Sari la conținut

wladek

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de wladek

  1. +1 pentru a afla identitatea persoanei publice

     

    Pai da un nume sa vedem cat de publica e persoana aia.

     

     

    Initial nu am vrut sa postez aici,dar dupa o noapte lunga si grea,, consider ca, caracterul infect al domnului sofer fiind si ''persoana publica'' (dupa spusele lui), trebuie aratat micului public!

    Ieri in jurul orei 17 cu prietena in spate ne deplasam pe oasului spre gara cu dorinta de a merge la Zalau.Pana acum toate bune si frumoase...soare afara weekend-ul in fata ...La cativa metri in fata mea oprita pe caile de tranvai(aproape perpendicular) cu fata inspre real, se pune in miscare, da cu spatele pe directia mea de mers , incetinesc il las sa execute manevra ,mi se face loc pentru a depasii pe aceeasi banda ,dupa care ma angajez in depasire regulamentara cu o viteza de aproximativ 40 km/h.Ajuns in dreptul soferului ma trezesc cu semnalizarea stanga pornita a masinii si cu virajul maxim inspre mine , nu am apucat decat sa pisc umpic frana(cred ca am redus pana pe la 30 km /h) si m-am trezit pe jos si eu si prietena mea!

    Ea a cazut langa mine, si eu cu motocicleta peste picior...reactia domnului persoana publica dupa impact a fost sa vina sa urle si sa se uite la masina...nu sa ma ajute si pe mine ...noroc cu oamenii de pe marigine.Dupa aproximativ 2-3 minute in care nimeni nu s-a sinchisit sa sune la 112...ma ridic buimac si sun la 112. Ambulanta a ajuns in 4-5 minute si politia la 2 minute dupa. Politistul, un domn foarte OK a venit sa vada daca sunt bine in salvare , a vorrbit frumos, si mi-*a explicat starea accidentului si ca, se vede clar cine e vinovatul Pana aici toate bune dar, unde vreau eu sa ajung :

    In timpul in care ambulanta si politia se deplasa inspre accident, in spatele nostru a fost un camion care a vazut totul.M-am dus la sofer si l-am implorat sa ramana pana la venirea politiei sa spuna ce s-a intamplat sau sa imi lase un nr de telefon iar raspunsul lui a fost negativ.Ajunsi la politie, domnul persoana publica a inceput sa deie telefoane,2 minute mai tarziu in timp ce politistul intocmea procesul verbal era sunat la telefon pentru a fii influentat de nu stiu cine pentru a isi schimba pareera despre dinamica accidentului, dupa aceea domnul persoana publica i-a cerut politistului practic sa ne scoata afara din incapere ca sa vorbeasca cu el in particular...partea faina incepe dupa...sunt trimis cu el sa faca copii dupa acte (permis...buletin ...asigurare) , in drumul spre xerox , fiind numa eu si el, isi da drumu la gura si citez:''Eu sunt o persoana publica...si nu vreau sa ies in evident cu evenimentul acesta, ai vazut ca politistul a fost sunat da un superior , iar cu soferul camionului, eu am numarul lui , si a fost sunat de un chestor si amenintat sa deie declaratia pentru mine, dar nu a vrut ...si o sa o pateasca el in trafic pentru asta "...Am ramas UIMIT de caracterul lui infect .

    Dupa ce am teminat cu totul , am mers cu o maisna cu remorca moto sa luam motocicleta de pe Oasului, iar prietenul meu in timp ce impingeam motocicleta a spus ca a trecut pe langa noi un peogeot alb cu numere de franta si se uita insistent, incarcam motocicleta ,mergem cu ea la baietii de la mechatronics(la gara) si in timp ce o descarcam, aceeasi masina a trecut pe langa noi iara...si se uita ce facem din mers...

    In final domnul persoana publica a scapat cu puncte penalizare +amenda...(si el vrea sa intoarca pe linie continua) , iar eu cu un picior scoapat, prietena cu o mana vanata , iar motorul raschetat pe partea dreapta+daune care inca nu sunt vizibile.Coincidenta sau nu dar ieri s-au implinit exact 2 ani de cand am pus categoria A pe permis !

  2. Accident pe strada islazului azi dimineata. Trecand pe acolo am vazut agitatie si un motor pe jos, astfel ca am oprit INSTANT (... asta "motociclistilor" care nu opresc la accidente ale altor motociclisti).

    Nu o sa sustin aici cat de util si de ajutor ii sa opresti...

     

    Locatia era cam pe aici :http://goo.gl/maps/RyD0A.

    Motociclistul (Victor, pe un Suzuki GSR (sau SV) negru) cu numere de SB circula impreuna cu pasagera pe prima banda, directia de mers dinspre centru inspre manastur . O femeie de pe a doua banda a vrut sa intre in parcare (in dreapta) si l-a pleznit destul de rau.

    Victor ii ok, doar niste julituri la genunchi, pasagera insa se pare ca are clavicula rupta.

    Motoru la randu lui ii destul de praf (fata stanga).

     

    Femeia "sofer" din masina (Un Opel Astra alb) sustine ca acolo ii numa 1 singura banda, si ca ea o procedat corect.

    Politia care a ajuns la fata locului insa a intrebat-o direct: "De ce ai vrut sa intrii de pe banda a 2-a in parcare? Nu stii ca de pe prima banda se intra?".

