Sari la conținut

addrianii

Membru
  • Număr conținut

    103
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de addrianii

  1. Salutare,

     

    Ma numesc Mihai, asta e primul post pe forumul acesta, am 24 de ani si in aproximativ 3-4 saptamani o sa am si carnetul moto. (luni ma duc sa ma programez la examen)

    Va deranjez putin cu cateva intrebari legate de Ducati Monster 696. Am postat direct aici si nu la incepatori, pentru ca cel mai probabil acolo o sa imi raspunda foarte multi oameni care NU detin acest model. Sunt destul de "setat" pe el, singurele care mi se mai pare interesante sunt Kawasaki ER6N, doar ca mi se pare ca are un feeling mult mai "cheap" si triumph street triple, dar care din pacate nu prea o gasesc cu ABS sau nu prea o gasesc deloc (astea par si mai putine decati Monsterele).

     

    In primul rand ma intereseaza, daca aveti cateva informatii despre cine aduce din afara (Italia sau Germania)? Dealeri second hand nu am gasit decat pe site-ul dealerului oficial din Romania. In alta parte nu mai gasesc. Cineva mi-a recomandat sa vorbesc cu cei de la motomus sa imi aduca ei, ceva pareri despre ei?(am cam citit tot ce era legat de ei pe aici, dar nu strica niciodata o experienta in plus) Pentru ca in Romania sunt foarte putine, din care una singura cu ABS la vanzare si chiar si aia destul de scumpa fata de ce gasesti pe subito.it sau pe mobile. Ma intereseaza sa o cumpar cu ABS chit ca stiu ca o sa platesc minim 1k euro mai mult. O sa incerc sa nu dau mai mult de 4500eur. Sper sa gasesc, daca nu, nu stiu ce sa fac, nu prea as vrea sa renunt la Monster in favoarea ER6N (aia o gasesti si la 3000 cu abs). Variante FARA abs se gasesc destul de multe la 3.5k euro de prin 2010-11, nu m-as risca chiar la 2012, pentru ca trebuie sa fi realist, noua e vreo 10-12k, second nu ai cum sa o iei dupa ~5 ani la ~30%.

     

    Pentru o motocicleta un kilometraj undeva intre 30k si 40k, este prea mult? Adica este echivalentul a 200k+ la masini?(ma gandesc ca din cauza motoarelor foarte mici ca si dimensiuni si fiabilitatea este muuult mai jos)

     

    Alta intrebare, aceasta problema mi-a fost ridicata de un prieten motociclist care mi-a zis sa intreb posesori, cum e cu motorul racit pe aer in Bucuresti? E cald, stai la multe semafoare, il simti fierbinte tare sub tine? Ca arunca destula caldura. Pe de alta parte si radiatorul "scuipa" destula caldura.

     

    Cat costa intretinerea pe un sezon la un Monster? Daca se poate cat de cat defalcat. Cauciucuri bune banuiesc ca sunt minim 3-400 euro. Dar restul? Ulei, filtre, distributie, nu stiu, alte astfel de consumabile.

     

    O zi buna si multumes celor care o sa isi rupa cateva minute sa imi raspunda.

    Salut, cred ca mai multe informatii despre 696 gasesti pe grupul de facebook DesmoRidersRomania.

     

    Ca generalitati pot fi urmatoarele:

    - comparatia km intre masina si motocicleta nu cred ca este relevanta. 30k nu ar trebui sa fie mult, totul depinde de cat de bine a fost intretinuta de posesor/i, daca i s-a facut totul la timp si nu a fost exploatata in recim de racing, nu are nici o problema. Unii posesori chiar au un istoric de service, pastreaza facturi, etc si pot demonstra toate interventiile.

    - nu stiu sa iti spun comparativ cu alte motociclete, dar Ducati-urile se incing destul de tare in oras, mai ales cele racite pe aer. Daca iti place nu te deranjeaza atat de tare, sau daca e critica treaba, la semafor te poti da jos de pe ea, e funny :)

    - la zona de costuri, depinde foarte mult de cum si cat exploatezi tu motocicleta. La fel depinde si calitatea pieselor pe care trebuie sa le schimbi

    In mare, la un Ducati nu sunt costuri extraordinare vs. alte marci (in privinta consumabilelor), un cost in plus ar fi distributia ce trebuie schimbata la 20k sau 2 ani. Costul unui set de curele (originale) este ~100euro, la care se mai adauga manopera. In mod normal se schimba si ceva role p`acolo, nu doar curelele, in momentul de fata nu iti pot spune ce pret au...

