Sari la conținut

NightShadow

Membru
  • Număr conținut

    90
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de NightShadow

  1. HONDA Valkyrie Rune 1800 tare scumpa una noua mai ales daca e modelul cromat! este una expusa in sighisoara in interiorul hotelului Corona!

     

    Da, e a lui Adi Burlacu, proprietarul hotelului. Din cand in cand mai face o tura prin oras.

  2. Acu fara malitiozitate doar din pura curiozitate si lipsa de experienta intreb la ce riscuri suplimentare se expune un motociclist care merge inafara orasului cu 50-60km/h(nu vorbim de autostrazi) fata de unul care merge in jur de 90-100km/h deci tot legal dar la limita superioara. Eu chiar nu-mi dau seama cum poate fi mai riscant sa mergi mai incet decat sa mergi mai repede.

    I-ti raspund eu. Se suie conservarii pe tine. Chiar si cei cu Daciile din 1980 toamna. Si mie mi se pare mai periculos sa mergi in afara localitatii doar cu 50-60 km/h, trebuie sa fi tot timpul cu ochii in oglinda ca sa nu cumva sa te dea jos un conservar.

  3. E topicul pe care-l evit de ceva vreme si pe care nu as fi vrut sa scriu vreodata. Ma bucur totusi ca am apucat sa scriu eu despre mine si nu altii.

    Initial nici nu am vrut sa scriu pt ca in general nu-mi palce sa vorbesc despre mine, dar apoi m-am gandit ca poate totusi unii vor trage niste concluzii utile.

    Asadar ma intorceam sambata de la Bucuresti inspre Cluj. Drum frumos, mai putin Valea Prahovei unde a inceput sa ploua si a trebuit sa opresc sa-mi pun echipamentul de ploaie. In rest asfalt uscat, vreme tocmai buna de mers, nici prea cald nici prea frig, trafic lejer. In Sighisoara opresc la OMV sa alimentez, ocazie cu care de obicei mananc si eu ceva, dar atunci am zis ca sunt prea infofolit si prea stropit din cap pana-n picioare ca sa ma mai asez undeva. Si inca 2 ore n-oi muri pana acasa unde ma asteapta o masa adevarata. Asa ca am plecat mai departe. Era 9 fara ceva, seara. Trec de Hetiur si ma avant cu sarg pe serpentinele Dealului Nadesului, o zona superba, cu viraje pe toate gusturile si cu asfalt perfect. Si cum mergeam eu linistit, cam cu 90-100 km/h si simteam cum mi se lungea ranjetul pe fata dupa fiecare viraj, la un moment dat intr-o curba destul de larga, la stanga si in usoara urcare, mi se schimba brusc peisajul. In locul dealurilor si copacilor vad brusc un close-up la asfalt si in loc de uruitul dulce al motorului aud harsaitul castii mele pe asfalt. N-am apucat sa schitez macar vreun gest de frana sau evitare. Ce sa evit si de ce sa franez...? Ca de vazut nu am vazut nimic deosebit.

    In fine, dupa ce mi-am terminat eu evolutia in aer si la sol, m-am pomenit ca ma opresc exact in pozitia "mama iedului". Imi fac rapid o autoevaluare si vad ca ies bine la inventar, chiar cu un plus de nisip in gura. Asa ca ma ridic si ma reped la motor sa vad in ce stare e. Inca mergea motorul asa ca-l opresc rapid. Apoi imi dau seama ca am o jena la genunchiu stang asa ca ma asez pe parapet sa vad daca nu e ceva grav. Intre timp vad ca oprisera 2 masini mai jos pe contrasens iar un tip alerga inspre mine. M-a intrebat daca sunt ok si daca e cazul sa sune la salvare. I-am zis ca nu, dar sa ma ajute sa ridic motorul ca eram si incarcat cu bagaje. Apropo, daca vreodata aveti de legat bagaje pe motor, sunt expert. Cei 2 rucsaci nici macar nu s-au clintit de la locul lor.

