Sari la conținut

EduardSim

Membru
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de EduardSim

  1.  

    Ar fi bine sa specifici macar categoria dorita (cruiser/chopper, naked, sport, etc ). Dupa aia vor veni optiunile mai usor.

    touring

    » Post actualizat in 24 Mar 2017 22:18

    Cruiser, as zice.

    Intruder...Virago 750 (poate prea mic ăsta), mai merge En500, cu niste comenzi avansate. La bugetul ăsta, altceva din categoria cruiser nu prea cred că găsește.

     

    Touring, cu gramada, pe talia lui. In buget chiar.

    Un touring ar vrea.

    » Post actualizat in 24 Mar 2017 22:22

    V-strom 650 (gasesti in buget, poate si cu ceva accesorii) sau TDM 850 (nu stiu daca gasesti varianta de 900 in banii aia).

    Am Vstrom si pot sa spun ca la gabaritul meu (1,82 si cca 78 kg), vaca face fata cam in orice conditii de drum, e manevrabila, confortabila (daca nu ii place saua standard, poate opta pentru o retapitare la un pret decent- cca 300 lei), poti atasa usor top si side-case. Luminile sunt mult peste medie (strict din punctul meu de vedere sunt foarte bune), motorul (grupul propulsor) este fiabil, relativ usor de intretinut/servisat, cauciucurile costa cam 900 lei (cu variatii, depinde ce tip/marca se are in vedere), suspensia e medie (cam moale fata in unele situatii, dar presupun ca nu se merge in stil smuls), franele bune (nimic extraordinar, dar opresc vaca rapid), iar consumul, ei bine, la ultimul plin am scos 4,7%, dar am mers destul de turat, pe drumuri scurte, inclusiv oras (cam 80 km cu pasager). Cel mai mic consum (regim mixt, pasager si solo) am scos 3,9%.

    Daca nu are deja, pune-i scut motor si crash-bar. Uita-te si dupa un deflector (daca nu e montat).

    Ce verifici la cumparare, in afara de chestiile normale: incarcarea releului si, daca ai cum, starea rulmentilor de la amortizorul spate. Nu strica sa te uiti si la starea in care e cadrul bordului (al meu era mutat spre dreapta si inclinat spre aceeasi parte, m-am chinuit ceva pana l-am adus la adevar). Rulmentii de la roti nu-s scumpi, nici aia de jug, daca n-ai bafta sa se miste usor ghidonul.

    Na, cam atat, eu mi-am expus punctul de vedere despre un motor pe injectie, cu putere decenta, manevrabilitate mult peste medie si alte plusuri. Un minus (mare, in ochii unora) este aspectul, dar mie chiar imi place cum arata. Pentru touring e numa' bun, vei vedea. E un motor care face de toate, insa nimic perfect. Eu prefer sa vad partea plina, aceea ca face de toate. Azi am urcat borduri de 15 cm si nici n-a sughitat. Pe asfalt ai incredere sa iei curbe in viteza, aplecat (dar orice mobra face treaba asta, daca e echipata cu gume bune). Oglinzile sunt enorme, vizibilitatea in spate e la superlativ, bordul usor de citit, indicator benzina, apa, presiune ulei, avarie sistem de injectie, ceas, km partiali (trip 1 si 2)- care nu se reseteaza daca iei bornele.

     

    Mai departe, analizeaza si alte pareri, cine stie de unde sare iepurele.

     

    Uite vaca mea dupa o tura de ploaie si mazga. Aia in care arata cat de cat prezentabil e ca sa o vezi si din fata.

    Multumesc frumos pentru tot. Am sa tin cont se parerea ta. Asfalt uscat!
  2. Salut. Tatal meu a luat permisul pentru A si acum vrea sa isi cumpere o motocicleta. Are 1.80m inaltime si aproximativ 85 kg. Vrea ceva comod atat pentru oras cat si pentru drumuri lungi, drumetii cu cortul etc.Am vazut impreuna mai multe motociclete dar nu stim care este cea mai fiabila, manevrabila atat in oras cat si in afara. Daca a-ti putea sa imi dati niste sfaturi in legatura cu asta. Eu nu pot sa il indrum deoarece am condus numai 125cc pana acum, urmeaza sa dau pentru A2 in vara. Bugetul ar fi 2500euro maxim! Multumesc.

  3. Nu cred ca e vorba de vreo spalatorie smechera.

    Se poate spala la orice spalatorie chimica.

     

    Matusi-mea are o spalatorie si are si utilaje pentru curatare chimica. Eu mi-am dus la ea tot ce am avut de piele si n-am avut probleme.

    Masinariile pe care le are matusi-mea sunt profesionale, de la Electrolux si sunt cumparate acum 2 ani (deci generatie noua de echipamente). Dar intotdeauna la spalare chimica exista ceva riscuri.

     

    Preturi si alte detalii nu stiu. Nici nu stiu daca spala pentru public ca ea lucreaza mai mult pentru firme. Dar daca sunteti interesati pot sa o intreb

    Merci frumos!

    » Post actualizat in 03 Mar 2016 06:58

     

    Omu' cu spalatoria shmechera, tinand cont de doleantele voastre, vrea sa organizeze si o preluare/livrare prin curierat rapid pentru cei din afara Bucurestiului. Este deschis oricaror colaborari cu noi, fiind unul de-al nostru.

    Am inteles,multumesc.

  4.  

    La magazinele moto exista detergent special pentru piele sau pentru textil. (Louis, Bavaria, etc)

    Okay, merci frumos.

    » Post actualizat in 02 Mar 2016 16:24

     

    Ar trebui sa il tii la aer curat, intr un loc unde sa fie o ventilatie buna. Ar fi primul pas.

    Am inteles, merci.

  5. Salut. Peste iarna am tinut costumul de piele (geaca+pantaloni) in pod unde a prins un miros urat, nu stiu din ce cauza, probabil din cauza umiditatii. As vrea sa imi spuneti va rog ce as putea face sa il curat pe interior sa nu mai miroasa asa. Cum sa il spal, daca e nevoie ,sau ce solutii sa folosesc, sau alte metode pe care le stiti voi. Multumesc!

  6. pai depinde ce intelegi tu prin "umblu putin prin el" :) Inainte sa il desfaci logic ar fi sa stii dinainte la ce sa te uiti si ce te astepti sa vezi acolo. Pentru ca daca il desfaci in necunostinta de cauza vei vedea un piston si "inca ceva piese pe acolo" si ne vei intreba unde este problema pentru ca tu nu ai reusit sa o identifici

    Cel mai bine ma duc la un mecanic sa il desfac cu el.

  7. tr desfacut neaparat si inspectat pistonul si ambielajul. n-ar tr sa fie foarte complicat sa desfaci suruburile cilindrului si sa il ridici putin sau de tot daca iti permite cadrul, sa vezi ce s-a intamplat.

    Multumesc frumos. Si inca o intrebare, daca doar il desfac, si sa presupunem ca umblu putin prin el exista riscul sa stric motorul?

  8. Salutare, am un Kymco Quannon 125cc, iar intre 5000si 7000 de ture vibreaza foarte rau atat in mers cat si pe loc. Intr-un timp s-a potolit dar a pornit iar de ceva timp. Care ar fi cauza si ce este de facut? Mulțumesc anticipat!

×
×
  • Creează nouă...