Sari la conținut

HannaH

Membra
  • Număr conținut

    36
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de HannaH

  1. Vand echipament moto FLM piele, protectii full, slidere si cocoasa https://www.olx.ro/oferta/costum-moto-flm-piele-dama-marimea-40-ID7YT2D.html
  2. Buna din nou domnilor! A trecut destul de multa vreme, si printre alte treburi foarte importante, m-am ocupat si de motocicleta. Arborele l-am dat unui nene de care am dat prin tot felul de interventii, persoana ce se ocupa de arbori de toate felurile( mai putin motociclete) si acesta l-a analizat la nu-stiu-ce computer si rezultatul a fost pozitiv in sensul ca nu a suferit stricaciuni in afara de niste foarte fine urme pe care le-a inlaturat cu pasla sau ceva de genul acesta. Bielele nu sunt ovalizate, doar ca au o culoare usor albastruie. Din cate a putut spune el, n-ar trebui sa fie nici o problema. Deci, acum aveam un arbore ce arata perfect, doua biele corecte dar nu perfecte. Astfel am trecut la urmatorul pas. Am comandat cuzinetii corespunzatori asa cum reiese din carte si din codurile extrase, am mers la un service autorizat moto din Constanta. Acolo am cerut sa fie masurate capetele maneton si valoarile au fost 33.97 si 33.97( precizez ca micrometrul avea precizia de masurare de 0.01 mm si o eroare de +/- 0.005mm. Cum in manual sunt trecute valorile 33.976 - 34.000 , nu pot spune ca am fost foarte multumit de rezultat, si am cerut sa mi se masoare acel "oil clearance". Am vazut exact procedura "plastic gauge test", cu manualul in fata, suruburile stranse la cuplu etc. Valorile 0.045 si 0.045 , in conditiile in care in manualul pe care il am este trecut 0.033 - 0.066. eu unul sunt satisfacut de rezultate si cred ca in aceste conditii, pot incepe reansamblarea motorului, insa, as vrea, inainte de aceasta, sa citesc/ascult parerea voastra, in caz ca am omis ceva, in sensul ca oricum am stat cu ea asa aproape 3 luni si chiar nu se pune problema de graba doar ca vreau sa iasa totul perfect si fara alte complicatii. Va multumesc!
  3. Deocamdata nimic. Sunt si foarte ocupat cu munca, si vremea asta parca iti taie tot elanul. Urmeaza sa vorbesc personal cu cel de la rectificari sa vad ce are de zis. O sa postez imediat ce aflu ceva. Domnilor, am fost la masurat si, cum se zice in popor, m-am dus bou si m-am intors vaca. Nenea de acolo, foarte ocupat, sute de arbori prin atelier, lucra si imi spunea doar ce vroia el. In fine, concluzia lui: arborele il va finisa el "batraneste" (expresia lui) si se vor pierde 1-2-3 sutimi (fara sa il bage la masina), bielele au scapat, dar pentru ca s-au incins, s-au inchis cu 1 sutime, si eu sa comand cuzineti cu o sutime diferenta fata de ce trebuie. Stiu ca diferenta de culori este de o sutime, insa nu stiu care este ordinea, astfel incat, daca eu trebuie sa comand galben, sa comand maron, de exemplu, si sa castig o sutime. Mi-a spus ca va masura tot si totul va iesi la final in regula. E clar, ca omul are foarte multa experienta, si vorbeste din practica, insa eu am un mare semn de intrebare. Rog pe cei care il cunosc, si care au colaborat cu el, sa-si dea cu parerea. In acelasi timp, sfatuiti-ma ce sa fac, sa merg pe mana lui (in conditiile in care "meseriasi" prin Constanta nu prea sunt in acest domeniu), sau sa aleg calea teoretica (schimbat arbore, cuzineti etc.). Nu in ultimul rand, daca aveti cunostinte sau daca stiti din experienta care este ordinea culorilor cuzinetilor. Am senzatia ca lucrurile s-au complicat foarte mult, si deja si mie mi se pare obositor. Orice sfat este de real ajutor. Am tendinta sa cred ca ceea ce imi propune acest nene nu este deloc ok, dar in acelasi timp, daca este ft bun, o poate rezolva elegant.
