Sari la conținut

adyrip1

Membru
  • Număr conținut

    351
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de adyrip1

  1. Acum 13 ore, bursyllac a spus:

    Am gasit doar una deocamdata.

    Daca o vrea cineva, sa strige.

     

    Eu mai caut ceva pe stilul asta, sa mearga direct pe suportii existenti fara adaptari. Daca o gasesti si pe a doua totusi, da un semnal. Multam! 

     

     

     

  2. Acum 5 ore, Aurex a spus:

    CBF-ul este mult mai ok pentru un incepator , important este sa aiba ABS. Personal pe aceeasi mobra am inceput si eu , CBF carburatie cu ABS , din 2004.

    Este foarte ok , desi este grea ( asta nu s-a discutat) are o ciclistica de exceptie. Nu te gandi la carburatie , nu face probleme daca respecti ce zice manualul...eu in 2 ani , nu am avut nici o problema ( secretul e sa ii schimbi bujiile cand o iei). Intre cele 2 ( am mers pe DL) , fara discutie CBF. Eu as mai pune ceva si as lua CBF-ul injectie , dar , repet , si carburatia e foarte ok si nu pune probleme. Eu am preferat caracterul carburatiei fata de injectie ( le-am avut pe ambele) .

    Multam fain, ajuta feedbackul. Si asta are ABS, notat cu bujiile. 

    Acum 3 ore, arcgotic a spus:

    As alege DL-ul. Pozitie mai buna, vezi mai bine traficul, motor in 2 ce se tureaza frumos si are cuplu de jos relativ. Plus ca e indestructibil. Se revinde usor. Poti merge si pe forestier la nevoie.

     

    Asta ar fi si preferinta mea, dar sa vedem si ce ii place ei. As prefera 4 cilindri, eu am FZ6 si parca merge mai rotund decat un motor 2, dar toata lumea lauda DL-ul pentru fiabilitate. 

  3. Citat

    Sa mai stranga bani, sa fie si ABS, si injectie, si mai noua, asta e esenta

    decat sa iei un cotet obosit, mai bine mai astepti un pic, mai maresti bugetul si iei ceva mai decent, my2c

    Stiu ce zici, ideea e ca mai dureaza sa stranga banii....

     

    Citat

    Suzuki-ul in schimb mi s-a parut mult mai simpatic. Are o ciclistica buna, un are un motor fain caruia Ii place sa se tureze, se aude frumos si genereaza putere/cuplu aproape la orice turatie.

     

    In orice caz, as cauta ceva cu ABS si pe injectie, nu pe carburatie (mai ales un motor cu 4 cilindri in linie pe carburatie).

    Cam de asta si eu inclinam spre DL650. Are injectie, e o idee mai nou, dar citeam ca e mai greu de manevrat la viteze mici, avand centrul de greutate mai sus. Mersi de sfat! 

  4. Citat

    Ha?!? Un (semi)naked cu 4L și un enduro touring/adventure cu 2V?!? Au tot 2 roți, tot categoria motociclu și... cam atât în comun.

    In mintea mea acelasi stil insemna pozitia in sa. Point taken. 

    Citat

    Probabil ambele au km dați înapoi

    Banuiesc si eu asta, la anii astia si banii astia nu o sa gasesti ceva onest decat printr-un miracol. Asta e asumata. 

     

    Revenind la intrebarea principala, care ar fi mai buna ca prima motocicleta? Din perspectiva ciclisticii, usurintei in folosire? Fiabilitatea e o loterie la amandoua, dar ma intereseaza mai mult aspectul carburatie vs injectie. 

     

    LE: haha, inteleg dar no pictures 😂

     

  5. Am nevoie de niste pareri despre alegerea unei motociclete pentru o incepatoare. Are 1.80, deci nu e o problema inaltimea. Motocicleta va fi folosita si prin oras si la drum. 

