Sari la conținut

Ando_120

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Ando_120

  1. Scurta Tură Rotundă

     

    Totul a început de fapt când Dan Âşi-a vândut Yamaha. Până atunci, nu ne trezisem că noi vrem să mergem intr-o călătorie.Când a vândut-o, ne-am dat seama că nu mai avem cu ce să mergem Âşi am încercat să găsim soluții. În fine … poveste lungă ce mai. Dar, ideea e că în ziua de sâmbătă în care am plecat, Dan a venit la Târgu-MureÂş Âşi a cumpărat o Honda Dominator. AÂşa că eram trei oameni, trei motoare. Eu, Sebi, Suzuki DR 650 RS, Andra tot Suzuki DR, (dar RSE cu pornire la buton) Âşi Dan cu proaspăta lui achiziție: Honda Dominator. Motoare duale, gume duale, scopul era clar: o tură a Munților Carpați fără a avea nimic stabilit dinainte.

    Am plecat de la Târgu-MureÂş Âşi intenționam să ajungem pe lângă vârful RețitiÂş în Mții. Călimani. Planurile ne-au fost spulberate de o ploaie torențială, care parcă ne pândea când am ajuns în munți. După ce ne-am adăpostit într-un joagăr, am plecat direct spre Vatra-Dornei, căci nu se punea problema să punem corturile pe aÂşa umezeală.

    Stațiunea Vatra Donei ne-a găsit uzi, flămânzi Âşi mai ales cu probleme tehnice, căci plăcuțele frânei fața de la Dominator erau numai fier. Ne-am ales însă cu o cameră ieftină la o pensiune din zonă Âşi un somn bun.

    A doua zi, am fost iar urmăriți de ploaie, Âşi a trebuit să schimbam din nou planurile de drum. După o trecere victorioasă prin Fundul Moldovei am dat de o fundătură în adevăratul sens al cuvântului, undeva lângă Breaza (Mții MestecăniÂş). ÂŞi după nămoale, noroaie Âşi alte drumuri forestiere, ne-am trezit undeva la capăt de lume pe Lunca Ilvei, Mții Suhard. Pe hartă apărea Âşi o linie de cale ferată Âşi un drum forestier. În practică însă surpriză : banii de drum forestier au dispărut cândva pe vremea lui Răposatu Âşi la fel drumul disparea într-o pădure mlăÂştinoasă. Am dat totuÂşi de un canton, unde am putut dormi linistiți.

     

    Înapoi la Târgu MureÂş

     

    În ziua a treia, după o plimbare prin Pădurea Fermecată (uite drumul, nu e drumul) a trebuit să ne întoarcem la Târgu MureÂş din rațiuni financiare. Ideea totuÂşi nu a fost rea, pentru că astfel Honda a primit plăcuțe de frâna Âşi disc de frână nou. Dar, cum suntem pe tărâmul tuturor posibilităților, în ziua a patra, când trebuia să plecăm am descoperit că Âşi pinionul de la lanț e făcut praf. AÂşa că dă Âşi luptă Âşi luptă Âşi dă ca să găsim pe stoc un pinion care să îi ia locul celui uzat peste măsură. Norocul nostru că la unul din cele patru magazine de piese din Târgu MureÂş am găsit un pinion de Suzuki GSX-R 600, care se potrivea Âşi ca dinți Âşi ca dantură interioară. Sistemul de prindere era diferit aÂşa că am apelat la Costi, un prieten care ne-a ajutat Âşi în trecut, cu o bucÂşă pentru un Kawasaki ZXR 750. Bine, de fapt adevăratul strungar a fost tatăl lui, care a executat o clemă dublă de prindere mai țapănă ca originalul.

    Seara, am putut pleca, astfel încât la zece noaptea am ajuns în Mții. Apuseni, Âşi ne-am pus cortul în PadiÂş pe la ora patru dimineață. Nimic nu se compară cu un enduro de noapte, asta dacă eÂşti Âşi un pic sărit de pe fix, fireÂşte.

