Sari la conținut

jawaman

EX+
  • Număr conținut

    75
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de jawaman

  1. Jawa este foarte frumoasă, îmi place

    Dar are un mic detaliu care nu îmi place

    E motor în doi timpi

    În rest, mi-au plăcut întotdeauna :cheers:

    au avut shi motoare in patru timpi.unul din cele mai cunoscute a fost jawa 500 ohc produsa intre 1952-58.avea 28 c.p. si 147 km/h. :ok:

     

    au avut shi motoare in patru timpi.unul din cele mai cunoscute a fost jawa 500 ohc produsa intre 1952-58.avea 28 c.p. si 147 km/h. :)

    post-9058-1148909732_thumb.jpg

  2. Cu motorul pornit nu mai curgea, dar după ce îl oprem iar curgea, Âşi trebuia să închid robinetul

    fie avea nivelul prea mare fie nu iti inchidea bine plutitorul si inclin sa cred ca a doua varianta era mai degraba.oricum odata pornit cum mergea motorul?sunt curios ca al meu mergea binisor doar ca jiclorul principal era prea mic shi cand il acceleram in blana se infunda[nu ii mai ajungea benzina].eu l-am lasat asha ptr. ca altfel imi consuma ca un tanc.de fapt de-aia si l-am dat. :cheers:

  3. Asta e

    Când ai dreptate, ai dreptate

    E clar că voi modifica flanÂşa

     

    Am pus Âşi un carb Jikov dar curgea benzină dintr-o gaură aflată la intrarea in carb, care comunică cu CNC

    curgea tot timpul sau doar cand dadeai la pompita?pentru ca daca curgea doar atunci e ceva normal[practic asta ii socul la toate jikoavele mai vechi].odata motorul pornit iti mai curgea?

  4. pentru că la carbul de Simson original acul cuiului pontou este solidar cu plutitorul, care e vertical Âşi dacă se montează înclinat se blochează

    la carbul BVF 28 N 1-3 plutitorul e ca la carburatoarele de maÂşini Âşi nu se blochează

    la cat de tare vibreaza simsonul imi e greu sa cred ca la o inclinare de 15 grade s-ar bloca,dar ma rog.oricum si la jikov acul poantou e solidar cu plutitorul shi de-aia nu se bloca shi pornea mult mai ushor ca cu BVF-ul original care era de kko.

  5. Hmm...

    Las' că-l rezolv eu

    Modific flanÂşa, că e din oțel Âşi se poate tăia Âşi suda

    dupa cum vezi shi in poza la Mz e max. 5 grade shi pana la 15 grade la simson mai e cale lunga.oricum carburatoarele astea noi cu jiclor in mijlocul CNC sunt destul de sensibile la inclinari mari daca au nivelul reglat prea mic.asta s-ar putea sa fie shi la tine.normal benzina trebuie sa fie un pic mai jos de buza cuvei[carburatorul montat si nu atunci cand desfaci cuva ca sa te uiti cata benzina are ptr. ca atunci nivelul e mult mai jos din cauza ca volumul dislocuit de plutitor se scade].

  6. măi omule, tu chiar ai impresia că am ceva personal cu tine?

    nu am

    dimpotrivă, te-am dat exemplu

    ce-i drept, negativ, dar tot exemplu e :crack:

    si dacă zici că ți-a dat cineva minte Âşi internet, atunci învață să le foloseÂşti

    uite, te mai ajut Âşi eu:

    foloseÂşte tab-ul "My controls" apoi tabul "Edit profile information" Âşi acolo poți (dacă vrei) să faci cunoscute anumite date personale, de exemplu oraÂşul care are onoarea să te găzduiască

    Îți scriu asta pentru că eu consider că atunci când intri într-un colectiv (sau forum) este normal să te prezinți

    A, Âşi încă ceva: slavia Âşi sclavia sunt noțiuni total diferite :crack:

    slavia=eroare de tastare[ma rog tu ai luat-o ca material de caterinca]si poate ca nu vreau sa-mi dau informatiile personale pe toate jafurile de forumuri pe care intru. :ok:

