Sari la conținut

Flightaddicted

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Bucuresti
  • Motocicleta
    GSX650F

Flightaddicted's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Aveti toti dreptate in ceea ce priveste piesele OEM vs china. Omul cat traieste invata si spre norocul nostru n-am avut parte de incidente pana acum. N-am publicat nume de service deoarece nu vrem sa incepem un scandal sau orice altceva despre acest lucru. Nu am nicio problema cu faptul ca ZIDU a facut public numele service-ului. Poate a fost ceva la noi, nu e neparat ceva general..nu avem de unde sa stim. Ideea e sa mergem safe, sa ne simtim bine si fiecare trage concluzia pe care o doreste. Va multumesc tuturor celor care ati oferit o opinie.
  2. Am testat cu 3 manete, una dintre ele este cea cu care am luat motocicleta de la fostul proprietar. De-a lungul timpului am folosit toate cele 3 manete si nu am avut aceasta problema.
  3. Una s-a rezolvat. Vineri seara m-am intalnit cu ZIDU', caruia ii multumesc pentru ajutor, si s-a uitat la ea. Se pare ca acel kit de pompa, cumparat nou si special pentru motocicleta mea, nu este ce trebuie . O mica improvizatie temporara la maneta de frana, astfel incat sa-i mareasca cursa, si acum am frane. O sa incercam acelasi lucru si la cealalta motocicleta, sunt sigur ca o sa se rezolve.
  4. Stau in sectorul 3. Zi unde, cand si imi fac timp. Merci.
  5. In ultima perioada am incercat doar impingerea pistonasilor inauntru cu capacul de la pompa desfacut. Nu avut nici un efect. @vlad58 fara capac la rezervor se comporta la fel. Singurul lucru pe care l-am observat este ca in mers, la una din motociclete, placutele ating discul de frana. Nu stiu exact care este cauza si cum se remediaza. Zilele astea vreau sa mai incerc o data cu pistolul de vacuum dar de data asta sa incerc sa-l mufez mai bine pe etrier. Mufa care vine pe aerisitor nu sta foarte bine si pierde din presiunea pe care o fac cu pistolul de vacuum.
  6. Ok, face sens ce zici. O sa incerc sa verific si acest aspect. Multumesc. » Post actualizat in 07 Jul 2017 15:48 Cele doua kituri de pompa au fost schimbate de doua persoana diferite...una de un mecanic si alta de noi. Legat de alte greseli la mantaj...tot ce este posibil. Cam asta este si motivul pentru care mai verific ce a recomandat 'ZIDU si pe urma caut un service.
  7. La GSXF am schimbat kitul deoarece aveam aceeasi problema. La SRAD kitul a fost schimbat la recomandarea unui service , pe motive ca era vechi dar franele mergeau bine. Dupa schimbare nu am mai reusit sa refacem frana cum era inainte. Legat de garnituri, le-am dat jos dupa nenumarate incercari de a aerisi frana. Da, sunt doua origuri de marimi diferite, pe fiecare parte, si o garnitura care face legatura intre cele doua parti ale etrierului. Toti cei 4 pistonasi, din ambele etriere, se misca relativ usor (nu ies toti in acelasi timp dar la cea mai mica presiune ies si ceilalti). Se retrag foarte putin dupa ce iei mana din frana. Posibil sa fie si acesta un motiv? Imi cer scuze daca nu am reusit sa dau toate informatiile din prima, deja suntem un pic frustrati ca nu reusim sa le facem. Nu pare cine stie ce inginerie. Cu ce mai mare placere ne-am duce la un service dar majoritatea au acelasi program de lucru ca si noi si in perioada asta este un pic complicat sa lipsim de la munca. Tot ce incercam sa facem la ele este in weekend sau seara dupa servici. Si o recomandare de service este bine venita... Va mutlumesc pentru rabdare.
