Sari la conținut

Cristian Florin

Membru
  • Număr conținut

    30
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Cristian Florin

  1. Acum 18 ore, Silver Arrow a spus:

    Coane, daca te referi la Hornet aia e Viespe. 

    Bondar e Bumble-Bee.

    Nu ai vazut filmele Transformers, cu Bumble-Bee cel galben?

     

    🤣 .. bun si asa , al meu e si galben. 

     

    Acum 18 ore, Vallach a spus:

     

    Sunt curios cum se comporta Q2-urile in timp.. in special uzura.

     

    Am mai scris si in trecut ca 7100 nu e un ulei potrivit pt Hornet PC34 sau cel putin la Horneta mea a cauzat niste sunete suspecte in motor (nu am patit cu nici un alt tip de ulei, inainte sau dupa ce am folosit 7100).

    De asemenea si unii mecanici mi-au recomandad 5100 pt PC34 (daca ramanem la Motul).

     

    As putea rezuma, ca am avut urmatoarele experiente cu uleiuri de vascozitate 10w40:

     

    Pozitiv:

    - Repsol Moto Racing (folosit acest tip de ulei 5 sezoane fara probleme, evident cu schimb de ulei anual)

    - Castrol Power1 (folosit la primul schimb de ulei dupa achizitia moto, in 2010, nu mai retin daca era Power1 sau Grand Prix)

    - Motul 5100

     

    Negativ:

    - Motul 7100 (tacanit in motor)

    - Motorex Top Speed (sarea din treapta de viteze cand motorul era foarte incins, in oras indeosebi)

     

     Am tot auzit ( dar nu la hornet ca au pus diverse 10w40 de la Castrol si au fost multumiti ) cat despre Hornet am zis ca prima data cand se "irita" de la 7100 il inlocuiesc ..dar vad ca i place, am 45.000km daca o fi ai ei reali. Sa vedem pe parcurs de uzura q2 cat de rapida e , am un 400km cu ele doar

  2. Acum 18 minute, Vallach a spus:

     

    Dunlop Q2 cred ca se duc cam repede, din ce am citit despre ele. Daca ti le iei poate lasi un feedback aici despre cum se comporta.

     

    Ce model de Hornet ai?

    La a mea nu i-a placut deloc 7100. Acum merge cu 5100, insa o sa revin la Repsol Moto Racing 10w40.

     

    Sa vedem cum se prezinta Q2 , le-am luat dar inca netestate /nemontate , am tot citit de ele ca ar fi ok ; sa vedem cum se prezinta la drum. Revin cu o parere

    Pana acum singur fapt care m-a pus pe ganduri la schimbarea uleiului a fost pretu , dar am zis sa continui cu Motul 7100 , indicatie de ulei primita de la fostul proprietar.

     

    Am o trotineta din 2001 (pc34)

     

     

  3. Intradevar gama de anvelope de 120 si 180 e XXL ai de unde alege , daca ajuta pe cineva am gasit Dunlop Q2 la 817 Lei ambele ( anvelopemoto daca am voie sa precizez daca nu scuze si rectificam :D )  

    Referitor la colegul de mai sus si eu sunt "credincios" de Motul 7100 10w40 de care am fost multumit ca n-am avut belele pana acum  ( vad ca pe Emag e 190lei acum 4 L ) nu mi-a scos sunete aiurea dupa cum am tot citit pe aici .

     

  4. Ai RES. Nu e suficient? 3L în rezerva, și pana acolo încă 13.mai exact? Faci plinul dupa care il scoti tot. Stii consumul, faci aritmetica de baza si VOILA!

    daaaa fireste dar asa te fura peisajul de te trezesti undeva pe niciunde cu o benzinarie cea mai apropriata la 200km .....si atunci te gandesti ..la naiba de unde alimentez oare cat mai am de mers ???...

  5. Mda sa zicem ca da .... soferii sunt putin mai atenti la motociclisti ; daca ar fi mai multe campanii cat si motociclete atunci ei ar fi POATE si mai atenti in trafic .... exceptie vad eu la taximetristi ; astia parca sunt frati imprastiati in toata tara ...il privesc in oglinda se uita la mine si-l doare-n dos sau isi scoate tel si butoneaza concentrat acolo

  6. Bună colegii Horetisti, primăvara asta mă lovesc de următoarea problema,zilele trecute am scos Hornetul la plimbare(pc34) și a încercat sa mă lase pe drum :)) mai exact da semne ca merge în 3 pistoane și se oprește. Am schimbat benzina din rezervor și am mers vreo 20km toate bune si frumose..acuma după câteva zile fără sa il mai plimb, l.am scos și la fel a facut figuri.

