Sari la conținut

draw_gee

Membru
  • Număr conținut

    24
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de draw_gee

  1. Amiabila si politie nu au ce cauta in aceeasi fraza...ori faci amiabila, ori mergi la politie, una din doua...in cazul de fata, fiind ca a venit salvarea, e "cu victime", deci amiabila iese din discutie.

     

    Repet, amiabila il ajuta pe politist. Deci nu e necesara/obligatorie. Nu am citit toate postarile de aici si nu stiam ca a venit si salvarea, in cazul asta clar iese din discutie amiabila.

     

    Multa bafta!

  2. Frate ai dreptate dar eu nu depaseam ma deplasam pe banda mea care era libera banda 1 ea era pe banda 2 cu 10 masini in fata pana la semafor eu mergeam pe banda mea sa ajung la semafor ..... daca se pune rosu nu conteaza unde sunt ma opresc la 300m de semafor ca sa pus roru nu ? nu conteaza ca eu nu am ajuns la semafor.las banda goala 30 metri doar pentru ca este rosu ? sau merg pe banda mea pana la semafor

    ?

     

    Referitor la amiabila cum fac odata ce actele sunt la politie?

     

    Da, stiu ce zici si eu sunt de aceeasi parere ca si tine, ea ar trebui sa fie vinovata. Eu personal stiu 2 persoane care au avut accidente aproape identice cu al tau, dar cu masina (ei mergeau pe banda 1, iar cineva de pe banda 2 a vrut sa intre pe banda 1 fara sa se asigure, facand accident). Teoretic, cel de pe banda 2 a vinovat fiindca trebuia sa se asigure la schimbarea benzii. Practic, unul dintre prietenii mei a primit amenda de la politist pentru ca a depasit prin dreapta si nu a avut voie, iar in celalalt caz vinovat a fost soferul de pe banda 2. Asta e un exemplu real, 2 cazuri identice dar cu rezultate diferite. Asadar, asteapta-te la orice din partea politistului.

     

    Plus ca, repet.... tot la asigurare o sa ajungi. Rolul politistului e DOAR sa stabileasca cine e vinovatul, sa dea amenzi si sa elibereze autorizatie de reparatie. Dar despagubirile le face doar asiguratorul.

     

    Nu inteleg a doua intrebare a ta... Tu cand te duci la politie te duci cu actele respective si completezi o declaratie, atat tu cat si cucoana cu masina. Amiabila il ajuta pe politist sa inteleaga cazul mai bine, dar o sa ai nevoie de ea si la asigurare cand vrei sa-ti repari motoreta. Amiabila poti sa iei de la orice ghiseu care face asigurari RCA.

  3. Salut, ce pot sa-ti spun eu sigur e ca pentru lucruri de genul asta (accidente usoare si alte chestii care nu sunt grave) te complici mult prea mult cu judecata - am avut un prieten care a patit ceva similar si l-a dat in judecata pe celalalt sofer. Si-a recuperat banii pentru daune si cheltuieli de judecata dupa vreun an, timp in care a avut de alergat in 1000 de locuri si-a fost frecat la greu cu hartii, semnaturi, taxe, chitante, martori etc. El mi-a spus ca nu o sa mai dea in judecata niciodata pe nimeni, decat daca e ceva grav - altfel nu se justifica orele pierdute si drumurile facute din cauza birocratiei romanesti.

     

    Cat despre daunele efective, sfatul meu e sa ii iei cucoanei ceea ce se cere pentru o constatare amiabila (adica copie dupa actele ei: asigurarea RCA, talon auto, permis si buletin + constatarea amiabila completata si semnata de amandoi) si sa te duci la asigurator sa te rezolve. Daca te duci la politie exista riscul sa iti iei amenda (pot sa zica ca nu aveai voie sa depasesti prin stanga - chiar daca tu circulai regulamentar pe banda ta - si sa se lege de faptul ca depasirea se face numai prin dreapta). Oricum, dupa politie tot la asigurare vei ajunge pentru despagubiri si vei face aceleasi proceduri. Eu am patit-o cu politia, in sensul in care stateam pe loc si celalalt sofer m-a atins usor, iar politistul a spus ca eu am miscat masina si de fapt eu l-am atins pe respectivul, nu invers - asta si fiindca amandoi aveam declaratii in contradictoriu iar politistul nu putea sa ma creada nici pe mine nici pe respectivul sofer.

