Sari la conținut

adrian_andrei

Membru
  • Număr conținut

    20
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de adrian_andrei

  1. De ce nu spune nimeni nimic de IPONE FULL POWER KATANA ? Nu prea stie lumea de el? Eu pe asta il am si sunt foarte multumit. Am avut si 7100, imi place mai mult IPONE. Deci ori e un ulei bun care merita incercat, ori traiesc o conspiratie si, de fapt, stiti toti ca e un ulei de c*cat da` nu-mi zice nimeni nimic, ma lasati sa sufar in tacere )) Nu, serios acum, chiar e fain mehlemu`.
  2. Eu pe a mea am asa: Suport topcase: https://motomus.ro/suport-top-case-monorack-honda-hornet-600-03-258fz Placa topcase: https://motomus.ro/placa-top-case-monorack-fz-monokey-m5 Topcase: http://www.bikershop.ro/index.php?route=product/product&product_id=6144 Daca te intereseaza sa-ti pui si laterale: Rack: https://motomus.ro/suporti-laterale-genti-textile-honda-hornet-600-03-t214 Genti: http://motodiscount.ro/GENTI-LATERALE-GIVI-EA100-40L Cauta-le SH inainte sa le iei noi, poate ai noroc. Eu am gasit topcase-ul cu 600 lei, de exemplu. *Nu fac reclama, site-urile nu-mi apartin, nu sunt afiliat in nici un fel, I'm just helping.
  3. Nu, e la rece. Știu,și mie mi s-au părut mari și am verificat și în owner și în service manual și așa sunt. 2.5 și 2.9. eu puneam 2.4 cu 2.4 și în afară de mici tendințe de wobble la viteze mari >170 nu am observat alte probleme
  4. Am aceeasi inaltime ca si tine si la fel ating si eu jos. De curiozitate te intreb, ce anume nu-ti place? Ai intalnit vreo situatie in care sa fi putut sa pui toata talpa jos te-ar fi ajutat considerabil?
  5. Am tot auzit si citit pareri de la altii cum ca ba e bine sa scazi presiunea pe serpentine, ba nu e. Un exemplu de argument: "Many people, including canyon carvers, think that by running a lower tire pressure will result in better performance. In reality, you’re flexing your tire when it doesn’t need to by not having enough air pressure in it, resulting in excessive tire wear." Cand tragi linie, eu deduc cam asa: scazi presiunea ceea ce iti ofera (macar la nivel teoretic) o suprafata de contact mai mare. Si aici am 2 intrebari: 1. Daca scazi din presiune atat de mult incat sa obtii o suprafata considerabil mai mare de contact, nu afectezi si rigiditatea cauciucului? Cand vorbim de gume de masina, alea pot sa faca wobbly-wobbly pe asfalt (la accelerari de exemplu), nu pateste nimeni nimic. Dar la motoreta nu incepe sa-ti danseze curu' in curbe (intrare, iesire, etc) daca nu ai presiunea adecvata? Pentru ca stim cu totii, presiunea actioneaza in mod egal pe toata suprafata gumei, dar forta centrifuga -mama ei- trage de linia mediana a gumei in afara. Si fara o presiune suficienta care sa-ti "sustina" si marginea gumei...intuiesc ca nu e bine. 2. Daca scazi din presiune "numa' putin", mai are sens? Chiar obtii beneficii reale sau e mai mult un confort psihic ? Intreb si eu, de curiozitate; nu urmaresc sa mai trezesc un topic aici...
  6. In cartea de la PC36 spune foarte clar: INITIAL = 1000km or 1 month REGULAR = EVERY 12800km or 12 months //Pagina 89 din Owners Manual. Acum sigur ca cifrele astea mai variaza putin in functie de regimul de mers, dar sa schimbi uleiul la 5-6k, mi se pare putin cam repede (parere personala). Daca as face asa, ar insemna sa schimb uleiul de 2-3 ori pe sezon :-s... Sau poate regula asta cu 5-6k e valabila la supersporturile care au sub 8000rpm doar cand sunt oprite sau stau la semafor ??
  7. HISS-ul poate fi dezactivat din cate stiam eu, dar nu-mi mai aduc aminte in ce ordine trebuia sa apesi pe butoane si cat sa le tii.
  8. Salut, eu am parbrizul asta (Givi, nu Puig, dar cam aceeasi treaba) https://www.revzilla.com/motorcycle/givi-a305-windscreen-honda-cb600f-599-hornet montat. E asa cum zici tu, in pozitie de mers normala o sa-ti devieze vantul in casca si ai sa-l simti mai puternic decat daca n-ai avea parbriz. Insa iti salveaza considerabil geaca de ganganii. Iar daca te apleci putin, dispare si vantul care vine direct in viziera, trece pe deasupra. Parbrizul il gasesti de cumparat si pe site-uri din Romania.
