Sari la conținut

Black Rider

Membru
  • Număr conținut

    73
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Black Rider

  1. Em am luat-o anul trecut in februarie cu 39.000km, adusa din Italia si acum are 44.500km dar nu stiu daca sunt reali. Are o usoara oscilare la relanti dar nu am chef sa fac nici o sincronizare la carburatoare (daca nu am simptome in mers si nu am probleme de ce sa-i fac aiurea) si lantul are un joc usor lateral dar inca nu il schimb pentru ca mai am loc si dinti de reglat la el.

     

    Imi place ca motor si totusi ma oboseste la drum lung, chiar si cu pauze dese. Sunt lung in picioare (am 1.90m) si pana la urma ma apuca durerea de genunchi, cred ca anul asta il dau si ma orientez spre ceva unde sa pot sa imi intind picioarele.

     

    Anul asta am facut 2 drumuri Bacau-Bucuresti si nu m-am fugarit, nu m-am grabit si totusi am ajuns varza cu genunchii (sa nu ma intelegi gresit chiar nu am probleme cu articulatii, genunchi, picioare, etc).

    Anul trecut am facut Transalpina, nu iti descriu cum ajuns dupa o zi de mers Bacau-Ranca.

     

    Probabil un biker pana in 1.80m ar sta mai comod, chiar nu am citit nici un review sa se fi plans careva de pozitia pe GSX F si totusi eu nu sunt multumit.

     

     

     

     

    Cateva consideratii : de cand am bagat Motul 15w40 motorul merge mai bine, e mai fluid cand schimb vitezele si ... suna mai bine ! Valabil si pentru kitul de transmisie, are ceva mai multa putere, si se simte mai ales in depasiri.

    La 4.500 de ture sunt la 100 de km/h, asta cu pasager si setul de 3 genti in spate. Am tras azi pe o portiune dreapta pana la 160 de km/h fara sa vibreze sau sa faca urat, din nou, cu pasager si 3 valize in spate.

     

    Acum, cateva intrebari : cati km au motociclete voastre? si cat sunt de fiabile? Eu am ajuns la 62.100 km , la ce ar trebui sa incep sa ma uit si cati km ar tine fara probleme deosebite? As tine-o cat de mult posibil, imi place cum merge in 2, si imi place moto turismul - iar GSX F e numai buna pentru asa ceva .

     

    Poze din tura de 1,5 zile, ieri si azi. 562 km, de la munte la mare si iara la munte :) .

     

    attachicon.gifDSC_0467.JPG attachicon.gifDSC_0270.JPG attachicon.gifDSC_0519.JPG attachicon.gifDSC_0362.JPG

  2.  

    Macke la motorul din primul link la care vrei sa dai o fuga sa imi spui sa vin in intampinarea ta ca e al meu :) . Nu e de vanzare, l-am postat mai mult sa verific valoarea lui pe piata. Sunt prea multumit de motorasul meu...

  3. Aburi la pornire e normal sa scoata, daca e destul de rece afara. Dupa ce se incalzeste un pic, nu mai scoate. Fumul de ulei este alb-albastrui, nu doar alb.

    Ai sesizat sa-ti manance ulei? Scade SEMNIFICATIV nivelul uleiului intre schimburi? Cat completezi de la un schimb la altul?

    De cand nu a mai fost motorul pornit, inainte de a face testul de compresie? Ore, zile, saptamani, luni? Poti repeta testul de compresie la alt mecanic, cu alt aparat. Se decalibreaza si alea in timp, un amic a folosit trei ceasuri diferite cu rezultate foarte diferite...

    Oscilatia la relanti inseamna ca trebuiesc sincronizate carburatoarele.

     

    Ulei nu scade semnificativ, am si o usoara scurgere la o garnitura in partea de sus a blocului motor (se vede prin fereastra din carena). De la un schimb la altul nu completez ulei pentru ca nu e cazul (verific frecvent nivelul).

    Motorul il pormesc zilnic de cand l-am scos de la iernat si l-am adus la serviciu, il las sa mearga vreo 5 minute. In ziua reviziei la fel il pornisem cu vreo 3-4 ore inainte.

    Cred ca o sa repet testul la alt mecanic, plus ca am impresia ca devin usor paranoic imi place prea mult motorul asta fata de ce am avut inainte si cu ce am mai mers.

    Multumesc de sfaturi.

