Sari la conținut

Shobo2020

Membru
  • Număr conținut

    247
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Shobo2020

  1. Servus! Imi cer scuze ca sunt off topic .Caut sa cumpar etriere si pompa de frina fata de r1 sau r6 model 2006.Din cit stiu sunt identice. Daca aveti disponibiile lasati un pm sau sunati la 0721433425.Am vazut citeva pe ebay dar sper sa gasesc mai aproape de casa prefer sa vad inainte pe ce dau banii.

    Am eu una de r1 2008 cu 14000km stare perfecta... 200 ron si e a ta.

  2. Mai e de verificat daca infasurarea statorului nu este in scurtcircuit cu sasiul motocicletei. Se desface mufa electrica mare de pe firele ce vin de la stator, si se verifica cu un aparat de masura pozitionat pe Ohmmetru . sa nu existe conductivitate intre oricare din cele 3 fire de pe mufa alternatorului si sasiul moto. Este cel mai intilnit defect, si nu doar la CBR-uri. Daca are coinductivitate, trebuie alt stator. In USA se gasec alternatoare aftermarket rebobinate mult mai solid decit cele OEM,, e o varianta buna. Ricksmotocycles , parca.

    Da, asa e, cele 2 chestii care trebuie masurate sunt tensiunea pe fiecare faza si conductivitatea. La mine era innegrit statorul si pe o faza aveam 0, nici n-am stat sa dau pe ohmmetru. Un stator nou e cam 200e, si poti sa gasesti daca ai noroc la cineva in tara sau daca nu 2-3 sapt de pe ebay din state, china sau ce alta superputere mai produce statoare de 1000rr. O sansa buna sa vezi daca a mai fost schimbat statorul, implicit verifici nr de km, cei din state au facut poll si toate le crapa statorul pe la ~20k km. Au fost unii care li s-a stricat la 5000 de km, unii si acu merg cu cele din fabrica. Cei mai multi le schimba in fiecare an si din pacate nu e o gluma. Daca e sa sapi prin topicuri sunt oameni care au plecat cu statorul in spate la calatorie mai lunga doar doar o crapa pe drum.

  3. Salut am un CBR 1000 RR model 2007 care astazi nu a mai vrut sa porneasca. Dupa ce am pus redresorul pe baterie a pornit. Avand in vedere ca nu ma pricep la partea electrica o sa merg la cineva care se pricepe (cat de cat - sunt din Campulung Muscel si nu prea este nimeni prin zona care se pricepe la motociclete din ce stiu eu) dar as avea nevoie de niste sfaturi legate de verificarile pe care le va face. Am citit ca dupa ce incalzesc motorul la temperatura de functionare se opreste motorul se pune multimetrul pe borne se reporneste motorul se aprinde faza lunga si la 5000 rpm ar trebui sa indice 15,5V. Asta ar fi legat de baterie dar as vrea sa stiu cum trebuie sa verifice releul de incarcare sau alternatorul. Bateria are aproximativ 2 ani si este Toplite (ma gandesc ca ar trebui sa mai tina). Am un prieten care a inlocuit bateria apoi releul si in cele din urma a fost statorul deci as avea nevoie de un sfat sa nu patesc ca el. In principiu ma intereseaza cum se verifica releul si alternatorul sau care ar putea fi cauza din care nu porneste in afara de baterie.

    Multumesc anticipat!

    Verificarea daca este sau nu statorul poti sa o faci chiar tu, acasa, cu un simplu multimetru. Scoti firele dinainte de releu si incepi sa masori pe fiecare faza, valorile care trebuie masurate le gasesti in manualul de reparatie . Daca acolo e bine atunci s-ar putea sa fie releul. Eu am avut 1000rr sc57 si dupa ce am pus stator nou 13.9-14 imi arata cu faza lunga si ambalata la 6000 ture, ca referinta, cu stator de pe ebay nou facatura. Vezi ca aceste modele de 1000rr sunt arhi-cunoscute pentru belelele la stator si/sau sistem incarcare. Un search pe 1000rr.net iti va elucida toate intrebarile despre sistemul de incarcare.

  4. Din cate stiu eu nu!

    Peste 2003 clar nu se potriveste,iar cele de inainte sunt 2 tipuri...99/2000 si 2000/2002,chiar daca seamana "ca doua picaturi de apa" sunt diferente la cadru de codita,rezervor, ornamente rezervor,sa pasager,sa pilot...etc

    Deci fata de 2003 posibil sa se apropie de cele de 2000/2002...dar pana nu compari pe cele doua,sau cineva care a facut asta iti poate spune daca sunt compatibile.

    Acum daca schimbi doar motorul intre ele..posibil sa se potriveasca..

