Sari la conținut

ashtray.

Super Membru
  • Număr conținut

    1.557
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de ashtray.

  1. 1 hour ago, vladf said:

     

    Exact, daca n-ai blocator, iti parcheaza pe loc, daca ai blocator iti parcheaza in fata locului. Una proaspata de ieri.

     

    In parcare subterana e mai bine dar nu grozav, la mine in bloc aveau telecomanda si aia de la blocul vecin :)

     

    20200305_193125.jpg

    Pe asta e misto sa folosesti d-alea de roti de am pus poza si sa il bagi intre 2 stalpi extrem de apropiati...gen 1 cm fata spate...sa vezi atunci distractie

  2. 17 hours ago, Aion2014 said:

    Really! 😅Screenshot_20190714-182219.thumb.png.0c97a9437a001ce3d5a9d288acb13643.pngScreenshot_20190714-182219.thumb.png.0c97a9437a001ce3d5a9d288acb13643.pngScreenshot_20190714-182212.thumb.png.f193ed4d2f0a3559214d196933f86e53.png

    Screenshot_20190714-182258.png

     

    Pretul afisat include TVA...nu inteleg de ce ai mai calculat TVA la suma respectiva avand in vedere ca vine din UK...asa ca pretul este mai mic cu 200ron (la casca aia)

  3. 6 hours ago, cooldeep said:

     

    Da salveaza trackurile dar nu prea multe. E limitat la numarul de puncte. Undeva la cateva mii de km. Daca planifici sa mergi pana in mongolia ca si colegul nostru @greenharleyd si sa nu descarci de pe gps arhiva, vei constata ca o parte din traseu lipseste. Deci e bine o data la cateva zile sa descarci din gps datele, daca "amani" trebuie sa incarci manual fisierele arhivate din directorul special. Migrarea din base camp a tututor trackurilor detinute intre un calculator in altul se face cu "backup" si restore

    Da stie sa navigheze atat dupa trackuri cat si dupa rute. Trackurile in apps le gasesti la "trasee" iar in "planificatorul de calatorii" gasesti traseele importate, care atentie pot suferi modficari in teren fata de basecamp. Cand incarci traseul pe gps el este 100% identic, daca dai skip la un punct, daca gresesti o intersectie, daca mai adaugi un punct, orice abatere se soldeaza cu "reconfigurare traseu" dupa algoritmul gpsului, deci mare grija ce e setat, caci te poti trezi pe cu totul alte drumuri fata de ce ai setat. Adica profilul de motor din gps sa fie identic in basecamp cu profilul de motor cand calculezi ruta. De accea este important cand iti stabilesti punctele intermediare sa nu fie prea putine, sa fie clare si sa nu fie nici prea multe, am descoperit ca are o limita la multe. Ori 25 ori 30. La fel gandea si 390ul, e o hiba a garminului nu e model specific. Zic limita ca daca importi un 100+ puncte intermediare o sa iti splituie traseul in 3 4 bucati, dupa ce termini prima bucata in mers trebuie sa incarci a doua bucata, lucru oarecum enervant mai ales ca trackul va fi splituit si el si trebuie sa ii dai join track daca iti place sa ai un track pe zi. Cand fac eu ruta manual de regula folosesc vreo 10 puncte intermediare si iese bine, neaparat la shaping pointuri "alert on arivel". Am patito in albania prin munti ca receptia gps sa fie decalata fata de harta unde exista un punct intermediar de tip shaping point cu alert on arivel. Cand am "revenit" pe drumul de pe harta au reinceput calculele pe unde sa ma intoarca, iar butonul magic skip a facut minuni. Spun de treaba asta ca am uitat o data la un traseu mai complex sa dau alert si nu a fost bine.