    » Post actualizat in 04 Mar 2015 17:55

     

    Atentie, 10.7:1 este RAPORT de compresie si nu compresia cilindrului. La GSXF-ul meu parca minim e 9 sau o diferenta de sub 2 (nu stiu, psi?!) intre cilindri.

     

    Ma uit in manual si-ti spun imediat...

     

     

    LE:GSXF600

    Cylinder compression pressure
    Standard 9.78 to 14.67 bars (142 to 213 psi)
    Minimum 7.85 bars (114 psi)
    Maximum variation ''.... 1.93 bars (28 psi)
    GSXF750
    Cylinder compression pressure
    Standard 9.78 to 13.71 bars (142 to 199 psi)
    Minimum 7.85 bars (114 psi)
    Maximum variation . . . 1.93 bars (28 psi)
    Deci nu PSI si BAR. Ai valorile la tine. Ingrijorator este cilindrul 1.

     

    Daca minimul este 7.85 inseamna ca totusi nu e chiar nasol, mai fac un test cu alt aparat, sa vad primul cilindru daca are acelasi rezultat.

    Mersi fain!

  4. Salutare,

     

    am facut ieri revizia la motor si am chemat si un tip cu aparatul de masurat compresia (mecanic moto care se pricepe, cu asa ceva se ocupa). In manual scrie ca ar trebui sa fie 10.7:1. Masurarea a facut-o pe fiecare piston in parte, ''pe uscat'', daca ma exprim corect.

    Masuratorile, daca ar fi sa compar cu manualul, sunt dezastru: 7.2, 9.0, 8.3 si 7.8 - pistoanele 1,2,3, respectiv 4.

    Ce parere aveti, e undeva gresit, este buna modalitatea de masurare? Sa-mi fac griji sau sunt paranoic?

     

    Eu am solicitat testul de compresie pentru ca anul acesta (ca si anul trecut de altfel) cand pornesc motorul iese un fum alb (iar eu zic ca nu e abur, pentru ca atunci cand se incalzeste motorul, nu mai iese si daca ar fi doar abur ar iesi permanent pe toba) si am vrut sa stiu cum stau la compresie.

     

    Ar fi vreo legatura si cu oscilatia usoara la relanti pe care o am / carburatoare nesincronizate?

    In timpul mersului nu am simptome ca ar fi ceva nereguli, nu se inneaca, nu da nas, merge rotund, porneste fara efort (nu am mai pornit-o din septembrie, e drept ca am tinut-o intr-un garaj la 10 grade constant si a pornit usor).

  5. Salutare,

     

    Nu stiu cum stati cu RCA-ul dar eu cand vad soare afara intru in transa :) si iar sun un prieten broker de asigurari (l-am exasperat de vreo 2 ori pana acum in decurs de vreo 3-4 luni). Anul trecut prin noiembrie era 320 ron pe 1 an, vineri era 316 ron (Carpatica si Euroins) din care 20 ron poti sa-i scazi daca nu vrei sa ai asigurat si pasagerul.

    Gandidu-ma ca asta e valoarea si pot sa astept eu mult si bine preturi scazute, nemaiavand nici rabdare i-am zis sa il faca (apropo de faptul ca eram in transa erau 0 grade afara, sa nu credeti ca urma sa ies cu motorul); cand s-a apucat de bifat pe acolo prin aplicatia online reinnoire si vehicul inmatriculat deja, surpriza: 217 ron pe 1 an cu pasager asigurat cu tot la Euroins.

     

    Poate e de folos informatia...

     

     

    Ca sa fie informatie completa, stiu ca asigurarile sunt in functie de varsta, vechimea categoriei obtinute etc: eu anul asta fac 38 de ani si am categ A din 2009

  6. Baieti as propune ca la anul cand incepe sezonul sa ne adunam si sa-i facem o vizita lui Mario MT in Italia :).

    Ce rost are sa ne mai batem capul sa mai gasim trasee mergem direct la el ca e cel mai departe de noi :)


    » Post actualizat in 31 Oct 2014 19:45

    Foarte misto motorul! Al meu e 2010, dar fara abs. I-am pus toba Storm si crash pad-uri Puig. Ma mai gandesc la un parbriz touring, dar cam atat. Bafta la vanzare!

     

     

    Cat te-a costat toba Storm si crash pad-urile?

  7. @Black Rider

     

    Șaua am făcut-o la user-ul moto_dan, iar plasele au fost făcute de vechiul proprietar (ochi de albină).

    Culoarea bleu cu alb a fost aleasă să arate ca modelele după 2002, mai exact 2006.