     

    BAI BAIETI CRED CA JAWAMAN ASTA E UN PUSTI CARE INTRA SI EL AIUREA SA INVETE DE LA ALTII, DIN DISCUTIILE LOR SI APOI COMENTEAZA CA UN BOU. "MAIMUTA CAND NU ARE CE SA FACA SE ZGARMA IN poponeata SA-I DEA SANGELE". BAI BAIATULE DU-TE FRATE IN PADURE UNDE TI-E LOCUL NU MAI STA PE AICI SA INCOMODEZI OAMENII, EU TI-AM ZIS CA TE BAGI IN SEAMA CA PROSTU' DAR NU AI VRUT SA MA CREZI. MARSH!!! :cheers: :crack:

    pushti eshti tu bah mucosule.ti-o dat macar tuleiele la 20 de ani mah?> :)

  7. Da, măi colega, dar ce mă doare pe mine e că a reconstruit total aiurea

    La posibilitățile din EU putea să facă un motor "jos clopu"

    Nu mă refeream la piese originale neapărat, dar nici în halul ăla

    Dacă aÂş avea eu motoru ăla....

    Dați Âşi voi o raită pe forum să vedeți ce pot face românaÂşii noÂştri din niÂşte rahaturi comuniste :cheers:

    vezi bah Nick61[nu sunt rau sa comment asupra "nick-ului" tau].de-aia nu imi plac romanasii deloc.in loc sa taca si sa respecte decizia omului de a face ce vrea cu banu si motorul lui el comenteaza si strange din nas imbufnat:ce ash fi facut eu daca l-as fi avut,mama!!!deocamdata bah Nick tu ai un Simson shi eu am un CZ shi eu zic sa incercam sa ne limitam in a face troacele astea doua sa mearga cat mai bine shi sa arate cum vrem noi.fii sigur ca frantujul de le-ar vedea nu s-ar ploconi pe loc la pamant in admiratie! :ok:

    post-9058-1148905956_thumb.jpg

  8. Colet care nu Âştii ce conține până nu îl plăteÂşti

    Cei de la poÂşta română nu te lasă să te atingi de colet inaintea efectuării plății

    Sunt colegi care au pățit-o

    Eu încă nu, dar niciodată nu e târziu :ok: :) :crack:

    shi atunci ce propui rogumi-te ?sa ma duc sa-i duc la om o piesa in hal cap de tara cand ea nu face[cel putin ptr. mine]nici 10 ron sau sa vina el la mine?mai exista shi oameni de incredere nu doar tapari gen Baluba 16. :cheers:

  9. Am pus carbul de Trophy (!!!) nu de ETZ

    Porneste dar se opreste

    Are simptomul "lipsa benzina" desi am benzina destula, iar cu alt carburator nu facea asa

    Care sa fie buba?

    La MZ sta inclinat carburatorul sau orizontal?

    la Mz are o usoara inclinare pe plan orizontal insa in plan vertical e abia vizibila.deci pozitia lui normala de functionare e orizontal.montat la 15 grade[cat are galeria simsonului]cred ca toata benzina se precipita inainte si relativ la un mic nivel efectiv iti inchide deja acul poantou.in plus jiclorul principal e central in CNC asa ca daca benzina e adunata toata in fata nu ii ajunge destula.apropo de ce crezi ca la simson CNC este mobila pe carburator si trebuie fixata cu axa in plan vertical?am avut shi eu simson modificat cu piston de Dacia 1300[73 mm]si avea 285 cm3.carburatorul original i l-am inlocuit cu un jikov de pe un CZ 175.mergea destul de bine dar l-am dat ca nu mi-o placut. :cheers:

  10. Ca să fiu complet offtopic mai scriu următoarele:

    Eu sunt arădean Âşi nu mi-e ruÂşine să trec asta la informațiile despre mine

    Dar sunt foarte mulți, Âşi e Âşi cazul lui Jawaman, care nu completează datele personale

