Sari la conținut

bebe19

Membru
  • Număr conținut

    100
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de bebe19

  1. am rezolvat ... am si inteles in fuctie de cat tragi de ax ia viteza 1 -liber -viteza 2-viteza 3- viteza 4

     

    mai am o problema cum reusesc sa incheg motorul este o presa special sa pot apasa tot motorul odata .. daca nu fac o presa ..astept o parere

    Nu e nicio presa. Usor cu mana apoi din suruburi tragi capacele.

  2. » Post actualizat in 20 Jul 2016 03:18Se pun bilele si se baga fiecare pinion cu canalele pe bile axul acela din mijloc trebuie sa fie înăuntru can pun bilele si pinioanele sau scos si il bag după

    Axul trebuie sa fie bagat inauntru ca vor cadea bilele

  3. Știe cineva cum se montează asta » Post actualizat in 17 Jul 2016 15:37Știe cineva cum se montează asta » Post actualizat in 17 Jul 2016 16:38cum se verifica ambreiajul daca este bun cand este capacul din dreapta dat jos ? sau cum sa fac sa il verific ?

     

    Pe axul acela cu gauri vin pinioanele. La fiecare gaura in parte trebuie sa ai cate o bila. Axul are o tija la interior cu un diametru mai mare la un capat.

  4. multumesc mult pentru raspuns , mai am o intrebare ... m-am apuca6 de curand de reconditionat o mabra 50 si tocmai am desfacut motorul , am gasit cateva bile metalice mici sunt cumva de la pinioanele de pe axul de la lant

     

    si ce rulmenti utulizeaza la ambielaj si axul celalalt , si simeringurile ce dimensiune sunt si unde le pot gasi in bucuresti ?

     

    multumesc

    Bilele sunt de la axul pe care vin pinioanele in cutie. Fiecare pinion are doua sau trei bile nu mai tin minte exact. Bilele mai exact cupleaza axul cu pinioanele.

  5. Salut am o problema am aprindere bosch si ami face scantei antre contactele de la platina! Este normal sa faca? Specific ca am pus platina noua, condensator nou de dacie, bobina de inductie noua tot de dacie, bujie noua!De la ce sa provina aceasta defectiune?

    Da e normal sa faca dar nu foarte mare. Platina de fapt face un scurtcircuit la motoarele cu magnetou.

  6. Pacat de dezmembrat numai pentru ca nu porneste. Sunt mecanici care te pot ajuta. Eu zic ca sunt motoare foarte fiabile. (daca nevasta iti face o data o mancare care nu-ti place ce faci divortezi? :tomato: )

    Indiferent ce motor iti cumperi toate se pot strica.

    Numai bine

    Asa este... ar fi pacat. Sunt motoare fiabile si daca sunt intretinute te tin o viata.

  7. Care mai exact ambele furtune conectate? Era doar unu pus la rezervor...

    Pai cred ca de aceia nu porneste ca nu se alimenteaza. Din rezervor trebuie sa plece un furtun mai gros care intra undeva intre carburatoare si un furtunasi subtire care pleaca de la carburatorul din stanga pe la stutul unde se face sincronizarea

  8. Verifica sa nu traga aer fals pe langa carburatoare. Verifica cauciucurile care fac legatura dintre carburatoare si admisie. Cand incerci sa o poresti fa-o cu rezervorul pus si ambele furtune conectate. Verifica si uleiul, e posibil ca unul din carburatoare sa nu f inchis benzina, aceasta ajungand in baia de ulei.

  9. Îți zic eu din puțina mea experiență. Amestecul carburant se îmbogățește.

    Am ajuns la această concluzie după ce m-am jucat la nipra cu carburatoarele. Ii făcusem amestecul brici, nu văzusem până atunci bujie să arate așa de bine! Era cam turată dar nu mă deranja. Apoi i-am scăzut turatia până la bâlbâiala unui harleu. Avea un relanti de numărai aprinderile dar bujia mi-a confirmat că s-a modificat amestecul la relanti. L-am refăcut dar turația nu am putut să o mai țin jos. Murea motorul, nu accelera cum trebuie... Cred ca era ~800 rpm. Arunci a mers motorul cel mai bine. Nipru fiind carburație necesita reglaje constante...

    E diferenta mare intre principiul de functionare la carburatorul de nipra si un carburator vacumatic.

  10. am nevoie de sfatul unor cunoscatori sau posesori de pegaso 650, in senscul ca l-am pornit astazi dupa o mai lunga perioada de timp si am constatat cu stupoare ca a intrat benzina in ulei. De la motor pleaca un furtun in filtrul de aer si cand turez motorul imi umple filtrul cu benzina amestecata cu ulei. Daca ma poate ajuta careva as fi tare recunoscator, nu de alta, dar e tare faina vremea afara ca sa stau in casa :) Multam fain.

    Supapa de la rezervor nu ti-a inchis benzina si nici cuiul din carburatoare, asa ca benzina a curs din carburatoare in filtrul de aer si de acolo a intrat pe acel furtun in baia de ulei. Avand nivelul mare in baia de ulei ( uleiul + benzina) cand accelerezi arunca uleiul inapoi in aibox. Vezi ca acesta are un furtun cu dop pentru a scoate eventualele scurgeri. Trebuie apoi sa vezi de ce nu inchide supapa la rezervor, curatat carburatoarele si schimbat uleiul cu unul nou.

  11. Frumoasa mobra. Daca zici ca partea de aprindere si carburatie e ok nu mai ramane decat semeringurile de la ambielaj, mai precis cel de pe partea magnetoului. Daca dai magnetoul jos si bobinele se vede semeringul cu pricina. Dar pana acolo nu ai specificat nimic de cilindru piston si segmenti. Compresie ai? Dai relativ greu la pedala? Daca nu ai compresie nu trage nici benzina...

×
×
  • Creează nouă...