Sari la conținut

Sică37

Membru
  • Număr conținut

    82
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Sică37

  1. La 15.12.2020 la 9:20, joby_toss a spus:

    La V-Strom rotile cu spite sunt tubeless, da. Dar spitele sunt scurte si groase (se insereaza altfel pe janta, nu ca la GS sau Multistrada etc.), asa ca nu prea vad avantajele unei roti cu spite in cazul nostru. De fapt sunt convins ca sunt la fel de rigide precum cele turnate si le-au scos pe piata doar pentru design. 

    Nu sunt pentru design. Am avut accident anul asta iar la impact roata fata vs corpul masinii, rezultatul a fost urmatorul: spite slabite, deteriorate. Janta nu a suferit modificari, furca nu s-a strambat.

  2. Din ghidul conducatorului auto "atent si vigilent" de Romania: cand vrei sa schimbi directia de mers si sa intrii pe strada la dreapta, de pe banda 3, in primul rand nu semnalizezi, faci naispe cruci, scuipi in san, tragi dreapta de volan, tai toate benzile fara sa te uiti(doamne fereste), apoi, daca iti reuseste manevra si nu il lovesti pe motociclistul care merge regulamentar, mai faci 50 de cruci si zici D-mne ajuta. Daca il lovesti pe motociclist si ai norocul sa nu moara, tot tu, sofer "atent" ii explici, senin, " nu te-am vazut bre, veneai tare". 

    Cam asta am patit...

  3. Kaoko throttle lock se numeste piesa, un fel de cruise control, am testat-o azi un pic, cred ca isi va gasi utilitatea mai mult pe autostrada.

    😎

    20200725_193543_resized(1).jpg

    20200725_193603.jpg

    Ce nu am spus aseara, este ca dispozitivul, desi este dedicat pentru "DL1000 V-Strom with or without OEM handguards and with/without OEM heated grips" din 2012 pana in prezent, vine pregatit pentru ghidon cu interior de 14 mm, vorba unui prieten, pentru un scuter eventual, ca  aproape toate capetele de ghidon au exteriorul de 22 mm, deci interior de minim 18 mm.

    Ca tot romanu', l-am adaptat la motocicleta mea, am facut o combinatie cu ajutorul unor parti din vechiul capat de ghidon si s-a fixat excelent.

    😎

  4. O mai fi patit cineva sa i se desfaca spitele de la roata spate? La stroama model 2018 XT ? Hmm..., azi am descoperit treaba asta, in timp ce pregateam mobra de drum pentru maine. Da..., doua spite desfacute, de balanganeau, pe partea stinga a rotii, mai era putin si se desprindeau de tot.

    De la ce o fi oare? Ca o groapa serioasa nu-mi amintesc sa fi luat... 

    Hmm? Mai e vreun "patzit" inafara de mine?

  5. 1 oră în urmă, Motorist@ a spus:

     

    O sa plangi dupa Givi la un drum mai lung sau cand e vremea urata/rece... Din punctul meu de vedere Givi Airflow este imbatabil, cel mai bun parbriz de touring pentru VStrom. Testat si mega-testat!

    Parbrizul standard/stock/original este doar de frumusete!

    Probabil ca ai dreptate, dar am 1,76 m iar parbrizul original imi este suficient, m-am dat in toate conditiile meteo si da, este 

    si mai frumos :)

    Givi airflow este liber pe piata, il dau cu 300 de lei plus taxa de drum.

    Am zis !  :)

     

  6. La 25.11.2019 la 23:53, misionaru a spus:

    Astazi seara cand sa plec de la munca, am avut neplacuta surpriza sa constat ca nu mai imi mergeau farurile la al meu V-Strom 650 din 2009, inclusiv faza lunga. Motorul pornea, avarii, semnalizatoare, claxon, toate ok. Verificat sigurante, toate ok.

    Opa, e o problema. Da-i si cauta pe net despre ce e vorba si ce sa vezi, pot fi mai multe probleme, plecand de la cablul gros dinspre bord, care merge pe interiorul carenei stangi, pana la contactul de pornire. Plus alte posibile probleme de fire...

