Sari la conținut

grasu132

Membru
  • Număr conținut

    32
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de grasu132

  1. Salut

    Parerea mea este urmatoarea: iti aratai ,,muschii" in fata prietenilor si te-a surprins manevra celui din fata. Nu ai cum sa nu vezi de la 30 m ce se intampla dincolo de duba ca doar nu erai in varful muntelui. Eu vorbesc din punctul de vedere al unui conservar care a circulat si aici in tara si pe la amarastenii aia din vestul Europei. Imi pare rau ca ai avut de suferit, dar poate asa vei tine minte ca esti obligat sa reduci viteza pana la evitarea oricaror pericole chiar daca cel din fata ta valseaza pe strada, face flick-flack uri , etc. Mai ales ca vad ca esti din Bucuresti unde regulile de circulatie sunt facultative pentru taximetristi si vitezisti. In fiecare dimineata, pe ruta Academia Militara - Guvern trece un nene meserias cu un cruiser ...RESPECT MAXIM pentru tinuta de drum a biker-ului

     

    Cu stima.

  2. De parca tu n-ai auzit de Youtube. Am avut o banuiala inca de la inceput, dar acum chiar imi este clar ca ai facut un topic la misto.

     

    Cu toate astea, sa stii ca subiectul este de un real interes. Eu m-am gandit foarte mult la treaba asta cu echipamentul, daca chiar este esential sau este doar o chestie de consum, mai ales in urma accidentului unui amic caruia protectia metalica pentru glezna aproape i-a sectionat laba piciorului. Daca n-ar fi avut acele ghete moto cu protectie metalica, probabil ca n-ar fi suferit altceva decat o entorsa urata.

    Pe de alta parte, eu n-am purtat niciodata niciun fel de protectie. Doar casca, aproape intotdeauna integrala (in 98% din mersul cu motocicleta).

     

    Casca integrala si-a dovedit eficienta din plin atunci cand, la 90km/h, un domn mi-a intors brusc in fata. Am strans franele pana am blocat fata si m-am dus taras in masina lui. Probabil ca la impactul cu masina am avut in jur de 75km/h. Am trecut cu capul pe langa roata spate si m-am infipt sub portbagaj. Motocicleta a mers in paralel cu mine, s-a lovit de roata spate si a inceput sa se invarteasca precum o morisca. In aceasta miscare a ei de rotatie m-a lovit pe mine in piept (200 de kg care iti trag un "pumn in piep"). Salvare, etc... Cam o luna si jumatate n-am putut sa rad, sa tusesc, sa trag aer bine in piept. In urma acestui accident mi-am dat seama ca de durerea aceea ingrositoare in piept, care a urmat accidentului, nu m-ar fi scapat nici mama echipamentului. Poate doar vreo armura metalica de cavaler medieval. In chimb casca intergrala a fost de un real folos. Buba la genunchi care, asa cum a spus cineva mai sus, a fost curatata pe viu si data cu betadina si care a tot supurat luni de zile dupa accident, nu o pun la socoteala. Pana la urma, daca nu cazi si nu faci macar o buba, nu esti motociclist.

    Mentionez ca eram cu pasager, care n-a patit nimic.

     

    Altadata, in urma altui accident, petrecut pe la vreo 30 de km/h, am fost aruncat peste ghidon si am aterizat in fata motocicletei direct pe umar. A urmat o fractura de clavicula cu deplasare, care sigur nu putea fi evitata nici cu mama echipamentului. Au urmat trei saptamani de "gips" de la gat pana la buric. Cel mai nasol a fost ca dupa vreo 2 saptamani a inceput sa ma manance pielea rau de tot si nu aveam cum sa ma scarpin, asa ca ma chinuiam cu un bat bagat pe la gat ca sa ajung la burta, unde mana era lipita de corp. Doctorii imi prinsesera mana direct lipita de corp si dupa 3 saptamani incepuse mana sa adere la burta. :D

    Mentionez ca si in acest caz eram cu pasager si n-a patit nimic.

     

    Cu alta ocazie aveam vreo 50km/h cand un nene nu mi-a acordat prioritate de dreapta. Cred ca impactul a avut loc pe la vreo 40 de km/h. Am sarit peste ghidon si am aterizat pe margina dreapta a capotei de unde m-am prelins pe jos. Pasagerul a sarit peste capota si a aterizat in cealalta parte a masinii. Nici unul si nici celalalt nu am patit nimic, decat niste usoare dureri de genunchi care au trecut de la sine in cateva zile.

     

    Am mai avut si alte accidente si evenimente, dar asa cum spuneam, bubele si juliturile nu le pun la socoteala. Si, repet, niciodata nu am purtat alfel de echipament decat casca integrala. De multe ori am mers la drum lung, sute de kilometri, in bermude si tricou cu maneca scurta.

    Imi aduc aminte ca odata chiar am alunecat pe o pata de ulei, intr-o curba extrem de stransa, la vreo 30 de km/h, fiind imbracat astfel: bermude si tricou cu maneca scurta. desi m-am dus taras cativa metri, n-am avut nici macar o julitura. Cred ca eram plin de ulei si alunecam foarte bine pe sfalt. :D

     

    A, era sa uit de un prieten care a cazut la 100 de km/h fara casca. S-a dus taras si a dat cu capul direct in bordura. Si-a spart capul si... atat.

     

    Dupa cum vedeti, toate sunt accidente pana in 100 de km/h. Tocmai de aceea consider ca accidentele grave, mai ales cele soldate cu morti, se intampla la viteze mult mai mari. Povestile alea cu "mergea incet, dar a murit" eu nu le cred. A, daca te dezechilibrezi, asa cum am vazut intr-un filmulet, si trece camionul peste tine, este cu totul altceva. Ala este intr-adevar ghinion.

     

    Mentionez ca de cand am trecut la chopper n-am mai avut niciun accident. Toate accidentele de mai sus si celelalte despre care n-am ccris aici, le-am avut cu tot soiul de alte motociclete.

    incepuse mana sa adere la burta.....Am ras cu lacrimi.

×
×
  • Creează nouă...