    Poate că tocmai fiindcă le e ruÂşine de ei înÂşiÂşi

    ca sa vezi ca nu mie rusine uite:sighisoara,judetul mures,str. cat. viilor,nr. 81B.uite poti sa vii sa-mi faci si o vizita.si scuze dar trebuie sa-ti amintesc ca nu eu am fost cel care a folosit tot felul de invective scatologice si zoologice[vezi Tibby00].postez ptr. ca de-aia mi-am dat Dumnezeu minte si internet.asha ca inca o data[ma repet]mii de scuze dar eu nu pot sa fac sluj tata.slavia a fost abolita de mult! :cheers:

  11. mai intai fai un pret il impachetezi intr-un ziar facem schimb de adrese unde trimit banii si unde sa ajunga cotul si de restul se ocupa posta daca se poate platesc eu cand primesc coletul taxele postale da de unde stiu ca nu e teapa si trimit banii si eu tot o sa astept venirea cotului?

    colet cu plata ramburs :cheers:

  12. salutari din partea celor noi veniti in randurile voastre. Am si eu un prieten care a primit de la cineva acum ceva timp un cz de 125 de cmc din `62 cred de care ne-am apucat sa-l reconditionam si pt care singuru lucru care ne lipseste si pe care il cautam cu disperare de anu trecut din octombrie e un cot (saxofon) ala care vine din motor si face legatura cu toba (stiti voi mai bine decat mine cum ii zice) si nu l-am gasit, are cineva asa ceva de vanzare? sau stiti cumva de la ce motor l-am mai putea potrivii? multumesc anticipat .

    am shi eu unul dar mai problema e cu trimisu ca eu stau in Sighisoara.daca aveti idee cum sa fac dati un PM :cheers:

  13. ... o solutie simpla ,eficienta si practica este sa eviti deplasarile la miez de ziua in zile caniculare ,chiar si la 70-80 se incinge rau ,n-ai ce sa faci cu termometru....nu sta in trafic { doar la rosu bineinteles} miscate continuu.... :cheers:

    eu am vazut la cineva un simson modificat cu radiator de ulei[luat de pe o japoneza]si zicea omu ca nici pe 40 grade nu i se incalzeste motoru.avea si arcul de tarare a presiunii de ulei intarit ca sa-i mareasca presiunea.si pompa de ulei trebuie sa-ti fie in stare buna.ulei de calitate ce sa mai zic! :ok:

  14. Am facut rost si de aprinderea originala de simson.merge super(aprinderea).dar nu o pot monta pt ca imi lipseste cuplajul de la axul aprinderii cu epuratorul.Are ca un fel de X pe el in care se cupleaza cei 2 piciorusi ai axului cu epuratorul.Daca aveti piesa de care zic sa ma nuntati ca as vrea sa o cumpar.

    chestia aia din cauciuc in X de care zici e un cuplaj elastic intre magnetou si arborelecu came si poti sa-l faci usor dintr-o bucata de cauciuc.nu lasa mici amanunte sa te tina de la a te da cu motorul.e un fleac. :cheers:

  15. Salutari, azi intentionam sa merg la intrunirea de la Valea Ierii, dimineata pregatesc motorul, ma dau o tura cu ea, totul e ok, in fata blocului am ramas fara benzina, o ramas asa pana dupamasa, cand m-am dus am luat benzina, si surprise nu mai vrut sa porneasca motorul, cu multe chinuri si nervi, cuma cumva o pornit dupa vreo 5 ore, am constatat ca era prea mult ulei in benzina si am mai adaugat benzina fara ulei... o pornit, un prieten sa dat cu ea (pe el trebuia sa il duc la intrunire), mere cat mere, dintrodata aud o puscatura mare... o iesit teava de esapament din cot, o picat pe jos si so cam indoit capatul (nu mare bai, pan la urma am rezolvato, numa ca ii pacat de ea, ca ii cea mai frumoasa toba de etz care am vazut vreodata). Am rezolvat si toba, am vrut sa dau la pedala, si hopa, mere pedela in gol, parca era tras ambreiajul sau parca se misca pe con (cea ce e un mare bai), repede am desfacut ambreiajul si constat ca nu pe con aluneca corpul de ambreiaj ci din placute ... n-am mai patit asa ceva, ce ii pot face???

