pe OLX. poate iti da capacul.

     

    Omul vinde toata hardughia. Nu da separat nimic. Dau mai mult decat face.

     

     

  8. Pompa completa, imi curge rau de tot cand fac plinul. Si am si capacul pe unde intra furtunele crapat... Lipit dar, nu tine...

    iltru regulator l-am schimbat cu modelul de 4 bar.

     

    La ce ai zis cu TPS / motorasul pas cu pas, e posibil din cauza asta sa imi porneasca f f greu? Am facut diagnoza de mai mutle ori si TPSul functiona de fiecare data cand acceleram.

     

    Pompa de benzina sau filtrul regulator de presiune?


    » Post actualizat in 29 May 2018 09:41pana am schimbat TPS-ul si motorasul pas cu pas de control al aerului la ralanti. Probabil daca as fi facut schimbarea asta mai devreme, s-ar fi rezolvat problemele si cu motorul initial.
  9. Da, eu. De atunci i-am facut plinul pe cricul lateral, fara a forta si n-au mai fost probleme. S-a intamplat acum 3 ani. Nu retin pe unde a dat afara.

     

    S-ar putea (cum e la mine...) sa iti supureze pe deasupra rezervorului. Sub garnitura care acopera furtunele, cand dai jos saua.

    Eu am capacul fisurat si cand ii fac plinul, miroase a benzina. Sa imi spui daca ai rezolvat.

    Apropo, cu ce pot lipi oare plasticul ala?

     

    » Post actualizat in 08 Jan 2018 17:28

    Dakarururile la care nu se vede rezervorul sunt cele fara ABS - rezervorul in sine este plasat in locul centralei de ABS

     

    Zidule, la al meu se vede rezervorul, pe partea dreapta, dar... nu am ABS.

     

  10. al meu are 126 mii :)

     

    Referitor la amortizoare - aveti grija daca luati aftermarket - la mine un yss a tinut mai putin de 10 mii km

     

    O chestie interesanta - ar fi recomandat sa verificati presiuenea de azot din amortizoarel voastre. Am luat unul care arata foarte bine din UK si am mers sa il verific pt ca banuiam ca nu mai e pe treaba lui dupa atata vreme. Ghici ce - mai avea doar 4 bari in el in loc de 12-14 cat are fi trebuit sa aiba .

     

     

    Unde se poate verifica presiunea la el, prin vestul tarii?

  11. Mi-am facut singur diagnoza moto BMW cu cablu KKL (VAG-COM) si software-ul de service BMW (ISTA/D).

     

    Am reusit sa comunic cu calculatorul de injectie si cel de ABS folosid un cablu KKL (e vreo 40-50 de lei pe OLX) si software-ul ISTA/D (Rheingold ii mai zice "popular").

    escaner-interface-vag-kkl-modificado-par

     

    Am citit erorile, le-am sters, am citit valorile sezorilor. Am rulat cateva comenzi de service (pornit/oprit ventilatorul, apruins/stins un bec din bord), am reinitializat limitele TPS-ului (throttle position sensor) si resetat motorasul pas-cu-pas care dozeaza aerul la ralanti.

    Exista si un modul ISTA/P cu care se pot programa diverse versiuni de software si executa operatiuni mai complexe, dar inca nu m-am bagat acolo (inca).

     

    "Kit"-ul de instalare are 10GB (ISTA/D) si 50GB (ISTA/P) si functioneaza pentru toate modelele BMW-Mini-RollsRoyce-BMWMotorrad. L-am dat jos de pe un torent rusesc.

     

    Partea frumoasa e ca procedura e aceeasi pentru mai multe modele de BMW, inclusiv F650/F800, sau R1150, R1200, asa ca daca mai sunt persoane interesate de cum se face, as putea deschide un topic nou pe tema asta. Daca scriu aici e posibil sa nu vada toti cei interesati.

    Salutare smar2, ai reusit sa faci topic special pe tema asta, vreau sa ma bag si eu.

     

    Mersi.

×
×
  • Creează nouă...