Sari la conținut

EDUARD 13

Membru
  • Număr conținut

    42
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de EDUARD 13

  1. Si e scump sau nu merita reparat pt. ca nu tine sau de ce nu schimbati rulmentul minune,eu oricum sunt fotarat sa dau ambreajul jos sa schimb minunatia de rulment.Stie cineva ce rulment trebuie sa cumpar(ce cota)?


    » Post actualizat in 22 Jun 2015 18:48

    Majoritatea huruie de la rulmentul ambreiajului si mai au probleme si cu intinzatorul de lant....

    Exact si lantul de distributie se aude dar doar la rece cateva sec.

  2. Buna,incerc sa redeschid acest topic ca sa aflu mai multe pareri si daca se poate niste costuri, am cumparat recent un hornet de 600 si in relanti se aude un huruit care dispare daca tragi ambreiajul.In schimb cutia functioneaza perfect,schimba in orice treapta.Ce ma deranjaza mai mult ca huruitul se aude si in timpul mersului.In prima faza am crezut ca din cauza lantului uzat se aude galagia dar nu pt. ca am schimbat kitul de lant(itradevar facea si lantul dar acum se aude doar acel huruit).Daca stie cineva ce ar putea fii mi-ar fii de mare ajutor.

  3. Eu personal am avut un Tenere si am fost foarte multumit,in primul an nu am avut permis si l-am folosit ca softenduro in padure-pasuni... in al doilea sezon am luat permisul cat.A si pe asfalt am fost multumit mai ales de consum 3-4 l la suta.Este o motocicleta compacta,stabila,fiabila si foarte comfortabila.

  4. Buna, am cumparat recent un hornet de 600 si in relanti se aude un huruit care dispare daca tragi ambreiajul.In schimb cutia functioneaza perfect,schimba in orice treapta.Ce ma deranjaza mai mult ca huruitul se aude si in timpul mersului.In prima faza am crezut ca din cauza lantului uzat se aude galagia dar nu pt. ca am schimbat kitul de lant(itradevar facea si lantul dar acum se aude doar acel huruit).Daca stie cineva ce ar putea fii mi-ar fii de mare ajutor.

     

  5. Oameni buni!Idea ii ca eu circul cu nivelul asta de ulei de vro 1000 km si face figuri de cand am circulat cu ea numai in oras si era caldura mare(la viteza mica"racire pe aer")in fine,maine o sa incerc si varianta cu lasatul uleiului.Stie cineva cat ulei specifica manualul?

    Cauza este surplusul de ulei. Problema frecvent intalnita la cei care nu au mai servisat asa fel de motoare.

    Da-ti jos TOT ULEIUL DIN MOTOR. Apoi umpleti cat specifica manualul.

    Dupa aceea pornesti motorul, dupa cca 5 minute il opresti, motocicleta sa fie in poziti dreapta si verifica imediat nivelul uleiului. Uleiul in maxim un minut dispare din carter (carterul "uscat", rezervorul de ulei de sus) si se scurge in zona inferioara a motorului.

    Daca da uleiul afara sigur functioneaza pompa de ulei.

    Mesaj completat

    Stie cineva cat ulei specifica manualul?

  6. are racire pe aer si nu pe apa

    ;)

    1. una vorbim, alta ne înțelegem... se golește motorul COMPLET, se pune cantitatea necesară.. sintagma ''umplere la nivel'' la schimbul de ulei nu există!

    2. NU, garnitura de chiulasă, atunci când se implică, poate trimite apă în ulei, apare aspect de ''maioneză''

    3. la sistemul de ungere de tip dry sump, nivelul de ulei se controlează imediat după oprirea motorului, NICIODATĂ la rece

  7. salutare...din nou probleme... in urma cu un an am tras o tranta zdravana cu motoru ca s-a soldat cu julituri si am facut o spartura de vreo 2 cm in rezervorul de benzina care este din plastic.am incercat sa il repar cu plastic topit,tip bagheta,dar acel plastic nu rezista la benzinaapoi am folosit chit de fibra de sticla,dar nu tine mai mult de 3 luni si apar ceva pori,incepe sa picure,apoi curgeam repetat aceasta procedura de mai multe ori si sincer m-am saturat sa tot slefui si sa vopsesc pe elde aceea va intreb daca stie cineva,sau v-ati confruntat careva cu aceasta problema,va rog sa ma ajutati si pe mine

    Mesaj completat

    salutare...din nou probleme... in urma cu un an am tras o tranta zdravana cu motoru ca s-a soldat cu julituri si am facut o spartura de vreo 2 cm in rezervorul de benzina care este din plastic.am incercat sa il repar cu plastic topit,tip bagheta,dar acel plastic nu rezista la benzinaapoi am folosit chit de fibra de sticla,dar nu tine mai mult de 3 luni si apar ceva pori,incepe sa picure,apoi curgeam repetat aceasta procedura de mai multe ori si sincer m-am saturat sa tot slefui si sa vopsesc pe elde aceea va intreb daca stie cineva,sau v-ati confruntat careva cu aceasta problema,va rog sa ma ajutati si pe mine
  8. Prin capacul de la bazinul de ulei,pornesc motorul si ma uit in bazin si incet (1-2 min)se umple si il arunca afara.Pana acum nu am avut probleme da itro zi m-am plimbat doar prin oras si era caldura forte mare si de atunci face figuri.anul 89.mode xt 600 z.

×
×
  • Creează nouă...