Sari la conținut

cristtt5

Membru
  • Număr conținut

    87
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de cristtt5

  1. Am un amortizor zgariat, am depistat acum problema, si scurgerea din amortizor revenea in fiecare an fiindca imi zgaria simeringul. Il refac cu smirghel.

    Nu am suruburi de golire laterale.

    Un amortizor l-am desfacut complet si curatat piesa cu piesa.

     

    In fine am intors problema pe toate partile, si nu am reusit nimic. O sa mai incerc in cateva zile poate fac ceva gresit.

     

    Bafta.

  2. Salut

     

    A pus cineva pe motor anvelopa de 150 pe spate? Eram curios daca sta bine pe janata si daca incape / nu freaca pe undeva. Vreau pe viitor sa-mi pun anvelope mai late. Stiu deja de faptul ca nu o sa se mai comporte asa bine la viteza.

     

    bafta



     

    ff tare. chiar ma gandeam daca se poate transforma freewind intr-un rat bike...are rezervor custom.



    De unde fac rost de un crash bar? Daca auziti ca vinde cineva ....As vrea sa cumpar....

  3.  

    aaa.....ok.....macar as vrea sa o imbrac cu material antiderapart ... dar in rm valcea nu am gasit pe cineva sa o imbrace cu material dintr-o singura bucata...

  4. Am dat si eu roata jos sa fiu sigur care e problema si la mine erau urechile rupte...dar eu i-am bagat doua surubele in locul urechilor si deocamdata rezista ...am aprox 400km de cand i-am bagat suruburile...intre timp o sa comand si eu piesa ca sa o am ca sunt constient ca nu rezista prea mult...

    Daca afli cum se num si cat costa sa imi spui si mie te rog.

    Mersi frumos!

     

    Bravo...eu am lipit magnetul cu poxilina acum 500km si nu am avut nici o problema pana acuma.

     

    fratilor , v-ati pus vreunul pe fata un 110/90/19 in loc de 100/90/19?

    daca da,care-i diferenta?

    merci

     

     

     

    Am avut eu 110 pe fata. E ok dar se roteste un pic mai greu ghidonul (putin sesizabil) si pe enduro deparezi mai usor. In rest e bine.

     

     

     

    Bravo...eu am lipit magnetul cu poxilina acum 500km si nu am avut nici o problema pana acuma.

     

     

     

     

    Am avut eu 110 pe fata. E ok dar se roteste un pic mai greu ghidonul (putin sesizabil) si pe enduro deparezi mai usor. In rest e bine.

     

     

     

     

     

    M-am hotarat...imi iau crash bar (din cauza ca pe enduro iti mai fuge roata fata...si e pacat de motor:) ..l-am zgariat usor pe stanga pe Cheile Oltetului). Stiu ca s-a mai discutat...As vrea si eu o oferta de pret. Voi de unde v-ati pus.

     

     

     

    Bafta

    post-65361-0-17989900-1342608989_thumb.jpg

    post-65361-0-86717300-1342609080_thumb.jpg

  5. "Tremuratul" acela este cunoscut sub numele de voblaj si poate avea mai multi factori. Poti gasi aici mai multe detalii

     

    Problema asta am inceput si eu sa o am dupa o cazatura de tip lowside la aprox 50 km/h.

    Initial mecanicul mi-a zis ca s-ar fi deplasat/rasucit putin jambele in jug si ca se poate rezolva prin slabitul lor din jug si stransul la loc (ceea ce a si facut). Acuma eu nu mai stiu daca el era putin baut dar mie a continuat sa-mi intre in voblaj si dupa aia. :)

     

    Se poate. Am patiti si eu si am facut asa si mi sa rezolvat problema. Asta la moto dual -sport...nu stiu daca e acelasi sitem la cele sport/naked. Moto trebuie suspendata si slabite toate suruburile de pe telescoape sa se realinieze corect.

  6. In principiu da. Pentru ca daca pica pe jos se sprijina in ghidon si in crash bar si rezervorul nu mai atinge asfaltul.

