Sari la conținut

angady

Membru
  • Număr conținut

    18
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de angady

  1. mecanicii e uameni rai care vrea bani si mai vor sa schimbe si unele piese, de multe ori chiar si garnituri... si ii scump...

     

    in plus romanul le stie pe toate. ai auzit pe vreunu sa zica nu stiu? chiar si daca e evident ca nu stie, romanul va incerca sa raspunda cumva unei intrebari.

     

    de ce vorbesti daca nu stii ? :) in viata mea nu am fost la service pentru ca tata e mecanic , repara masini si eu ii sunt un ajutor. Crezi ca nu suntem in stare sa montam un amarat de lant la un amarat de motor cu 1 cilintru ? Dupa n motoare reparate , au fost si cu 8 cilintri. Nu inteleg de ce tot va roade sa faceti off topic , am zis simplu si am multumit omului , ca am rezolvat problema , am gasit semnul dorit si aia e. Punct si am incheiat aici.

     

    Proxi multumesc de raspuns.

     

    Numai bine si asfalt uscat !

  2. Semnul o sa-l gasesti pe volanta magnetou in partea dreapta a motorului numai ca trebuie sa dai capacul jos ceea ce implica sa scoti si ceva ulei din motor ca sa poti umbla acolo, si celalalt semn pt aliniere e pe carter un semn cat toate zilele ca sa poata fi vazut de tot crestinul, la burgman are un surubel in dreptul semnului (pe carter) ca sa poti vede semnul de pe volanta magnetou prin gaurica aia sa nu mai fii nevoit sa demontezi capacul, vezi poate o fi la fel si la motorul tau.

     

    oricum distributia se aseaza destul de usor pt ca píesele sunt facute de fabricant in asa fel sa fie móntate intr.-o singura pozitie asa ca nu ai ce sa gresesti...numai daca bati cu ciocanul sau indoi cava pe-acolo sa le pui invers decum ar trebui.

     

    uite in pozele de mai jos ai o explicatie detaliata a timpilor.

     

    Multumesc frumos. Am gasit acea gaurica :) Acum astept sa-mi ajunga lantul nou. Multumesc inca odata.

     

    dg06y9.jpg

  3. da tu ai legat electromotoru la 380v de o avut atata putere? cum mama naibii sa sara de la cat invarte electromotoru ! tu te auzi ce spui.Omule , lantul ala ori o fost sarit mai demult CU MOTORU PORnit ca altfel n-are cum , ori s-o jucat cineva la intinzator si lo slabit de o sarit lantu !

     

    Lantul e foarte uzat , intinzatorul era la maxim , am dat la starter de 2 ori si apoi nu a mai vrut. Am pus lantul si am rotit motorul cu mana , si nu e stricat nimic , supapele se inchid bine.

     

     

    Singura chestie pe care am gasit-o in manual legat de semnele alea este la reglajul supapelor:

    "Rotate the driving pulley anticlockwise until the mark on the camshaft is aligned with the mark on the cylinder head cover, and the "T" mark on the outside of the rotor is aligned with the reference mark on the thread of the inspection plug hole."

    Poate gasesti mai multe in manual:

     

    Doar asta am gasit si eu , de aceea am facut topicul asta. Multumesc ca ai incercat .

  4. eu tot nu inteleg cum sa-ti sara lantu de distributie cand motoru e oprit?

     

    A sarit lantul cand am dat sa-l pornesc.

     

    Ai baut ceva si nu nEmeresti tastele??? Cand ai sa intrebi ceva COERENT, ai sa primesti un raspuns coerent...

    Deci...despre ce vorbim???

     

    Daca te roade pe interior , sa stii ca nu am baut nimic . Si daca ai de gand sa te dai mare pe aici , si sa-ti arati obiceiurile spurcate te-as ruga sa te abtii ;)

  5. Nu a stricat nimic pentru ca tot s-a intimplat cand am vrut sa-l pornesc , am dat la buton 2 secunde , bateria fiind moarta , starterul a miscat putin motorul ,am bagat la redresor bateria , si cand sa-i dau iar , nu a mai mers , apoi am constatat ca e blocat motorul..

     

    Deci am o sageata pe roata de pe variator , dar nu stiu langa ce sa aliniez sageata .. am sters pe acolo bine dar nu am gasit nimic .

     

    Am incercat sa pun axul cu came la semn , si sa ridic pistonul in sus. si corespunde , supapele sunt inchise si pistonul in sus de tot. Cred ca asa o sa pun distributia , asa e si logic , dar vroiam sa fac ca la carte :)

  6. salut , ieri mi-a sarit lantul de distributie cu 2-3 dinti , pentru ca s-a slabit , si ramanea supapele de evacuare deschise si palea pistonul in ele . Am desfacut capacul de la supape , si am constatat ca intinzatorul era dat la maxim , asa ca lantul e intinz si uzat. Am dat comanda de un lant nou , si miine trebuie sa apara . Problema e ca nu gasesc semnul de la ambielaj , semnul de la axul cu came l-am gasit.

