Sari la conținut

marius.p

Membru
  • Număr conținut

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marius.p

  1. Pai exact la asta ma refeream BobCelLung si daca citesti mai inainte si eu i-am dat dreptate lui ady32, singura chestie e ca am impresia ca tu esti inca din categoria idealisti/oameni care isi fac treaba bine daca esti instructor si incerci sa generalizezi ca daca tu iti dai silinta atunci si restul fac la fel si eu din pacate am renuntat sa mai cred in chestii din astea in romanica teritoriul unde gardul e vopsit doar pe afara, altfel as dormi cu usa descuiata si as ajuta toti saracii copii strazii si invalizi din intersectie. Plus ca noua lege deschizand si mai mult fereastra la spaga efectul creat in situatiile astea e unul invers, de scadere a calitatii serviciilor indiferent de cresterea costului lor(vezi sistemul medical) si asta mi se pare trist, deranjant si incorect dpdv etic. In fine scopul meu nu e contrazicerea mai ales cand m-am urcat pe mobra doar de cateva ori in viata, chiar apreciez parerile veteranilor care stiu cu ce se mananca asta si incerc sa tin cont de ele poate poate fix reusesc sa "fur" din experienta altora fara sa dau eu prea des cu prostu' de pamant , asta e tot ce imi doresc.
  2. Nu cred ca s-a plans nimeni ca e scoala prea scumpa ci ca o sa mai creasca costul aiurea din petarda asta de lege, toti intelegem ca fiecare are niste costuri si trebuie sa mai faca un profit, pe partea cealalta fiecare se gandeste si la buzunar ca asta e natura umana. Amice nu ai bani si mori de foame in timp ce cauti o scoala cat mai ieftina unde nu invetzi nimic ... Pai atunci stai acasa ca ai face tuturor un bine ... Ne cam doare fix in cot de pasiunea ta pana la urma ... nu impresionezi pe nimeni daca faci foamea si pe forum ... Decat sa te vad pe strazi cu un cotetz de motocicleta rupta in 14 si tu un shlapi sincer as face scoala o mie de euro numai pentru tine ... :* Partea cu slapii sunt de acord si inteleg dar ca incepator ar trebui sa-mi iau motor nou tipla ca sa plang cand dau cu el de pamant doar ca sa nu-i fac rau ochiului tau? Generalizarea mi se pare putin gresita daca n-am bani foarte multi asta nu inseamna ca n-am voie sa am o pasiune atat timp cat am destula minte in cap cat sa nu ma urc in chiloti si cu casca pe motor sau sa ma cred zmeu si sa mor la primu' semafor. Ca ar fi super smecherie sa fac scoala cu un Valentino Rossi de romania asta ok dar pana la urma daca nu intelegi nimic nici asa atunci e si dreptul meu sa ma doara in cot direct de tine cu toti banii tai si sa nu vreau sa fiu bagat in aceeasi oala doar pentru simplul fapt ca amandoi trebuie sa obtinem un permis. Sunt curios cum merg aia oare pe motor in india china etc...
  3. Prin deductie logica...cand am luat B am dat cu gabor in masina din principiul ca poate o sa merg si cu pasager nu? Sau mai bine ar modifica si aici legea sa dai cu o femeie in dreapta care iti tipa in ureche si copii plangand in spate ca sa fii pregatit cand o sa fii cu nevasta si copii in masina nu? Lasand gluma la o parte, permisul e normal sa ti se dea pentru skill-ul tau de a merge cu vehiculul respectiv fie ca e mobra, masina, sau TIR nu sa bage conditionari aberante ca trebuie sa dai cu un gras in spate sau sa mergi pe gheata sau alte aberatii, ce faci cu el mai departe e problema ta si nu doar "problema" ci RESPONSABILITATEA ta. Daca esti constient cat poti bine, daca nu platesti. Si ca sa nu mai fie alte argumente gen slapi si lipsa echipament si motor prea mare etc mai fac o analogie: cati pustani cu bani nu iau B si se urca la 300+ cai sub capota din start si aici e mai nasol pentru restul ca de un motor poate mai ai timp sa te feresti, mai scapi dar de o capota de 2,5 metri te cam lipesti in orice situatie daca la volan e un bou care el scapa mult mai usor decat daca ar fi calare pe o racheta pe 2 roti. Daca din lege ar rezulta cum ziceai BlackSeraph o scoala mai buna eu as fi primul care as sustine -e intereseul meu sa invat cat mai bine, nu doar sa dau bani pentru o hartie cam cum se intampla la orice prin romanica. Doar ca eu am impresia