Sari la conținut

Gest

Membru
  • Număr conținut

    0
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Gest

  1. Pe unde ai intrat pe lizeanu? esti sigur ca nu erau tevi p'acolo? nu prea vad rostul vreunui tunel in zona aia sincer. era decat intre cimitir si intersectia aia? sau era mai lung? tu ptr ce intrasei?
  2. Eu cred ca are dreptate Wollt_Rider chiar daca il mai luati voi la misto:P Am mai povestit eu aici, acum ceva vreme..ca eu am stat pe Plumbuita, unde se stie ca e un tunel (intre Manastirea Plumbuita si Palatul Ghica) si intr-adevar, cand au venit cei de la primarie sa puna gard care delimiteaza strada de parc, au dat un ciot de copac laoparte, ciot care ascundea o intrare in pamant, dar era in jos asa intrarea, iti trebuia o scara de vreo 2 metrii sa cobori. Pacat ca eram prea mic si nu eram pasionat:( acum intrarea e acoperita de moloz, laturi, gunoaie din cate stiu eu:)) Mesaj completat Eu cred ca are dreptate Wollt_Rider chiar daca il mai luati voi la misto:P Am mai povestit eu aici, acum ceva vreme..ca eu am stat pe Plumbuita, unde se stie ca e un tunel (intre Manastirea Plumbuita si Palatul Ghica) si intr-adevar, cand au venit cei de la primarie sa puna gard care delimiteaza strada de parc, au dat un ciot de copac laoparte, ciot care ascundea o intrare in pamant, dar era in jos asa intrarea, iti trebuia o scara de vreo 2 metrii sa cobori. Pacat ca eram prea mic si nu eram pasionat:( acum intrarea e acoperita de moloz, laturi, gunoaie din cate stiu eu:))
  3. Eu cred ca are dreptate Wollt_Rider chiar daca il mai luati voi la misto:P Am mai povestit eu aici, acum ceva vreme..ca eu am stat pe Plumbuita, unde se stie ca e un tunel (intre Manastirea Plumbuita si Palatul Ghica) si intr-adevar, cand au venit cei de la primarie sa puna gard care delimiteaza strada de parc, au dat un ciot de copac laoparte, ciot care ascundea o intrare in pamant, dar era in jos asa intrarea, iti trebuia o scara de vreo 2 metrii sa cobori. Pacat ca eram prea mic si nu eram pasionat:( acum intrarea e acoperita de moloz, laturi, gunoaie din cate stiu eu:))
  4. Nu mai zice nimeni nimic? nu s-a mai aflat nici macar vreun indiciu despre vreo intrare in vreun tunel? nu imi place linistea asta... Eu am vazut prin spate pe la TNB ca sunt multe aerisiri si intrari subterane, scari etc, chiar si in fatza la TNB este o intrare. Sigur nu are legatura cu metroul, ori are un subsol imens teantrul, chiar si in exteriorul acestuia, ori parcarea de la inter este si sub el, ori e vreun adapost ceva:-? poate stie cineva mai multe decat mine.
  5. V. Conta..te referi strada paralela cu magheru? din spatele bisericii italiene?:-? poate am drum pe acolo si ma uit cam care ar fi blocul..si ce parcari facea ceausescu..ca la vremea aia nu prea se faceau blocuri cu parcare subterana. si se stie ca prin romana/magheru sunt paienjenisuri subterane. nu stiam si de masini:P
  6. nu mai cautati nimic..clar nu e nici un tunel de la forturi..altfel de ce se mai faceau forturile pe centura..de ce se forma centura? forturile erau alimentate cu trenul probabil, trenul mergea prin dreptul fiecaruia si mai merge si acum (pe centura). Astea sunt mituri...s-a trezit unul si noi aproape ca am inghitzit prostiile spuse de el. pe majoritatea v-a pus la treaba..sa spargeti forturile etc sa va mai ia si politia degeaba. probabil ca nu au nici sub ele nici un etaj ascuns...cum am spus .. mituri. Eu in continuare..as fi cel mai fericit daca s-ar gasi vreun tunel in adevaratul sens al cuvantului..ori un tunel vechi, din caramida, ori cele facute de ceausescu..cu toate ca nu prea se stie mare lucru despre ele..si sunt in folosul serviciilor cam toate cred:-?