    Un set de cauciucuri ok sunt in jur de 3-400 euro, exact cum spuneai si tu. Si aici depinde de exploatare, te pot tine si 7000 de km (daca le freci doar prin oras si pe autostrada soarelui), te pot tine si 15k sau poate chiar mai mult, habar n`am.

    Tot in zona asta intra si kit-ul de lant, depinde de exploatare. Pe mine un lant D.I.D m-a tinut si 25k, dar am avut multe iesiri lungi. As calcula o medie undeva la 15k, si un cost de ~150euro/kit, dar se gasesc si mai scumpe si mai ieftine, depinde de lant.

    In privinta uleiului nu stiu la ce interval de timp este recomandat sa fie schimbat la un 696, eu imi schimb la 5, maxim 6000km (pt linistea mea). Costul achizitiei unui ulei full sintetic cred ca incepe pe la 200 Ron/4L + ~40Ron filtrul de ulei. (Unii folosesc Motul 7100, altii BelRay, altii Shell Advance, etc...dar majoritatea pun 10W40).

    Un filtru de aer stock pt 696 trebuie sa fie undeva in jur de 100 Ron

    Placute de frana Brembo sunt ~100 Euro pentru 2 etrieri/fata.

     

    In rest te bucuri!

  2. Buna ziua! Este cineva pe aici proprietar/a de orice model de Monster in Galati? De ceva vreme am devenit foarte tentat sa imi iau si eu asa ceva, dar nu as face-o fara sa vad unul pe viu.

    Salut, poti intra pe facebook pe grupul DesmoRidersRomania, cred ca ai mai mari sanse sa gasesti pe cineva p`acolo :)

  3. nu, de ce ?

    » Post actualizat in 11 Oct 2017 15:13

    deci stie careva ?

    » Post actualizat in 12 Oct 2017 15:07

    revin cu o intrebare, zilele trwecute eram pe orasin treapta 1 in jur de 8000 rpm mi-a aruncat pe dreapta un lichid galben si de atunci vad ca are becul rosu de la oil pressure aprins, i-am dat carena jos dar nu imi dau seama de unde , am verificat uleiul e ok, lichidul de racire e ok...am si curatat-o acum 2 zile pe la motor pe acolo, azi cand sa plec vad ca avea becul aprins iarasi, o pornesc si se stinge...fac o tura cu ea cand revin vad ca iesea ceva fum pe ambele parti si se aprinde becul oil pressure low....vad ca se stinge cand cresc in ture, peste 4-5000rpm dar cum revin in treapta 1 sau la relanti se aprinde

     

    are cineva vreo idee de la ce este ?

    faza este ca vreau sa o duc la garaj ptr iernat la vreo 40 km...

    Poate pompa de ulei....

     

    Pompa o poti verifica masurand presiunea (sper sa nu gresesc)

    Daca este eliminata problema pompei, atunci e posibil sa fie defect senzorul de presiune si sa iti faca figuri.

  4. Imi spune si mie cineva pentru ce e ochiul acesta de vizitare?

    attachicon.gif20170720_135119.jpg

    Nu e de la ulei.. ala e dincolo si mai jos..

     

    Cum vi se pare ca stau curelele pe fudulie?

    attachicon.gif20170720_135035.jpg

     

    Ce se intelege de aici?

    attachicon.gifteeth.PNG

     

    cutia

     

    Ducati-Pantah-Alazzurra-Cambio-Cinghia-D

    Ce ai tu acolo este o curea cu dinti patrati, iar tu pe motor trebuie sa pui cu dintii rotunjiti, exact cum ti-a aratat PzKpfW in post-ul precedent. Recomandat este sa le schimbi cu unele ce se potrivesc exact pe modelul tau de motor.

  5. Si cam asa mergea fierul : turat cei drept , de unde pot lua un semnal de turometru ?

     

    Pare să meară intr-un cilindru... când il mai pornești, verifică dacă se încălzesc ambii cilindrii.

     

    Semnal pentru turometru poți lua din CDI-uri, se află sub rezervor, lângă baterie.

