Sari la conținut

Torakusu

Membru
  • Număr conținut

    69
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Torakusu

  1. mai adaug si eu ceva la lista "chestiilor" pe care le gasesti pe pseudopiste. pe bd. Decebal (Bucuresti) "pista" trece printr-un restaurant. da, fara gluma. restaurantul are terasa jumate pe trotuar si jumate pe spatiul verde dintre trotuar si carosabil. "pista" desparte terasa...acolo merg cel mai grijuliu. nu-mi place cafeaua si n-am chef sa servesc vreuna direct de pe tava chelnerilor sau sa-mi fac freza ca Valderrama cu vreo portie de spaghete bolognese :) in rest...pace-pace intre ....multe dobitoace :)...mamaaa si cate dobitoace vad in 14-15 km pana si inapoi de la serviciu...

  2. Dl. Torakosu, matale glumești când spui să m-apuc de scris? Acum, dacă mi-ai spus și tu și inginerul, chiar mă apuc de memorii („se-mbată și face sesizări”). Culmea e că în ultimii 20 de ani din scris am trăit. Dar, totuși, ai mai auzit de vreun precedent în care memoriu a schimbat soarta omului și a motoretei?

     

    În general deranjul cu înmatriculatul depășește clar cu mult valoarea ei. Eu am circulat cu ea în anii ăștia înmatriculată pe consiliu local (legea permitea) și banii mi i-am scos cumva pe ea. Am și altă motocicletă mare, dar asta avea o valoare sentimentală, mai ales că seamănă tare cu exact cu mobrele de acum 50 de ani.

     

    Pot să-i iau motor în patru timpi exact de la producătorul chinez, pe net, nu asta e problema. Ideea e că-mi plăcea al dracu' cum suna motorul în 2 timpi și că nu știu cum e p-ormă deranjul cu montat și actele, că poate să nu meargă nici cu ăla.

    nu, nu glumesc. si am impresia ca ti-am dat cel mai bun raspuns pana acum; restul te-au "bagat" la cheltuieli, la parnaie... memoriul ala nu te costa nimic, dar trebuie facut cum trebuie.

  3. bag si eu, daca tot a pornit tavalugul : tocmai ce traversasem intersectia de la Titan mai deunazi (eram in conserva), dinspre policlinica spre Potcoava, ca ma depaseste un nene pe un supermoto (n-am vazut ce era...) pe o roata, viteza peste 80 (poate chiar suta), a mers asa pana aproape de semafor, trecand tot pe o roata de trecerea de pietoni de la statia de metrou, dupa care a trecut pe rosu, facand la dreapta spre Costin Georgian....wtf dude? mai erai si in blugi si adidasi...

  4. mai complet decat manualul de piese din linkul de mai sus nu ai ce sa gasesti. pdf sau ne-pdf. acolo ai toate componentele mari plus suruburile si saibele care le prind pe cadrul metalic. eventual printeaza si mergi la mobra; vezi ce-ti lipseste si aia comanzi/cauti. erau cateva Dive la dezmembrat pe forum si pe okazii. bafta.

  5. Multumesc foarte mult pentru ajutor.

     

    In ceea ce priveste manualele de reparatie, am acela de la Haynes si unul in franceza si inca unul care cred ca-i de la Yamaha. Sunt luate de aici de pe forum. Insa sunt prea stufoase. Nu am nervi de asa ceva. Poate cand ma bag la lucruri mai precise, eventual motor.

     

    Apropo, ce ulei folositi? Eu am bagat Repsol 20w50 mineral. Cand pornesc motocicleta bate destul de bine, mai ales ambreiajul. Insa dupa 5-10min de mers nu mai bate nimic. Am vazut pe alte forumuri ca recomanda 10w40 semisintetic sau chiar sintetic, indiferent de marca. Pe youtube am vazut unul care a bagat ulei Castrol pentru masina 10w40 in Bandit si cica e bun si ala. De aceea ma intereseaza ce bagati voi in el. In masina eu bagam LiquiMoly de ceva timp si am fost multumit. Tind sa bag si in motocicleta tot LiquiMoly. A incercat cineva?

     

    salut, uite ce zice manualul de utilizare cu privire la ulei. dupa cum vezi cel de auto nu e recomandat. eu personal am folosit numai Eneos, 10W30 (cand am obtinut un consum de 3.8 litri la suta de km la un drum Arad-Bucuresti) si 10W40. bataia aia de ambreiaj e specifica acestui model. la a mea se aude destul de putin si numai la pornire, la rece, dupa aia dispare.

    post-69890-0-41713200-1417330735_thumb.jpg

  6. nici un detector de radar nu iti garanteaza ca nu vei fi prins, sunt multe variabile la mijloc. personal am vazut "la lucru" un Vector 995 de la Beltronics care a detectat radarul de la mare distanta (nu spun cat ptr. ca o sa sara lumea in sus, ca nu-i posibil...bla-bla). eu am un Yupiteru cu baterie solara si acumulator. nu e cine-stie-ce, dar se poate monta simplu pe bordul mobrei....si cine stie, poate chiar te ajuta uneori.

  7. discul e ok. moto are 21.000 de km. si eu folosesc ambele frane, solo sau cu pasager. ma gandeam ca o fi de la placute, sa fie astea TRW mai naspete....inseamna ca e chestie de obisnuinta. sau mai astept pareri. bafta.

  8. lichidul l-am schimbat. nu am zis ca sunt "duse". au "carne" destula. am zis ca nu-mi place cum franeaza, adica nu sunt eficiente franele, cel putin nu dupa standardele mele. am vazut undeva pe forum, tot legat de XJ, ca cineva zicea "sa nu pui placute TRW", de aia intrebam daca au astea ceva. si ce alternativa mai buna exista. sau sa fie din cauza ca e cu un singur disc? cu animalu' (eu) in carca si plinul facut ajunge la 330 de kile atelajul...poate si mai bine.

×
×
  • Creează nouă...