Sari la conținut

gergo

Membru
  • Număr conținut

    57
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de gergo

  1. de motorul tau era vorba la clasa 1100. si este inca vorba.

    nu se poate o sa ma joasa? sunt mic, dar toata ziua sunt pe acoperisuri si alpinism utilitar, deci cu picioarele stau bine.

    la ziele bmw am mers prin parcare cu un 1300 GT si a fost ok. Gs m-i sa parut mai mare. si cand ma gandesc ca inainte de a mai citi pe aici am pornit cu ideea de un LT :)

    nu as renunta la idea de "transatlantic" in favoarea unui transalp sau africa, doar din pricina acestui lucru. presupun ca la drum nu mai conteaza. sau sa stept sa se inventeze cizmele de barbati cu toc.

    Am GS-ul 1100 din 2008, am 1,72m si pe la 70 kg ... sigur te descurci.

  2. Dupa cum observ aceasta ramura a forumului este intr-o moarte lenta dar sigura ... intr-o alta ordine de idei cu cine o sa ma intalnesc la sfarsit de saptamana la intreunire ? Tare as vrea sa alcatuim o trupa si sa stam la discutii, de data aceasta vin numai cu prietena si pana ma imbat nu vreau sa ma plictisesc :crack: ;

    Nu cred ca o sa te plictisesti ... legat de "moarte lenta" - nu prea le avem cu tastele :friends:

  3. orice modificare la sistemul de aprindere trebuie urmata de o resetare a motronicului, prin scoaterea sigurantei #5.

     

    chiar azi am modificat voltajul la TPS de la 0.36 la 0,39V; rezultat - motorul merge mai bine, rotund, cuplul se simte mai de jos. astept si o usoara crestere a consumului de combustibil, dar nu o sa fie ingrijoratoare.

    Ok, filtrul de aer l-am schimbat la inceputul sezonului, motorul l-am bagat deja la iernat (vine iarna pe la noi), o sa studiez temeinic pana in primavara, iar atunci, bineinteles asistat (sau asistand) de/un prieten mai priceput in ale mecanicii o sa incercam. Adevarul este ca am si manualul acela cat un atlas de reparatii, numai ca este in limba germana si nu am rabdarea necesara sa-l studiez. Am uitat sa mentionez ca atata timp cat este rece motorul, acesta nu sta la relanti, iar dupa ce se incalzeste sta foarte jos.

  4. Iti trebuie o scandura (deseneaza pe ea niste linii inainte pentru a vedea mai usor daca fluidul are aceeasi inaltime pe ambele brate) si un furtun transparent (sa zic cu diametrul interior de 5mm). Pui frumos pe scandura respectiva furtunul (il prinzi cu ceva sarma dar sa nu-l obturezi) .Pune ceva lichid in furtun.Apa colorata will just do it.. Scoti capacele (daca le mai ai) de sub admisiile de aer si pui cate un capat al furtunului acolo. Pune scandura in fata ta,cu bucla in jos. Evident,nivelul e egalizat in momentul asta. Da-i drumul la motor si vezi daca ambele brate raman la aceeasi inaltime. Daca nu,foloseste suruburile din spatele cilindrilor pe rand,pentru a egaliza presiunea pe fiecare parte. Motorul trebuie sa stea la relanti. Metoda asta e buna doar daca motorul merge la relanti. Ai sa constati ca daca ii dai gaz,presiunea nu mai este egala pe ambele brate. D-aia e bun Twinmaxu' pentru ca poti regla si in sarcina (ik cari dupa tine),nu doar la relanti. Insa metoda furtunului e suficient de precisa. Twinmaxu' e destul de scump pentru ce face (parerea mea).

    Multumesc, este foarte interesant, o sa incerc. Daca relantiul este mic, in jur de 500-600 rpm ce trebuie sa fac?

  5. sfatul meu, nu da banii pe twinmax, daca o sa il folosesti doar pentru motorul tau.

     

    ia un furtun cu diametru interior cat stutzu de la TB's, de vreo 3 metri, baga ulei de motor de 2T in el si sincronizeaza.

     

    pt mai multe detalii, pm :kiss:

     

    Dan Cata.

    Multumesc

    Ideea e ca sunt un mecanic extrem de nepriceput (ca sa fiu bland cu mine), ma gandeam la un alt service, altul decat AB, sau un mecanic priceput ...

  6. Daca nu stii cand si ce s-a facut la ultimul service, fa-i un service complet la Bavaria, cu schimb de ulei si filtre, sincronizare cilindri, jos supape, lichid de frana etc.

     

    Am impresia ca din pacate nu are ABS... dar vad alte dotari utile, originale, cum ar fi parbrizul touring, coburii, protectiile de cilindri...

     

    Ai idee cat costa un astfel de service complet? (aproximativ)

×
×
  • Creează nouă...