Sari la conținut

Motonick

Membru
  • Număr conținut

    11
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Motonick

  1. Salutare baieti

     

    Vand un DAKAR din 2004, cu ABS si manare incalzite, cauciucuri aproape noi, cric central, baterie noua, foarte bine intretinuta, garaj si restul.

    Are numai 15.700 km. Eu o am de 3 ani si nu am facut decat cateva iesiri in fiecare an.

    Motocicleta a mai avut doi proprietari care mai mult au tinut-o, decat au mers cu ea.

     

    Aici sunt si pozele. As dori sa iau pe ea 3.900 EUR

     

    Daca sunteti interesati, dati-mi pe privat va rog.

  2. Tine acceleratia la jumatatea cursei si porneste din prima. Bateria nu mai are suficient amperaj la pornire. Daca o pui pe redresor porneste din prima si la -5 grade.Mai este o varianta care am facuto eu pune intrerupator pe faza de intalnire, SA NU MAI STEA BECUL APRINS PANA DAI LA STARTER.

     

    Am inlaturat problema de baterie. Am avut si baterie noua si incarcata full de la redresor si facea la fel.

     

    Si eu AM AVUT aceeasi problema cu pornirea. Dimineata cand era rece o lua din 2, 3 , 4 incercari. Si la amiaza dupa 2-3 ore de pauza, temperaturile fiind mai ok, tot greu pornea, foarte rar din prima.

     

    S-a mai discutat aici, dar nu am gasit in toate paginile, explicatiile care mi-au fost date mie si care mi-au fost de mare ajutor. O sa incerc sa iti rezum ceea ce ar trebui sa ai in vedere.

     

    1 foarte interesant este si modul in care se porneste GS-ul . Nu se apasa pe start si se elibereaza butonul imediat ce simti ca motoru da semne sa porneasca, cum faci la masina cu contactul. butonul se tine apasat si dupa ce a pornit motorul si abia dupa ce se stabilizeaza turatia se elibereaza. Asta nu o sa iti rezolve tie problema, dar e un aspect pe care ar trebui sa il stie toti posesorii. NU se accelereaza inainte si in timpul pornirii. Daca nu porneste decat accelerata, inseamna ca are o problema care trebuie rezolvata. Daca o accelerezi, s-ar putea ca atunci cand eliberezi acceleratia sa ti se opreasca (mai nasol e sa se intample asta intr-o intersectie)

     

    [/url]

    2 se poate incerca o resetare ECU sau BMS-C. Am incercat si eu, mari diferente nu au fost .. cateodata parea sa influenteze pornirea, dar nu s-a rezolvat definitiv problema http://faq.f650.com/...Q.htm#Resetting

     

    3. Am curatat tot corpul unde e mecanismul acceleratiei. http://www.realoem.c...886&hg=13&fg=54 Era ceva mizerie acolo. E pozitionat in capul cilindrului, exact in locul rezervorului, ca sa ajungi acolo desfaci carenele, dai jos baterie si ce mai e pe acolo. Poate cineva iti da mai multe detalii tehnice. Nu sunt asa priceput, dar m-am descurcat singur. Era pe aici un link cu tot ce trebe facut, nu il gasesc. Aceasta curatire a mai rezolvat din probleme. Motocicleta pornea mai bine, nu 100% din prima, dar s-a simtit o diferenta.

     

    4 Am schimbat bujiile. Nu stiu daca au fost vreodata schimbate, e recomandat sa le schimbi la 1 an daca nu ma insel. Mi-am comandat NGK cu iridium de pe ebay.co.uk la 15,98lire = 2 bucati si au venit in plic acasa intr-o saptamana.

    Dupa ce am facut si aceasta schimbare pot sa zic ca am o pornire normala la motocicleta! Cred ca toate metodele de mai sus au contribuit cate putin la rezultatul final. deci incearca-le pe rand in ordinea care iti este mai accesibila. Tin sa precizez ca si acum mai sunt unele " mici probleme" la pornire, nu intotdeauna o ia la sfert, sau chiar se mai intampla sa nu o ia din prima. Sa nu te astepti ca sa porneasca ca o masina, constant si la fel intotdeauna. Aceste "mici probleme" care sunt acum , din cate am citit si am discutat sunt in limita normalului pentru o motocicleta cu un singur cilindru, fie ea si cu injectie electronica si 2 bujii.

    Bafta

     

    Multumesc ! :cheers:

    Sa vad ce iese.

  3. Pai daca ai vrut motoreta cu abs acu te plangi ca intra in functiune? :laugh:

    E normal sa intre foarte repede spatele, nu ai greutate pe el, cand franezi se descarca ... etc.

     

    Ce nu mi-a dat prin cap sa fac pana acum este sa scot ABS-ul si sa vad cat de repede se blocheaza roata spate. Pentru ca daca la aceeasi putere de apasare a franei, roata nu se blocheaza, inseamna ca e prea sensibil ABS-ul. Da ii fac si testul asta.

     

    Credeam ca exista o modalitate de a varia momentul in care intra ABS-ul.

  4. Salutare

     

    Primul meu post aici si in curand si primele impresii de motociclist.

    Nu am permis dar in schimb mi-am luat de curand o motocicleta F650 GS Dakar din 2004 cu 13k la bord (foto dupa inmatriculare).

    M-a ajutat domnul Zeroo si totul pare ok. Urmeaza sa intru in ea dupa inmatriculare si sa ii schimb toate consumabilele.

     

    In afara de astea, mai am o oaresce problema - mi se pare ca ABS-ul la frana spate intra prea repede. Adica apas, zic eu, fara sa se blocheze roata dar ABS intra in functiune si incepe sa tacane. Se mai intampla cuiva, suspectati ceva probleme, ati mai auzit de povestea asta, sunt lucruri care se pot regla la pedala sau cilindurul de ABS astfel incat sa intarzii intrarea lui in functiune.

     

    Inca o intrebare - domnii de la RAR la ce se uita?

     

    Va multumesc domnilor.

×
×
  • Creează nouă...