Sari la conținut

ionut_fly

Membru
  • Număr conținut

    14
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ionut_fly

  1. Salut! Seria de ghinioane nu s-a terminat inca. Acum cateva saptamani am postat poze cu motorul spart. Apoi am luat o motocicleta pentru piese, cu axa cu came defecta. Am pus axa mea cu came si am mutat motorul pe motocicleta mea. Dupa ce am pornit-o, am mers un pic cu ea si am constatat ca se incingea foarte tare si radiatorul ramanea rece. Am luat pompa de ulei de pe motorul spart si am pus-o pe celalalt. Am rezolvat problema cu racirea, dar dupa vreo 200 km mi s-a stricat motorul din nou. Pagube: piston spart, o supapa rupta, axa cu came si piesele montate pe capacul chiulasei (nu stiu cum se numesc). Am incercat sa gasesc piese pe la dezmembrari, dar ori nu au, ori sunt rectificate (ma refer mai ales la axa cu came). Intrebarea mea este daca stie cineva un atelier unde sa pot repara axa cu came si celelalte 2 piese, pentru ca din cate inteleg e posibil. Multumesc anticipat!
  2. Din punctul meu de vedere are logica ce spune Ivanica, dar sper sa fie cum spune ------. Cand ma duc la RAR nu o sa spun ca am si cartea, poate scap doar cu declaratia aia pe propria raspundere. O sa va tin la curent, dar va mai dura cel putin o luna pana ma duc la RAR. In ceea ce priveste simptomele motorului inainte sa crape, nu cred ca manca ulei (eu nu am mers mai mult de 200 km) cu ea, dar am verificat nivelul uleiului inainte de ultima plimbare si era ok. Fum nu scotea si nici urat nu mirosea. Mecanicul la care am dus motorul nu a zis nimic de segmentii de ungere, cum ca ar fi uzati. Oricum, si el a spus ca nu a mai vazut asa ceva.
  3. Am cartea si talonul de la motocicleta donatoare, plus un act de vanzare-cumparare intre mine si cel de la care am luat-o, dar care nu e proprietar in carte si in care se specifica faptul ca se vinde/cumpara pentru a fi dezmembrata. Nu ar trebui sa fie probleme din ce am mai citit. In cea mai complicata situatie o sa mai am nevoie si de o declaratie pe propria raspundere facuta la notar. Pe langa astea, mai am o dilema. Eu am cumparat motocicleta de la un cunoscut de la mine din oras, care a cumparat-o tot de la cineva din oras, dar nu a inmatriculat-o la politie, doar a declarat-o la primarie. Deci in cartea motocicletei este primul proprietar de la mine din oras, iar eu urmeaza sa primesc fiscal de la al doilea proprietar, de la care am luat-o eu. DAR, aceasta cunostinta a mea mai avea niste datorii la primarie, eu nu aveam bani planificati pentru urmatoarele 30 de zile de inmatriculare, asa ca am convenit sa facem un contract fara data, iar cand rezolva el cu datoriile si eu am bani de inmatriculare, sa trecem data si sa imi scoata fiscalul. Intre timp,am patit ce am patit. In acest moment eu nu stiu cat de complicate sunt procedurile pe la RAR si daca ar fi mai usor sa il trimit pe al doilea proprietar sa rezolve cu noua serie de motor si apoi sa facem actele finale, sau sa ma duc eu cu toate actele direct cand vreau sa o inmatriculez.
  4. Din punctul meu de vedere tragea foarte bine, dar e prima mea motocicleta de 650 si nu am cu ce sa o compar. In orice caz, in prima zi cand am luat-o mi s-a intamplat, fara sa vreau, sa se ridice roata fata de pe sol la plecarea de pe loc. In a 5-a, turatia am dus-o foarte sus si cred ca mai mergea (vitezometrul nu imi merge). Deci eu zic ca avea vlaga. Ieri am fost si mi-am luat o motocicleta donatoare, cu axa cu came defecta. Sper sa nu apara suprize si pana saptamana viitoare sau cel tarziu pana peste 2 saptamani sa o repar. Si sper sa nu am dificultati cand voi merge la RAR sa imi treaca noua serie de motor in carte. P.S.: Cand a crapat, motorul era in sarcina in treapta a 2-a in ture inalte si ma pregateam sa schimb in a 3-a.
  5. Nu stiu daca ar fi trebuit sa se auda ceva inainte, dar eu nu am auzit nimic si nici prietenul cu care eram si care se pricepe destul de bine la motoare nu a auzit.
  6. Mai adaug niste poze daca sunteti interesati de cauza problemei. Eu inca nu am reusit sa imi dau seama de ce s-a intamplat, dar nu cred ca este din cutia de viteze pentru ca am reusit sa o scot pe liber si sa o imping fara sa tin ambreiajul calcat. Cred ca problema a pornit de undeva de la ambielaj. » Post actualizat in 22 Mar 2016 06:25 poze
  7. Si eu am fost multumit ca nu s-a intamplat in alte circumstante. Eu am dat 800 euro pe ea, daca o vand pe bucati, o piesa la o saptamana nu rezolv mare lucru si ar trebui sa pun o diferenta prea mare. Momentan am gasit pe olx motocicleta completa, cu axa cu came defecta la 1500 ron. Daca nu gasesc motor la un pret corect, cred ca asta va fi solutia pentru mine.
  8. Buna dimineata! Vineri fiind vremea frumoasa, am iesit la plimbare cu DR-ul meu 650. La o plecare de pe loc mai in forta, in treapta a doua s-a auzit o bubuitura, s-a oprit motorul si s-a blocat roata. Rezultatul se vede in poze. Motorul este distrus, mai putin partea de sus a chiulasei cu ax cu came, supape si tacheti. Are cineva de vanzare sau stie unde pot gasi un motor, chiar si fara partea superioara? Va multumesc anticipat!
  9. Baiatul de la care am luat-o mi-a zis ca doar surubul de plastic lipseste, restul sistemului este la locul lui. Eu inca nu am avut cand sa demontez sa ma uit. Sper sa nu fie nevoie sa iau un carburator complet...
  10. Multumesc pentru raspuns! Improvizatia e foarte buna, dar problema in cazul meu este ca imi lipseste acel surub care se infileteaza in carburator si prin care trece cablul. Cablu de soc am mai vazut pe site-urile de moto, dar nu am gasit acel surub din plastic. Vreo idee unde as putea sa gasesc in tara, sau daca si pentru asta exista o improvizatie?
  11. Salutare tuturor! Sunt nou pe forum si proaspat posesor de DR 650 RS din 1991. As vrea sa va cer ajutorul pentru una din problemele pe care le am si care ma deranjeaza cel mai tare. Motocicleta nu mai are cablul de soc, iar in carburator are bagat un alt surub in locul celui de plastic prin care trece cablul de soc. Ca sa o pornesc trebuie sa dau saua jos, sa tin mana pe admisia de aer si oricum ma chinui destul de mult ca inca nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu ea. Am intrebat pe la toti cei care dezmembreaza DR pe olx, dar nimeni nu mai are cablul cu tot cu surubul din plastic din carburator. Am gasit in America tot sistemul la 30$, dar costa transportul 66$ si nu e rentabil. Pana la urma am comandat acest surub din Thailanda pe Ebay si e metalic. Sper sa ajunga dar oricum dureaza si pana atunci poate ma poate ajuta cineva sa gasesc o solutie mai rapida. Va multumesc anticipat!
×
×
  • Creează nouă...