Sari la conținut

tudormon

EX+
  • Număr conținut

    4
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de tudormon

  1. Interesant! Aproape am insinuat ca minti, de fapt. Acum insa inteleg ce ziceai, si imi dau seama ca aceasta activitate a ajuns la noi cote de neprofesionalism in sectorul public Romania, si incep sa apreciez tot mai mult instructorul meu (acum retras) cu care am lucrat in Craiova (acum e taximetrist... deci aveti grija cand luati taxiuri in Craiova). Oricum, cool... inteleg ca ai sarit (sau cazut) din AN2 deci e o adevarata performanta sa te ia curentul din usa. Multa bafta si ai mare, mare grija in continuare. Mi s-a parut ca nu esti foarte stapan(a) pe tine. Poate te-ar ajuta sa vezi niste filmulete cu incidente (filmate de la cei carora li se intampla, 1st person) ca sa intelegi ce inseamna presiunea sa "do or die" in cateva secunde - poate atunci vei sti mai bine daca sa te urci sau nu in avion. Si ai dreptate, prea ne-am intrecut in orgasme aici, e bine ca le-ai oprit tu!
  2. arhifly, "Despre parapanta pot sa-ti mai zic si eu cate ceva - ma dau de 'fo 3 ani cu parapanta si pot sa-ti spun ca nu se compara cu parasutismul ...- e ca si cum ai compara un orgasm de 20 secunde cu unul de o ora juma' !!!!", cumva voiai sa zici ca e mai palpitanta parapanta ??, pt ca eu cred ca mai precisa este comparatia "parapanta vs. parasutism = citit playboy vs. orgasme multiple..."
  3. aadaa, am unele rezerve fata de ce ai scris. "Frica e mare chiar daca adori parasutismul chiar daca nu." Facand in avans mentiunea "stiu cum suna" (stiu!!), eu am sarit fara frica inca din prima. Daca tu ai sarit prima oara langa unii care aveau mii de salturi (!!!), inseamna e fffff probabil ca nu ai sarit in Romania (sau daca da, nu inteleg ce cautai cu lotul olimpic or something, desi nici macar aia nu stiu daca au mii), si oricum ai sarit intr-o companie foarte selecta. De asemenea, cand sari prima oara nu prea ai timp sa te rotesti haotic pana ti se deschide parasuta, pentru ca fie te tin doi instructori (dar varianta cred ca pica daca era avion cu iesire pe usa nu prin cala), fie e salt automat, in care parasuta se deschide foarte repede. O deschidere din pozitie haotica poate de altfel sa fie foarte dureroasa (fizic) si un pic riscanta pentru ca te poti incurca in suspante sau in voalura - stiu, pentru ca am facut-o. Si am multe exemple (inclusiv filmulete) cu altii pentru care a fost si mai neplacut. Mai mult, curentul de aer nu te smulge din avion - de fapt, daca avionul ar zbura ff repede, sa zicem ca un avion de calatori la 800km/h, probabil nici nu ai reusi sa iesi (pentru simulare incearca sa arunci o tigara pe geamul masinii la 180 la ora, mai bine neaprinsa, sa vezi ce se intampla). Deci poate ai lesinat si ai cazut pe usa? (e singura explicatie la care ma pot gandi) Pe ansamblu, nu prea inteleg exact experientele tale de sarit. Daca ai putea detalia - macar la ce aerodrom/dropzone, din ce avion si cu ce model de parasuta, ne-am mai lamuri. Eu daca as fi "the boss" as ezita sa las sa sara un om care are emotii puternice pentru ca prezinta un risc pentru el insusi si nu numai. Stii cumva cat aveai tensiunea inainte de urcarea in avion? (ti s-a luat? eu de regula aveam in raza 11-7 la 12-8, pe cand cei nervosi aveau uneori si 17 cu ceva si nu erau lasati sa urce macar in avion) Farmecul e greu de descris dar sta dupa parerea mea in ceva mai rafinat decat emotii/adrenalina - dupa cum presupun ca stii, senzatia NU este de cadere, ci de plutire - right? Imi cer scuze pentru ca am comentat aproape tot ce ai scris, experienta ta a fost cam contrarianta si greu de inteles pentru mine.
  4. Pentru doritorii de senzatii: Take great care guys... inainte sa va hotarati prea ferm spre parasutism by all means, mergeti pe langa, asistati la o lansare, abia apoi ganditi-va sa incercati o data. Cu riscul de a fi privit urat, va spun ca acest sport nu e pentru toata lumea. NU e ca si cum te-ai da cu motorul pe strada... Am vazut oameni: - sarind o data si spunand ca nu mai fac asta in vecii vecilor, amin (si s-au tinut de promisiune) - de obicei astia sunt genul tipului bine facut gen culturist care s-a gandit sa incerce ceva nou ca sa compenseze marimea mica - sarind cu un tipat de film horror pe care il auzi in ciuda urechilor infundate, motorului avionului si castii de pe cap: AAAaaaaaaaa..aaa.aa - de obicei aici intra cei care trebuie sa o faca - gen trupe speciale, mascati - ca am sarit si cu din astia (au venit cu un elicopter PUMA bestial dar am sarit din AN2 ca erau prea prosti ca sa il foloseasca... tough luck) - sarind in fund in usa avionului si proptindu-se ferm cu mainile in ea ("eu NU merg mai departe de atat"), sau si mai amuzant, ramanand dupa parasire cu mana inclestata pe manerul exterior al aeronavei si fluturand in curentul de aer - astea sunt chicks de regula - de unii care au reusit sa sara de mai multe ori... prea multe de povestit Deci nu va simtiti obligati sa muriti degeaba. Faceti asta nu pentru senzatii ci numai daca simtiti ca aveti nevoie de ea si sunteti facuti pentru ea. Oricum va simtiti acum de duri... am vazut viteji care asista la o lansare ("sure, I can do that") si un pic mai tarziu isi borasc toate matele sau daca ii pui sa o faca dau inapoi. Nici o rusine aici, dupa cum vedeti (mai sus) nimeni nu retine numele lor. Stiti cum e... If at first you don't succeed... skydiving isn't for you! Orice alte informatii as putea sa ofer, intrebati si incerc.
