Sari la conținut

dragoss91

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de dragoss91

  1. Nu se mai intoarce nici un procent inapoi in cilindru pentru ca ostilitatile decurg in felul urmator:

    dupa explozie (ardere cum vreti voi) pistonul coboara si prima fereastra care se deschide este evacuarea

    are loc eliminarea majoritatii gazelor din cilindru

    a doua fereastra care se deschide la aceeasi coborare este admisia

    are loc aceesul amestecului carburant in cilindru (acesta fiind impins de pistonul ce coboara) si evacuarea a ceea ce a mai ramas din ardere

    pistonul incepe sa urce inchide admisia si pe urma evacuarea in acest timp o parte din amestec iese pe evacuare el nu va mai fi absorbit in cilindru pentru ca asa cum am mentionat urmatoarea etapa este deschiderea din nou a evacuarii si eliminarea gazelor de ardere.

    Din aceste considerente putem deduce importanta majora a esapamentului la 2T, daca este prea permisiv creste puterea pentru ca cilindrul se umple mai bine dar creste si consumul prin marirea procentului de amestec pierdut, daca este obturat cilindrul nu se umple satisfacator si puterea scade.

     

    Eu doar i-am raspuns la intrebarea daca ii va creste consumul daca da foc la gazele care ies pe teava , si-am zis ca nu , deoarece gazele care au ajuns in toba finala sunt ca si pierdute . Permisivitatea esapamentului la 2T este data de camera de expansiune sau de reflexie a gazelor cum se mai spune ca in rest e o simpla teava , si intradevar poate nu se intorc in motor dar sunt tinute de acea relexie sa nu se piarda o partea prea mare din amestec .

  2. Gazele care se reflecta si intorc o parte din amestec inapoi in cilindru nu ajung la iesirea din toba ca altfel nu s-ar mai reflecta , deci consumul cel mai probabil nu va creste .

     

    Eu zic mai bine sa renunti la kitsch-ul asta ca nu isi are locul pe un scuter cu sunet de drujba si motorul cat o doza de cola , chiar daca ai reusi sa o faci cum trebuie , e exact ca si cum ai tuna cu abtibilduri dacia din '70 .

     

    In schimb poti avea alte idei mult mai creative decat o flacara la c*r . Un sistem compressor , un drag-scooter , poti sa-i pui motor mai mare , sau daca vrei ceva vizual fa-i ceva frumos cu aerograful . La 2 roti cel putin e o linie foarte subtire intre un tuning cocalaresc si o personalizare frumoasa

  3. Detin un SR 50 factory modificat insa m-am plictisit de drujbe si as vrea un Derbi GP1 125 , unii mi-au spus ca e o alegere proasta altii ridica in slavi marca Derbi . As dori si parerea voastra si in special a celor care detin sau au condus un derbi gp1 .

  4. @robike - am mai auzit o varianta cu vata minerala intr-un tub bagat in silencer dar dupa logica mea asta ar trebui sa aiba un impact (negativ) destul de mare asupra performantei motorului . As putea incerca banda ceramica ...

     

    @wladcox - adevar graiesti , dar macar asa cat de putin sa mai amortizez din bazaitul ala obositor .

     

    Si mai am o intrebare , rolele de la variator pot scoate sunete ? Adica atunci cand cresc in turatie (cand plec de pe loc) se aude un sunet din motor similar cu cel al mizeriei din calorifere , neuniform si suna de parca ar fi o bucatica de metal intr-un labirint de tevi cu apa sub presiune .

  5. @zapp - a meu suna mai mult a bondar , stiu cum suna RS-50/125 si as zice ca e mai prietenos sunetul ala decat ce am eu .

     

    @spatula - Ai dreptate , setul este de 70cc si ambielajul il face de 80 , si este un POL.1400183 - Polini -set motor chiuloasa D.47 si S6.8014000 - Stage6 - Ambielaj .

     

    Iar toba pe care o am este un polini for race 3 dar habar nu am ce model intrucat nu am gasit-o pe net nicaieri si nici macar alta asemanatoare (cu 2 arcuri intre silencer si camera de expansiune) tot ce va pot oferi este o poza

     

    file_535713_php6bySPr.jpg

  6. Buna seara ,

     

    Detin un SR-50 factory cu set polini 80cc si alte nebunii , intrebarea mea este daca exista o toba mai silentioasa , sincer m-am saturat de zgomotul ala de drujba dar nici nu as vrea sa renunt la tuning . Momentan am o toba polini for race 3 dar ma gandeam sa o schimb si am gasit LeoVince GP (http://www.leovince.com/en/products/leovince/exhaust-systems/scoot/gp) despre care scrie si pe site ca este mai silentioasa dar din reviewuri am citit ca e buna doar pentru motoare stock de 50cc . Aveti alte sugestii ? Sunt sigur ca nu sunt primul care are o asemenea dorinta si nu prea as vrea sa trec la 4t doar pentru asta .

     

     

×
×
  • Creează nouă...