     

     

    Base campul este absulut gratuit. Hartile in schimb e alta poveste. Cum conectezi gpsul vei folosi harta de pe gps. Dar la primul update de harta facut prin garmin express vei avea ocazia si optiunea sa salvezi harta local. Din acel moment nu mai ai nevoie de gps ca sa iti calculezi rutele. Daca mai ai o tableta de calatorii cu windows sau chiar si un alt laptop sau un alt comp unde vrei sa te mai joci, cu ajutorul celor de la http://www.javawa.nl/gmtk_en.html  reusesti sa faci backup si restore la harta :) Eu asa imi mut harta intre laptopul de zi cu zi si tableta de calatorii. Harta de baza cu care vine este inutilizabila, dar noroc ca exista solutii. Daca doresti sa experimentezi cu harti si basecamp inainte sa cumperi zumoul, descarci un exe de la o tara de aici http://garmin.opentopomap.org/ si te poti juca cu ea. Atentie in basecamp exista un toolbar la view "detail level" care nu este vizibil by default. Tot acolo exista si magicul "map product" De asemenea se pot converti in ruta din track sau in track din ruta.

     

    Seria 595 e cel mai potent, diferenta fata de 3xx este ca iti deseneaza harta 3d. Este acelasi device care echipeaza bmwurile si rebranduit cu un soft mai specific. Din punctul meu de vedere pretul este nejustificat si este un model vechi. Are deja 3 ani, nu stiu de ce nu a fost updatat. Speculez ca nu au concurenta in acest segment si e foarte bun asa cum e. R&Dul la un asemenea produs este foarte costisitor si nu se prea pot lauda cu vanzari enorme, produsul fiind unul de nisa. La atatia bani eu as astepta inlocuitorul totusi.

    seria 3x6 difera fata de 595 doar prin desenatul 3d, in rest stie mp3 player conectivitate cu appul pt trafic, sharing pt trackuri/rute si alte bazdaganii. Cumva acum pare ca au acelasi soft, singura limitare pe care o vad eu este desenatul 3d.
    seria 3x0 sau 3x5 nu are app de conectare cu smartfonul si nu stie nimic din toate astea
    seria 34x difera fata de 39x doar cu ce vine in pachet, adica are in plus baza cu ventuza pt geamul de masina si incarcatorul de masina.
    Cel mai important lucru intre 3xx si 5xx ecranul e cu un inch mai mare pe diagonala, lucru ce poate fi de mare ajutor.
    Am un prieten ce a luat un 345 de la louis cu europa centrala, dupa primul update i s a activat harta de pe toata europa si din "louis edition" a devenit un simplu garmin. Nu inseamna ca e o regula asta, eu spun doar ce a patit el singura persoana pe care o stiu cu garmin luat de la louis. El luase si senzorii de roti care mergeau cand a luat deviceul, iar dupa primul update nu i au mai mers, de atunci nu a mai updatat, deci nu stie nici el daca s-a rezolvat sau nu problema.
    Daca vrei cat mai ieftin 345 e cel mai ieftin si isi face treaba fara nici o problema, daca ai mai multi bani 396 ori daca chiar nu sunt banii o problema, 595 ul, dar repet 3 ani fata de 1 vechime la model.

    Atentie la suporti de inchidere gen turatech si alti producatori. 3x0 si 3x5 sunt la fel ca si carcasa, iar 3x6 desi are aceasi prindere este rotita cu 90 de grade. Prinderea aceasta http://zumoaccessories.com/zumo3xx.html am adaptat o la 396 cu ajutorul unui flex in schimb prinderea asta https://www.zumolock.com/index.php/nl/bestellen/zumolock/zumolock-3x0-detail nu pare sa sufere de acesta schimbare de design.

     

     

     

    Am un 396 si faptul ca are aplicatia de telefon este foarte misto...poti face share la orice poi din google maps catre gps si la orice traseu din gps catre telefon. Am avut o plimbare in croatia si am facut traseul in gps apoi am dat share la traseu pe telefon si trimits pe wasap catre grup... easy peasy

×
×
  • Creează nouă...