    Buuun, dupa ce am ridicat motorul si am vazut ca inafara de cateva zgraieturi, polizari si semnalele stanga sparte nu are mare lucru m-am mai linistit si am incercat sa-mi dau seama de ce mama dracului am cazut. Gropi nu erau, eram pe mijlocul benzii deci nu era nici nisip nici vopseau de marcaj in jur. Nici macar vreun cocalar in audi sau loganar nu erau in zona ca sa ma descarc pe ei. Si cand ma uit eu mai etent la asfalt vad o urma ce parea la prima vederea a fi de la un cauciuc de camion sau geva de genul asta. Cand ma apropii si pun piciorul pe ea, era sa cad din nou...atat imi mai lipsea. Asa ca ma luminez si ma crucesc in acelasi timp, realizand ca nimerisem pe ditai dara de ulei, relativ proaspata. :cheers: ;) :)

     

    post-7965-1218552224_thumb.jpgpost-7965-1218552251_thumb.jpg

     

    Nu vreti sa stiti ce a fost la gura mea...cred ca 10 de minute am injurat contiunuu, cu o dictie de prezentator de stiri si fara sa ma repet. Noroc cu prietena lui Nicu, unul din soferii de pe contrasens care a oprit si apoi a si intors (caruia ii multumesc si pe aceasta cale) si care a alunecat si el pe dara respectiva de era sa intre in parapet. Deci repet noroc cu prietena/sotia lui care imi tot baga sub nas o sticla de sprite gandind probabil ca mi s-o fi uscat gura de atata injurat. Asa ca m-am oprit din injurat si am scuipat cu naduf...si de nervi dar si ca aveam nisip in gura, ocazie cu care mi-am dat seama ca inca nu imi dadusem casca jos... :D

    Am sunat la 112 sa le spun sa trimita pe cineva sa curete drumul, stiind ca zona e des frecventata de reisarii din zona. Apoi m-am intors in Sighisoara la politie unde a urmat binecunoscutul dans al declaratiilor si constatarilor. Faza tare aici, dupa ce am depus declaratia imi zice tipul "bine luati declaratia si scrieti ce avarii aveti la motocicleta dupa aceea veniti din nou". Noroc ca a avut treaba la masina lor de politie ca altfel nici nu vedea motorul. Oricum puteam sa scriu acolo ca i-a mai crescut o roata ca tot nu cred ca verifica. In fine...

    Tin sa-i multumesc lui Levi (aka NightShadow) din Sighisoara (care m-a mai ajutat si in alte ocazii) si prietenei lui (spre rusinea mea am uitat cum o cheama) care au avut rabdare sa vina cu mine la politie si sa-mi tina si companie acolo. Ca am stat vreo 2 ore, daca nu mai mult, desi nu era nimeni la coada...dar pur si simplu era plecat "colegu' de la circulatie".

    Avarii:

    - motor: zgarieturi, polizari multiple pe partea stanga, toba stanga infundata in 2 locuri. Costuri estimative de reparatie1000-1200 E... Traiasca CASCO. Sper sa nu comenteze ceva. Motorul in rest pare ok...dupa ce am scapat de la politie m-am intors la Cluj inca 150 km fara probleme. Am mai oprit odata la locul accidentului sa vad daca isi facusera treaba cei de la drumuri si intr-adevar pata nu mai era acolo...doar ramasitele de la semnalele mele... :burnout:

    - echipament: costum de ploaie ferfenita (si nu era din ala ieftin de pe Louis), casca zgariata rau pe partea stanga, atat viziera cat si casca in sine; pantaloni moto cu protectii hard rupti destul de tare in genunchi, manusi julite exact la nivelul carboanelor (stiu ei ce stiu), cizma stanga julita. Pe sub costumul de ploaie aveam o geaca de piele Vanucci care si-a facut excelent treaba si care are doar o zgarietura mica pe spate. Pe sub geaca aveam o carapace IXS care si ea s-a zgariat putin in partea de jos. Costuri estimative de inlocuire 2000-2500 RON. Nu cred ca pot da pe nimeni in judecata sa mi-i recuperez, asa ca se trec la "collateral damage"

    Atasez cateva poze cu echipamentul iar cine are ochi sa vada si cine are ceva intre urechi sa inteleaga. Cine nu...Dumnezeu cu mila.

     

    post-7965-1218552079_thumb.jpgpost-7965-1218553217_thumb.jpgpost-7965-1218552059_thumb.jpgpost-7965-1218552018_thumb.jpgpost-7965-1218552099_thumb.jpg

     

    In rest ce sa zic...bine ca nu a fost mai rau. Putea sa fie curba spre dreapta si atunci nu ma opream in parapet ci Domane fereste intr-un tir de pe contrasens, sau putea sa fie cineva in spatele meu care sa nu poata opri la timp sau chiar sa alunece si el pe pata. Despre echipament nu mai zic...ca daca nu-l aveam acum eram oale si ulcele. Dar asa, inafara unei dureri suportabile la genunchiul stang si la degetul mare de la mana dreapta nu am patit nimic. Iar azi parca si durerile alea au mai trecut.