     

    Din ce am citit pana acum, Honda CBF600 are review-uri bunicele, dar este totusi un motor pe carburatie si din cate stiu carburatia e mai pretentioasa si consuma o idee mai mult. Vanzatorul insa ofera un an garantie la motor si cutie, ceea ce e totusi un plus. 

     

    DL650 iarasi are review-uri bune, este injectie, dar din ce am citit are centrul de greutate mai sus si la viteze mici poate pune probleme pentru un incepator. 

     

    Pretul e undeva in jur de 2800-3000 negociabil pentru amandoua. Ca si rulaj CBF-ul are in jur de 30k declarati, DL650 in jur de 40k, dar din extrasul de la RAR a avut kilometrajul dat inapoi si are probabil 60-70k pe baza estimarilor mele. 

     

    Daca ati avut/mers cu cele doua modele, care e sfatul vostru? Care e o alegere mai buna pentru o incepatoare? 

     

  6. Eu am incercat niste dopuri Loop, sunt foarte ok din punct de vedere al confortului si cumva reduc vajaitul vantului dar tot poti purta o conversatie cu ele in urechi si casca pe cap, auzi motorul si traficul. Ar fi mai aproape de ceva gen noise cancellation, desi sunt niste dopuri din silicon. 

  7. Am fost si eu in seara asta la ei. Proprietarul e foarte ok, au reduceri mari, lichideaza stocul.

     

    Am luat echipament de touring:

    - geaca textila cu protectii L2, inclusiv spate

    - pantaloni textili cu protectii genunchi si sold

    - manusi

    - cizme de piele cu protectie

     

    Toate la aproape 1700ron.

     

    E pacat ca pare ca se pierde brandul asta.

  8. Eu am facut la masina varianta pe invers, comanda acceleratie la mana, piesele au costat vreo 25ron (schimbator cu frecare - ca sa nu aiba trepte, asta revine singur la pozitie, cablu transmisie bicla + manson + suruburile de terminatie ale cablului). Cred ca poti improviza o pedala, cu un schimbator asemanator.

    TLhlNkY.jpg

  9. Salut,

     

    Eu si inca 2 prieteni vrem sa ne luam permisele moto. Ne-am gandit sa ne luam si A-ul si am inceput sa ne uitam dupa scoli. Am intrat si aici si am cautat ceva recomandari si nu prea am gasit ceva clar. Multe topicuri vechi, ma gandesc ca lucrurile s-au mai schimbat intre timp.

     

    Toti 3 avem carnet cat B de peste 10 ani si km sub centura. Eu unul am mers si cu scuterul o perioada.

     

    Stam toti in zona Pta Muncii, asa ca aveam pe lista AdiMoto (Ilioara), Ami (Electronicii) si vad ca a mai aparut una noua pe Basarabia Q tehnic.

     

    M-ar interesa niste recomandari de la oameni care au trecut prin ele. Daca ar fi sa faceti scoala a doua oara, ati mai alege scoala aia?

     

    Ce am cauta:

    - instructor ok (sa aiba metoda sa explice)

    - sa nu aiba niste toroape de motociclete care se dezmembreaza sub tine (am avut experienta asta cu Dacia pe care am dat de cat b )

     

    Mersi!

     

    PS: Sunt constient ca nu ramanem din scoala cu mare lucru, in scoala la noi mai mult dresezi maimuta sa faca niste miscari conditionate si cam atat.

     

     

     

  10. Subscriu la Nightbreaker, chiar isi merita banii.

     

    Chinezismele LED sunt o porcarie. M-am gandit si eu initial dar daca te uiti la reviews pe Youtube o sa vezi ca majoritatea sunt porcarii. Farul e gandit pentru bec incandescent asa ca focalizarea e optimizata pentru un bec incadescent. Daca tu pui altceva acolo, Xenon sau LED, o sa le scoti ochii tuturor in trafic si cel mai probabil o sa ai si iluminare proasta. Si poate ramai si fara talon.

×
×
  • Creează nouă...