    Anii sunt asa: 98-99(far ingust si stop drept), 2000-2001(far mai lat si stop inclinat) si 2002 2003(injectie + rigiditatea cadrului marita cu 30% si alte chestii). Am avut cunostinte care au incercat sa puna cadru mai vechi(99) pe 2003 si nu a mers. Pana la urma a luat un cadru de pe net de 2002-2003 cu 60e mai scump si a terminat discutia.

  5. Salut,

     

    A gasit cineva o solutie pentru brake fading la gsxr 600/750? Franele alea nissin sunt niste mizerii. Am citit ca master cylinder ar fi problema si ar merge schimbat cu brembo care se gaseste pe yamaha. A incercat cineva asta? Pe ebay am gasit la ~250e.

     

    Franele tin, dar dupa cateva ture de amckart de exemplu, trebuie sa apas cu toata forta si aproape imi prind degetele sub levier.

     

    Si-a facut cineva upgrade la frane?

    Vezi ca e plin bikeshop-ul de oameni care dezmembreaza R1/R6 cu Brembo de 16. La maxim maxim 100e(pret corect ~60-70e) gasesti pompa in stare perfecta. Sau cum ai zis tu, Brembo cu pistonas mai mare, de 19, reglabila sau nu . Daca vrei o pompa Brembo 19x20 fixa da un pm ca am una prin garaj si ne intelegem. Dar si cele stock de Yamaha sunt foarte bune, depinde cat de tare te dai tu ...

  6. vad in continuare ca acest ''toti'' /''multi'' e reprezentat de Shobo, superbec, si inca 2-3 insi de pe forum :))

     

    Iarta-ma, dar parerea unor persoane pe care nu le cunosc personal nu poate sa conteze prea mult pt mine (si aici te includ si pe tine :) )

     

    Va las sa va lustruiti motoarele, bafta ;)

    Daca tu asta ai inteles din tot ce am scris mai sus... e clara treaba. Poti sa ma incluzi unde vrei tu si cu cine vrei tu, nu ma deranjeaza, mai rau ma deranjeaza ca nu iti intra in cap ce incerc sa-ti zic. Tu o sa zici da-l in **** mea, ce stie ala, retardu' ....pffff.... oooo topic despre nu stiu ce aberatie hai sa comentez primul, garantat 100%, si macar de ai spune ceva ajutator, de unde.... numai prostii. Mai proceseaza un pic informatiile, mai gandeste problema nitel si poate te dai pe brazda. Eu oricum ma amuz maxim la orice topic in care dai reply. Te-am pupat, faci ce vrei, eu am zis ce aveam de zis. Numai bine!

  7.  

    nu-mi explic aciditatea ta decat daca te-ai incadrat singur in categoria vizata de mina.

     

    daca tot nu ai citit ce-ai scris, de ce te-ai obosit sa-mi scrii un paragraf intreg? :)) din ipocrizie? e forum, de aia ne dam cu parerea + ca suntem romani. Pe strada, ma dau cu motoreta. Daca nu-ti convine ceva, ia si pune-ma la ignore si nu ma mai judeca tu,la randul tau atata....

    Pai cum sa nu fiu acid in exprimare cand tu peste tot iti bagi nasu' si dai cu parerea. La fel ca altii de pe forum, ai mii de postari si cred ca 5 merita citite. Tu ii judeci pe aia care isi iau motoreta si nu se plimba sau o spala prea des sau se plimba incet cu ea pentru ca nu vor sa pateasca ceva, dar cand vine vorba de tine sau de Aprilia, pai stai cumetre ca nu e chiar asa, ca eu defapt.... si Aprilia e defapt peste BMW dar nu o arata, crezi ca toti sunt cu ochii in cer? Incearca sa filtrezi un pic informatia de mai sus si cea de acum poate iti dai seama de anumite chestii. Intr-adevar si eu sunt un pic dintr-o bucata, si poate nu ma fac inteles prea bine tot timpul, dar incerc sa ma ponderez si sa nu spun prostii sau sa comentez aiurea. Eu nu am nimic cu tine in viata reala, poate esti baiat de nota 10, dar daca te-ai transpune din forum in viata reala si as avea un pistol cu 2 gloante si suntem in aceeasi camera cu Justin Bieber si Hitler, te-as impusca pe tine de 2 ori...

