Sari la conținut

ststef

Membru
  • Număr conținut

    19
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ststef

  1. Ai dreptate si tu , pentru ca eu deocamdata ma interesez cat mai mult si cat mai bine . Bani deocamdata nu am absolut deloc , dar pana in primavara voi incepe cu scoala si apoi vad mai departe ce fac .

    De care vreau ? Imi place la nebunie BMW-ul touring , dar e greu , f. scump , costa mult intretinerea/piesele si nu e de mine . Ma intereseaza un touring-sport , pe injectie , cu ABS , pe care sa pun pune cutii laterale spate si una in spate , pe care sa pot merge ok si un drum de 300-400 km doua persoane , dar cu care sa ma pot descurca ok si in Bucuresti , nu printre masini neaparat . Ca nu am bani de asa ceva acum ... e alta problema .

    http://www.bmwmagazin.ro/site/ro/bmw_moto/modele/travel-r1150rt-3.html - asta mi-as place f mult sau ceva de genul . Nu ma omor dupa putere deocamdata , dar am totusi 100 kg si am obs ca sub 800 cmc nu au ABS sau alte optiuni de siguranta . Imi dau seama ca asa ceva nu-mi voi permite si de asta incerc sa fac un compromis ...

    Un touring adevarat are cel putin 1000 cmc si peste 250 kg ...

    Hornet imi place , dar nu este chiar profilul care l-as vrea , nu am vazut prea multe cu "accesorii" pe ele . Ma mai gandesc , dar in orice caz NU va fi o vitezana . Cat de sport si cat de touring ... vad in primavara ... pana atunci ma tot uit de modele . Daca reusesc pana in vara sa iau A-ul , pot sa rezist si in toamna sa vad ce oferte gasesc. Dupa socoteala mea , in 2 ani , voi gasi mult mai multe pe injectie si cu ABS .

    Honda FVR800i mi se pare MULT prea sportiva pt gusturile mele si are zona rosie pe la 12.000 rpm , ceea ce este foarte mult . Ma uit dupa ceva pe la 70 -85 CP , putere obtinuta pe la maxim 10.000 , cu o putere cat mai liniara , nu e nevoie de mai mult de 200 km/h fix , pe injectie si cu un cuplu decent si la turatii de 4.000 rpm . Dupa ce am citit pe aici , pe cele sport ( nu neaparat vitezane ) , peste 6000 ai ocazia sa rupi aderenta foarte usor , motorul sarind foarte usor in ture si nu te prinzi cand te trezesti la 8000 rpm inainte de-o curba .

     

    Uite , cam ce mi-ar place mai mult :

    http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikereviews/searchresults/Bike-Reviews/Yamaha/YAMAHA-FZ6-FAZER-2004--current/ - dupa 2006 are si ABS , are 186 kg , consum mic , doua discuri pe fata ( fata de altele mai usoare ... care nu au decat unul , chiar si cu ABS ) , saua e cam joasa la 795 mm , dar am inteles ca se poate inalta putin , apoi 10-15 mm , nu cred ca la sa conteaza atat de mult . Are si doua tobe ( ca mie asa imi place :D ) , care sunt amplasate destul de ok , riscul de a te frige mai scade , fata de cele din lateral . Are jante din aliaj si nu cu spite ... sincer le prefer pe astea ... poate e doar o idee preconceputa de-a mea . Are doua faruri , ceea ce-mi place , ai o pozitie decenta pe ea , nu stai cu rezervorul in brate si nici nu musti din oglinzi , se fabrica din 2004 , adica nu poti sa dai peste una cu 200.000 km , care ti-o da cu 45.000 . Apoi are racire cu antigel , nu aer ca unele modele mai vechi , astfel incat ni oras ma gandesc eu ca are timp si capacitate de racire chiar si vara . Nu cred ca piesele costa mai mult decat la BMW , apoi are si Yamaha o anumita istorie , un pedegree :D . Am inteles ca se pot pune accesorii laterale si portbagaj , precum si un parbriz mai inalt putin .

    Ceva asemanator cu ultima prezentata de mine , dar chiar mai touring , iti vine prin minte ?

    Salut,

     

    Si eu am vrut ceva cam in genul in care cauti tu si m-am oprit la Honda Deauville. E docila, te iarta daca scapi mana in acceleratie, e "aproape touring", are ABS, are cutii laterale "din fabrica" avantajul e ca e mai ingusta decat una la care atasezi cutiile si se descurca destul de bine in oras. Faptul ca-i mai grea nu cred ca-i un impediment pt. "dimensiunile" tale.

     

    Bafta.

  2. Intrebare pt. posesorii de Deauville. La rulare, in special cand strang ambreiajul => motorul trece in relanti si este mai "tacut", se aude un zgomot ca un harait sacadat, ca si cum ar freca ceva din cand in cand, zgomotul se aude mai tare la viteze mai mari nu la rulaj "la pas". Intrucat sunt incepator si n-am mai mers pe motociclete cu cardan va intreb daca este posibil ca acest zgomot sa se auda din cauza cardanului? La voi se aude asa ceva?

  3. O.K., dupa citirea de vreo 3 ori a articolului din pag 1 totul pare logic si al dracu de simplu in teorie, cand trecem la paractica e alceva. Acum vine intrebarea de incepator: cat de tare afecteaza, daca ciupesc frana spate in curba pt. asezarea mai buna pe traiectorie, faptul ca odata cu actionarea franei spate se actioneaza si frana fata (asa s-au gandit cei de la Honda ca e mai bine)? Mai obtin o "asezare" pe traiectorie sau o decelerare cu posibilitatea "scoaterii" din traiectorie? Practic pana la a ajunge sa testez as vrea sa-mi spuneti, din experienta voastra, la ce sa ma astept ca sa n-am vreo surpriza.

    Merci.

×
×
  • Creează nouă...