    Sunt mai mult afectat psihic, pt ca stau si ma gandesc ce as fi putut face pt a evita cazatura. Sau cu ce am gresit? :burnout:

    Sa fi mers mai incet, desi 90-100 la ora nu mi se pare mult iar cei care cunosc zona poate imi dau dreptate. Ok, hai sa zicem ca era totusi prea mult, dar cu cat ar fi trebuit sa merg? 40-50 la ora... ca sa nu trebuiasca sa inclin deloc motorul in curba si atunci poate as fi trecut peste pata fara sa alunec? Sa fim seriosi, nici cu scuterul nu mergi asa incet...

    Nu stiu, va provoc pe voi, poate aveti voi alte idei. Ce poti face in cazul unei pete ca asta de ulei in curba (a nu se intelege cativa stropi)?

     

    Toate cele bune si asfalt...mai bine ud decat cu ulei.

     

     

    N-ai ce-mi multumi ca n-am facut mare lucru doar ti-am tinut companie vreo 2 ore la Politie. Mare noroc cu echipamentul ca altfel se complicau lucrurile. I-mi pare rau pentru ce ai patit dar ma bucur ca ai scapat doar cu atat. Mai multa bafta pe viitor. Chiar am fost placut surprins cand ai spus ca autoritatile au curatat pata acea de ulei pe care s-ar fi putut accidenta si alti motociclisti si nu numai. Apropo pe prietena mea o cheama Bianca. :burnout:

     

    nu te supara, ce cautai pe contrasens? pata e pe sensul de coborare.

     

    p.s.: hjc e o casca de exceptie. am rupt un gard de fier forjat cu capul la o viteza pe care nu vreau sa o comentez si si-a facut treaba. aparent chiar e intreaga, dar structura interna e compromisa cu siguranta. iti recomand s-o schimbi imediat, chiar daca pare in regula.

    CONTRASENS?! Domnu Zahei tin sa precizez ca accidentul s-a intamplat in Roamania nu in Anglia. Probabil ca a-ti interpretat gresit poza.

  4. Este un F3 dar greu se putea recunoaste modelul in halul in care arata de asta a crezut Sorin ca e R1. Si da a fost accident pentru ca epava este la mine in curte. Din fericire nu e cazul de RIP.

  5. Este vorba de Mircea cu motocicleta CBR 600 F 3 auriu cu negru din Sighisoara. Din fericire el a scapat aproape nevatamat, acuza doar ceva dureri la coaste, insa motocicleta este dauna totala. Era costumat full. Cauzal accidentului?? Vechiul sablon. Neacordare de prioritate. Replica soferului: nu l-am vazut. Un Golf 2 care vroia sa intre la benzinarie i-a taiat calea, el circuland pe banda 1 regulamentar. (a se intelege inclusiv viteza) Multa sanatate si bafta la recuperarea pagubei.

  6. bachus_21 sau Adi spuneti-mi va rog unde sunt acesti tumulii funerare. Eu stau in Sighisoara dar nu cred sa fi remarcat ,,denivelarile" acelea prin apropiere. Azi am intrebat un prof. de istorie care mi-a zis ca stie de ceva ramasite dacice, dar intr-o zona in care nu cred ca aveati voi drum sa le fotografiati. Am cautat pe internet dar din pacate n-am gasit locatia exacta. Va multumesc!

    post-8209-1210090731_thumb.jpg

  7. Dragos... nu si tuuuuu :crack:

     

    Mai si opriti pe la magazin cand mai treceti sa va mai vad... ca asa treceti ca rachetele :rusinica:

     

    Dane ti-ai facut motocicleta??

  8. ai actiuni pacolo? :cheers:

    daca da mai umbla nitel la conduita ospatarilor :)

     

    Din pacate n-am actiuni dar proprietarul este motociclist si motociclistii intodeauna au fost primiti bine. Imi pare rau ca din cauza unui tembel de ospatar ai ramas cu un gust amar. Toate cele bune!

