Sari la conținut

cristizz

Membru
  • Număr conținut

    22
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de cristizz

  1. Furtunul de la epurator pleaca din capacul de chiulasa si se duce in cutia filtrului de aer, astfel gazele care ,,scapa'' in chilasa in loc sa fie trimise direct in atmosfera (si sa o polueze) sa fie recuperate, reaspirate si amestecate cu combustibilul in cilindrul motorului.

    Dar mecanismul de distributie (supape, axe cu came ...) se gasesc tot in chilasa si sunt unse cu ulei. atunci cand pozitia motorului nu mai este normala (este foarte inclinat sau rasturnat) in chilasa ajunge o cantitate mai mare de ulei, care inevitabil va curge prin furtunul de la epurator in cutia filtrului de aer, de unde o parte va fi aspirat in cilindru in timpul admisiei, rezultand un amestec de combustibil cu ulei care prin ardere scoate mult fum.

    Parerea mea.

  2. Husaberg FE450 Force Model / 2004 - fostul proprietar (primul) a cumparat-o in 2006 de la dealerul Husaberg

    - aparatori furca

    - ciorapi neopren

    - handguarduri

    - scut motor

    - mousse-uri fata/spate

    - cauciucuri aproape noi

    - ventilator radiator

    Inainte de revelion am efectuat urmatoarele lucrari la sevice-ul Husaberg din Voluntari:

    - o servisare completa a furcilor

    - schimbat ambreiajul

    - inlocuit cablurile de acceleratie

    - curatat carburatorul

    - inlocuit bujie

    iar saptamana trecuta

    - inlocuit rulmentii si bucsele spate

    - revizuit demarorul electric.

    - schimbat ulei si filtru

    Arata si functioneaza impecabil.

    121 ore functionare.

    Inmatriculata.

    In pret este inclus si kitt-ul de strada (semnale, oglinzi etc)

    Pret: 3800 Euro.

    Se poate vedea in Bucuresti. tel. 0722704787

    post-6265-1263466209_thumb.jpg

    post-6265-1263466248_thumb.jpg

  3. Motorul Rotax este folosit de mai multa vreme in aviatie, in special in echiparea avioanelor usoare/ultrausoare.

    Trebuie sa avem in vedere ca normele in aviatie sunt foarte stricte, iar acest tip de avioane sunt tratate cu aceeasi atentie ca vehiculele de competitie (intretinere, servisare, verificari, materiale si consumabile folosite etc).

    Motoarele Rotax (pentru aviatie) sunt foarte fiabile - daca le intretii corespunzator - si de asemenea performante, fiind renumite in bransa.

    Motivul principal pentru care builderii acestui tip de avioane "prefera" alte marci (Jabiru de ex, sau motoare auto/moto avionizate cum ar fi Subaru sau BMW) este cel legat de pret, un motor Rotax de aprox. 100 CP avand un pret mediu de 10.000 USD, la care mai adaugi diverse accesorii si instrumente.

    Nu vreau sa spun ca Rotax e cel mai bun, ci doar ca in aviatia usoara/ultrausoara este foarte bine vazut.

  4. Husaberg FE450 Force Model din 2004 - fostul proprietar (primul) a cumparat-o in 2006 de la dealerul Husaberg - aparatori furca, ciorapi neopren, handguarduri, scut motor, mousse-uri fata/spate, cauciucuri aproape noi, ventilator radiator, arata si functioneaza impecabil. 100 ore functionare. Inmatriculata. 3800Euro. Se poate vedea in Bucuresti.

  5. Sambata, 22 august am plecat dimineata din Bucuresti sa-l intalnesc pe Florian Popa la Predeal. In jurul orei 13 eram echipat si gata de drumetie. La cabana nu era decat Florin, ceilalti anuntandu-se pentru zilele urmatoare.

    Am pornit cu el la conducere pe la 13:30 si ne-am intors pe la 18:30 la cabana – el fresh, eu stors.

