Sari la conținut

bostanus

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bostanus

  1. @crazvy Eu as verifica si senzorul de temperatura al aerului. E cel infipt in fata filtrului de aer si daca trimite parametrii gresiti la calculator iti poate da peste cap amestecul de aer/benzina. Defectarea lui nu apare intotdeauna la diagnoza. BMS-ul are valoare default pt. temperatura aerului cand nu primeste semnal corect de la senzor si am intalnit motocicleta care avea valoarea default -25C iar amestecul il facea in consecinta cand afara erau >+25C. Daca cunosti pe cineva cu f650gs aproape de tine roaga-l sa ti-l imprumute ca se monteaza usor si da o tura.

  2. Am curatat rahatul ala de motoras de la clapeta. Murdar nu era (cred ca aveam eu mai mult jeg sub unghii de la desfacut motorul) dar cert e ca acum merge bine. Asa de finut e ca se buseste de la o flegma?

     

    mvudC.jpg

     

    Mersi Serbane :P

     

    Vezi ca beleaua nu e varful murdar de la stepper ci cotul ala unde intra. In ala trebuie sa bagi wd40 si betigase de urechi si ce-ti intra acolo sa cureti bine.

     

    Si dupa aia ar fi bine sa dai un reset la bms sa revina la valoarea default stepperu'. Ala porneste default de la 50 de pasi am impresia si muta cu cate un pas in sus sau in jos avand ca scop 1500rpm la ralanti. Si daca l-ai curatat probabil ca i-ai mutat pozitia si oricum in timp isi mai pierde pozitia si nu mai stie de unde porneste. resetarea bms-ului manual cred ca se face cu bateria scoasa peste 1 minut parca sau cu o manevra cu tras de acceleratie era undeva prin forum.

  3. Unde rezolv repede o frana pe spate (mi s-a blocat etrieru) si cat costa/ce trebuie?

     

    Daca are cursa lunga in gol pedala de frana nu e de la etrier ci de la "master cylinder". Am patit eu treaba asta si un prieten care a mers cu frana blocata pe spate din cauza asta pana a schimbat culoarea etrierului in mov de la temperetura ridicata. Daca e de la asta desfaci pompa asta si e o piesa alba de plastic cilindrica pe care o smirgheluiesti pe exterior pana gliseaza usor ,montezi totul la loc si scoti aerul din instalatie cu niste lichid de frana dot 4 nou.

  4. Am verificat si totul e ok. Cum am mai spus, becul se aprinde dupa vreo 3-4 minute de mers, deci nu cred ca are cum sa fie de la fire sau comutator. Deasemenea, am observat ca nici claxonul nu merge decat dupa cele 3-4 minute, impreuna cu farul.

    Am gasit o schema. Stie cineva care ar putea fi releul care raspunde de asta?

     

    diagrame f650gs.pdf

     

    pe pagina 7 e jos claxonul care vad ca are legatura cu butoanele de comanda pe stanga iar "ignition light switch" se duce in acelasi releu din X9803

    deci ori K9803 ori K9109. E, de aici pana la identificare fizica a releului trebuie sapat :) verifica releul 1 din schema cu relee (Relief relay - pare sa fie singurul care are legatura si cu aprinderea farului la pornire si cu claxonul)

  5. Iaca urc si io pozele cu saua cum era si cum a ajuns.Am vrut sa fie mai moale deci mai inalta, neagra si gri pe laterale.

     

    Original:

    post-54528-0-19159600-1311068089_thumb.jpg

    post-54528-0-69561900-1311068102_thumb.jpg

     

    Rezultat:

    post-54528-0-54566500-1311068108_thumb.jpg

    post-54528-0-12512900-1311068113_thumb.jpg

     

    Mersi si multa bafta!

     

    P.S. O sa vin intr-una din zilele urmatoare pentru cuta aia si cu alta sa tot de F650GS pentru schimbat materialul...

  6. eu ma refeream la garda la sol care e prea joasa la gs-ul simplu pana in 2004. Inaltimea seii este optionala si tine de confortul fiecaruia. Am un prieten care are gs din 2001 si a cautat o groaza de variante sa-si inalte mobra fara sa schimbe ciclistica si a ajuns la concluzia ca e buna de touring cu consum scazut iar pentru offroad cand o avea bani ...cross :laugh: eu personal sunt multumit de inaltimea gsului meu care este intre dakar si gs simplu

  7. Eu cred ca e gs simplu ca e cam lasata in spate plus ca eu personal nu prea am vazut dakar cu abs ... (nu ca nu ar exista) vezi ca mai sunt 3 poze aici intr-un anunt mai vechi din mai cand era cu 700 eu mai scumpa :laugh: http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&...amp;zoom=1#foto Daca ai si ganduri de offroad o sa te cam enerveze inaltimea motocicletei caci intre 2000 si 2004 le faceau ori joase ori Dakar

  8. sau are careva dastea facute la strung mai eftin??

