Sari la conținut

EEON

Membru
  • Număr conținut

    10
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de EEON

  1. N-are nimic chiar daca ar fi fost 10.000 cu un singur schimb, ca stiu ca merg touring. La frecus prin oras, la dat in bot gratuit, la dat pe curbe, la altele de genul dar ma indoiesc ca ei fac figuri de genul asta... Oricum, altele au fost cauzele, in nici un caz uleiul.

    Salut, eu nu mă hazardez sa zic ca a fost sau nu de vina uleiul pentru defectarea ambreiajului, ce vroiam eu sa zic este ca lubrifierea necorespunzătoare (și nu doar la moto :))) poate avea efecte foarte grave asupra agregatelor.. Ca și părere personala, se poate defecta un ambreiaj la un Gs/Pegaso din acest motiv..

  2. Baga d-ala de masina! Asa am facut si eu. Dupa 10.000 km am schimbat ambreiajul, placute, arcuri, kit-ul, de 500 de lei. Sau vorba romanului, ne zgarcim la faina si suntem scumpi la malai. Eu bag de masina numai in BMW 1200, dar ala are cutia separata.

    Dacă nu pica motocicleta mai mergeai 10k cu ea, nu? Ce rost are sa te informezi și sa schimbi uleiul la 6k cum este recomandat de către producător.. normal ca uleiul de masina își pierde mai repede proprietățile fiind folosit la turații mai mici iar dacă îl ții și 10k de km..

    Nu te mai zgarcii la faina ca e scump ambreiajul apoi :)

    De curiozitate, în cât timp ai făcut aia 10k după ce ai pus uleiul de masina?

    Chow

×
×
  • Creează nouă...