    Arată cam așa

    pe-c-md900-a.jpg

  6. Salutare colegi. Fratele meu doreste sa achizitioneze un Monster 695 din 2007.

    Mai exact acesta: http://bikeshop.ro/motociclete/anunturi-vanzare-motociclete-second-hand-ducati-monster%20695-din-2007-632401.html

     

    Imi puteti da cateva stafuri despre model, cum se comporta 695 si care ar fi problemele lui?

    Efentual si cateva pareri despre moto din anunt ar fi foarte utile.

    pare sa aibe si jantele schimbate, sau vopsite, jantele originale fiind de culoare neagra. Nu stiu daca are mare importanta, dar e un aspect de luat in calcul...

     

    Iar din cauza montarii semighidoanelor, furtunele de frana arata cam dubios (sunt prea lungi si arcuite), daca te hotarasti sa o iei si vrei sa o pastrezi cu semighidoane, e indicat sa le schimbi cu unele mai scurte. Daca montezi un ghidon original, ceea ce te si ajuta sa simti cu adevarat monsterul, e totul ok :)

  7. Salutare. Aveti careva un manual de service pt 750 ss I.E. din 1999? In engleza, de preferinta. Multumesc frumos.

     

     

    Ceva apropiat: manual de service pentru 900SS ie.

     

    Motorul este puțin mai mare, ambreiajul este uscat, dar în rest cam tot aia.

     

    Dacă nu găsești ceea ce cauți, spune specific ce vrei să faci.

     

    Daca ai treaba si la instalatia electrica, nu te va ajuta manualul de 900SS i.e. din anul 2001, deoarece din 2001 au modificat multe.

     

    @PzKpfW, pe langa motor si ambreiaj, diferite mai sunt si injectoarele, furcile, pompele de frana si ambreiaj, semighidoanele, bascula (+accesoriile ei), etc.

  8. ce imi recomandati sa verific eu inainte de a-l duce la service?

    sa porneasca usor atunci cand motorul este rece (eventual lasata sa se incalzeasca sa vezi daca iti merge cum trebuie si calda, daca pornesc ventilatoarele, etc.), sa verifici cat poti de detaliat sa nu fie cadrul fisurat pe undeva, eventual nici bascula (am vazut pe net cateva cazuri in care bascula de 848 era fisurata bine)...

  9. Salutare,

    Am o problema cu amortizorul de sub sa,pare ca nu mai am niciun fel de presiune in el.Pana ajung la un service in Bucuresti,ce as putea eu sa-i fac?

    Se reincarca cu vreun gaz special sau doar

    cu aer comprimat? Multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns...

     

    Amortizorul ar trebui să aibă o valvă în partea de sus unde poți băga presiune de la un compresor (ca la roată) pană iți rezolvi problema. Din ce îmi amintesc, presiunea nu trebuie să fie mai mare de 2bari.

  10. Am scurs rezervorul în weekend si mi-a trecut prin cap sa fac și asta după ce am văzut ca filtrul de benzina are ceva impurități în el. Am comandat unul și acum aștept sa vina.

     

    Mersi pt poza, am mai scurs de câteva ori carburatoarele...însă nu toată benzina care a mai rămas în ele. Cred ca este ok sa las sa curgă tot, nu?

    In mare asa ar fi ideal, sa se scurga cat se poate de mult din ele...mie acum mi`a picat fisa ca poate ar fi fost mai bine sa fac operatiunea asta inainte de iernat (pe motive de apa in benzina, posibil inghet, etc.)

  11. Asa ziceam și eu, dar am fost "sfătuit" sa îl las la aer. O sa scurg benzina toată, ca nu e multă în el, cu el rabatat. Vroiam sa îl dau jos de pe cadru sa îmi fie mai ușor la scurs, dar dacă mă gândesc de doua ori mai bine inventez ceva la scurgerea aia. Schimb și filtrul cu ocazia asta.

    Daca tot te apuci de aceasta operatiune cu benzina din rezervor, eu iti recomand sa scoti si benzina din carburatoare, fiecare corp are cate un surubel imediat langa ceva furtunase.

     

    Mai jos este o poza pt. identificarea surubelelor cu pricina pt a nu risca sa bulibasesti ceva pe la amestec sau mai rau sa le desincronizezi.