  9. Salut. Incearca pe motomus. Eu de acolo mi-am luat rack, dar nu stiu daca e compatibil si cu anul 2000 http://www.motomus.ro/accesorii/genti-cutii-coburi/suporti-topcase-genti/Suport-Top-Case-Monorack-Honda-Hornet-600-03-258FZ Tot de la ei mi-am luat si placa monokey.
  10. Legat de lant, in principiu cred ca sunt 2 variante: - folosesti spray d-ala cu sau fara teflon, care tine mai mult pe lant dar trebuie mereu sa-l aplici pe lantul curatat ca sa aiba eficacitate maxima; - folosesti ulei de cutie sau ars, care sare mai repede de pe lant dar poti sa-l aplici over and over again (pana la un punct, normal) cu aceeasi eficacitate; eu metoda asta o folosesc pt ca mi se pare mai buna si mai comoda. Legat de ulei, am intalnit pe cineva care avea un RR ce se auzea ca o drujba veritabila iar el pretindea ca face asa de la ultimul schimb de ulei, unde a pus Repsol... O fi sau nu asa, nu stiu, dar de ce sa risti cand Motul are review-uri mult mai bune, nu ?
  11. Cred ca sunt multe optiuni ok, dar despre una pot sa-ti zic ca eu, personal, sunt extrem de multumit: Ipone Full Power Katana. Uleiul e promovat ca facand schimbarile de viteza mult mai line si chiar asa e, isi face treaba. E facut pentru high rpm road bikes. Peste asta pus 1/3 de flacon de bisulfura de molibden (LiquiMoly Oil Additive MoSO2) si e brici. Imi place mult cum merge. Asfalt uscat!
  12. Pentru modelul meu din 05-06 am luat http://www.motomus.ro/accesorii/parbrize/parbriz-moto-scooter/Parbriz-fumuriu-Honda-Hornet-600-05-06-A305 . Te fereste de vant si gâze in zona pieptului, dar o sa simti vantul in zona castii ceva mai puternic, pentru ca deviaza o parte din flux in sus, spre capul pilotului. Overall e o investitie buna mai ales ca la viteze mari te apleci putin si cobori cu casca sub zona "de bataie" a vantului.
  13. Tot din 2005 am si eu. La fel e si la mine, cu efectul (relativ usor) vizibil ca atunci cand apas frana la relanti, scade putin intensitatea tuturor consumatorilor: far, lumina de background de la bord. Bateria pe care o am e de cel putin anul trecut din vara, cand am cumparat moto si nu cred ca a schimbat-o fostul proprietar inainte s-o vanda. La fel a facut de la inceput. Toata iarna a stat pe moto (in garaj acoperit si izolat), a invartit fara probleme in primavara. Si eu as fi curios de alte pareri.
  14. Ca idee, la 2005, cand intra pe "rezerva" (ultimii 3L cf manualului), toate segmentele de la indicator se golesc si incep sa se umple de sus in jos, una cate una, pe masura ce treci si prin aia 3L.
  15. Din ce am observat eu pana acum, pozitia pasagerei pe Hornet (cel putin pe asta din 2005) este suprinzator de incomoda. Sunt cateva pozitii in care sta cat de cat mai bine: - dreapta cu mainile pe manerul de pe codita -> bine la franari bruste, periculos la accelerari bruste - tinandu-se de mine -> suport redus ca nici eu nu-s prins in suruburi - cu o mana pe rezervor si una pe manerul de pe codita -> cea mai ok de pana acum, buna si la franari si la accelerari, doar ca pasagera are tendinta sa stea dreapta in curbe din cauza ca simte ca se "rasuceste" pe sa, ambele ei maini fiind pe aceeasi parte. Pozitia clasica cu ambele maini pe rezervor eu, personal, am gasit-o foarte aiurea si tind sa dau vina pe faptul ca rezervorul este mult mai inclinat in partea dinspre pilot decat la moto sport, unde e mai "abrupt". Pasagera, daca n-are niste maini de 2m, o sa dea cu casca in casca ta si o sa vrea pauze la fiecare 20 km.
  16. Daca se aude mai puternic atunci cand accelerezi din turatii mici (2000-3500) decat atunci cand accelerezi din turatii mai mari, s-ar putea sa fie intinzatorul de lant. Oricum, din cate am inteles e o problema comuna la Honda, asta cu intinzatorul de lant.
  17. Cel mai mare consum in oras la mine a fost de 5.7l/100km, intr-un mers semi-babeste cu 3000-4000 ture. Ce zici tu acolo, 140km cu 17l, e un consum de 12l/100km. Mi se pare a consum de vitezana irascibila, nu Hornet...
  18. Problema cu pornirea o am si eu. Desi pare ciudat, asa zice si in carte: intre 10 si 35 grade, se porneste cu socul tras...
×
×
  • Creează nouă...