    posibil sa fie prea strans cablul de ambreiaj.vezi daca il mai slabesti daca se remediaza situatia. :cheers:

  16. Ma scuzati si pe mine ca ma bag, dar am observat ca mister JAWAMAN se baga cam aiurea pe topicurile oamenilor, adresand tot felul de remarci idioate si fara legatura cu subiectul. Unde incerc sa citesc ceva serios, sa ma informez, hop dau de JAWAMAN cu remarcile lui cretine!

     

     

     

    Jawaman, daca esti in "adunare de cat mai multe posturi" te rog sa o faci la "alte discutii" sau "diverse"!

    scuza-ma dar nu stiam ca iti ingradesc accesul liber la informatie.pe viitor o sa ma restrang la a face sluj ca vorba aia eu nu am drept sa postez unde si cand vreau pe forum.inca o data mii de scvuze Mobraman. :cheers:

  17. Multam mult!

    Daca nu-s de ij... am cam pus-o adica am dat banii degeaba... asta e.

    Nu am desfacut inca nici un ij sa stiu cum arata ambreiajul si cutia de viteze, le-am luat la nimereala.

    Daca are cineva nevoie de ele... le vand sau le dau la schimb...

    Salutare!

    se mai intampla.ce sa-i faci,omul cat traieste tot invata. :cheers:

  18. eu cred ca la omul care a facut topicul nui place sa ne certam dar la prosti tonul sa ii dai ............. :cheers: :crack:

    @jawaman sau cum ti-o zice frumos motor......... dar degeaba daca n-ai acte poti sa iti bagi @#$% in el......

    Sa te dai cu el numai pe camp si pe dealuri nare rost.......... :crack:

    eu am scris acolo ca nu am numar[inca] nu ca nu am acte.nu mai vb in necunostinta de cauza ca nu e bine. :)

     

    eu cred ca la omul care a facut topicul nui place sa ne certam dar la prosti tonul sa ii dai ............. :ok: :crack:

    @jawaman sau cum ti-o zice frumos motor......... dar degeaba daca n-ai acte poti sa iti bagi @#$% in el......

    Sa te dai cu el numai pe camp si pe dealuri nare rost.......... :crack:

    bah tata eu nu ma cert cu tine.eu incerc sa-ti deschid ochii shi sa te fac sa vezi ca daca ai reparat cateva motoare nu e neaparat necesar sa le stii pe toate.ai vazut ca cu piesele alea ai gresit!apropo...frumos motoru...hai? :crack:

  19. foarte posibil sa fie de la o tula dar nu ash baga mana in foc

    TULA 100% :ok:

     

    frumoasa motoreta, sa o stapanesti sanatos, dar omul asta ne intrebase de la ce sunt piesele alea. Si nici nu cred ca ii face mare placere ca va inpungetzi pe topicul lui :cheers:

    crede-ma eu doar incercam sa-i explic la impresarul ala cat de fraier poate sa fie. :)

  20. OOOOOOO ..... AI GRESIT

    AI UN COTETZ DE CZ DE 175 LA CARE NICI NU VREAU SA-MI INCHIPUI MACAR CUM ARATA :crack: :) DECUM SA MEARGA :ok:

    BA VEZI CA DEJA MA PLICTISESTI CU POVESTILE TALE DE 2 BANI.......

    vorba aia " CANTA LA ALTA MASA CA N-AM MARUNT " :cheers:

    CIAO CIOA..

    O AM UITAT .. TE ROG PUNE O POZA CU SUPER COTETZU' ALA AL TAU SA-L ADMIR SI EU :crack: SAU DACA NU HAI CU EL LA INTRUNIRE SA TE VAD CUM IL IMPINGI :crack: :crack:

    HAI POSTEAZA SI ENERVEAZATE PE MINE

    post-9058-1148585052_thumb.jpg

×
×
  • Creează nouă...