    După o zi de drumeții prin Apuseni la picior Âşi o a doua noapte la cort, plecăm spre Deva cu intenția de a ajunge la PetroÂşani. Intențiile bune sfârÂşesc repede Âşi a trebuit să ne oprim la Certejul de Sus, (langă Mții Trascău) pentru că Andra era arsă pe umeri de soare Âşi nu mai putea continua din cauza scutului care o jena. Acolo am avut parte de o surpriză placută: într-un loc uitat de lume un lac de acumulare nepoluat de deÂşeuri Âşi turiÂşti. Asta probabil Âşi din cauză că nu era trecut pe hartă. Aici a avut loc Âşi singurul incident: Andra a căzut cu motorul într-o baltă, dar în afară de faptul că s-a umplut de noroi nu a pățit nici ea, nici motorul, nimic.

     

    Transparângul

     

    Ziua a Âşaptea a fost una mai puțin fericită , pentru că a trebuit să ne despărțim de Dan, care ne-a părăsit din cauza serviciului. Intenția era să traversăm in X Parângul împreună, dar a trebuit să o facem mai apoi singuri.

    În următoare zi, iar am avut ghinion. Din cauza unui simering de la frâna de față a DR-ului Andrei, care din voință proprie a ieÂşit din lăcaÂş, am pierdut toată după-masa Âşi astfel noapte ne-a prins la o pensiune de lângă PetroÂşani, parcurgând până acum jumătatea uÂşoară din X-ul Transparangului.

    O zi mai târziu, am trecut prin Târgu-Jiu Âşi am ajuns în Novaci (jud. Gorj), unde începea a doua etapă a Transparângului. Drumul a fost foarte greu, cel puțin pentru Andra, dar a meritat fiecare metru parcurs. La fel de greu imi este acum să descriu în cuvinte cât de frumos Âşi sălbatic a fost, Âşi ajunÂşi aici am uitat de toate greutațile Âşi micile probleme tehnice pe care le-am avut. Pot să zic că mi-a plăcut mult mai mult decât TransfagărăÂşeanul, chiar dacă e mult mai preiculos Âşi dai din piatră în piatră. Dar, necazurile nu ne-au uitat Âşi la când am ajus la ObârÂşia Lotrului (jud. Vâlcea) am avut o surpriză neplăcută : un cui in cauciucul meu spate. Asta ne-a mai costat o dimineață pierdută, căci cauciucul meu se încăpățâna să nu iasă de pe jantă, chiar dacă l-am călcat cu maÂşina, am meres cu el pe pană, l-am bătut cu barosul.

    După-masa în Râmnicu-Vâlcea ne-am refăcut proviziile Âşi seara am ajuns la Câmpulung. Pe drum am avut Âşi ceva altercații, nu foarte grave, cu automobiliÂştii care se pare nu prea erau obijnuiți să împartă drumul cu vehicule mai rapide ca ei pe două roți. Noaptea am ajuns la Cabana Voina, unde a fost plăcut, dar am Âşi fost taxați pe măsură.

     

    Cabana Cuca

     

    A zecea zi am plecat cu dimineața în cap Âşi într-o jumate de oră am ajuns la cabana Cuca, unde ne-am întâlnit cu un cuplu (straith) de francezi care ne vizitau munții de mai mulți ani. Am despachetat Âşi pe jos am luat-o spre vârful PapuÂşa, unde nu am ajuns, căci riscam să ne prindă noaptea în pădure. Seara, am ajunÂşi înapoi am stat la un foc de tabără cu cabanierul Âşi cu prietena lui. Per toal zona e foarte frumoasă Âşi pentru noi fapul că toți turiÂştii se cazau la Cabana Voina a fost un avantaj, căci eram singurii campați în țarcul cabanei Cuca. Cum drumețului îi stă bine cu drumul, dimineața următoare am plecat spre Lacul Sf. Ana via BraÂşov. Faptul că am ajuns la ora Âşapte seara la lac nu ne-a impiedicat să facem o baie. Ne-am pus cortul în campingul special amenajat, Âşi am descoperit că deÂşi am plătit o taxă de campare nu era nici apă curentă nici apă potabilă. A doua zi am mai descoperit că Âşi toaletele erau sub orice critică. Dar, numai pentru a ajunge la lac trebuia să plăteÂşti două taxe: una pentru intrare Âşi una pentru parcare, Âşi deÂşi e Rezervație Naturală, firma care administra lacul se purta de parcă era proprietatea lor. Am plecat nervos de acolo cu gândul că nu o să ma întorc prea prea curand.

