Sari la conținut

Sharky Sparky

Membru
  • Număr conținut

    8
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Sharky Sparky

  1. cu placere! daca mai ai intrebari,intreaba aici ca sunt multi baieti ok
  2. salut costi. clar la mine,trebuia neaparat un test de compresie,dar fiind primul motor,m-am grabit...oricum un r6 din 2010 bun,depaseste lejer 6000. vezi ca partea mecanica e mai importanta ca partea estetica.chiar nu ti-as recomanda sa iei de la iei,nu-s seriosi. din punctul meu de vedere nici nu ar trebui sa vanda motociclete,cred ca li s-ar potri mai bine un stand de cartofi si ceapa in piata.nu te sfatuiesc sa cumperi de la ei,o sa-ti zica ca iti dau si garantie dar nu au motociclete bune,toata lumea s-a plans de ei.pe mine reconditionarea motocicletei m-a ajuns mult peste 1500 euro. daca crezi ca e vreo sansa sa gasesti ceva bun la ei te inseli amarnic,bani cheltuiti,vise irosite.ei sunt intermediari,deci motorul ala valoreaza undeva la cel mult 600-700 nu arunca banii degeaba,bafta!
  3. tin sa va spun ca am reusit si am facut motorul. am facut vreo 200km,inca e in rodaj,merge impecabil,nu ma asteptam sa-mi iasa treaba asa bine,chiar aveam dubii mari(bani,timp,sperante,experienta 0) dar am reusit. am primit multe indrumari si sfaturi de la olteanu,tot de la el am cumparat blocul motor si ce am mai avut nevoie,intr-adevar un om serios si de incredere.nu as recomanda nimanui sa se implice in asa ceva daca nu are cunostinte superioare de baza in domeniul tehnic,motivatie foarte mare,este un motor complex cu multe detalii de finete si secrete pe care putini le stiu,eu am fost la limita,era cat pe ce sa-l vand.evident dupa experienta si banii investiti daca nu il reuseam cu siguranta ma imbolnaveam ) de aceea nu sfatuiesc ca si incepator sa-ti bagi nasul decat doar daca ai cunostinte solide,ai pe cineva care a facut motoare de genul si stie secretele vitale si e dispus sa ti le spuna,esti foarte motivat, rabdator si increzator in tine! nu reuseam fara forum-ul asta,multumesc frumos celor care m-au incurajat! a contat foarte mult! asfalt uscat si toate cele bune
  4. multumesc de intrebare cmd. ce sa fac...am masurat arborele cotit si nu are uzura deloc... acum urmeaza sa gasesc un bloc motor cu carter bun si sa incep sa il asamblez. evident sa schimb tot ce trebuie schimbat.
  5. » Post actualizat in 02 Jan 2016 19:08 salut. cilindrii sunt monobloc,dintr-o singura bucata din cate am inteles .... am citit si am aflat ca cilindrii au un tratament de nicasil,un tratament foarte scump. pt un cilindru de reconditionat ar ajunge undeva la 200 euro » Post actualizat in 02 Jan 2016 19:18 salut,am dat undeva la 5300 euro ...neinmatriculata. » Post actualizat in 02 Jan 2016 19:22 nu gresesti,aia e mobra. cea imbracata cu carbon etc... mie mi-au zis ca a fost data in circuit dar 1-2 mii de km ceea ce ar fi trebuit sa mearga fara probleme,nu sa cada dupa 3 luni.am dat mai multi bani pt ca am zis mai bn sa mai dau cativa banuti si sa nu am probleme sa ma bucur de ea si na bucurie .... » Post actualizat in 02 Jan 2016 19:25 e cam improbabila treaba cu camasa de fonta ... apar uzuri premature la turatii mari,coeficientii de caldura si dilatare sunt altii ... merge dar nu stiu cam cat ar tine.
  6. Salut! Am cumparat vara asta o motocicleta R6 din 2010. A fost adusa din italia de o firma din cluj SERMOTO. Am cumparat-o in iunie si in octombrie i-am facut test de compresie ca incepuse sa mearga prost.Cand am facut testul de compresie am gasit la pistonul 3, 2,5-3 psi.Nici nu am mai continuat sa-i verific pe ceilalti. Asadar am inceput sa o desfac,am dat motorul jos ...am inceput cu chiuloasa,i-am facut testul de etanseitate(curgea benzina in primele secunde),am rectificat supapele dupa care le-am rodat(am facut apoi testul cu benzina si intr-un sfarsit nu a mai umezit). Am continuat cu pistoanele ...in capul chiuloasei am avut lovituri de la segmentii rupti si aruncati iar cand m-am uitat mai atent pe cilindrii la cilindru 1 si 4 sunt rizuri mari care nu cred ca ar putea fi scosi prin honuire(nu ar mai ramane strat deloc) ceilalti 2 par a fi buni,nu prezinta zgarieturi. In prima instanta m-am gandit sa ii busez,camasa de fonta,honuita,pistoane etc. Intre timp m-am mai informat si am aflat ca nu ar fi ceva de durata(coeficienti de dilatare,frecare,racire,uzura prematura,etc.) sperand sa gasesc un bloc motor cu cilindrii buni,dar am inteles ca blocul motor vine pereche cu carterul si nu s-ar potrivi.Am aflat ca stratul cilindrilor e din nikasil si ar putea fi refacut. Am mare nevoie de ajutor si indrumari,e prima motocicleta,lucrez in domeniu mecanic dar e prima data cand lucrez la o motocicleta. Orice sfat din partea cuiva care stie sau a trecut prin astfel de probleme m-ar ajuta foarte mult. am atasat cateva poze cu pistoanele de pe cilindrii 1 si 4
×
×
  • Creează nouă...