  9. In legatura cu consumul de ulei, la inceput m-am speriat cand am vazut ca dupa circa 400 de km nivelul uleiului a scazut la minim dar pe parcurs m-am prins ca daca ma duc frumos de ex. la un drum lung in grup cu viteza relativ mica 130-150 ma pot duce mai mult, daca forjez ma duc mai putin pana sa completez cu ulei. Pe perioada calda am folosit ulei Valvoline durablend 20w50 iar acum pe perioada rece, din motiv ca a inceput sa-mi patineze ambreajul pana mi se incalzea motorul, am schimbat cu Repsol 15w50. Dupa parerea mea partile negative a FZR-ului sunt: consumul de ulei, suspensia fata prea rigida, etrierele frana numai cu 4 pistonase , si poate posibilitatea de a monta la roata spate cauciuc de maximum 150. Toate cele bune!

  10. Un weekend de cca 1300km : Constanta - Buzau - Brasov - Bran (cazare) - Sighisoara - Tg. Mures... si retur - consum mediu de benzina cca 6.5L/100km dar in schimb, din cauza rpm destul de ridicate datorita curbelor stranse mi'a papat 1L de ulei... e setoasa tare ;)

     

    Am citit cate ceva pe net si se pare ca e "normal", YAMAHA a facut exces de zel cu ungerea/racirea la FZR1000. Se pare ca exista si un remediu, inlocuirea pistoanelor cu un "kit de 1048" cu o alta forma... Personal m'am resemnat cu consumul de ulei, la 2 "plinuri" trag si 2-300ml de ulei... :D

     

    In rest... cauciucuri duse la maxim si scarite pe asfalt :blbl: (ufff, ce n'ash da sa locuiesc in sighisoara...)

     

    post-11356-1182102998_thumb.jpg

     

    Vine cam tarziu reply-ul meu dar daca mai treci prin Sighisoara sa ne intalnim la o cafea sa schimbam pareri despre FZR (eu detin un fzr de 600 aproape de 2 ani). Sunt curios ce ti-a placut asa mult la orasul nostru de ai vrea sa locuiesti aici? Nr meu. 0743303390\Levi

  11. Venim din Sighisoara o gasca am fost si anii trecuti ,o sa stam la tribuna D cu un steag a Romaniei(ptr. ROBI) si a lui Rossi.

    Va recomand campingul care este foarte curat si civilizat,cu toalete si dusuri civilizate cu oameni cumsecade ,terase si bere foarte buna.

    Cat despre cazare la hotel sa va pregatiti ca Brno e la o distanta destul de mare de circuit iar campingul este chiar langa .

    Bilete gasiti si la intrare fara probleme undeva la 32-35 euro pentru General Admision ,dar nici nu prea merita pentru alte tribune cumparat ca loc ca zona -D- nu exista.

    Noi plecam in 16 seara din Sighisoara cu masina ne putem intalni cu voi daca vreti,de la noi sunt aprox.1000 km vrem sa ajungem in 17 dimineata la antrenamente.-traseu:Sighisoara,Cluj,Oradea,Debrecen,Budapesta,Gyor,Bratislava,Brno.

    0040740222282-pentru cei seriosi.

  12. 1. Benzina am in rezervor

    2. Robinetul de la rezervor nu cred ca e infundat pentru ca a mers inainte :|. filtru de benzina nu cred ca am ca nu l-am vazut pe acolo si pompa de benzina merge ca se aude cand pun contactul

    3. Fisele le-am pus in ordine

    4. Am incercat si cu filtrul de aer dat jos si cu el pus si acceasi problema...

    Am incercat sa pun benzina in carburatoare si am reusit sa o pornesc pana la urma pentru putin timp, dar mergea doar in 2 pistoane si moare pana la urma

    5. Compresie am pentru ca a mers chiar foarte bine inainte

    Carburatoarele cum verific daca sunt curate sau nu? ca nu ma pricep :cheers:

    1. Filtrul de aer l-am suflat cu compresorul si am incercat si cu el pus si fara el

    2. Poti sa imi spui cum sa verific daca sunt murdare? :| nu ma pricep :rusinica:

    3. Codu asta sunt

    4. Nu cred ca am filtru de benzina

     

    PS: ms la amandoi pentru raspunsuri :cheers:

     

    Este filtru de benzina sub rezervor dar se vede doar daca dai jos rezervorul.

×
×
  • Creează nouă...