  7. sa fim seriosi...de unde sa se faca atata tunelul:)) e imensa distanta de la bragadiru la magurele
  8. Eu una nu sunt de acord cu..pickhammere si alte nebunii..mai spunea vali sa vina cu explozibil..sa fim seriosi..cel mai bine se continua sapatul de sub acele scari unde s-a dat de pamant..acolo sigur e ceva..nu iti imagina ca fortul are 10 cm de beton si sub el e pamant ..nu ar avea pic de rezistenta. Nu cred ca trebuie sa se ajunga la pickhammer..sa incepi sa sapi in podeaua vreunei camere si sa vezi ca de fapt ai sapat degeaba si ai stricat fortul, si sa te mai trezesti ca vine si politia..pentru ca un pickhammer face galagie, nu e pe silent. Si nu as vrea sa vad imagini cu noi, la protv, cu toate utilajele..si vreun titlu.."cautatorii de fier vechi nu se lasa, au inceput sa darame forturile" ) Mai in gluma mai in serios..nu zice nimeni ce s-a intamplat sambata? tace toata lumea dintr-o data?
  9. nu zice nimeni nimic din ce s-a intamplat azi? sau sunteti pe tunel?
  10. haideti sa terminam cu injuriile, vorbiti pe pm lucrurile astea, sa nu se ajunga ca pe alte bloguri, de se injura ca la usa cortului, sau usa fortului:P vorbiti despre ce se cere. Eu vorbisem cu bogdan ca vin si eu maine dar a intervenit ceva si nu pot ajunge:( imi pare chiar rau, as fi vrut sa asist si eu, si sa ajut. poate alta data
  11. Mi se pare ca vali a spus ca au fost guri de aerisire..dar s-au bagat dupa instalatii de ventilatie si s-au astupat aerisirile vechi..totusi..tot ar trebui sa fie iesiri de aerisire..si nu stiu ce aerisire era la vremea aia. Oricum..daca gandim logic..e imposibil sa fie asa tuneluri/tunele lungi..cat sa se sape la vremea aia..cu toti puscariasii si banii lor..si pentru ce, ca la razboi cica nici nu au fost bune de ceva, au fost un esec total din ce citisem. Tuneluri mai noi facute de ceausescu..sunt si sub blocul cu Turabo de la romana, si duc pana la un spital de ochi parca de pe acolo..si ma rog mai departe, e paienjenis . Mi-a zis o fata care obisnuia sa intre cand era mica, ca ea sta intr-unul din aceste blocuri, a zis ca atunci intra prin podul blocului, ajungea la cealalta scara si intra pe la subsol..acum a zis ca s-ar putea sa fie inchise intrarile, probabil cu usile alea blindate ca cele de sub opera..
  12. Nu e nimic interesant..e un tunel vechi pentru canalizare..trece apa prin el..sau era vreun izvor ca parea curata apa pana sa il acopere asa. si cred ca e acoperit si sa nu intre curiosii ca noi:D ca prima data pusesera niste placaje.
  13. sunt de acord cu Gova, Mardum..eu am spus de cand a intervenit vali ca nu prea cred ce spune..unu la mana, documentele alea nu treceau prin mana oricui..sau daca treceau sa le transporte sau nu mai stiu ce a spus..nu erau la vedere..adica erau in niste cutii sigilate. Si chiar daca e adevarat..adica daca i-au trecut prin mana..era ridicat de mult pentru ca spunea asta pe net..sa fim linistiti ca forumurile si tot ce e legat de internet, sunt monitorizate. E destul de periculos cu vorbitul pe un forum public ..ca pot citi si militienii..si sa va treziti cu ei pe cap in vreo sambata la fort. Deci in concluzie..oricum era ceva tras de par ..la vremea aia sa se faca sapaturi de 20 m adancime..kilometrii intregi, de la marginea bucurestiului pana in centru... plus ca acea cladire, fostul minister al armatei sau ce a fost, nu pare prea bine pazit sau vreo cladire atat de bine facuta incat sa uneasca sub ea atatea tuneluri... Intr-adevar am citit si eu forumul lui Romulus chiar kla incepup cand m-a luat nebunia cu tuneluri si are poze in multe locuri..multe informatii. Oricu,..vali nu prea e credibil...poate o fi adevarat si nu-l credem noi dar totusi..sunt multe care sunt in contradictoriu