    Acestea nu sunt marcate, dar le poti observa dupa capul sexagon al acestora in vecinatatea stuturilor si alt indiciu (se desfileteaza spre incheietura tipului).

     

    carbadjust2.jpg

  12. Cu tot respectul, crede-mă că știu despre ce vorbesc, am deținut câteva Ducati-uri până acum - inclusiv un 996 (motor ca al tău) :)

     

    Maneta pe care o ai tu pe semighidonul stâng este un accelerator, sau FIC (fast idle control) și acționează direct cablul de accelerație (dă jos carena dreaptă și observă singur mecanismul dacă nu mă crezi). La începutul anilor 2000, motoarele cu injecție de pe motociclete nu aveau senzor pentru relanti automat, motorul trebuia încălzit pentru a-și menține turația. Acționând acceleratorul, deschizi clapetele de admisie și astfel determini ECU-ul să mărească doza de benzină pentru a menține raportul de aer/carburant (este un sistem de injecție rudimentar, dacă vrei). După ce motorul se încălzește și intră în regim de funcționare (în mers), ECU-ul va încerca să contra-compenseze supraturația pe care o detectează și riscă să-ți dea peste cap TPS-ul (te las să cauți singur ceea ce înseamnă).

     

    Pe scurt, termenul de choke (șoc) nu se aplică la motoarele cu injecție, amestecul aer/carburant fiind determinat de ECU. Apelația a fost însă păstrată de fabricanți pentru că efectul era similar cu cel al șocului de pe motoarele cu carburator.

     

    Mult succes și ai grijă de noua ta motocicletă :)

     

    Cum le stii tu pe toate, ca un om mare :)

  13. Curelele de distribuție se schimbă la 2 ani sau 20.000km. Dacă nu ești sigur când au fost schimbate ultima dată, schimbă-le. Dacă nu, măcar verifică-le întinderea și rolele. Nu ar strica nici o verificare de joc la supape, deși dacă cei 26.000km sunt reali nu cred că ai de schimbat pastile încă.

     

    În rest, întreținere ca la orice altă motoretă.

     

    Am o vaga impresie ca este vorba de ST4s`u lui Andrei, si care da, are km reali, nu e cazu sa`si bage inca nasul la pastile (desi e recomandat sa le verifici chiar la 20k, dar...), iar curelele foarte posibil sa fi fost schimbate inainte de vanzare :)

  14.  

    Motocicleta trebuie văzută pe viu de cineva cu experiență pe Ducati. Sunt ceva ducatriști în Ploiești. Poate se sesizează vreunul pe aici să te ajute. Asta dacă nu-s țigani.

    N`avem țîgani în Ploiești...vă rog

  15. Cum montez corect placutele de frana de pe spate?

    Sageata indica ce? front of the bike (bike direction) sau directia in care se invarte roata? Am cautat pe net unii zic una altii zic alta. (sensurile necoincidand)

    Am mai gasit un tutorial direct gresit:

    attachicon.gifbrakepads04_dismounted.jpg attachicon.gifbrakepads14_mounted.jpg

    Prima poza cand a dat jos etrieru' si in a doua dupa ce a schimbat placutele. Siguranta aia arc e pusa invers.

     

     

    Deci sageata de pe shims-uri (sigurantele alea de tabla dintre piston si pad ce indica?

     

    De obicei indica sensul in care se invarte roata, respectiv discul, aferent mersului inainte:)

  16. ZDMV200AA1B007290 cred ca asta este seria ca am luat-o din talon si nu l-am mai scos din folie sa vad la ce rubrica este.

     

    Nu cred ca merge treaba cu sonda de scuter ca din ce spun baietii de aici e putin mai complicat. :)

    http://www.ducati.ms/forums/57-supersport/283793-led-low-fuel-indicator-light-3.html

     

    Daca o gasesti mai ieftina e ok daca nu o sa o iau pe asta daca zici ca e ok site-ul ala. Vad ca ei o dau ca fiind compatibila cu ce am eu dar nu arata la fel. A mea e mai lunga. :)

    Salut, iti mai las aici un link de pe un site de incredere cu piesa de care ai nevoie :)

    http://www.kfm-motorraeder.de/cms/en/genuine-spare-parts/ducati-spare-parts?itemid=59210172A

×
×
  • Creează nouă...