  4. Mda...m-am grabit sa spun prostii, si nici buton de edit nu vad, asa ca va rog ignorati postul #26.
  5. Domnilor, revin cu informatii noi. Am fost la un service de rectificari( cel recomandat de yo4hgx ), si am masurat arborele. Rezultatul, masurat de nenea ala, 33,997, cu mentiunea ca sunt mici striatii care trebuie si pe care el le poate scoate. Acum, nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Chiar daca l-ar rectifica si ar mai lua din el 10 sutimi, ar ajunge la 33,987 valoare ce se afla la mijlocul celor din manual( 33,976 - 34,000). Eu ce trebuie sa fac acum? sa comand cuzinetii standard pe codurile ce reies din seriile de pe arbore si biele, si este in regula? mentionez ca era foarte grabit si nu mi-a clarificat nelamuririle. o sa-l sun diseara dupa program sa vbim mai pe indelete si sa intelegem amandoi despre ce este vb.
  6. Daca este ok, Bere La Toata Lumea!
  7. Bun! Am inteles. Investigam starea vibrochenului, daca este in parametri, inlocuim cuzinetii si gata, altfel, ... cumpar altul s/h si dam in altele. Pana una alta, yo4hgx ,vad ca ai trecuta la locatie Constanta, stii un loc unde pot merge sa fac masuratorile? Il iau in sacosa si dau o fuga sa vedem unde ne aflam. O lumanare la biserica, un acatist, ca poate asta e motivul pt care mi se intampla belele astea, mai ales in momentul asta, si poate primesc ceva ajutor de sus. Cu stima, domnilor! Multumesc!
  8. Va multumesc mult pentru implicare si raspunsuri. Abia acum am inteles si eu exact cum stau lucrurile. In concluzie, voi masura manetoanele si, abia atunci, in functie de rezultat, voi putea lua o decizie. Chiar daca metoda propusa de Tng pare mai accesibila, nu voi proceda asa. As fi mai degraba interesat de procedura de rectificare despre care a mentionat yo4hgx, pentru ca, pana la urma nu ne batem joc de motor, si daca presupune o anumita succesiune de pasi, oricat de dificila ar fi ea, aceasta trebuie urmata pentru un rezultat cat se poate de bun. In concluzie, voi masura si voi compara cu cotele din manual. In cazul in care voi fi pus in impas din nou, voi posta aici in speranta ca ma veti sfatui. Inca o data multumesc!
  9. Multumesc celor care au postat, cat si celor ce au trimis pm. Astept orice alte sugestii, si sper ca voi putea rezolva problema. Cu stima. As dori sa-mi confirme cineva codurile cuzinetilor. Pe arbore este stantat L 3 2 R, iar pe ambele biele cifra 2. Va multumesc.
  10. Ceea ce faceti voi aici, domnilor, este ca si cum as merge la medic si, dupa ce ii spun simptome, ipoteze, temeri, cazuri banuite, el imi face trimitere la manualul de anatomie/medicina sau mai mult decat atat, imi spune unde este biblioteca. E vorba , pana la urma, de solidaritatea dintre noi cei ce avem aceeasi pasiune. Unii au mai multa experienta, altii sunt in curs de a o dobandi. Am sesizat o oarecare "aroganta" la cei ce se pricep la motociclete, ceea ce nu este deloc un lucru rau, insa, din cand in cand, atunci cand aveti chef, aruncati si un oscior si celor care au intr-adevar nevoie de ajutor. In mod sigur nu imi voi deschide un atelier de reparatii motociclete, folosindu-ma de informatiile primite de la voi, furandu-va astfel clientii si meseria. In speranta ca nu am ofensat pe nimeni, fac in continuare apel la cei ce vor sa dea o mana de ajutor, cu promisiunea ca, in final, o bere, doua, trei tot le voi da, facand astfel ajutorul dat deloc inutil. PS: In speranta ca va voi convinge mai usor, mentionez ca motocicleta a fost si va fi folosita dupa reparatii si de o domnisoara foarte responsabila, indragostita de motociclism si, pe deasupra, foarte draguta.
  11. Sunt convins ca in manualul de service sunt toate aceste informatii, problema este ca nu detin un astfel de manual, intrucat nici eu si nici mecanicul care lucreaza la motor nu este specialist in motociclete. Daca aveti un astfel de manual, ma gandesc ca puteti face o pomana dand doar pagina/paginile care ma intereseaza si noi vom studia cu atentie si vom actiona in consecinta. Multumesc.