  14. Am fost si eu cu Bogdan de aici dupa forum mai de mult la afumati..am pus noisi poze. am fost de 2 ori. apa intr-adevar e curata, dar foaarte foarte rece. Camera de sub turela despre care vorbiti..nu e nimic altceva decat un tunel prin care treci fara sa iti dai seama ca deasupra e turela...din moment ce ai spus ca urci vreo 7-8 metrii ca sa ajungi pe turela..inseamna ca inainte sa urci esti chiar pe nivel cu camera de sub turela. asa am crezut si noi prima data ca e vreun tunel dar de fapt treceam prin el si ne-am uitat in sus..si gaurile alea erau spre turela. Eu cu bogdan sparsesem mai de mult cativa cm sub scara aia. Daca spui ca sub ciment era moloz si nisip..clar nisipul e pus la misto..forturile sunt bine bagate in pamant..nu direct pe nisip..si iti dai seama ca sunt pusi cativa metrii de nisip ca sa acopere..si deasupra au pus niste ciment(pe care deja l-ai spart:) )deci ar fi buna ideea sa aduca vreo 2 galeti lil debul, pentru nisip..eventual o lopata..si cred ca se poate apuca de treaba. Eu weekendul acesta nu cred ca pot veni..dar weekendul viitor daca se face expeditie vin si eu..sau pe parcursul sapt viitoare:)
  15. Acum era Vadim la Realitatea, si a spus ca pentru constructia metroului..se facuse un tunel care e si in ziua de azi si sta degeaba(se referea ca de ce nu se fac parcari...am mai citit undeva ca sunt 4 metrii intre statia de metrou universitate si suprafata) tunel care e de la victoria, pana la statuile de la universitate, si ca in unele locuri are 30 metrii latime. ca atunci cand s-a constr metroul spunea ca era nevoie de utilaje imense, multe camioane etc.
  16. Daca mergem la vreun fort, e de ajuns sa avem un ciocan si o dalta, sa incercam sa spargem podeaua pe unde banuim ca ar fi acoperit cu ciment. Eu de exemplu fusesem la fort la afumati cu un prieten, si el avea o lopata deaia "portabila" de care aveau soldatii dupa ei, si a dat cu ea acolo in ciment sub o scara, si se spargea destul de repede cimentul, dar a cedat lopata intr-un final..reusise sa zicem sa faca vreo 2 cm, o mica gaura, cam in 10 min. asa ca..ciocan si dalta, merge la fix zic eu:)chiar as fi curios sa vad acele etaje subterane pe care nu le-a vazut nimeni in nici un fort pana acum.
  17. Nu au bagat pamant..asa mici sunt ele..ca se vede ca e caramida peste tot si ca asa a fost facut. probabil era o aerisire ceva Mesaj completat Daca mergeti la afumati eu zic ca vin si eu ...ca eu stau prin colentina..deci as fi prin drum.. astept sa vad ce mai vorbiti pe aici:) Si aprpo de Ministerul de Razboi..chiar ma uitam mai de mult cand am inceput sa citesc despre tuneluri...ma uitam la Ministerul Agriculturii cat de sobru ..mare..bine facut este..si ma gandeam ca mare posibilitate este sa fie si pe sub el un tunel...mai ales daca vis-a-vis era Ministerul de Razboi.
  18. Deci sa inteleg ca in afara ca ei au astupat intrarile interioare..ca la faumati unde am fost, ti-am spus, se vede ca ar fi fost scari in jos dar au fost acoperite..cel putin mie asa mi se pare(pentru ca nu e decat parterul sa zic asa..nu are nivele sub pamant in care se poate intra)..deci ar fi fost intrari si in exteriorul fortului?ca banuiesc ca nu bagau caii prin fort si ce mai bagau ei, nu cred ca aveau mult loc ptr asta
  19. Nu stiu ce sa zic, se pare ca Vali stie destul de multe..nu iti e frica sa pui pe o pagina de net atatea cunostintze?mai ales ca ai lucrat in domeniu si poti fi gasit destul de usor... Cat despre tuneluri si forturi, am fost de cateva ori la fortul afumati, destul de interesant. Am intrat in spatiile alea mici de care se vorbeste, probabil aerisire sau ptr canalizare o fi fost, ca tunel nu e..am intrat cu un prieten si nu duce nicaieri, se termina..e doar in jurul fortului, si ramai si fara aer in el cain timp ce mergi se ridica praful. In schimb ne gandeam noi, ca pe unde sunt scarile de urcare sau coborare..se vede ca si cum ar mai fo fost de coborat..dar s-a astupat. de exemplu in poza asta, aici eram pe scara, insa sub scara se vedea ca ar mai fi luat-o in jos dar au nivelat..imi pare rau ca nu am o poza mai precisa Pun si poza in acele mici tuneluri in care am intrat din fort. Vali..chiar asa de adanc sunt sapate tuneluril alea vechi?20 metrii..probabil e cum spun eu..au fost etaje in jos si au fost acoperite intrarile. dar la vremea aia au putut ei sa sape atata si sa bage atatia bani in tuneluri?