  8. Pai si ce ai tu ma cu ei daca vor sa foloseasca motoreta 1000km pe an? Sunt banii lor, facuti de ei prin diferite mijloace, ce te tot intereseaza pe tine si iti dai cu parerea? Faci cum faci si tot 1 pagina scrii la reply. Ca idee, din toata replica de mai sus am citit doar : "Hai sa lamurim o treaba" si "In concluzie ... motociclisti" . Nu exista topic pe care sa intru si sa nu dai cel putin o replica de master Yoda, ba de una ba de alta, pacat dreacu' ca si-a gasit Rossi mecanic sef altfel erai stas pentru pozitie . Nu iti mai pune tu atatea intrebari, si judeca pe altii, mai bine iti vezi de treburile tale frumos, te plimbi mii de km pe an si traiesti pana la adanci batranete, dar poti sa rezisti? Fara sa te lauzi sau sa critici pe altii despre tot felul de aberatii care tu le consideri relevante? Ca sa concluzionez, vorbesti mult si fara sens.

  9. Mersi Jagi o sa vad,da,bag vata de izolatii la o adica.

    Frumoasa completare in legatura cu izolatia de la tobe, mie dupa vreo 5000 de km se auzeau mult mai spart decat la inceput. Si cand tai sudurile sa nu tai prea mult, si nici sa nu scurtezi tobele, eu am facut "greseala" asta. Cand le tai vin foarte aproape de codita si stop si o sa se topeasca garantat, mie la sf de sezon nu mai mergea bine stopul si era afumat maxim :) . Si poate cel mai important lucru este la sf cand pui niturile, sa le pui bine pentru ca au dat vreo 2 3 in plus la kit si alea sunt speciale oarecum. Cele din comert in 20 de minute daca mergi mai tare si se incalzesc tobele se desprind si incep sa vibreze oribil.

  10. Buna asta..iei bijuterie doar ca sa incerci sa faci un mic profit.romaneste...

     

     

    Com'on...

    Vezi ca eu nu fac nici un ban din motorete, toate motoretele care le-am avut le-am dat in pierdere! Inainte sa zici anumite chestii care ma catalogheaza drept samsar, vezi ipoteza abia dupa aia trage concluzia, asa se face in matematica cand rezolvi probleme.

     

    io bag mina in foc ca nu-i place R1, omu vroia S1000RR, R1 e la ani lumina de BMW. Acuma, ca s-a trezit din betie, incearca s-o dea.

    Imi place foarte mult R1 asta, dar nu am timp din cauza serviciului. Daca m-am plimbat 500-1000 de km cu ea e bine.

  11. Decat sa se chinuie motorul la 110 grade sau mai bine vara, prefer sa se invarta ventilatoarele de sa le ia boala...

     

    Am facut resoftare de ECU si implicit am coborat temp de pornire a lor pe undeva pe la 90-91 grade

    :10: E mare chestie sa stea motoreta la maxim 90 de grade orice ar fi, nu iti e mila sa o bagi in viteza la semafor. Recomand aceasta modificare tuturor.

  12. Mda, din cauza tehnologiei motogp se incalzesc si 954 in 2 km la viteza de semafoare... Lasa fanteziile astea.

    Aveti motoare sport care au fost proiectate pentru VITEZA. Ia vedeti mers constant cu 70kmh ora la 38 grade afara. Temperatura sta constant fara nici o problema, totul in parametri. Coborati viteza cu 10 kmh si salut racire.

     

    Ascultati de jagi ca stie ce zice.

     

    Problemele voastre se rezolva cu montarea unui intrerupator manual pe circuitul termocuplei. Sunt tutoriale cacalau pe net. Operatiunea e simpla si piesele va costa 10 lei. Menajati motorul intreg si cracii vara. Si nu folositi Fireblade-uri pe post de maxiscuter.

    Ai avut motoreta in cauza? Ai mers vreodata pe ea? Ai comparat cu alte motorete din acelas an? Dupa ce intrebarile acestea au fost raspunse corect abia atunci iti poti da cu parerea. Cauta pe forumurile din afara, defapt nu, scuza-ma doar cauta 2004 cbr1000rr problem si vezi sute de threaduri care daca te uiti la cauza toate au fost statorul. Omul a vrut clar o comparatie cu alte motorete, am avut echivalentul 1000rr pentru toti producatorii si nici una nu se incalzea ca ea! De aceea am si vandut-o rapid. Eu mi-am luat motoreta si fac ce vreau cu ea, ca sunt banii mei, nu imi trebuie sfaturile tale ingenioase, ca sa folosesc maxiscuter pana la munca :))).

     

    L.E Cauta repede pe wiki despre 1000rr si vezi ce zic baietii pe acolo de motor de pozitionare de radiator si alte chestii de motogp, "fantezii" din punctul tau de vedere

  13. Toti ii dau cu Batmana Batman, asa l-a proiectat tatal lui, asa trebuie sa mearga, and shit. Vrei sa-ti mearga citi mai multi km motorul? Raceste-l!!! Restul e can can.