     

    Am inceput cu mataraia de cabluri care pleaca de la bord. Pentru asta, a trebuit sa scot de pe partea stanga, toate plasticele, inclusiv crash-bar-ul. Am verificat inclusiv mufa de imbinare, cea care sta pe interiorul carenei stangi, nu am observat nimic inchis la culoare, corodat, ars sau ruginit. Totul era ok. Am dezizolat tot cablul, dar tot nimic. 

     

    Am continuat cu contactul de pe ghidon in parte dreapta, acel buton rosu. Imediat dupa ce am desfacut plasticul de fixare pe ghidon si eram cu butonul rosu in mana, pac! se aprind si farurile. Clar, zic, e de la butonul rosu. Ala care, oricum nu facea contact decat daca apasam in laterala pe el, pentru ca plasticul ce tinea contactul era probabil, imbatranit si capatase joc, se cracanase prea mult...Bun, zic e ok, reusesc sa fixez plasticul butonului cu sarma...deh, roman...si incep sa inchid ca la operatie, cand ce sa vezi...farurile se sting iar. Stupoare! Rumoare in sala!

     

    Ok zic, trec la stanga ghidonului, tre' sa fie de la celelalte butoane, alea de faruri. Desfac treaba, dau cu spray de contact, inspectez dupa soareci si fire roase, scot butonul galben de flash si ii dau cu si mai mult spray, numa de-al naibii, cucu...nimic. Imi imaginam ca e, pana la urma, ceva de la niste mufe la care aveam acces numai dupa ce scoteam rezervorul si filtrul de aer, era cineva care avea o rezolvare la aceeasi problema in felul asta, undeva pe internet. Am refuzat sa cred ca asta e si problema mea, asa ca m-am intors la butonul de start din dreapta, cel de jos. Care, surpriza, dupa ce l-am apasat, pentru un scurt timp, au pornit si luminile. E clar, zic, e de la ala. Il desfac si o parte din problema era clara, cele 4 fire care intrau in contact, faceau scurt probabil, doua erau maronii si una era topita peste cealalta. Am reusit sa incolacesc izolir band pe 3 din cele 4 fire cu rabdare de fier...Dupa ce, mandru de mine, dau de contact, stupoare! faruri nexam! misc de contact, fire, nimic! Frustrarea era deja la cote maxime. Revin la partea stanga si apas de butonul de faza lunga. Si da, exact, era SI de la acel buton. S-au aprins farurile. O sa ma intorc maine, cu forte proaspete, sa rezolv si partea stanga :)

     

    Asa ca, poate patiti si voi la fel la un moment dat. Din experienta mea, de neavizat si trecut totusi prin chinurile "facerii", Incepeti cu butoanele!! din stanga, dreapta,, nu ratati nici unul! Abia dupa aia, treceti la manunchiul de cabluri la bord, dupa care, eventual, daca nu vi s-a luat pana atunci, demontati jumatate de motocicleta si ajungeti la restul de cabluri si mufe, undeva dupa filtrul de aer. 

     

    P.S. DACA desfaceti contactul butonului rosu, aveti mare grija la bila tensionata de un arc, cea care permite contactului sa sara intre cele doua pozitii. O clipa de neatentie si bila metalica de aproximativ 3-4mm diametru, va zbura intr-un univers paralel si o sa va uitati la contact ca la cel mai ineficient si scarbos lucru de pe lume. :)

    IMG_20191125_203149.thumb.jpg.0d71daa0048fefa9d4a6d6e09f4c5de3.jpgIMG_20191125_205001.thumb.jpg.fbf9e92e48c217ad2ebf31f213be8321.jpgIMG_20191125_214247.thumb.jpg.4476c72702db877ec80749f708db611b.jpg

    IMG_20191125_204901.jpg

    IMG_20191125_214101.jpgIMG_20191125_215401.thumb.jpg.9fc587f17b74501cc0be9abafd2e137f.jpg

    😀 M-am amuzat copios citind, nu de problema am facut haz ci de felul in care ai descris problema. Ma bucur ca ai rezolvat pana la urma ! 😁

×
×
  • Creează nouă...