  20. @ ShridKay, nu cred ca a fost vreun tunel de metrou facut din reconditionarea vechilor metrouri. Nu am trait in vremea cand se construia metroul (sunt nascut in '92) dar din cate am citit pe internet si din ce am mai vazut la noile statii la care se lucreaza, nu se ia pe vreun tunel vechi...pur si simplu se sapa...dar nu cu cartitza dupa cum se mai vorbea undeva. Pe vreema lu Ceausescu de exemplu din ce am citit se daramau cladirile din calea unde trebuia sa fie tunelul metroului, se sapa, se facea tunelul apoi se acoperea. am gasit tot felul de poze de la acea vreme si asa se facea.
  21. nu stiu ce sa zic..e singura aerisire de acest gen pe care am vazut-o
  22. mai am un post aici pe pagina..primul post pusesem o poza si am mai postat si cand m-am logat prima data...sa stii ca daca veneau aia de la sri iti dadeau prima data palatul parlamentului ca exemplu:)) uite pun si o poza care mi-a facut-o un prieten chiar acolo in urma cu un an ..dar atunci nu mi-am dat seama ca sunt chiar langa chestia aia. am vazut-o cand a fost palatul parlamentului cu portile deschise. si e chiar in fata spre bulevardul unirii chestia..si din 5 in 5 metrii sub placute de ciment(ca niste capace care se pot ridica) prin iarba aia..dar e posibil sa fie de electricitate ceva. In poza aerisirea despre care vb e in dreapta pozei jos, si capacul ala verde se ridica
  23. interesant ceea ce spui Sudsemnatu-le, la ce canale te referi? pe unde erau mai exact? eu am vazut o aerisire chiar in fata palatului parlamentului.. e o teava iesita din pamant...nu are loc un om sa intre..si ma rog la suprafata are o tabla pe care daca o ridici se vad niste fiare sudate la gura tevii...probabil aerisire la vreun tunel/parcare subterata/metrou prezidential..
  24. pai da abea astept sa se termine cu flescaiala asta...inainte sa inceapa frigul am fost prin cismigiu sa ma uit de unde ar fi fost intrarea in tunelul acela vechi. o sa incerc sa bag o poza ceva din ce am vazut. ma rog..din ce am citit acela ar fi locul unde e poarta aia de nu ai voie sa intri, si pe jos unde acum e asfaltat am inteles ca ar fi fost acea intrare.
  25. Va salut baieti..si eu am citit toate paginile..acum vreo 2 luni..ma durea spatele cat am stat in poponeata pe scaun..erau vreo 76 pagini atunci:)). Oricum, cert e ca si eu cred in chestiile astea, stiu sigur de la bunicamiu care a fost militian, despre tunelul de sub hanul lui manuc de la unirii, care ar duce in mai multe locuri, si mai stiu si de tunelul Palatul Ghica - Manastiera plumbuita...cand eram mai mic stateam pe plumbuita...si ma rog la un moment dat au venit cei de la primarie sa puna gard intre strada plumbuita siparc...si la un moment dat in calea lor statea un ciot de copac....parea ca fusese taiat si a ramas radacina in pamant. Si cand au tras de el au vazut ca de fapt era pus la misto, sa acopere o gaura, cam cat sa intre un om..era adanca de vreo 3 metrii dar nu se vedea in ce directii o ia...ma rog cert e ca dupa primaria a tras gardul pe deasupra, un gard de fier asa, se putea trece pe sub el...dar cum acolo nu e canalizare si majoritatea oamenilor arunca "caldarile" in parc..gaura a fost astupata de laturi, gunoaie, etc. astept in continuare vesti de la voi cu ce se mai gaseste..ma ustura ochii la cat am citit pe net si deocamdata nimic relevant, in afaraa de tunelurile comuniste:(
×
×
  • Creează nouă...