  8. Misto nota de ironie si nu prea vad ce treaba are una cu alta. Da , suntem prieteni, nici unul din noi mecanic sau specializat in acest lucru, si am lucrat amandoi la motociclete in acelasi timp, in acelasi loc cu aceleasi scule. Ideea e ca dupa ce am epuizat tot ce ne-a trecut noua prin cap si toate filmele de pe youtube, posturi de pe forumuri, articole etc. am solicitat aici o opinie.
  9. La una din motociclete kitul de pompa a fost schimbat in cautarea unei solutii la problema. » Post actualizat in 05 Jul 2017 19:11 Am facut ceva asemnator, furtune transparente trase din aerisitoare puse in niste sticle de plastic umplute cu lichid proaspat astfel incat sa nu existe aer pe acel furtun. Am pompat pana nu a mai iesit aer pe acele furtunase. O sa incercam si metoda descrisa de tine.
  10. OK, prima solutie ar fi sa incerc sa bag lichid din etrier spre pompa iar daca nu se rezolva sa incep sa schimb din nou kitul de pompa si garniturile din etriere. Daca tot nu merge pompa ca ansablu si furtunele. Merci mult. Daca mai aveti idei sunt binevenite.
  11. @ Cesar Da, am aerisit si pe la banjo bolt @ Silver Arrow La acelasi lucru m-am gandit. Am curatat/spalat tot si am cautat scurgeri sau alte lucruri si nu am gasit nimic. Ideea e ca atunci cand fac o mica pauza, in jur de 5-10 minute, frana se intareste ca la inceput. Este posibil ca acele bule de aer pe care le trage sa iasa in vas si acesta sa fie motivul pentru care se intareste la loc?
  12. @florinelu07 -am folosit lichid de frana nou, atat Motul cat si Bel-Ray -am folosit un pistol de vacuum special pentru aerisit instalatia cumparat de pe un site celebru din Germania (nu stiu exact care este politica pe acest site pentru a pune linkuri cu magazine) -la pompa de frana de la GSX650F pleaca furtune separate, doua, la fiecare etrier, nu au bucle. La SRAD sunt cele originale, pleaca un singur furtun din pompa. Legat de verificarea discurilor daca sunt indoite sau nu, nu am o scula speciala pentru asa ceva, am legat pe furca o surublenita cu varful spre disc si am invartit roata. Nu am sesizat ceva iesit din comun. @Kinkey mai incercam ce se poate pana la etrier de R1 kitul despre care vorbesti, daca este cel din pompa, l-am schimbat la amble motociclete @ G B V De jos nu am incercat pana acum. Presupun ca se poate realiza cu o seringa foarte mare?
  13. Discurile nu sunt nici indoite si nici uzate excesiv (nu au buza daca asta inseamna uzat).
  14. Salut, Probabil au mai existat destul de multe topicuri pe aceasta tema, dar va cer parerea in rezolvarea unor probleme la frana fata. Eu impreuna cu un prieten avem probleme asemanatoare la frana fata. Nu reusim su nicio forma sa intarim maneta de frana. Eu am un GSX650F K8 iar el un SRAD. Am incercat urmatoarele lucuri: - dat jos etrieri, curatati si unsi - verificat daca ies toti pistonasii (nu se misca toti simultan dar ies toti) - verificat garniturile din etriere: nu curg, nu intra praf in interior, etrierul era curat in interior - schimbat kitul de pompa frana fata - schimbat lichidul de frana (motul, bel-ray) - schimbat placate de frana - aerisit franele in toate modurile pe care le-am gasit pe net: cu doua bidonase la baza si turnat lichid pana nu mai iese aer, cumparat pistol de aerisit si recirculat lichidul de 4-5 ori, aerisire clasica, batut in furtune, etriere etc. La GSX650F maneta se intareste un pic, pe cel mai ridicat nivel la maneta se opreste la jumatate dar este elastica. Dupa circa 10 minute de mers se inmoie si maneta vine peste degete. Aceasta are furtune cu inseratii metalice. La SRAD nu se intareste sub nicio forma, aceasta venind peste degete si la rece si la cald. Aceasta are Furtune originale. Ce altceva am putea sa incercam sau ce ne-a scapat? Multumesc.
×
×
  • Creează nouă...