     

    Apropo de ghidon. Voi de care aveti? Al meu cred ca e din aluminiu si s-a strambat al naibii de usor la o simpla cazatura pe dreapata aproape de pe loc si pe pamant. Si nu am reusit nici pana acuma sa-l indrept perfect.

  7. Daca iese ceva mai ieftin ma inscriu si eu pt un crashbar...la un cric central nu te-ai gandit ?s-au ai deja... ?!

    Asfalt uscat si bafta cu "proiectul" !

     

    Am si o intrebare pt detinatori de Freewind ...care este viteza voastra medie cu care va deplasati sa zicem pe autostrada ?

    Si ce ulei de motor folositi ?

    mersi !

     

    Ulei folosesc Motul 5100 semi 10w/40. Pe autostrada nu am ajuns deoarece mi se pare plictisitor sa merg mult timp pe drum drept dar ar fi 110-120/h. Mai mult de 140 nu am mers niciodata.

     

    Si pe mine m-ar interesa un crash bar mai ieftin.

     

     

  8. am si eu un dr big 800 din '91 cu o simptoma ciudata si anume: daca-l las > 3-4 zile nepornit porneste foarte greu sau spre deloc, se comporta ca si cum nu ar avea benzina. cu socul tras porneste pentru 2-3 secunde si se opreste.. fara soc, deloc..

    intr-un final dupa ce-l gadil, mai bag socul, il trag, mai invart la el, etc.. o ia greu, merge prost cateva minute ca si cum n-ar avea benzina sau gunoaie in carburator.. dupa ce se incalzeste bine totul e normal.

    daca-l pornesc dupa 1-2 zile porneste la sfert, fara soc si merge excelent din prima..

    ce am facut: schimbat bujii standard cu iridium si curatat carburatoare, dar nicio imbunatatire in cazul pornirii..

     

    any thoughts? ar mai fi un mic filtru de benzina de schimbat dar nu vad motivul pentru care s-ar comporta asa din cauza lui si pompa de benzina.. dar again, asta ar trebui sa faca figuri in mers, de pornit ar trebui sa mearga cu benzina din carburatoare.

     

    poa' sa plece benzina aia din carburtoare daca sta 3-4 zile nemiscat? aparent nu curge pe niciunde..

     

    am scos la un moment dat si bujiile si erau uscate, deci nu se inneaca..

     

    Sunt curios. Ti-ai rezolvat problemele la mobra? Ce avea pana la urma?

  9. Cauciucurile mele au carte si pe motor dimenisiunile

    100/90-19 57H

    130/80-17 65h

     

    i-ar eu am gasit doar

    Heidenau 130/80 - 17 M/C K60 Scout

    Heidenau 110/80 B 19 M/C K60 Scout

     

    Crede-ti ca intra 110/80 B 19 in loc de 100/90-19 57H ??

     

    Da. Eu asa am avut pe fata 110/80 19 si am pus acuma cum zice producatorul in carte 100/90-19 si a mers. Totusi trebuie sa mai fie si camera compatibila cu anvelopa...scrie pe ea ce dimensiuni de anvelopa suporta. La mine a fost.

     

     

    Dar gasesti si 100/90-19 la heidenau numai ca nu au  versiunea Scout. Eu asa am pus pe spate Scout si pe fata normal.

  10. ar fi mai bine sa demontezi carenele laterale pentru a avea acces rapid la suruburi, pentru o centrare mai usoara da si roata jos ;)

     

    apropos, daca prinderea ghidonului de jug se face prin cuplaje elastice verifica intai daca cele doua gauri de prindere sunt centrate, adica daca intre prinderi ghidonul este paralel cu jugul :friends:

     

    Ai avut dreptate stulewa telescoapele erau descentrate in juguri, si motorul nu se aseza lin pe strada, abia azi am rezolvat corect problema. Merci mult pt. info.

     

    Bafta.

  11. As vrea sa imi schimb si eu cauciucurile la motoreta, imi recomandati si mie un model "ieftin si bun" ?as vrea sa nu imi fie frica sa ma aplec cu ele pe curbe si sa fortez frana de motor si frana de fata ,majoritatea km o sa ii fac pe asfalt,sa zicem 80% pe asfalt si 20% pe drum forestier

    multumesc !