     

    Am plecat de la locul accidentului lasandu-i pe politisti sa determine a cui a fost vina. Sper sa nu avem parte de vreo surpriza romaneasca si sa se constate altceva decat ce ii evident.

     

    Numa bine si atentia maxima,

    Vlad

  3. azi ne intalnim la 20:30/21:00 la iulius mall in parcare.

     

    sambata ne intalnim la ora 11:00 la sala sporturilor...la 11:30 am plecat , facem o tura si pe 12 sa ajungem in cimitirul din baci/cardos

     

    cei care vor sa il conduca pe Boros Dragos pe ultimu drum sunt asteptati sambata la 11 la sala sporturilor sau la 12:00 in cimitirul din baci/cardos

     

    PS: in liniste, fara zgomot mare, fara puscaturi ca la parada moto

     

     

    Vin si eu sambata. S-a vorbit cu familia? E de acord? Sa nu cauzam si mai multa durere...

     

    Vlad.

    Util

    Eu am avut multa vreme un EXO 750 si e casca de care sunt cel mai multumit. Inainte am avut EXO 400. La fel de multumit, chiar daca imi era mica (!!) si ma dureau falcile dupa 30 min cu ea - era o integrala extrem de buna pentru cei 300 lei dati pe ea la vremea aceea.

     

    Viziera la EXO-urile 750 e simpla, fara complicaiuni - eu unul nu am sesizat niciuna din problemele antevorbitorului. De obicei astfel de probleme sunt legate de viziere murdare - acolo da.

     

    La EXO 500, viziera are sistem anti-aburire de la Pinlock (generatia noua). Teoretic mult mai bun decat EXO 750. Scorpion EXO 500/7xx (fara a folosi sistemul Airfit - deci cu el dezumflat) are cam aceeasi dimensiune cu integralele Nolan (N85 in speta).

     

    Romi nu are magazin la voi in Cluj? Mymoto, ceva? Honda (astia sunt distribuitori Scorpion)?

     

    Merci,

     

    Romi nu are pe stoc. mymoto incerc maine. Honda nu stiu sa fie la noi.

     

    Numa bine,

    Vlad

    Util

    nu ti-o cumpara,am eu exo 750 si casca in sine e super,viziera inschimb e dezastru,asa e la toate castile scorpio.nostea nu vezi nimic chiar daca e clara,lumina farurilor dupa contrasens ti-o difuzaeza foarte prost,practic iti vezi ochii ochii pe interiorul vizierei,eu am cazut din cauza la viziera,am trecut de la lumina la intuneric si din cauza vizierei ochii s-au adaptat lmai greu decat normal si nu am vazut gheta care ma astepta....vina la viziera cu ca ma dadeam iarna pe curbele fantanilor de la unirii...

    mi-am luat arai si e cam galagioasa,si acum am shoei.....ia-ti un shoei si nu o sa iti para rau.

     

    ps:casca e putin mai mica...eu aveam s si ma stragea,s-a lasat in 2-3 saptamni

     

     

    Salut,

     

    Sa inteleg ca probleme astea doar noapte exista, nu? Ziua ii ok?

     

    Merci,

    Vlad

  4. A 3-a ii cu noroc :).

    Primu motor, prima zi, deja am avut parte de experiente inedite:

    1: urcam pe Feleac (deal de la Cluj) si dintr-o data mi s-a oprit motoru si mi-a fugit spatele. Noroc ca nu aveam viteza prea mare si l-am tinut sub control. S-a terminat benzina si a trebuit sa trec pe rezerva. Ca o paranteza: nu exista vreaun mod mai frumos de a te anunta ca se termina benzina? :)

    2: am mers la RAR si m-a prins ploaie de m-o udat de numa numa.:)

     

    Dar in rest, toate bune si frumoase pana acuma. Is incantat de el si incet incepem sa ne cunoaste si sa ne simtim :).

     

    Numa bine de la Cluj,

    Vlad.

  5. Salutare "Freewind-isti",

     

    De azi dimineata ma declar mandrul posesor al unui Freewind. Este prima mea motocicleta si momentan sunt foarte incantat de ea. Si sunt convins ca asa voi si ramane :) . Este aceasta: http://www.bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=466044.

    Incerc sa rezolv azi pe la finante si RAR cat de repede, dupa care incerc o tura mai lunga un pic :). Voi reveni cu feedback "la cald".

     

    Numa bine de la Cluj,

    Vlad.

  6. Salutare tuturor Freewind-istilor :),

     

    De curand (aprox 1 luna) mi-am luat permisul de conducere cat. A si acum sunt in cautarea unei motociclete.

    M-am oprit asupra acestui model (in detrimentul unui BMW 650) si as vrea sa va intreb urmatorele:

    • considerati a fi o motocicleta potrivita pentru un incepator?
    • cum e cu piesele de schimb? Se gasesc? Sunt scumpe?
    • cum se comporta la drum lung? Si mai ales cu pasager?

     

    As mai dori sa mentionez ca am 1.82m inaltime si ~84 de kilograme.

     

    Va multumesc pentru orice informatie/sfat.

     

    Numai bine de la Cluj si asfalt uscat,

    Vlad.

×
×
  • Creează nouă...