ca prin legea asta nu se imbunatateste nimic e doar un joc de "scoate banu" si hai sa ne facem ca-i responsabilizam pe instructori daca ii urcam in carca la saracii invatacei, ca a trimite supraveghetori la orele de practic sa vada daca instructorul isi face treaba sau se le retraga licentele cand vin elevii si se plang nu se poate la noi. Partea cu limitatul pe varsta si pe capacitate cilindrica si mie mi se pare ok dar nu obligativitatea examenului pe tipul de motor. Adica daca eu vreau sa fac scoala pe 250 pt ca 250 am de gand sa-mi iau si apoi sa-l schimb cand capat experienta cu ce sunt vinovat ca un nebun face scoala pe trotineta si isi ia Busa? daca dau pe 600 inseamna ca sunt pregatit pentru 1000 din prima? sau e mai bine sa merg cu un 300 cateva zeci de mii de km si apoi sa urc la 600 700 etc, dar nu am dat domn'ne examen pe 600 deci sunt un sofer prost:) Astea mi se par din pacate niste ingradiri ale drepturilor mele care pe mine nu ma ajuta cu nimic si procentul ala de x la suta de copii si iresponsabili pentru care banuiesc ca sunt facute, fiind prin definitie iresponsabili tot cu capul in zid ajung deci tot cooperativa munca in zadar. Traim si vedem....
  4. Acum si cu riscul sa intru in polemica cu cei "vechi" dar mi se pare o mare prostie noua lege. SI ca sa nu ma contrazica lumea pe degeaba dau si argumente: - am B de 10 ani fara nici un incident si tot singur am invatat usurel usurel seara pe drum apoi ziua si acum am peste 1mil km - daca am varsta si toate cele pentru a da de A dar eu vreau sa-mi iau de inceput mobra la 300-400CC si sa urc usor usor cat capat experienta de ce draci sa le dau la astia bani de mai multe ori cand oricum crestearea in cilindree mi se datoreaza experientei care o dobandesc pe cont propriu? - am un prieten cu A de 5 ani si Honda 600RR repsol de 3 (si chiar stie sa mearga f bine si merge zilnic pe mobra) care nici in ziua de azi nu cara pasager cu el si nici eu nu aveam de gand sa fac asta prea curand, acum tre sa car grasu' in spate pe post de balast fix in examen nu? si asta ziceti voi ca e corect? chiar si politistu daca trebuia sa-l car in spate mi se parea mai logic decat aberatia asta!!! - nu m-ar deranja chiar deloc sa dau si in trafic dar fara pasager, numai ca ma gandesc si la altceva decat partea pozitiva de a fi intradevar mai pregatit in trafic: la jaloane si 8-uri nenea gaboru nu prea are cum sa te pice, acum in shimb iti pune de 2 ori ca i se pare lui ca n-ai incetinit destul si 1 data ca n-ai pastrat distanta sau vreo aberatie si te pica ca sa-i cotizezi, asta vi se mai pare corect???? Nu vreau sa se inteleaga ca sunt Giga contra' sau ca ma plang din motiv ca pana acu' era mai lejer, sunt de acord si sustinator al ideii sa nu-si mai ia toti copiii motoare de 1000 si sa se faca prastie la prima groapa din lipsa de experienta, imi doresc foarte mult in scoala sa se invete mai mult si mai bine decat tot ce am citit pe forumul asta din experienta voastra pana la urma, cei care ati trecut prin toate astea, doar ca sincer prin normele astea eu nu vad altceva decat niste incercari ale unor gigei care stau dupa birou toata ziua sa para inteligenti si interesanti catre sefii din UE si sa deschida portita catre spagi mai mari. Poate sunt eu pesimist convins si n-o fi asa, va anunt dupa ce dau examenul!! P.S. Ady a postat exact in timp ce scriam si eu replyul asta, exact la ce spune el ma refer si cred si eu!!!
  5. Salutare! Non nout si eu pe aici si citesc tot ce se poate peste o luna ma apuc de scoala. Am si eu o rugaminte: am citit topicul asta de la pagina 1 la 14 complet si toata lumea zice cat e de folositor doar ca mie nu-mi merg linkurile, nici cel de pe pagina 1 nici al doilea care apare pe la pag 3-4 in postul care scrie ca trebuie sa fi inregistrat ca sa-l vezi. Acum vad ca de multicel nu s-a mai scris nimic si poate s-a stricat dar va rog si eu daca puteti sa-l refaceti sa vada si "proaspetii boboci de mobra" ce si cum P.S. Daca nu merge si nu merge poate are cineva salvat pe vreun colt de hdd si se milostiveste sa-mi trimita si mie, dau o acadea.
×
×
  • Creează nouă...