  5. Nu ma bucura ca cineva da verdicte asupra mea, dar se obisnuieste. Si eu o fac uneori si nu sunt apoi mandru de mine. Poate ca nu am avut dreptate, dar nici nu am pretins-o. Am zis hai sa va expun un posibil alt punct de vedere. Nu insemna ca e corect, am vrut sa va fac sa va puneti niste intrebari. Harta nu a fost desenata de mine, subiectul asta se discuta in alte parti si am luat-o de acolo. Atat. Intr-adevar m-am inscris direct in topicul asta si probabil aici ma voi limita pentru ca nu am de-a face cu motociclismul. M-am inscris pentru ca am vrut sa va prezint ceva puncte de vedere din alte parti. No offense meant. Va doresc tuturor multi kilometri si nici un incident.
  6. Cum iesi: daca vrei pe baba novac sau pe mihai bravu spre macdonalds, sau pe dristorului spre metrou dristor, stai pe dreapta la stop. Daca vrei sa te intorci in intersectie stai unde vrei tu (directia normala in intersectie e stanga si de acolo te descurci, fata pt bravu spre muncii sau iar stanga pt dristorului / intors in intersectie.
  7. Domnilor, luati-o usor. <<Daca te referi la accident, atunci poti afirma asta cu certitudine doar daca ai fost martor. Ai fost?>> Am zis "vreau sa imi dau cu parerea", "cred". Nu zic ca stiu. <<si daca a fost ca in poza ta, tot masina e de vina: de ce a taiat banda? venea pe banda din mijloc, acolo trebuia sa ramana!!!>> De fapt, nu prea. Vezi tu, acolo facand stanga ea practic mergea din punctul de vedere al strazii in fata. Singura dilema e daca a facut stanga pe banda ei sau taind benzile. Daca a facut pe banda ei, ea mergea in fata, repet. De-aia exista marcaje cu bidineaua pe jos. Ma rog, ma cam asteptam la reactii violente, eu incerc sa fiu rational. Again, nu incerc sa assign blame, doar sa va arat un alt mod de a privi lucrurile pe care de unii singuri nu l-ati vazut. Adica da, incerc sa spun ceva. Incerc sa spun ca e ciudat ca un motociclist care pleaca primul de la stop sa fie prins sa un 206 condus de o femeie atat de bleaga ca ramane socata si nu se da jos sa il ajute dupa ce se intampla un incident si intrecut si sa-i fie luata fata pe deasupra. Incerc sa spun ca in intersectia aia e normal sa faci stanga pentru ca asa e intersectia, dar ca in orice situatie normala nu e normal sa tai benzile intrand peste cineva. Incerc sa spun ca eu cu masina am evitat diverse inteligente sclipitoare care iau directie cum ii taie capul si imi vine greu de inteles cum cineva pe motocicleta nu a putut (desi imi vine si mai greu de inteles cum a luat-o 206-le in fata). Sa ma rezum la 2 intrebari cheie: - cum a luat-o 206-ul in fata - a taiat benzile sau doar a facut stanga? Nu cred ca am fost offtopic pentru ca vorbeam de problema in discutie. Daca va face cu ceva mai fericiti insa, stergeti posturile mele si bagati capul in nisip.
  8. Salut eu nu sunt motociclist, si vreau sa imi dau cu parerea - nu sariti in capul meu. Daca accidentul s-a intamplat ca in poza atasata, atunci cred ca e o culpa comuna. Adica ok ea a facut stanga in fata ta, dar si tu la randul tau ai intrat in ea pentru ca voiai sa faci dreapta (stiu intersectia, si nu se poate zice ca mergeai "in fata", dupa cum vin benzile e dreapta). Acum nimeni nu poate spune - dat fiind ca erai cu o motocicleta - daca nu cumva ea era pe banda 1 sau cu benzile incalecate si tu erai la limita din stanga a benzii 1 si ai vrut sa ii dai un exemplu de acceleratie fetei... cu ce viteza mergeai, pastrai distanta regulamentara, esti sigur ca ea nu era pe banda din stanga etc. sunt intrebari foarte importante. Si daca erai primul la semafor, cum de a ajuns 206-le peste tine, ca motoarele pleaca mult mai usor? Sunt ceva chestii ciudate. Am citit posturile voastre si trebuie sa va spun ca mi se par biased (logic pt probabil aici sunt motociclisti) - desi sunt idioti la volan gramada, nici motociclistii nu sunt genii. Treceau unii printre masina mea si inca una masina de pe banda din stanga undeva la peste 100 la ora asa pe linie, de nu pot sa iti zic cum o cautau - treceau incet, pe indelete, ce-i drept, dar nu mi se pare prea sigur oricum. Daca nimerea intr-o zona unde se duce aerul "spart" de masina si cadea intre noi, era piftie. Si daca traia zicea ca l-am impins eu, ca el avea ursulet de plus pe bord si era cuminte (chiar avea). Aveti grija si voi ca nu puteti merge chiar pe oriunde. Una peste alta, nasol. Sper sa scapi cat mai usor.
×
×
  • Creează nouă...