     

    Asa ca... cel mai sigur te vei complica si vei pierde timp cu politia. Mai bine du-te linistit la asigurare, fa-o pe cale amiabila si consoleaza-te ca vei avea motorul reparat si ca nu ai patit nimic. In felul asta eviti timpul pierdut fara folos.

     

    Bafta!

     

    P.S.: eu sunt si sofer si motociclist, iar ca sofer am experienta de vreo 8 ani. Iti recomand ca de fiecare data cand vezi o masina oprita sau care vrea sa se opreasca, sa te distantezi cat mai mult, pentru ca ceea ce ai patit tu se va mai intampla cu siguranta daca nu esti precaut.

     

    Salut, ce pot sa-ti spun eu sigur e ca pentru lucruri de genul asta (accidente usoare si alte chestii care nu sunt grave) te complici mult prea mult cu judecata - am avut un prieten care a patit ceva similar si l-a dat in judecata pe celalalt sofer. Si-a recuperat banii pentru daune si cheltuieli de judecata dupa vreun an, timp in care a avut de alergat in 1000 de locuri si-a fost frecat la greu cu hartii, semnaturi, taxe, chitante, martori etc. El mi-a spus ca nu o sa mai dea in judecata niciodata pe nimeni, decat daca e ceva grav - altfel nu se justifica orele pierdute si drumurile facute din cauza birocratiei romanesti.

     

    Cat despre daunele efective, sfatul meu e sa ii iei cucoanei ceea ce se cere pentru o constatare amiabila (adica copie dupa actele ei: asigurarea RCA, talon auto, permis si buletin + constatarea amiabila completata si semnata de amandoi) si sa te duci la asigurator sa te rezolve. Daca te duci la politie exista riscul sa iti iei amenda (pot sa zica ca nu aveai voie sa depasesti prin dreapta - chiar daca tu circulai regulamentar pe banda ta - si sa se lege de faptul ca depasirea se face numai prin stanga). Oricum, dupa politie tot la asigurare vei ajunge pentru despagubiri si vei face aceleasi proceduri. Eu am patit-o cu politia, in sensul in care stateam pe loc si celalalt sofer m-a atins usor, iar politistul a spus ca eu am miscat masina si de fapt eu l-am atins pe respectivul, nu invers - asta si fiindca amandoi aveam declaratii in contradictoriu iar politistul nu putea sa ma creada nici pe mine nici pe respectivul sofer.

     

    Asa ca... cel mai sigur te vei complica si vei pierde timp cu politia. Mai bine du-te linistit la asigurare, fa-o pe cale amiabila si consoleaza-te ca vei avea motorul reparat si ca nu ai patit nimic. In felul asta eviti timpul pierdut fara folos.

     

    Bafta!

     

    P.S.: eu sunt si sofer si motociclist, iar ca sofer am experienta de vreo 8 ani. Iti recomand ca de fiecare data cand vezi o masina oprita sau care vrea sa se opreasca, sa te distantezi cat mai mult, pentru ca ceea ce ai patit tu se va mai intampla cu siguranta daca nu esti precaut.

     

    Am incurcat stanga cu dreapta. Modificarea a fost facuta :)

  4. Electromotorul l-ai verificat?

    Cand e cald si incerci sa il pornesti invarte normal sau invarte greu de tot si apoi moare bordul. Daca e asa ai incercat sa o pornesti la cald cu baterie de masina in paralel?

     

    Nu am verificat in mod special electromotorul, dar cand e cald si incerc sa pornesc invarte normal si apoi e ca si cum ceva ar opri motorul sa porneasca, iar in acelasi timp se opreste pentru o jumatate de secunda tot ce inseamna electricitate (faruri, bord etc.).

    Nu sunt cunoscator, dar nu mi s-a parut sa invarta greu la pornire. Oricum pe frigul asta e cam greu sa fac o proba, acum vorbesc din ce am vazut pana sa-l pun la naftalina.