    Mentionez ca carburatoarele au fost poponeataățate și sincronizate anul trecut. La fel și bujiile(Denso Iridium) sunt schimbate anul trecut.

    Eu zic ca e vorba doar de umezeala in care sta. Posibil condens la fiecare pornire . Am intampinat anul trecut cam aceas treaba la pornirile matinale...ora 8 pe racoare ; odata cu incalzirea totul a fost ok.

  7. Pai desfaci capacul de la radiator, desfaci capacul de la vasul de expansiune..daca nu ai destul lichid in radiator completezi, astepti sa se deschida termostatul si sa porneasca ventilatorul, daca mai e nevoie mai completezi cu antigel.

    Atentie capacul original de la radiator are un surubel mic de siguranta, trebuie desfacut ala sa nu il fortezi ca rupi altele pe acolo.

    Daca nu porneste ventilatorul o iei pas cu pas.

     

    Pasii sa verifici toate componentele ar fi:

     

    Mai sus intra si verificarea sigurantei (la mine asta vara din cauza ca a mers mult ventilatorul mi se topise siguranta si nu mai facea contact bine in soclu)

     

    Daca esti din Bucuresti poate aruncam un ochi la ea intr-o seara.

    Am promis ca revin dupa verificare cele de mai sus si rezultat schimbat antigel ( cel vechi avea 3 ani ) si gasit siguranta arsa Ventilator !

  8. Salutare ; o idee tehnica va rog ; am pornit-o azi ( din 2001 ) cu socul tras toate bune - am redus socul relantiu bun doar ca incalzeste mult ( sau mi se pare ) pe loc ( inca nu e gata de iesit pe strada ) a urcat acul o liniuita sub H si ventilatia nu a dat semne de miscare ??? La incheierea sezonului trecut pornea in aceas pozitie ventilatia ; posibil blocat termostat ??? sau sa functioneze altfel cand e in sarcina ????

  9. Salutare , sunt incepator as vrea ca luna asta sa schimb * incaltarile * si totodata sa-mi dati ceva pareri si recomandari, am nevoie de un set anvelope pt hornet zic eu ca cele mai potrivite ar fi street/touring nu sport .

  10. Salutare,

     

    Zilele acestea mi-am inmatriculat si eu motocicleta: Honda VF750C Magna.

    Acte si indrumari:

    - RAR - pentru autentificare 105ron - carte identitate, ITP valabil, buletinul celui care o prezinta,

    - Directia Taxe si Impozite unde apartineti pentru a inscrie vehiculul in evidentele lor si pentru a plati taxa de 60 ron pentru inmatriculare. Acte necesare: 4 copii xerox a contractului de vanzare-cumparare, copie talon, copie buletin, copie fisa inmatriculare, certificatul fiscal al vanzatorului, cerere tip de completat de la ei. Cel mai bine mergeti la un Xerox de langa si va face acolo tot dosarul

    ATENTIE: pe contractul de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare trebuie sa fie stampila de la directia financiara a vanzatorului!!! langa ea se pune stampila de unde o inscrie cumparatorul (eu am facut un drum buzau-barlad pentru asta)

    dupa 2 zile cat dureaza transferarea dosarului dintr-un birou in altul poti achita taxa de inmatriculare 60ron

    - taxa de talon CEC 37 ron

    - la DRPCIV vii cu: contract vanz-cump vizat de cele 2 unitati fiscale, fisa inmatriculare vizata de cele 2 unitati fiscale, vechiul talon original, cert fiscal vanzator, certificat autenticitate RAR (original), RCA valabil pe numele tau in vederea inmatricularii, placuta de inmatriculare daca nu vrei sa o pastrezi, chitanta DTI de 60 ron, chitanta CEC 37 ron

    - daca treci de toate acestea si dosarul e ok, vei plati numerele, 62 ron pentru preferentiale si le vei avea in 2 ore

    Birourile xerox de pe langa aceste unitati: DTI, politie, va pot ajuta destul de mult in acest drum pentru 5-10 lei. Pe langa toate acestea, multa rabdare!

    Asfalt uscat sa aveti!!!

    De ce oare mai e nevoie de stampilarea constractului de v-c si de certificat fiscal daca exista fisa de inmatriculare care face acelas lucru( inainte nu le cerea nimeni ) ; urmeaza sa inscriu si eu bondarul si sfaturile astea prind bine ...

×
×
  • Creează nouă...