    Traseul a fost foarte frumos. De la Cabana Forban am coborat pana in Gura Dihamului, am traversat DN1 in Busteni, putin prin Poiana Tapului si apoi pe Zamora pana la Vf. Cazacului (asa cred ca se numeste) – de fapt la telecabina deasupra partiei Sorica, unde am avut prima pauza. Urcarea nu a fost foarte grea dar din exces de zel m-am avantat intr-un sant asezat in fix intr-o curba.

    De aici a inceput coborarea pana in Azuga unde Florin a oprit un batranel, care parea localnic, sa ceara detalii despre un traseu care sa ne scoata inapoi la Forban, peste munte.

    Si uite ca in acel moment opreste si masina politiei langa noi: “Ce-ati patit?” Noi ….. pauza de studiu. “Si eu am una de-asta (moto) si ma dau pe traseele de aici” – moment in care incepem o conversatie de placere cu informatii reciproce, sfarsita cu un schimb de numere de telefon si o invitatie la drumetie alta data.

    Omul ne zice sa ne intoarcem spre Busteni si la iesirea din Azuga sa iesim din DN, sa trecem raul Prahova prin vad pe sub pod si apoi drum de exploatare pana gasim urcarea pe care o cauta Florin. Si pe care am gasit-o. Si care m-a chinuit, poate si pentru ca nu mai aveam strop de curent in baterie de cand am plecat si am pedalat destul de mult in panta in noroi… si urcarea nu se mai termina, si eu opream motorul des, si pedalam din nou ….

    Evident, nu a lipsit poteca de animale, sub forma de mocirla valurita unde m-am chinuit ingrozitor. Aici, dupa cateva sute de metri de chin, Florin a decis ca trebuie sa intoarcem sa cautam alta varianta. Si varianta a fost o coasta care trebuia sa o urcam pieptis – ulterior am aflat ca-i spune Varful Grecului. Asta mi-a pus capac. Am urcat-o cam trei sferturi dupa care soarele mi-a intrat direct in ochi si concomitant au aparut niste gropi ca de cuib de mitraliera din care am ferit vreo trei – patru, si-am oprit din nou motorul. Eram deja rapus. Lipsa conditiei fizice si a tehnicii si-a spus cuvantul.

    Florin m-a mai ajutat pe parcurs, dar aici cred ca daca nu ma ajuta urcam 50m in 50 de ani. Asa cum au mai spus si altii, este un tip deosebit. Aici am cerut o mare pauza.

    In acest moment, Florin mi-a propus sa schimbam motoarele, si am ajuns inapoi la cabana pe Husqvarna TE310/2009. Atat cat pot eu aprecia e excelenta.

    La sfarsit, uitandu-se pe GPS, Florin a constatat 70 Km parcursi.

    Pentru mine a fost greu mai ales la sfarsit, dar foarte frumos.

    Merci, Florin.

  6. Vreau sa imi fac trasee prestabilite in Igo (orice varianta) plecand de la zone pe care le vad pe google earth.

    Exista o aplicatie care sa ma ajute cu asa ceva ?

    ideal ar fi sa deschid hartile, sa trasez o linie pe unde vreau, apoi sa pot incarca traseul in Igo.

     

    Eu am incercat o varianta IGo8 pt desktop (gasita pe net) tot in ideea de a exporta traseele din laptop in PDA . Din pacate nu a functionat.

    Ai insa posibilitatea de a crea trasee direct in PDA cand IGo8 ruleaza: cauti adresa sau o gasesti direct pe harta sau folosesti coordonate, setezi ca destinatie sau start sau punct intermediar (optiunea "cursor" si acolo ai tot). Poti astefel sa ai o multime de puncte intermediare care sa-ti creeze traseul dorit, fara a mai lasa programul sa-ti dicteze o ruta a lui.

    Partea proasta e ca realizare unui traseu anume e greoaie si o poti face doar pe harta existenta a IGo8-ului, nu si pe o alta harta.

    Daca doresti sa navighezi pe o alta harta (ex. hartile militare mai vechi care circulau pe ODC) cauta un program numit GPS Tuner. Ai informatii destule pe net.