     

    Este vorba de un piaggio x9 180cc amalfi.

     

    Daca tot nu gasesc semnul din cunostintele mele la masini , as pune cam asa , pistonul in sus de tot , si supapele inchise , asta este regula la masini.

    Cei care nu au habar ii rog frumos sa se abtina si sa nu faca post pentru +1. Multumesc

  7. mai e cineva cu x9 pe aici ?

     

    Eu am unul de 180 si e super ok, N-as zice ca e barca , dupa o perioada te inveti cu el si zici ca esti cu bicicleta. De consum nu stiu sigur cat consuma , am avut o problema la carburator , acum l-am reglat si astept caldura sa testez cat consuma. Din auzite consuma undeva pana in 4 l , poate chiar si 3.5 l , cu un reglaj de aer bun la carburator. Daca mai e cineva cu asa model astept reply si mai schimbam o vorba.

  8. deci ii baga compresie in carter si de la compersia foarte puternica arunca si uleiul... Daca zici ca segmentii nu-s uzati tare ii baga compresie prin alta parte , desi teoretic nu are pe unde te-as sfatui sa verifici.

     

    Nu stiu daca e ok sa bagi furtunul de gaze inapoi in carter , pentru ca s-ar primi o presiune in carter , nu o sa aiva pe unde sa scoata gazele..

  9. Relanti-ul corect este 1650+/-50rpm cu motorul cald, la rece urca pana la 2500 rpm pana ajunge la temperatura optima de lucru (are soc automat).

     

    Verifica sa nu aiba amestec prea bogat (sau sarac), ori relantiu-ul dat mai mare, ori ambele variante.

     

    te rog sa-mi spui la ce sa umblu in carburator pentru ai face amestecul putin mai sarac , la rece cand socul automat e on , face fum negru cand stau pe loc (semn de amestec bogat)

     

     

     

     

    Am rezolvat cu indicatorul temperaturii apei , va zic cum am rezolvat eu in caz ca mai are cineva problema respectiva.

     

    Eu am gasit senzorul de pe chiuloasa , am scos firul si l-am atins la masa , indicatorul ar trebui sa se ridice (nu-l lasati sa se ridice pina sus decuplati firul ) daca indicatorul se ridica e totul ok , si buba ramane senzorul sau contactul , daca nu se ridica aveti probleme cu bordul digital ! am curatit contactul de la senzor si totul e ok . si fiti atenti sa faceti toate teste astea cu cheia pornita !

  10. l-am gasit doar ca e sh ..http://moto-atv-scutere.anunturi-auto.4tuning.ro/piese-moto/bord-electronic-digital-piaggio-x9-original-12245888.html

     

    o sa ma interesez mai detailat si iti zic daca iti cumpar bordul sau nu.

     

    o sa incerc sa-i scot firul de la senzorul de pe chiuloasa sa ii dau plus si sa vad daca se ridica indicatorul (la masina asa verifici daca e senzorul problema) daca se ridica e senzorul bulit , daca nu o sa cumpar ambele borduri.

  11. Salut baieti , sunt nou pe aici si vreau sa ma ajutati cu o mica problema la jucaria mea :) Am un piaggio x9 180cc amalfi si nu-mi indica temperatura la apa. Merg cu el cativa km , pina cand zic eu ca s-a incalzit cat de cat , opresc motorul , aprind si sting de la cheie si se ridica 1-2 linii indicatorul , dar cand merg cu motorul pornit nu-mi arata nimic sta lipit la 0 .

     

    Si mai am o problema , nu-mi arata turatiile corect , turomentrul parca "tremura" cand merg , sare de la 4000 rotatii la 6000 , daca ii dau blana un pic se duce turometru la 10.000-11.000 turatii , cand defapt el are 5000-6000. Cand sta motorul pornit pe loc , imi arata 2000-3000 rotatii insa nu e stabil "tremura" .

     

    Deci ce as putea sa-i fac , ajutati-ma cu un sfat . Multumesc

  12. iti recomand cu caldura foresight-ul de 250 , am avut eu unu pina in iarna 2013 , i-am facut 47000 km , se auzea o bataie cind porneam si cind opream motoru , era de la roata care o invirte starterul (nu era grav) dar la 47 mii eu zic ca a mers super , al meu ridica 140 km/h si l-am vindut pe 10 decembrie 2013. Acum am un piaggio x9 amafli de 180cc , ma atrage mai mult piaggio , datorita partii electronice (asta pentru ca sunt verde de ani) Dar foresight-ul e simplu si bun !!

×
×
  • Creează nouă...