     

    http://www.manualede...-reparatie.html

     

    Cartea tehnica ...

     

    Pe viitor sa fii informat.

     

    03-05 e a ta. E buna.

     

    Mersi pentru link, mi-a fost de ajutor. Chiar ma gandeam ca ar trebui sa iau manualul de undeva.

  5. Ai cartea tehnica ?

     

    Daca nu ... gasim noi.

     

    As vrea eu sa o am :(

     

    Ceva gen am patit eu cu mobra mea...imi venea sa mor...mergeam cu ea ,tragea de rupea...ma duceam cu ea peste 200 si deodata dadea in bot ,se oprea motorul pur si simplu...am desfacut fiecare releu in parte,am verificat fieacare contact si butonas,am dat cu wd40 peste tot,am schimbat bujii,ce drac nu i am facut...o ,,inchegam ,,la loc mergea cat mergea iar facea chestia...in final ce mi da mie prin cap si dau si cu spray wd40 si in contact...pornesc mobra si misc un pic de tot fin cheia si PAC motorul se opreste...faza e ca eu aveam legat de cheia mobrei tot maldarul de chei,cele de acasa si un kg cele de la lucru....si asa o bulit cateii din interiorul contactului...am schimbat contactul si de atunci nu mai are frate mobra nici pe dracu si tin in contact cheia singura nu atarnat de ea toate cele...verifica si tu contactul sau daca nu verifica fiecare fisa in parte sa nu fure curent aiurea...niste pareri!!!Numa bine!

     

    Mersi pentru pont, orice sfat e bine-venit :)

  6. Va multumesc pentru sfaturi, avand in vedere ca ma pricep la mecanica-electrica la fel cum ma pricep la tampoane (adica deloc), cred ca o sa apelez totusi la un electrician. Sper sa fie pur si simplu contactele sau bujiile, ca astea nu ma costa mult.

    Din ce-mi spuneti voi inteleg ca sunt slabe sanse (sau aproape zero) sa am problema asta din cauza volantei?

  7. Salutare, am si eu o problema de cateva luni si ma gandeam ca poate ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi.

     

    Scenariul este urmatorul: motorul rece, nepornit de cateva zile. Pornesc, ma plimb cu motoreta, apoi cand ajung undeva opresc motorul (fiind cald deja). Problema e ca daca vreau sa pornesc iar motorul (cat timp e cald, cam peste 80-90 de grade), nu vrea sa porneasca. Incearca sa porneasca, insa nu reuseste, iar in plus am observat ca se reseteaza ceasul si afisajul pentru kilometri in momentul in care incerc sa pornesc. Daca las mobra minim o ora, sa se raceasca, porneste fara probleme. Daca motorul e rece, porneste fara chin.

     

    Am dus-o la un mecanic si am incercat mai multe variante: am schimbat alternatorul, releul de incarcare si bateria. In anumite cazuri parea ca porneste si mai usor, insa dupa ce se incalzea motorul iarasi aveam probleme cu ea. Am pus bateria pe redresor, iar dupa incarcare a pornit fara probleme. Insa din nou, cand se incalzea motorul, aveam probleme. Releul de incarcare masurat indica 13,4 V la pornire cu motorul rece, iar daca las mobra pornita, valoarea creste progresiv pana pe la 13,8-13,9 V.

     

    Din cate am inteles eu, releul de incarcare e normal sa incarce mai putin initial iar apoi sa creasca voltajul, pentru ca "stie" cu cat ar trebui sa incarce bateria astfel incat sa nu o "inunde" cu o tensiune prea mare.

     

    Zilele trecute vorbeam cu cineva care mi-a spus ca ar trebui sa fie volanta de vina (persoana respectiva mi-a cerut 150 E sa mi-o schimbe).

     

    Credeti ca ar putea fi de la volanta? Sau ce alte posibile cauze ar putea sa fie? Si cam cat costa o volanta la mana a doua?

     

    Va multumesc anticipat pentru ajutor, astept sfaturile si parerile voastre.

     

    P.S.: este vorba de un CBR 600 RR 2005

×
×
  • Creează nouă...