Sari la conținut

gedorin

Membru
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Cluj-Napoca
  • Carnet moto din
    2013
  • Motocicleta
    BMW F650
  • Numar Moto
    BEE

gedorin's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. gedorin

    Util

    Și eu stau în zona, dacă vreți sa ne cuplam la un garaj, ma bag și eu. Cu 150-200 sigur găsim un garaj de tabla.
  2. gedorin

    Util

    Rezolvat unde și la ce bani? » Post actualizat in 21 Jan 2015 08:43 Rezolvat unde și la ce bani?
  3. gedorin

    Util

    Pleonasm înseamnă ceva redundant, doar intr-o lume ideala serios și ieftin e pleonasm. La noi politician hot ar fi un exemplu de pleonasm. Și sa știi ca în multe domenii găsești servicii ieftine și bune, dar într-adevăr nu în domeniul service-urilor moto.
  4. gedorin

    Util

    ma intereseaza o reparatie de radiator. recomandati pe cineva in cluj? am impresia ca am o fisura sub buson, ma gandesc ca se poate suda. cam cat poate costa? merita reparat sau sa caut unu second?
  5. De-abia astept. De mecanica deja-s satul mda, se pare ca nu se mai termina telenovela asta.. ceva nu-i ok cu electromotoru sau cu montajul ca invarte foarte greu.. materia ii ok, am pus-o pe redresor si pe tester. se pare ca tre sa dau jos electromotoru.
  6. Nu ramane cuplat. Suna ca si cum s-ar chinui electromotorul, de-aia cred ca-i bateria.
  7. update: au sosit piesele azi. am facut si montajul ca la carte. a pornit din a 2-a ca la prima era moarta bateria niste chestii de remarcat / retinut: - rulmentul unisens imi intra intr-o singura pozitie, are ca niste urechiuse pe margini ce nu permit sa-l bagi in alta pozitie (cel putin al meu). sageata de pe el indica in sensul invers acelor de ceasornic sau spre roata din spate. - locktite la tot ce-am infiletat. o fi bine, o fi rau.. doamne ajuta - o singura problema.. mi se pare ca suna diferit electromotorul la pornire, banuiesc ca-i de vina bateria. poate sa fie ceva legat de montaj? porneste din prima, nu face figuri, doar ca mi se pare ca suna ciudat. am pus bateria pe redresor pana maine si ma lamuresc. - am schimbat si bujiile cu ocazia asta. multumiri tuturor pentru sfaturi!
  8. pe forumul aprilia ziceau ca trebuie scoase bilele si intoarse ca sa potriveasca de la bmw.
  9. Patrick, manualul zice simplu "asamblarea se face in ordinea inversa a dezasamblarii". Pe dvd-ul 2 apare intr-adevar mult mai frumos descrisa ordinea de reasamblare, dar din nou, nimic despre posibilitatea instalarii gresite. Cautand alte tutoriale am dat peste oameni care ziceau ca au montat gresit si nu pornea, deci asta vroiam sa evit cu intrebarea mea. (poza cu oala in curand)
  10. din pacate doar dimineata.. mi-e imposibil sa cobor din pat pana la masina la ora asta hmm.. sper ca n-am facut o prostie luand oala de pegaso in ideea ca-i acelasi motor si arata la fel
  11. hmm.. te referi la alea 8 suruburi ce prind oala de freeweel? alea le-am primit inapoi intr-o cutie deci habar n-am de ordine, dar la piesa noua arata suruburile gata bagate, banuiesc ca in ordinea corecta. n-as fi crezut ca are vreo importanta asta.. sa inteleg ca trebuie aliniat canalul de pana cu senzorul de scanteie? senzorul de scanteie e tabla aia cu 2 fire ce ies din ea langa filtru de ulei?
  12. Imi imaginam ca la asta se refera alinierea freewheel-ului, dar nu inteleg efectiv cum se face. Initial credeam ca merge intr-o singura pozitie dar am citit ca unii nu l-au pus bine si nu porneste ca-i defazata aprinderea. Vroiam sa stiu cum sa fac sa-l pun corect. Loctite stiu sigur ca se pune pe suruburile alea 4 de la masca aia ce vine peste rulmentul unisens, mai trebuie pe altele?
  13. nu are nimeni piesele astea.. se pare ca trec cel mai bine ca-i o problema comuna, practic ar trebui sa intre la consumabile.. caut strungar competent Update: maine imi porneste coletul din germania. am gasit ansamblul complet pe ebay.de de pe un F dezmembrat (Anlasserfreilauf - 90eur cu tot cu shipping, merci inca o data Delo!) si-am mai gasit la cineva in vatra dornei oala de la alternator la 50ron + transport vreo 35. M-ar interesa ceva ponturi pentru reasamblare. A fost desfacut in service, acum motorul e acasa si sper sa-l pot pune eu inapoi pe-olalta. Am citit ceva de alinierea freewheelului, dupa ce trebuie sa ma uit? Loctite se pune pe toate suruburile? Alte variante pe care le-am explorat, pentru cei care vor mai avea aceeasi problema: - bendix nou + incarcare cu sudura si rectificare pe zonele uzate de la freewheel respectiv flansa ce vine pe el. Incarcarea face 150 ron, tipul care face a zis ca tine. Problema a fost ca la rectificator mi-a zis ca nu tine si nu are rost. - bendix nou cu 1-2mm mai mare si rectificare freewheel si flansa dupa bendixul nou - nu am prea explorat posibilitatea desi parea o idee relativ buna. - bendix nou + flansa si freewheel facute de la 0 - costul aproximativ egal cu piesele OEM. - bendix nou + cromare dura + rectificare - se face in timisoara si teoretic rezulta o piesa superioara ca rezistenta in timp. nu stiu la ce costuri se ajunge. - intreg ansamblul nou facut in taiwan dar nu original, este pe ebay la 300$ + shipping vreo 30$. dureaza vreo luna sa ajunga si mai este posibilitatea sa trebuiasca dat ceva la vama.
×
×
  • Creează nouă...