Sari la conținut

Valyman70

Membru
  • Număr conținut

    23
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Valyman70

  1. Și ne poți spune cât ai plătit pt un motoraș?
  2. Firma la care ați recondiționat moto rasele este în Sibiu? Nu am găsit pe cineva sa îmi înlocuiască periile.
  3. Super, Asa este. Eu între timp, am reușit sa îmi repar modulele ABS,iar acestea au funcționat ireproșabil tot sezonul. Este adevărat eforturile financiare și fizice au fost considerabile.
  4. Se fac 3 ani de cand nu am mai postat aici ... Banuiesc ca sunt cativa posesori de BMWm a caror ABS este de tip iABS, servoelectric, printre care sunt si eu. In acesti ani, am reusit sa „resuscitez„ ABS-ul meu, in acest fel capatand si ceva experienta in ceea ce priveste aceste pompe ABS de BMW. Va pot spune ca nu se pot ”repara” daca nu ai piese bune cu care sa inlocuiesti stricaciunile. Foarte important este insa, ce trebuie sa facem cand observam ceva suspect la ABS, sau cand efectiv, se aprind becurile. Mai ales in situatia in care nu se mai aude bazaitul cand franam, sau se aude continuu, trebuie sa: 1. Decuplam mufa de la pompa ABS. Cea cu multi pini. (G). In general, se ajunge destul de greu la ea, dar nu imposibil. 2. Putem circula cu mufa scoasa, pana acasa, sau pana la service, insa franele vor fi la 60-70%, si se vor actiona greu. De franat insa va frana. Ce putem face... 1. Punem frana direct de la pompe la etrieri - în felul acesta vom avea frana buna, insa fara ABS. ( Nu sunt probleme la ITP) 2. Puteti cumpara o pompa ABS uzata de pe site-urile de la noi sau de afara care, daca aveti noroc, va merge. Trebuie sa umble cineva care stie despre ce e vorba, altfel sunt mari sanse sa strici pompa achizitionatam sau proprie, iremediabil. Pentru a intretine aceste ABS-uri, este necesar ca in fiecare an sa schimbam lichidul de frana intr-un service autorizat, sau ...pe raspunderea voastra. O data la 2 sau 3 ani ar trebui servisate complet, dar asta din cate stiu nu o face nimeni la noi. Sper sa va fie de folos aceste informatii.
  5. Intr-adevăr sunt dator cu un Mulțumesc! Problema s-a rezolvat prin înlocuirea pompei ABS cu una compatibila 100%. Deoarece nimeni nu s-a oferit sa mă ajute cu un diagnostic, nu știu nimic despre asta, dacă funcționează și cum anume. Am aflat ca la acest model de moto cei de la reprezentanta nu au un diagnostic compatibil.Mai mult, poate ar fi de ajutor sa știți ca cel pe care îl au, umple motorul cu benzină dacă nu stați cu motorul pornit! Din păcate o soluție pentru problema nu a venit de pe nici un forum. Sunt foarte sărace informațiile referitoare la aceasta problema. Probabil deținătorii de BMW evită sa discute problema ABS -ului buclucaș, deoarece vor sa își vândă mobrele la un preț ce nu ia în considerație și acest defect major zic eu. Chiar eu sunt unul care am luat țeapă datorată în mare măsură lipsei de informații de pe forumurile de specialitate. Nici un topic care sa arate aceasta slăbiciune a modelelor BMW cu astfel de pompe ABS. Cei mai mulți le trec pe direct, dar și operațiunea asta lipsește pe forumurile românești. Probabil tot pentru a ascunde problema. Nu vroiam sa comentez, dar eram dator cu explicații și nici timp nu am avut. Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva, și mulțumesc încă odată acelora care au reacționat la acest topic.
  6. Am încercat sa conectez motocicleta cu modulul Abs deconectat. Adică chiar dacă era incompatibil, nu conta. ... Cei ce au încercat, erau și competenți, și de la BMW. Nu contează .... sap....mă fac miner. » Post actualizat in 26 Nov 2017 18:35 În urma mineritului, și a unor sfaturi bune primite, am rezolvat problema cu pompa ABS.