     

    Eu mi-am luat heidenau enduro dar au si de strada. Pret bun si sunt multumit de ele. Dar nu le-am testat inca pe curbe la o viteza mai piperata. Sper sa nu am surprize. :unsure:

  12. ar fi mai bine sa demontezi carenele laterale pentru a avea acces rapid la suruburi, pentru o centrare mai usoara da si roata jos ;)

     

    apropos, daca prinderea ghidonului de jug se face prin cuplaje elastice verifica intai daca cele doua gauri de prindere sunt centrate, adica daca intre prinderi ghidonul este paralel cu jugul :friends:

     

    Ok am rezolvat problema. Era mai simplu decat am crezut si totusi destul de greu de rezolvat. Ghidonul era stramb adica teava ondulata de care ne tinem propriu zis cu mainele, a trebuit sa o desfac si sa o dau jos si am indreptat-o intre doi copaci lipiti. A fost greu ca e destul de rezistenta. Acum e totul ok.

  13. jugurile morocicletei sunt piesele ce tin picioarele furcii. sub ghidon, central, se afla o piulita(la unele motociclete piulita olandeza, d-aia cu multe crestaturi ca la amortizorul spate) prin strangerea sau desfacerea acestei piulite se controleaza presiunea pe rulmentii de jug, lucru care influenteaza miscarea de rotatie stg/dr a ghidonului. pentru a avea jugurile centrate jambele si axul jugului trebuie sa fie paralele. acest paralelism va duce la asezarea corecta a rotii de fata in raport cu cadrul. pentru a evita avarii majore si a oferi o functionalitate corecta a suspensiei fata bratele furcii se strang in juguri la o anumita valoare recomandata de producator. in general jugul superior se strange mai tare decat cel inferior evitanduse astfel deformarea, insezizabila cu ochiul liber dealtfel, a paharelor furcii.

    in cazul unor socuri puternice furca aluneca practic pirn jug(vorbin de 2-3mm) pierzand paralelismul celor trei axe sus mentionate. de aici va rezulta o roata fata care nu calca corect fata de cadru ;)

    aceaste problema se poate rezolba prin slabirea suruburilor de fixare a furcii, detensionarea axului jugului si asezarea jugurilor pe pozitia corecta. de obicei acestea revin singure la pozitia corecta in momentul detensionarii.

     

    eu zic ca mai bine slabesti 10-15 suruburi si centrezi jugul ori de cate ori e nevoie(la motoretele de strada foarte rar) decat sa strangi totul blana iar energia acumulata in urma impactului sa creeze o tensiune la nivelul jugului ce poate duce la ruperea acestuia sau a furcii.

    :friends:

     

    Pfaa. Acum chiar am emotii :) O sa-mi bag nasul azi...poate raman cu ghidonul in mana :) Sper sa reusesc sa reglez.

     

     

    Merci.

     

     

  14. centrarea se face la ochi aproximativ, nu e nici o problema daca e deplasat 2-3mm stanga sau dreapta. apoi pui motoreta pe cricul central, slabesti putin prinderile ghidonului cat sa iti permita deplasarea acestuia fata-spate si apoi de sui pe motoreta. cu ochii inchisi iti alegi pozitia in care te simti cel mai bine si apoi fixezi ghidonul. similar se procedeaza si pentru comenzile/manetele de pa ghidon.

    ATENTIE: in urma unor actiuni mecanice(cazaturi, busituri etc) asupra rotii fata aceasta se poate deplasa de pe pozitia ideala din cauza descentrarii jugurilor.

     

    ps: ce manete mi-am luat pfalalila ...

     

    Ok. Primii pasi ii cunosc totusi nu inteleg cum se poate descentra roata si despre ce juguri e vorba? Aici este problema la mine ghidonul nu mai este aliniat/centrat perfect cu roata fata.. nu exista vreun surub de reglaj cum era la bicicleta sa reglezi ghidonul in functie de pozitia rotii fata? Cazatura a fost usoara aproape de pe loc nu pare sa se fi indoit nimic. Piulita mare din mijlocul ghidonului pentru ce o fi?

×
×
  • Creează nouă...