    Lacul Poiana Uzului

     

    Cum aveam chef mai mult de drumuri pietruite, am decis să o luăm pe Valea Uzului spre DărmăneÂşti (jud. Bacău). Aici am dat de un lac de acumulare (Lacul Poiana Uzului) cu o apă azuirie Âşi limpede, Âşi-mi imaginam că o săptămână aici poate fi mai plăcută decât una la Maerea Neagră. Am făcut Âşi aici o baie, apoi am contimuat drumul până la ComăneÂşti unde la un han de pe marginea drumului am mâncat pe săturate fără a subția prea tare portofelul. Noaptea ne-a prins rătăciți undeva lângă Poiana Fagului (Mții Ciuc), Âşi am pus cortul într-o poieniță la marginea unui pârâu de munte. Doar un pădurar ne-a întrebat de sănătate pe la miezul nopții.

    A paisprezecea zi am încercat fără succes să mergem pe drumul care ducea spre Bălan, dar acesta era mai potrivit pentru o motocicletă hard-enduro, aÂşa că ne-am îndreptat spre Cheile Bicazlui. Aglomerația de acolo ne-a făcut să continuăm drumul Âşi în după-masa zile de 25 august am ajuns în Târgu MureÂş.

     

    P.S. Cine doreÂşte filmul cu întreaga aventură să îmi dea un mail la SEBISUZUKI@gmail.com. ÂŞi nu vă faceți griji: e „din partea casei”.

     

    :) :) :)

     

    Salut fratzilor, si eu am un dr 750 s big si a mea chiar ii batrana ii din 89 dar deacea am facut curse destul de lungi,( Sighisoara - Praid, Sighisoara -Transfagarasan- Lacul vidraru si retur) toate turele astea le facem intro zi pt ca nu avem inca cu cine merge cu cortu si sa ne distram asha ca voi.

    Daca cumva sunteti in trecere prin sighisoara si aveti timp de o bere sunati-ma la 0741914324, apropo ma numesc Andrei si fratzii de motoare imi zic Ghost.

    post-6054-1254844537_thumb.jpg

  2. vad ca suntem cam multi bikeri, deacea sa ma prezint si eu. Salut sunt Andrei zis Ghost de prieteni, motociclist de 10 ani am calarit o gramada de motoare socialiste :laugh: (mobra, hoinar, jupiter 4 jawa 250, 350 175, etc) permis cam am nevoie, scoala de soferi am facuto anu asta dar nam mai ajuns la examene cauza poate o aflati vreodata pe la vreo intalnire, am la activ 6000 de km batuti numa anu asta pe PROASTA mea (SUZUKI DR - 750 S BIG), poze nu pun pt ca poate avem vreun baietash pe aici care ii de la circulatie :) si na stiti cum ii mai vreau sa ajung si la examen. Cam atata despre mine, adika na lucrez la o tipografie sunt tehnoredactor iar dupa programu de la servici is biker forever. Hobby-urile is motoarele tari bere cat cuprinde si femeile frumoase dar numa alea ce is bikeriste ca celalalte cam comenteaza mult! :laugh:

    Mesaj completat

    pana sa-i spargi pe toti,mai ai de facut inca multi km pentru a ajunge cel putin la stadiul celor mediocri de pe forum...viteji ca tine de cele mai multe ori sfarsesc rau de tot...

     

    Lasal ma fratzica pe cata ca viteji ca el am vazut destui intinsi pe asfalt de plangea masa si tat-sau langa resturile lui :laugh: mai bine incepem cu ce ii mic si crestem la mare ca atunci si avem grija de noi, ingeru nostru ne pazeste saracu cat poate dar si noi trebuie sal ajutam, pacat ca nu mai am pozele cu viteazu ala ca cata sa vedeti cum aratau resturile lui dupa accident!

    post-6054-1254641252_thumb.jpg

  3. cam dupa 3 mii de km incepe sa manince uleiu...

     

    incearca sa pui un ulei putin mai gros...

    daca tot haleste comanda un set de garnituri,desfa motorul,verifica aranjarea segmentilor eventual si uzura si schimba simeringurile de la supape k alea se coc repede.

     

    stai lin k toate monocilindrele crapa ulei,kiar si de noi...sa vezi ktm cum il bea.

     

    :D

    aia nui normal sa pape ulei al meu si acuma ca am facut 2900 km cu el inca nu mio papat din ulei deloc, ii drept ca la 1000 deja schimb uleiul si filtrul de ulei. si apropo la 3000 mi cika papa ulei al meu are 40000 deja si tot nu papa ulei:-?

×
×
  • Creează nouă...