Sari la conținut

PainDep

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Motocicleta
    BMW
  • Club
    independent

Informații profil

  • Motociclete detinute
    BMW F650 GS, BMW F800 GS, HONDA TRANSALP, BMW R1200 GS

PainDep's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Vă salut pe toți, chiar și pe ăia mai răi de gură .Pusesem acolo o mână, și nu avea degetul mijlociu ridicat, dar nu a mai apărut în mesaj.
  2. Răspunsul celor de la BMW referitor la cauza problemei :probabil am tras de accelerație la pornire. Le-am spus că e exclus dar altă explicație nu au. Motorul era parcat strâns intre două mașini, cu botul spre marginea drumului nu spre mijloc, imediat lângă marginea drumului era o râpă de vreo 3m, era seară, eram în sandale și pantaloni scurți și vroiam să mut motorul vreo 50m -chiar nu aveam chef de o pornire în trombă. I-au schimbat galeria de admisie și garnitura de chiulasa. O duc la București să mai verific încă o dată compresia și intre timp o forjez să văd dacă mai face nazuri. Până acum nu am observat nimic. Cam atât, vă las să vă ciondaniti mai departe, mie mi se pare cam stupid, eu oricum vă pe toți când ne vedem. A da. Mulțumesc celor câțiva de la care am primit sugestii chiar la obiect.
  3. Eu nu stiu de ce tot ziceti voi ca un GS e 16.000 de Euroi. Nici gol - golut nu e atat, dar cu accesorii e peste 18.500 Euro. Daca stie cineva la 16.000 nou, sa ma anunte. Desi...daca ma gandesc bine cred ca nu-mi trebuie.
  4. Proprietarul nu tace chitic si se da ci nu vedeam sensul sa ma bag in discutii pe langa. Vineri au terminat motocicleta la Oradea si eu maine am timp sa merg dupa ea, ca de la noi mergi 850 km dus intors ca sa ajungi la service. Motocicleta era de fapt reasambalat demult dar cei de la Oradea asteptau ca un guru de la BMW din Germania sa binevoiasca sa isi dea cu parerea. Pur si simplu asteptau nu ii interesa cat dureaza si cand dupa 5 zile i-am intrebat cat mai asteptam, avem un termen concret cand vine raspunsul mi-au zis ca nu stiu. Nu ei erau fara motor. Dupa ce mi-am exprimat parerea referitor la asta, in sfarsit l-au sunat si luminatul le-a zis sa schimbe galeria de admisie care s-a crapat, sa verifice toba de esapament, sa mearga cu ea 30 km iar dupa aceea sa mai ruleze o diagnosticare si daca e OK atunci gata. Raspuns convingator la cauza exploziei nu au. Cilindrul cu pricina nu a fost desfacut ca " daca lantul nu e sarit si compresia e buna atunci nu au de ce sa il desfaca". O mai duc la Bucuresti sa masoare compresia sa ma conving cine are dreptate BMW Muntenegru cu 4,5 bari sau BMW Oradea cu 13,5bari.
  5. Imi pare rau dar singura veste este ca cei de la BMW Oradea nu stiu ce are motocicleta. Am adus-o cu cilindrul drept dezasamblat de cei din Muntenegru, au montat cilindrul inapoi, au schimbat un manson de plastic pe admisia de aer care a crapat la explozie, au pornit motocicleta si cand au constatat ca merge au zis ca e gata. Nu au desfacut cilindrul stang sa vada ce a provocat explozia,nu sa-u uitat la piston si supape, nu au masurat compresie, practic nu au facut nimic. Dupa ce i-am balacarit au masurat compresia si au zis ca e 13,5 la ambii cilindrii (in opinia lor cei din Muntenegru au masurat gresit...) au verificat lantul de distributie nu e sarit deci in opinia lor pistonul nu putea sa loveasca supapele ( eu in momentul exploziei am auzit calr un sunet puternic de metal lovit de metal) deci referitor la ce s-a intamplat sunt in ceata totala. Se consulta acum cu cei de la fabrica. Cand termina consultarile cei de la Oradea o sa o duc si la Buc. sa mai masoare inca o data compresia si am vorbit cu ei, au venit cu o teorie plauzibila- e un ventil care daca motorul merge intoarce vaporii de benzina din rezervor in motor, daca motorul nu functioneaza atunci elimina vaporii in exterior. Au zis ca poate nu functioneaza ventilul, motocicleta a stat cu rezervorul aproape plin pe cricul lateral in caldura, vaporii s-au dus in motor si cand am pornit-o au explodat. Deocamdata afara e frumos si eu nu am motor> BMW suck's! Pana acum am avut aproape numai BMW, asta a fost ultimul.
  6. Tărășenia s-a întâmplat sambata acu o săptămână, în lunea următoare am chemat trailer și am dus motorul la Podgorica la singura reprezentanța bmw din Muntenegru. Pe ăia la început nu i-a interesat dar după ce am sunat și am trimis mailuri la toate numerele de contact din țară și din Germania, a doua zi a început să-i intereseze dar nu aveau habar. Miercuri au recunoscut ca nu au idee ce s-a întâmplat și și dacă ar ști reparațiile ar dura min. 3 săptămâni, ceea ce mie nu mi-a convenit. Am chemat alt trailer sâmbătă am încărcat motorul și azi dimineață l-am lăsat la reprezentanta la Oradea unde s-au apucat să-l desfacă. Diagnosticul peste câteva zile. Una peste alta o vacanță de vis.
  7. Pentru că era sâmbătă seară într-un sat uitat de lume în Muntenegru, pt că vizual motorul nu avea nimic și pt că trebuia să știu ce opțiuni am. Dacă stăteam acolo până luni când s-a deschis reprezentanța bmw în capitală, chemam un trailer, duceam motorul acolo și ăia ziceau că n-are nimic nu crezi că-mi dădeam cu tesla -n bilute?
  8. Adică apă din benzina? Eu m-am gândit că s-a întins lanțul de distribuție, nu s-a închis o supapa, s-a scurs benzina în camera de explozie, s-au format vapori mai ales că motorul a stat parcat pe căldură și când i-am dat contact vaporii au explodat.
  9. Salut Am un BMW 1200GS luat anul acesta. Abia i-am făcut revizia de 10mii și am plecat în Muntenegru. La o pornire, după ce a stat parcată vreo câteva ore, când i-am dat cheie s-a auzit o explozie, dar , de la cilindrul stâng, un zgomot de metal lovit pe metal f.puternic și am simțit de parcă m-a atins ceva la spate dreapta. Ulterior am presupus că a fost suflul prin teava de eșapament. După asta dacă îl porneam motorul mergea cam2sec.dupa care se oprește și cât merge se aude un țăcănit din cilindrulstâng. L-am dus pe trailer la singura repr. BMW din Muntenegru și nu au idee ce s-a întâmplat. Doar au constatat că compresiunea în cilindrul drept! e 4 bar în loc de peste 10!Motorul are 4luni. Ceva sugestii sau a auzit cineva de vreun caz asemănător?
×
×
  • Creează nouă...