    Altfel, subscriu parerilor de mai sus ca e sfant Garminul ca posibilitati de configurare/directionare a traseelor si de asemenea fiabilitatii terminalelor

  7. :rock: pai daca nu se vede harta n-am facut nimic, la fel merge si cu gps care nu stie decat coordonate (tot Garmin), numai ca mi-am facut calculele singur. Punctele de calibrare nu poti sa le iei din google earth pentru ca difera coordonatele fata de ce masoara Garmin. Diferentele pot ajunge si la cateva sute de metri, de ex punctul x are coordonatele y-z in google earth, iar GPS-ul te duce la coordonatele alea si descoperi ca esti undeva la 300-400 m in jurul tintei dar nu stii unde. Se pare ca asta are legatura cu asa-zisul "map datum" , adica referinta dupa care e facuta harta si masuratoarea efectiva, si trebuie gasit "datum" asta al lui google si setat gps-ul sa aplice datumul ala.

     

     

     

     

    Si in cazul asta iti pune bulina direct pe harta incarcata de tine si la coordonatele reale ?

     

     

    Eu folosesc un pda pe care am instalate 3 programe de navigatie:

    IGo8 - pt toata Europa

    Garmin XT cu ROAD (si Mapsource acasa) pt off-road chiar daca are lipsuri la nivel de detaliu ale multor zone

    GPS Tuner - un program care ruleaza cu WM6 si in care poti incarca si vedea hartile (calibrate cu un program complementar Map calibrator tot de la ei, free) in format .jpg , poti stabili waypointuri, rute ... Acest program imi este foarte util si merge chiar bine. Petru calibrare, asa cum a mai spus cineva alegi puncte usor de identificat pe harta de calibrat si le dai coordonate GPS luate din alta sursa, cunoscuta: Google Earth sau MapSource cu ROAD situandu-te cu cursorul deasupra punctului respectiv. Uneori pot aparea erori, pe care insa le poti si mai bine corecta daca in punctul ales pentru calibrare obti coordonatele GPS direct - adica te duci acolo. O calibrare minima necesita macar 3 puncte, dar pentru ca hartile pe hartie si scanate nu-s realizate cu maxima acuratete eu calibrez cu minim 8 - 10 puncte ( e adevarat pentru zone ceva mai intinse).

    Solutia cu pda-ul insa nu am folosit-o pe moto. Cred ca e destul de sensibila dpdv al rezistentei la socuri si vibratii si de asemenea cred ca datorita expunerii display-ului in lumina directa vizibilitatea nu e tocmai buna. Dar in masina am folosit-o si sunt foarte multumit

  8. da krisztian, ai dreptate, dar ca sa poata fi inscrise si unul si altul trebuie sa figureze ca motocicleta cu doua locuri.

    de ce? nu stie nimeni si nu are rost sa ne batem capul.

     

    Cred ca o explicatie plauzibila a scaritelor si deci a celor 2 locuri din talon ar putea fi tipologia de impozitare franceza care tine cont de asa numita putere fiscala. Adica au facut-o doar teoretic de 2 locuri pentru a plati impozit mai mic.

    Un exemplu similar este cel al unor autoturisme decapotabile care au bancheta spate dar este practic inutilizabila - tot datorita puterii fiscale si a taxelor mai mici.

  9. Am mai spus-o, acelasi traseu, plecat cu plinuri normale de 8.5 L, same start same stop, eu cu 200 EXC am terminat primul benzina dupa care la cca. 1-2 minute au cazut si 2 bucati 450 EXC. Asadar acelasi consum, nu poti zice ca 2t consuma mai mult ca 4t.

     

    Referitor la consum, strict vorbind 2T arde teoretic dublul cantitatii pe care o arde un 4T (dar comparatia trebuie facuta cu doua motoare de aceeasi capacitate cilindrica) pentru ca un 2T are o explozie la fiecare o rotatie a arborelui motor iar 4T are o explozie la fiecare doua rotatii a arborelui motor.

    Si ca sa fim corecti masuram teoretic in litri / ora in conditii ideale. Altfel intervin tot felul de cauze particulare: greutatea totala pe care o duce motorul (moto+pilot), conditii de exploatare, "stiinta" pilotului etc.

×
×
  • Creează nouă...