Sari la conținut

Hard Rider

Membru
  • Număr conținut

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Hard Rider

  1. Deci sa înțeleg că nu am nici o șansă să dau de permis..

    pentru A nu mai poti ,acuma sa vad si eu ca sunt programat luna asta dar in conditiile astea nu am cum sa dau si trebuie sa fac o alta programare mai in vara si nici la mn nu e sigur daca pot sa dau poate ma pune naibi sa astept pana la 24

     

    La examenul moto ar trebui introdus si urmatorul test: Scrieti dupa dictare!

    e pl... ar fi prea fain :)))

  2. Eu vineri am patit in felul urmator. M-am inscris anul trecut in noiembrie pentru categoria A, am facut legislatie, conducere etc. si cand sa imi depuna scoala dosarul primesc raspuns ca nu am 24 de ani si polita imi refuza dosarul.

    Pentru aceasta categorie cum ramane, ca nu eram singurul mai erau persoane in aceasi situatie..?

    Si eu m-am inscris in noiembrie la A si pe 3 ianuarie am mers sa dau sala la A si acolo am stat un pik sa se intereseze alea pe acolo daca se mai poate da si intr-un final am intrat in examen, dupa 19 ianuarie si chiar inainte de 19 nu se mai putea da examen pt A

  3. Eu cred ca de vina pentru situatia actuala e faptul ca prea multi oameni s-au apucat de facut calculatoare. Fara o industrie a PC-urilor ca cea din 2012, cetateni ca Hard Rider si valentin ar fi stat linistiti in comuna lor, pascand gastele, band o votca la birtul din sat si seara poate violand o matusa. Asa, trebuie sa le ascultam parerile pe tot felul de subiecte pe forumuri publice.

     

    Nu e de ajuns ca votul vostru face cat al meu? Nu sunteti multumiti cu asta? Mai trebuie sa si poluati lucrurile pe care eu le apreciez?

     

    atunci la ce plm venit de la bucuresti in vacanta la munte? stati acolo in praf si gunoaie

     

    Da mi se pare corect noua lege ,dar vad ca unii se dau zmei si nu mai au loc pe drum

  4. Eu cred ca de vina pentru situatia actuala e faptul ca prea multi oameni s-au apucat de facut calculatoare. Fara o industrie a PC-urilor ca cea din 2012, cetateni ca Hard Rider si valentin ar fi stat linistiti in comuna lor, pascand gastele, band o votca la birtul din sat si seara poate violand o matusa. Asa, trebuie sa le ascultam parerile pe tot felul de subiecte pe forumuri publice.

     

    Nu e de ajuns ca votul vostru face cat al meu? Nu sunteti multumiti cu asta? Mai trebuie sa si poluati lucrurile pe care eu le apreciez?

     

    daca tot vorbesti de mn spunemi tu la cati ai dat de categoria A si cat de lunga a fost coada de iepuri in spatele tau...nu vreau sa ma cert sau sa ma luati in nume de rau dar voi cum erati, da sunt multe accidente de moto dar si la 24 de ani daca dai de permis nu o sa fie mai putine accidente

  5. nu tzi se pare ca exagerezi cu 100 de intrebari, gata acuma daca aveti cartonu sunteti smecheri si va pare bine cand auziti cand se ingreuneaza examenele dar nu va aduceti aminte cand si voi atzi dat examene stateatzi totzi cu morcovu in c*r si mai demult se dadea mult mai usor de permis , voi chiar nu ganditi un pik , da recunosc se petrec prea multe accidente si prieteni pierdutzi din cauza motoarelor dar asta nu inseamn ca ala care da examen mult mai greu si il ia el nu poate sa dea de belea? sa fim seriosi.

    Ganditi si voi un pik nu va aflati in seama gata ca aveti permis,un cocalar corigent nu este in stare sa ia permisul cum este acuma legea , mi se pare foarte corect proba prin oras ,dar treaba este sa nu se mai ia permisele pe invarteli ca atunci un analfabet cu 10 clase merge in afara munceste si isi cumpara permisu .