  7. Ieri am încercat o diagnoza, însa fără succes. Nu s-a putut conecta. Eu de fapt nu diagnoză îmi doresc, ci frâne, dar pentru a avea frâne, am crezut că voi afla ce nu e bine, prin diagnoză. Spuneam că, la diagnoză nu am avut succes, însă cu motorul fără frână pe față. și foarte slabă pe spate am mers. Chiar și prin trafic, și, fără incidente sau puls crescut. Însă este ultima oară. Dacă cineva care are un link bun pentru a face download-ul unui soft bun pentru moto BMW - care știe și K1200RS 2001-2005 (deci nu primul model), poate îl pune aici sau pe un mesaj privat. Mulțumesc celor care m-au ajutat, fie chiar și cu o vorbă bună. Fac săpături.....pentru diagnoză. Vreau nu vreau, trebuie să învăt și asta... prin oraș cu motoreta stricată nu mai ies !
  8. Ce bine ar fi dacă ar merge. Frânele vreau sa zic. Nu mai pot pleca cu motocicleta. O voi face dacă nu găsesc alte soluții. Oricum, o service-are la BMW a ABS -ului costa mai mult decât motoreta. La ei este simplu. Se schimba modulul. Cu tot cu manoperă, undeva la 2000E. » Post actualizat in 03 Nov 2017 21:35 Poate totuși v-a veni cineva sa mă ajute cu un diagnostic. Am înțeles de pe acest forum ca exista cineva care are și un soft cu care poate intra de pe laptop.Eu am cablu adaptor de la mufa de BMW,cea rotundă, la mufa pentru OBD. Am și un ODB compatibil care se conectează bluetooth. Dar nu am un soft. Pe telefonul meu nu se conectează ok. Așa ca nu cumpăr aplicația din acest motiv. » Post actualizat in 04 Nov 2017 06:53 Poate cineva veni cu un diagnostic GS911 astăzi ? Vin eu sa va iau și sa va duc apoi înapoi acasă oriunde în București. Nu cred ca durează foarte mult.
  9. Prima încercare a fost punerea plăcii electronice pe vechea pompa, care mergea fără servo .Tocmai se oprise și servo pe fata . Exact același comportament ca acum, când și pompa și electronica sunt de pe 1100s. Sefeu!!!! » Post actualizat in 03 Nov 2017 17:20 Verificări mecanice am tot făcut. Sunt oarecum experimentat și documentat. Știu toate filmuletele de pe YT. Tot electronica este problema.Nu înțeleg de ce problema este tot timpul la roata spate. » Post actualizat in 03 Nov 2017 17:22 Mă gândesc ca poate deschizând acest topic, ideile și poate soluțiile se vor pune la un loc.
  10. Am fost cu prima pompa ABS și nu putea fi conectata la device » Post actualizat in 03 Nov 2017 11:55 M-a ajuta tare mult cineva cu un hs 911 » Post actualizat in 03 Nov 2017 11:55 M-a ajuta tare mult cineva cu un hs 911 în momentul ăsta » Post actualizat in 03 Nov 2017 11:55 M-a ajuta tare mult cineva cu un hs 911 în momentul ăsta
  11. Corect! Mea culpa! Sunt din București, și am un K1200RS din 2001 cu pompa IABS cred ca. Adică cea cu 6 aerisitoare, 3 fata și 3 spate. Placa electronică este cea care se potrivește, sau mai bine zis este compatibila cu motocicletele care s-au fabricat pana în 2007, dar care nu au Odometru . Adică fără display care arata km parcurși, consum, viteza medie etc. Pompa pe care am montat-o acum, provine de la un BMW R1100S. Proprietarul acesteia spune ca ABS-ul funcționa ok acum 3-4 ani când motocicleta era în funcțiune . La mine, după montaj, (eu zic că bine) frana față se comportă ok, dar motorul electric ce acționează servo-frâna pe spate , nu se oprește , bâzâie continuu , iar la apăsarea pedalei nu are nici o reacție . Am aerisit și etrierul spate , roata frânează , dar fara servo și ABS. Frânează la fel, cu contact sau fără . Dacă pun contactul, motorul de servo merge continuu după cum am mai spus, iar frana fata, acționează ok. Adică atunci când acționez frana , se aude motorul servo de pe fata , care își variaza turația în funcție de solicitarea frânei fata. Ăsta în timp ce motorul servo spate bâzâie cu aceeași frecventa imperturbabil , continuând până iau contactul . » Post actualizat in 03 Nov 2017 09:22 Încă ceva, cineva îmi sugera ca plăcile electronice chiar dacă arată la fel , au coduri diferite și ăsta ar putea fi cauza. Acesta ar fi motivul pentru care m-am gandit sa apelez la voi pentru un diagnostic cu gs 911 sau eu știu . ..
  12. Ca tot omul cu BMW întâmpin probleme cu ABS-ul. Am încercat sa îl repar, dar m-am încurcat la final. Am nevoie de cineva care are un GS911 cu care poate veni la motocicleta mea sa citesc eventualele erori. Deci, va rog dacă aveți sau știți pe cineva care mă poate ajuta în privința asta. Orice experiență referitoare la ABS la BMW este bine venită aici.
×
×
  • Creează nouă...