Sari la conținut

AndreiO

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de AndreiO

  1. AndreiO

    CANADA

    Plec in US duminica si ma intorc pe 20. Hai pe 21, o punem in calendar acum si gata, nu ne mai schimbam
  2. AndreiO

    CANADA

    Absolut, mai ales ca l-a luat si lostinsnow
  3. AndreiO

    CANADA

    Pe 1 Iunie
  4. AndreiO

    CANADA

    Mai bine sa bage ei spaima in tine decit sa para totul ușor si frumos pina te lipesti de un parbriz in real-life. Phil, cu care se face partea practica, e super băiat. Cu el am ieșit după ce am terminat cu școala. Frumos. Eu mai am de făcut practica ceva vreme pina sa mă bag la așa ceva
  5. AndreiO

    CANADA

    Morty's, in West Island
  6. AndreiO

    CANADA

    Daca asta ar fi cea mai retarda lege din Quebec ar fi bine :-) Cu mina pe inima, la experienta mea limitata pe Hoinar (pe bune, acum vreo 20 de ani, fara carnet) mi-a prins bine faza cu scoala de aici si cu grupul tot sezonul trecut. De doua ori am fost la limita din cauza de femei care nu se uita pe unde merg cind sint in SUV, pe autostrada la 140, si daca nu eram in grup o beleam original. Adevarul e ca am avut noroc condus de doi instructori. Problema apare cind nu cunosti chiar pe nimeni, esti la fel de destept si dupa 11 luni de stat calare pe motor in garaj. Si depinde mult si de scoala pe care o faci, am vazut niste exemplare la test aici ... mi s-a facut frica de motocicleta numai vazind cit de speriati erau ei.
  7. AndreiO

    CANADA

    Daca mă lipsesc de un grup nu e cu plata. Tinem legătura.
  8. AndreiO

    CANADA

    Daca ai carnet din Romania cred ca este exact ca la masina (in Quebec). Poti sa conduci 90 de zile, timp in care trebuie sa dai test teoretic si oras, dupa care primesti carnet intreg, deci nu mai trebuie sa astepti 11 luni. In Ontario din cite stiu, cu carnet de learner poti sa te dai singur, dar nu cred ca ai voie noaptea si pe autostrada. sau ceva de genul asta. Nu pot sa-mi fac programare pina in Aprilie. Evident va fi mai mult de 11 luni de asteptat, ca la astia site-ul nu merge iarna pentru carnet de motociclete (sau cel putin asa zicea saptamina trecuta cind am incercat). Pai am impresia ca nu trebuie sa ai doi ani ca sa te dai insotitor, dar e posibil sa ma insel. Te anunt cind ies cu grupul, facem cumva sa te culegem. Eu m-am lipit de un instructor de la scoala si la inceput i-am platit "lectie" privata, dar dupa 1-2 ture nu a mai vrut sa-mi ia bani. Am facut cam 1000km in 4 luni - putin, dar mai bine decit de loc. Eu stiu citiva oameni care au mers fara probleme si in alea 11 luni, ca nu te opreste nimeni daca nu faci prostii. Problema e ca daca te prind te-ai lins pe bot de carnet vreo doi ani si cred ca iti si iau motorul pentru o luna.
  9. AndreiO

    CANADA

    asta e nasol, asa am stat eu tot sezonul trecut ca sa ma rog de unul si altul sa ma scoata la sosea. Mai am o luna si gata.
  10. AndreiO

    CANADA

    Nu, iei amenda dacă nu ai anvelope de iarna. Nu e dracu așa de negru, de obicei încă e zăpadă in Martie. Nu te plinge de Ontario pina nu trăiești in Quebec.
  11. AndreiO

    CANADA

    Nu, prin Aprilie.. Apropos, nici nu cred ca ai voie sa-l scoti acum, ca încă sint obligatorii anvelopele de iarna. Nu mai știu exact data, dar dacă te prind te ard la buzunar.
  12. AndreiO

    CANADA

    Pointe-Claire
  13. AndreiO

    CANADA

    Da De patru zile si inca iti aduci aminte?
  14. AndreiO

    CANADA

    Pentru BC http://www.icbc.com Info generale despre import in Canada http://www.importcartocanada.info/
  15. Sint deja hangaround charters pentru mai multe cluburi, nu e chiar asa de indepartat viitorul ala.
  16. problema apare cind te intilnesti cu unul pe bune, cum o sa explici patch-ul tau cu 1%? Pentru ca de intrebat o sa te intrebe, si raspunsul gresit nu se penalizeaza doar cu un sut in c*r. Daca porti un patch ar fi bine sa poti si sa-l justifici si/sau aperi.
  17. AndreiO

    CANADA

    1. depinde de provincie, fiecare cam cu regulile lor. In Quebec poti sa "schimbi" carnetul tot in urma examenului, deci nu-ti foloseste la nimic ala din Romania in afara faptului ca nu mai trebuie sa astepti 11 luni intre examenul pe circuit si cel de strada. Adica poti sa-ti iei carnetul 6A fara restrictii din prima. Carnetul din Romania poate fi folosit 90 zile de la data la care ai fost declarat oficial rezident. Asigurarea este ca sa zic asa in doua parti, una la stat care se plateste in fiecare an cind re-innoiesti numarul de inmatriculare (din memorie, aproximativ $450 sub 450cc, $650 peste 450cc, $1500 pentru super sport, astea sint pe o lista speciala) si aia privata (CASCO). Pentru asig privata poti sa-i aburesti pe aia cu experienta din Romania, dar daca ai carnet nou din Canada tot te costa ceva mai mult decit pe unul cu experienta aici. Pentru un V Star 950 in primul an de carnet (6A cu restrictie) a fost aprox. $390/an. ceea ce e un fel de hotie, pentru ca se re-innoieste in Februarie, iar sezonul este doar din Aprilie in Octombrie. 2. Nu prea se merita te costa transportul si omologarea. nu platesti duties si sales tax daca o declari cind devii rezident. Omologarea, eventualelel modificari si inmatricularea te costa oricum. Ca cerinte la omologare nu prea stiu ce se cere in afara de daytime running lights. Mai multe info pentru Quebec pe http://www.saaq.gouv.qc.ca/. Daca intelegi franceze e mai bine, ca informatiile in Engleza sint limitate.
×
×
  • Creează nouă...