     

    eu mi-am facut la strung + una de rezerva e 25 de lei surubu si cred ca 20 lei piulita care strange (nu am avut nevoie de piulita caci o mai aveam) Arata si functioneaza foarte bine treaba e ca pretul poate sa varieze in functie de cat are de lucru, starea de ebrietate si/sau faza lunii ;) E prin damaroaia ,cred ca il cheama Ionel si nu pot sa-ti dau numarul de telefon caci nu-l am... pot doar sa-ti dau coordonatele gps lucreaza intr-un garaj dintr-o curte cu mai multe garaje. trebuie sa-i duci piesa model pentru copie.

    44°29'19.83"N

    26° 2'48.58"E

    intrarea in curte e pe b-dul Gloriei in dreptul unui triunghi de verdeata.

    bafta!

     

    sorry pentru extra-posturi... rog un moderator sa stearga surplusul

  9. Daca are cineva vreo maneta de frana rupta/stramba....si vrea s-o dea de pomana/la un pret modic....primesc fara sa fac mofturi! Nu ma intrebati ce fac cu ea!:laugh: Raspundeti va rog prin PM! Multumesc anticipat!

     

    http://adalmotors.ro/maneta-vicma-vcm73602...f9e5d9f499ef0cf e 60 de ron noua daca dadeai mesaju acum 2 saptamani aveam io una rupta ;) In fine nu mi se pare mult 60 ron pt una noua....

  10. Salut,

     

    Am reusit sa-mi rup parghia de ambreiaj ;) , apoi am legat-o cu sarma :laugh: si am facut 100 Km pana acasa ;) ...

    Era o parghie reglabila , stie cineva daca o parghie fixa se potriveste???

    De unde pot face rost de o astfel de parghie (reglabila sau nu)?

    Va multumesc anticipat.

     

    cea cu reglaj la pret mai mic decat cea originala http://www.motomike.eu/autonet/category/1/...le/161377?sr=60 si cea fara reglaj la pret minim http://adalmotors.ro/maneta-vicma-vcm70952...251b49488183dfa

    eu personal am luat-o pe cea fixa caci am platit-o si ridicat-o in aceasi zi (din Bucuresti)

  11. salutare,

     

    stie careva de unde se poate cumpara un cablu adaptor pentru proiza de curent de la moto, care sa dea intr-o priza mama de bricheta auto...

     

    deci stecher tata priza moto, cablu, priza mama bricheta auto

     

    vreau sa incarc un tel nokia pentru a naviga cu el.

     

    multumesc

     

    Subscriu! Daca afli sau gasesti solutie impartaseste wisdom caci zac cu priza aia data jos de pe motor in geanta de doua luni si o bag in nas la toate magazinele posibile inclusiv autovit unde gasesti toate aberatiile si nu am ajuns la nici o concluzie. Traiasca germanienii cu priza lor ciumeca! Pana acum singura solutie e priza auto de pus pe ghidon direct de la baterie luata de la kronau cu vreo 70 de ron...

  12. Stie careva de unde pot cumpara placute de frana la un raport calitate/pret decent? (o sa caut si eu in paralel, dar poate a facut cineva schimbul de curand si imi da o idee)

    Eu am luat de curand placute spate SBS cu 100 ron de la http://www.scorpio-az.ro/ ..... au si la mymoto . Scartaie un pic la inceput nu stiu sa-ti zic cat tin ... lumea zice ca sunt bune

    Mesaj completat

    Ultimul drum, ala cu pasager cu ce viteza aproximativa l-ai facut?

     

    110km/h max pe autostrada caci altfel dau din cap heavy-metal :what: deci as zice 100km/h medie.Am mers impreuna cu alt GS fara pasager care a avut 3,6 consum.

  13. Cred ca am gasit o explicatie pentru diferenta intre distanta parcursa indicata de trip versus kilometrajul total. Trip-ul fiind intotdeauna mai mare... Am ajuns la concluzia ca kilometrajul total pierde sutele de metrii in momentul in care opresc/pornesc motorul si in Bucuresti cand fac drumuri scurte ajung la diferente de pana la 30 de km la 300km parcursi iar cand fac drumuri lungi si procesul oprit/pornit se repeta rar am ajuns la diferenta de max 8km la 400km parcursi. Nu stiu daca mai intereseaza pe cineva treaba asta dar pe mine ma termina moral diferenta asta si macar acum pot urmari un consum real la motocicleta bazandu-ma doar pe trip.

  14. Salutare

     

    As dori si eu o recomandare de furnizor sau o solutie second hand pentru un cric central

    Multumesc

     

    http://www.f650.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=190

    http://www.f650.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=201

     

    vezi poate mai are vrunul din ei cricul central si afla daca se potriveste de pe f650 clasic pe dakarul tau. primul link pare sa aibe un cric inalt tocmai bun pentru gs dakar.

    bafta!

  15. Iesisem de pe forestier sa ne dam pe iarba aia frumoasa (era pe valea Doftanei)

     

    am frecat si sambata si duminica mai toate forestierele ,potecile si coclaurile din valea Doftanei poate chiar ne-om fi vazut :huh: ... maneta de ambreiaj am rupt-o dinspre Secaria spre Tesilia pe dealurile din dreapta.... e o zona tare frumoasa si abia astept sa mai trec pe acolo cu niste scuturi solide pe alocuri :cheers:

×
×
  • Creează nouă...