    Parerea mea este ca dupa o perioada de 5-10 ani dupa ce ai permisul sa dai iar orasul si sala (B) si atunci o sa vedeti ca nu multi o sa il ia garantez.

     

     

    Scuzati limbajul si greselile ...dar mai intai ganditi.

    Chestia cu reglementarea varstei e asa si asa, nu cred ca ajuta ci incurca, dar fie si asa.

     

    Ceva cu eficienta maxima ar fi fost niste examinari mai grele, adica... partea I: minim 50 de intrebari la sala (daca nu chiar 100); partea II: examen in poligon (cu plecare in rampa, 8-uri si alte chestii mai grele decat se fac acum) si partea III: traseu in oras (ca la B )

    Iar cu varsta sa zic 18ani pentru A1 si 21ani pentru A. Si carnet AM (sau A2) de la 16 ani pentru scutere si alte trotinete cu max 49cc (deci carnet nu dovada de legislatie sau alte dracii, carnet cu examen ca la A).

     

    Eu asta imi doresc ca dupa ce ai permisul dupa o perioada de cativa ani sa se dea iar examen (sala+oras) si atunci sa vedeti garantez ca majoritatea il pica.

    Ramai mut cand vezi ce soferi sunt pe drumurile astea aglomerate si pline de gropi .Sunt si tineri care isi doresc un motor cat de cat si sa il poata sa il conduca nu toti sunt vitezomani,ganditiva si voi cum era cand dadeati voi...

     

    Nu ganditi ca bunicamea suntem in secolul 21 totusi...

     

    Deja m-am incins prea mult dar mi se para buna ideea cu A1 pt 50 nu mai mult de la 16 ani ,le ofera posibilitatea tinerilor sa conduca ceva mai usor,sa se adapteze in trafic de mici ,dar sa dea examen nu "dovada" ,asa ca se urca unu la 23 de ani (cunosc cazuri) pe un motor care el nu a mai condus altceva si se omoara naibi.nu tin cu cei de 16 ani pt ca incurca traficul dar ma pun in pielea lor.Nu am nici 16 ani,eu cel putzin conduc un 650 de la 15 ani enduro bineinteles.

  6. termostatul imi era blocat si termocupla pornea odata cu motorul,acuma am dat jos termostatul trermocupla nu mai porneste si din ce am realizat este ca nu se mai incalzeste asa tare avand in vedere ca nu mergea termocupla si statea la relanti 10-15 min cand era termostatul la 20-25 minute fierbea apa cu toate ca mergea termocupla

    De-asta am zis de buson, fiindca se manifesta exact cum descrii tu. Daca garnitura mica este uzata, nu mai tine presiune corecta in radiator, lichidul fierbe mai usor la presiune mai mica, ii trebuie cam 10 minute sa fiarba(cu motorul rece), odata ce incepe sa fiarba da afara din radiator pe furtunul de langa buson, se duce in vasul de expansiune, umple vasul, vasul da afara pe supraplin. Toate din cauza unei amarate de garnituri care nu reuseste sa tina presiune.

     

    Mi s-a intamplat, nu vorbesc din auzite.

     

    nu , l-am lasat la relanti inca nu l-am scos la ture

    Daca pleci cu el de pe loc mai fierbe si in timpul mersului?

     

    pentru ca l-am lasat la relanti cum am spus si cand am vazut ca deja incepe sa fiarba unde sa il mai scot ,acuma am dat termostatul jos si parca este alta diferente o sa il incerc in timpul mersului sa vad ce zice,termostatul o fi blocat nushtiu exact avand in vedere ca motorul nu a mers de multa vreme

  7. da pai asa ma gandeam si eu,termocupla mergea continu

    Intradevar nu este recomandat sa mearga mult la ralanti, dar nu are voie sa fiarba apa atat timp cat termocupla/termostatul/electroventilatorul functioneaza si lichidul de racire este in stare buna.

