Sari la conținut

Suzuki_RM_125

Super Membru
  • Număr conținut

    545
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Suzuki_RM_125

  1. La enduro / cross consumul se calculează în ore. Un 125iîn 2 timpi nu are unegal consum dar din.câte mai țin eu minte are rezervorul mic, de cele mai multe ori vei rămâne în pana de benzina cu el în ture, 125 patru timpi ar trebui sa fie tare econom.

  2. vraja marii genunchiere thor force cu 300 de lei, asa am ascultat si eu de vorba forumistilor si am ajuns sa le vand ... Casca si armura sunt cele mai importante si trebuie sa fie de calitate, apoi cizmele ca sa nu fie incomode si genunchiere (sunt unele la UFO ce iti ocupa tot genunchiul sunt super ok). La sfarsit iti iei costum si pe sa nene !

     

    Ca ziceati de casca, prima mea casca a fost una second la 150 de lei si a fost de 10 ori mai buna decat un FOX nou cumparat ulterior ... ca de, acum sunt mare. Mi-am muscat degetele de nervi ca mi-am vandut casca "aia second", in cea noua imi crapa capul vara de cald, atat de buna e.

  3. CCM 404ds 2004

     

    An 2004, 13-15 mii km la bord (estimare a precedentului proprietar), 400cmc, aprox 45 cai putere. Inmatriculata.

    Motor Suzuki DRZ 400E, carburatie Keihin FCR39, furca si suspensii KTM (WP), frane Brembo, ghidon fatbar Magura, far Acerbis. Pregatita de sezon, nu necesita nicio investitie suplimentara. Plasticele sunt intregi.

     

    Cumparata in martie 2014, nu pornea decat impinsa. Motocicleta statuse de vreo 2 ani de zile. Am dus-o la mecanic cu gandul sa o fac pentru mine, speram sa fie carburatie dar s-a dovedit ca nu avea compresie, supapele de admisie erau uzate. Am schimbat supapele de admisie, simeringurile de la supape, garnitura de chiulasa, am reglat jocul de la supape. Acum porneste la prima atingere de buton. Piesele au fost originale.

     

    Cu ocazia depanarii problemei de pornire am mai facut:

    -schimbat kitul de lant(JT 520 x-ring)

    -montat scut aluminiu

    -curatat carburator, filtru aer

    -schimbat lichid de frana, de racire, ulei (Yacco 10w40), filtrul de ulei, ulei furca(Yacco), simeringuri furca(Pyramid).

    -verificat si uns rulmentii de jug, verificat si uns rulmentii de la bascula

    -schimbat rulmenti roata fata

    -schimbat furtune benzina (imbatranite)

    -schimbat releul de incarcare cu un releu mare pentru alternator de 370W (releul e pt Honda Magna 750). Fata de releul original acesta abia se incalzeste.

    -Kit de distributie aproape nou din 2011 de cand statea pe bara.

    -Baterie din oct. 2012

    -ITP valabil pana pe 10.08.2014

    -Pneurile mai merg 1-2 sezoane.

     

    Toate treburile de mai sus au fost facute la Clavi. Cine-l cunoaste, stie cum lucreaza.

     

    O vand pentru ca s-a dovedit prea nervoasa pentru mine. Prefer sa incep sportul asta cu un XR400 care-i ceva mai cuminte. Deci schimb cu XR400 plus diferenta daca este cazul.

     

     

    Pret: 2500 euro ! Se poate vedea in zona Militari/Ghencea.

    Contact: 0726 946 395

    Dau cu ea plastice suplimentare de la rezervor (sunt de la un CRF450 dar se potrivesc perfect). Is bune de pus pe ea la iesiri pe coclau sa nu spargi plasicele ei.

    Drz-e prea nervos? Decât sa iei un xr400 în care probabil iar vei investi în piese mai bine ai merge la un mecanic sa găsească o soluție sa îl facă mai domol. Eu, din toate motoarele de coclau pe care m-am dat, drz-ul mi s-a părut pe departe cel mai liniștit... sa nu dai vrabia din mana pe cioara de pe gard :)

  4. La 1000 de euro nu găsești dr cu buton la pornire... dar și eu îți recomand sa iei Dr 350. Dacă îl întreții, după ce bineînțeles vei baga bani în el ca.sa îl faci, te va tine mult.și bine, iar pentru Bărăgan e perfect. Am avut și eu unul mi-a plăcut tare mult dar nu am vrut sa bag bani în el asa ca l-am vandut

    Util

    Am găsit la Dedeman un spray nemțesc pentru c_u_rățarea lanțurilor cu O ring respectiv X ring. E de 600 ml și costa 17 lei, mi s-a.părut un preț foarte bun.

    Hai noroc

×
×
  • Creează nouă...