  12. Va salut pe toti! Mi-am dorit intotdeauna sa nu fiu nevoit sa deschid un topic in aceasta arie, dar se pare ca de ce am fugit n-am scapat. Problema mea, cel putin asa imi pare mie, este foarte grava. Detin o motocicleta Suzuki GS500F, din 2004. Foarte bine intretinuta, absolut perfecta pentru nevoile mele. Nu stiu cum am reusit, probabil din neatentie, sa o scap fara ulei. Chiar daca schimbul l-am facut la timp, service moto, asa cum se face. Imediat cum am vazut acest lucru am remediat problema. Insa imediat am sesizat o bataie la motor, care in scurt timp s-a amplificat, si , bineinteles, am dus-o imediat la un mecanic. Mentionez ca mecanicul este mecanic auto, motociclist convins, dar care nu este specializat pe moto. Motivele pentru care am apelat la el nu au relevanta aici. Acesta a desfacut total motorul si mi-a prezentat problema: - bataia se aude de la cuzinetii de biela (acestia fiind in stare foarte proasta) si probabil si arborele a fost afectat. Acum ca am reperat problema, am nevoie MARE de ajutorul vostru. Au aparut niste probleme cu care mecanicul nu ma poate ajuta, tocmai din cauza faptului ca nu este specializat pe moto, si pe care acesta mi le-a adus la cunostinta. In primul rand, cuzinetii trebuie schimbati, si cei de la "magazinele moto" din oras mi-au adus la cunostinta ca acestia au niste coduri de culori, insa nu au stiut sa imi explice cum determin codul pieselor de care am eu nevoie. Aici am nevoie de ajutorul vostru. Am aflat ca daca am seria de pe arbore, serie de pe cuzinetii vechi, de pe motor daca este cazul, se poate afla codul de culoare al cuzinetilor. Rog pe cine ma poate ajuta sa-mi zica exact de ce seria are nevoie, iar eu, chiar si cu poze, i le voi prezenta ca sa pot afla codul de culoare. Apare totusi o alta problema: este posibil ca si arborele sa fie afectat. Am putea sa masuram dar nu avem cota/cotele standard cu care sa le comparam. Foarte posibil ca uzura/gradul de afectare sa fie mare si sa necesite o rectificare, caz in care se schimba datele problemei. In mare aceasta este situatia, si v-as ruga cu toata stima sa ma ajutati. Rog pe cei care intentioneaza sa scrie doar ca sa se afle in treaba sa se abtina. Sunt constient ca mare parte din vina este a mea, multe lucruri nu sunt in regula, dar astea sunt datele problemei. Va multumesc.
  13. Am vorbit cu un var care locuieste in Bucuresti si vine el si ia si imi trimite prin curier. I-am dat numerele de telefon din semnatura, sunt valabile da? Iti multumesc inca o data
  14. Nu prin posta. Prin fan curier ca vin unde esti tu si ridica coletul.daca esti de acord iti dau un pm cu datele mele. Multumesc frumos si te astept in constanta sa dau o bere cand se mai incalzeste vremea
  15. Buna ziua. Am si eu o suzuki gs500f din 2004 si am avut de curand un accident cu ea. Am reusit sa gasesc pe cineva sa imi lipeasca carenele si apoi sa o vopseasca, insa am o problema si sper sa ma puteti ajuta. Am nevoie de semnalizare stanga fata si ambele oglinzi si daca se poate si capacul cu emblema suzuki tot de pe partea stanga a motorului/baia de ulei. Multumesc si numai bine!
  16. Multumim domnu' Dan Da sa fie primavara odata cu temperaturi peste 10 sa mai iesim si noi la o plimbare
  17. Multumesc. S-a rezolvat. Schimbat bec. Simplu.
  18. Buna tuturor! Sunt incepatoare intr-ale motocicletelor si mandra posesoare a unei Suzuki GS 500 F. Mentionez ca sunt multe lucruri pe care nu le cunosc inca la aceasta motocicleta si, de aceea, sper ca ma puteti ajuta. Una dintre ele este : Acum vreo doua zile m-a prins noaptea pe drum si am constatat ca pe pozitia faza scurta sta aprins doar acel bec mititel care, de altfel este si cel de pozitie, si nu se vede absolut nimic, si a trebuit sa folosesc faza lunga ceea ce nu mi se pare chiar in regula. Mai ales ca in momentul in care se apropia o masina din fata aveam tendinta sa schimb si , evident, ramaneam in bezna. Asa stau lucrurile si la voi sau e ceva in neregula la motocicleta mea? Daca este asa, va rog explicati-mi ce e de facut. Va multumesc!
×
×
  • Creează nouă...