     

    Mai dam de fostul proprietar sa intrebam cum a facut rost? Mie imi plac ochii de albina, am cautat informatii pe net dar nimic concret, cam abiguu.

  8. Eu am fost pe Transfagarasan cu multi ani in urma, dar cu masina. Pe Transalpina nu inca, sper in curand. Sincer Stelvio/Transfagarasan sunt foarte simile ca si trasee, drum serpuit cu multe serpentine. Din patriotism o sa va spun ca prefer Transfagarasanul , singura diferenta ar fi calitatea asfaltului. Va mai pun doua poze cu Stelvio si cateva de prin Dolomiti :

     

    Stelvio, versantul sudic, vedere de jos

     

    attachicon.gif100_3017.JPG

     

    Semnul de la Stelvio, langa e motina mea

    attachicon.gif100_3021.JPG

     

    Si astia sunt muntii Dolomiti, sunt extraordinari, am facut pasurile de acolo si imprejurimile in doua zile :

     

    Valea Gardena

     

    attachicon.gif100_4696.JPG

     

    random

     

    attachicon.gif100_4714.JPG

     

    Pe la mine au trecut 2 bloggeri romani calatori pe 2 roti, cunoscuti prin intermediul internetului, si pe amandoi (de fapt 3, a fost un baiat singur - Festina Lente - si doua fete - Roxana si Ina de la Lumea Mare-) i-am trimis catre Stelvio si Dolomiti. Au fost super incantati, daca vreti o sa va dau si link-ul cu impresiile lor. Va astept si pe voi !

     

    Ce peisaj, traseu si asfalt!!!

    S-ar putea sa te trezesti cu cativa dintre noi prin zona :)

  9. În momentul când am cumpărat-o și acum. Astăzi am găsit anunțul unde mi-am văzut prima dată actuala motocicletă și cred că din toamnă îi readuc coloritul.

    Saua e super faina, presupun ca e custom made.

    Ornamentele acelea laterale tip sita sunt standard sau le-ai cumparat de undeva?

    Inteleg ca albastra era stock si bleu cu alb e customizata?

  10. Eu am facut plinul si am mers vreo 200km si dupa aceea am completat 11l pana la plin din nou si am mers in afara la vreo 4.000 turatii cam tot timpul, deci consum aprox 5.5%.

    Urmatoarea tura am facut vreo 150km dar mers mai sportiv (m-am luat cu un CLS si un A6 cu statii montate pe ele) si am completat tot vreo 11l deci consum aproximativ 7.3%.

     

    Nu e neaparat relevant ca au fost drumuri scurte dar mi-am facut o idee, personal sunt super multumit.



    Facuti 100 de km agale, pe langa lacul D'Iseo. Era putin frig si umezeala, dar nu deranjant. Motocicleta se comporta bine in doi, trage ca un tractor ... sunt tot mai incantat pe zi ce trece :) .

     

    attachicon.gif13042014632.jpg

    Frumos sa tot faci plimbari de genul :).

    Cum e manevrarea cu pasager rezemat cu spatele de top case si nu neaparat in carca ta?

  11. Am scos-o si eu la o plimbare (in weekend vreo 300km, aseara vreo 50km), la drum intins e senzatie, pozitia este comfortabila, raspunde la comenzi frumos, ce sa mai sunt super bucuros de achizitia facuta, inainte am avut un RF600 din 1994, mai batraior.

     

    post-51713-0-26260400-1397064983_thumb.jpgpost-51713-0-73527300-1397064999_thumb.jpgpost-51713-0-60092000-1397065028_thumb.jpg


    Am scos-o azi pe strada, in sfarsit ... Primele impresii sunt bune, imi place pozitia de condus, parbrizul protejeaza bine, imi vine putin aer pe la 120 km/h+ in casca, dar trebuie sa vad la drum lung daca e deranjant sau nu. Am mers si cu pasager vreo 15 minute, cu sotia, si nici nu simteam ca o am in spate.

    Cand schimb vitezele simt o mica "intarziere", e lantul cam slab si probabil e din aceasta cauza. O sa incerc sa il intind , singur sau cu un prieten. Inca nu am apucat sa ma uit la presiunea in gume, dar ar trebui sa fie OK, in rest ... benzina sa fie si timp liber !

    attachicon.gifsk.jpg

     

    Super frumos motorul, top case-ul si suportul le-ai cumparat separat?

×
×
  • Creează nouă...