    Eu vorbesc din ce am patit, si dupa ce am inceput sa ma documentez am aflat marea lor buba, statorul. 2004 cand a aparut 1000rr-ul a fost anul cand au pus multe chestii din motogp pe ea, bascula aia periculoasa unit pro-link, si au facut ceva asemanator si la radiator care e foarte subtire si lung fata de alte modele. Deasemenea este si mai ingust decat unul normal, lucru care face sa se incalzeasca motoreta. Treaba cu incarcarea e inevitabila. La 20.000 motoreta a avut schimbat primul stator la fix 42.000 eu l-am schimbat pe al doilea. Si multi de pe forum care au modelul acesta l-au schimbat din nevoie sau din frica :( .

  14. Spuneti-mi si mie va rog, ce maneta se potriveste la pompa asta de frana? Nu cred ca este originala. O am pe o Yamaha r6 din 1999. Se potriveste cea originala?

    Daca te referi la maneta de frana stock, atunci nu se potriveste! Maneta ce trebuie cautata de tine daca ai rupt-o pe cea de pe motoreta e pentru Brembo 19x20 master cylinder. Sunt cativa oameni care aduc manete normale sau pliabile pentru componente din gama Brembo. O sa fie mai scumpa ca una normala de R6. Exemplu: http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-Brembo-Racing-Brake-Lever-Replacement-19x18-19x20-/350252993254?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item518cb48ae6 si acestea sunt printre cele mai ieftine, si chinezarii.

  15. E ok sa ajunga motocicleta la 110 grade si sa porneasca ventilatoru pe vremea asta rece de afara ( maxim 10 grade ) dar doar daca stau la 3-4 semafoare unu dupa altu ...asa in mers sta la 70 de grade.

    Poate fi din cauza la ulei ca am facut 5000 km cu el?

    Vezi ca modelul tau si cel anterior de 1000rr au probleme mai mult sau mai putin cunoscute la partea de racire, si la partea electrica. Sunt cam mana in mana, motoreta fiind proiectata sa semene mult cu cea de motogp au facut niste compromisuri si nu a fost proiectata f bine la partea de racire, eu am avut 1000rr si aveam aceeasi "problema" se incalzea foarte repede, primavara cel putin daca mergeam printre masini 110 grade imediat. La putin timp mi s-a stricat statorul si nu mai incarca si nici nu mai pornea motoreta si de atunci m-am convins de modelul acesta. Un mic sfat, incearca sa faci sa intre termocupla muuult mai repede si verifica incarcarea si la idle si in sarcina, la 15-20000 de km ti se prajeste statorul.

  16. Gata, din momentul acesta, Shobo este noul proprietar al fostei mele motociclete. :)

    Shobo, sa aveti grija unul de altul si multi km frumosi impreuna! :cheers:

    Mersi, bafta si tie in cautarea viitoarei motorete. Acum asteptam doar vremea frumoasa sa iesim pe afara cu ea.

  17. Pusese pe undeva anunt ca o vinde?

    Nu, mi-a dat pm si ne-am inteles.

     

    Nu cred ca are ghidoane race, care fac diferenta mare la pilotat, si-ti mai trebuie un sistem separat de schimbator de viteze, levier, suport si tija- e ca cel pozat de mine.

    Am eu semighidoane in garaj, dar n-o sa le pun pe strada sunt cam incomode, doar daca ma duc la vreo etapa le pun repede si aia e. Daca cele stock au aceeasi lungime ca la modelul anterior nu avea loc pompa si trebuie pilita un pic prinderea sa aibe loc intre manson si jug dar vad saptamana viitoare exact.

  18. Nu a fost nevoie de alt lant, dar practic ai scurtat motocicleta, asta duce la derapare mai usoara a spatelul la iesirea din viraj, daca tragi de gaz. La -1 +3 e preferabil in link in plus (2 zale).

    Da, asa e, ce am observat a fost ca lantul era la minim la reglaj, deci chiar daca vroiai nu mai puteai sa "scurtezi " motoreta din pinioane, lantul era practic nou avea 10.000 de km motoreta dar ca idee....cam asta e maximum ce poti face din pinioane cu lant stock.

  19. Am un amic, Killer 533, care are unul practic nou, inca necazut, cu vre-o 6000km reali pe el. Cred ca ar cere peste 10 000euro pe el, daca ar fi sa-l vinda.

     

    Shobo, nu ziceai ceva de BMW S1000RR?

    Eu vreau, dar sunt prea multi bani, si degeaba am s1000rr daca nu stiu sa ma dau cu el. Daca e sa cad, piese greu se gasesc si sunt scumpe, asa ies mai bine cu un R1.

×
×
  • Creează nouă...