Sari la conținut

DAS_Racing

Membru
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de DAS_Racing

  1. Iti raspund la intrebarea pusa de tine, "dece sunt 15 CRF-uri ".........pentru ca CRF-ul stock cum vine din fabrica, motorul are diagrame mari si dezvolta o putere mare, la un astfel de motor ne fiind nevoie de o investitie exagerat de mare sa participi cu el intr-un campionat, iar alt motiv dece este folosit CRF-ul pentru ca are o plaja de turatii mare ce-i confera liniaritate motorului. Problema la noi e alta, daca concurentii ar avea sponsori adevarati ar concura cu motoare mult mai performante si e normal daca n-ai buget asa mare sa concurezi cu un CRF, cand ai putea sa concurezi, dau un exemplu, cu TM Racing......... ...daca ai bani in competiti nu te intereseaza fiabilitatea, pe primul loc sunt performantele motorului. Dar totusi sa nu ne indepartam de la subiectul topicului deschis de Balba16, pe el il interesa in primul rand FIABILITATEA, motocicleta nu o cumpara sa participe in concursuri.
  2. Intre Honda CRF si Yamaha YZF sunt diferente foarte mari legate de constructie, performante, fiabilitate... Daca era vorba sa compari, dau un exemplu, un Suzuki RMZ 450 cu un Kawasaki KXF 450 acolo intradevar era greu de facut o comparatie.
  3. Eu zic YZF 450, in ciuda faptului ca motorizarile de tip DOHC au fost introduse inca de demult pe cross-rile Yamaha , dar se pare ca in ziua de azi majoritatea constructorilor de motociclete au ales sa utilizeze motorizari de tip DOHC. O constructie mult mai eficenta, 2 arbori cu came ce actioneaza supapele prin intermediul tachetilor hidraulici (acest sistem cu tacheti hidraulici are o durata de viata mult mai mare decat in cazul motoarelor ce au culbutori cu rola culegatoare, cum are si CRF-ul) Faptul ca este DOHC si are 2 arbori cu came permite imbunatatirea performantelor prin modificarea unghiurilor de avans/intarziere la DSA, ISA, DSE, ISE prin folosirea unui kit de distributie cu posibilitate de modificare a diagramei de distributie, fara schimbarea arborilor cu came. YZF-ul are 5 supape, avand coeficient de umplere mai mare ca si in cazul CRF-ului care are doar 4 supape, deci un coeficient de umplere mai mare, motorul are un randament mai mare (performante ridicate cu un consum mai scazut de combustibil)
×
×
  • Creează nouă...