     

    ventilatorul porneste de odata cu motorul

    De verificat

    Termostat, radiator- sa nu fie murdar sau infundat , termocupla ventilator(sa nu porneasca ventilatorul mai tarziu) si ca ultima solutie schimbat lichid racire

     

    pai mie imi facea presiune ,cand il turam imi scotea apa pe la vasul de expansiune (era plin),cand statea la relanti dupa un timp ce mergea motoru imi scotea apa incet pe langa busonul de la vasul de expansiune ,cand l-am oprit se auzea cum fierbea apa in radiator eu banuiesc ca isi face circuitul atat timp cat vine apa in radiator,oricum motorul nu a fost pornit de multa vreme trebuie sa iau de la capoat toate furtunele de la circuit.

    Radiatorul tre sa fie destul de infundat ca sa nu-ti faca racirea,dar e posibil.

    Lichidul de racire oricat ar fi de varza tot iti va face racirea.

    Cel mai probabil termostatul e blocat pe inchis,si nu mai da drumul apei din motor(deci degeaba mere termocupla,daca apa calda din motor nu ajunge in radiator-se poate verifica la prima strigare punand mana pe conducta pe care e termostatul si care duce la radiator sa vezi daca e calda cand temp e pe la 90).Il dai jos si vezi daca deschide cand ajunge apa la 80-90 (majoritatea au scrise temperatura sau intervalul de temp la care deschid stantzate pe ele).Motoarele moderne au lichidul sub presiune,deci termostatul se va deschide destul de putin daca nu e sub presiune,dar asta nu inseamna ca e blocat.Daca nu se deschide deloc atunci e dus.

    O varianta ar mai fi pompa de apa care nu face presiune destula pt a deschide termostatul.

     

    da caldura il deschide dar al mine termocupla porneste odata cu motorul

    Off ai "dat-o de gard" cu ultima parte!

    Nu presiunea deschide termostatul,CALDURA face asta.

     

    eu te inteleg,dar acuma ca imi scoate apa din vas il scoate la supraplin,dar problema este de ce incepe sa fiarba apa intr-un timp atat de scurt.

    Posibil ca busonul radiatorului sa nu mai inchida corect. Nu prea ai cu se sa il verfici, decat cu o scula speciala sau prin inlocuire. Posibil sa se potriveasca de la masini de capacitate mica(Tico,etc) sau vezi pe la magazinele cu piese de scutere.

     

    deci acuma de incalizt nu ar fi o problema pt ca si la klr-u meu tot asa e cand sta la relanti si are si termocupla dar motocicleta imi scote apa la supraplin daca este plin radiatorul doar dupa ce e bine incalzit si cand trag de ea atunci imi vomita apa,dar deja sa fiarba e exagerat,

     

    acuma mai am putin de lucru la el o sa ii verific sistemu de racire ,iar apoi o sa il scot la deal.

     

    mentionez ca motorul nu a fost pornit sa mearga calumea de vreo 2 ani,il mai porneam eu doar asa cand aveam de lucru la el la pornire dar nu il lasam mult,ar fi si asta o problema?

    posibil sa fie soareci pe instalatie

  8. Salut!

    am problema la un motor de 200cc motor de quad este asemanator cu unul de motocicleta ,transmisie pe lant,ambreaj manula,4 viteze ,si ca format ai impresia ca este de motocicleta.

    Am pornit motorul si l-am lasat la relanti cam vreo 20-30 min insa a inceput sa imi fiarba apa in radiator,imi scotea apa pe la supraplinul din vasul de expansiune.

    mentionez ca am si termocupla la el care a mers continu.

    Nushtiu din ce cauza sa incalzit asa tare,nu era nici prea cald afara...

    Nu a fost pornit nici de ceva vreame.

×
×
  • Creează nouă...